63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Culram: sok minden befolyasolhatja a renderidot,shaderek, van GI vagy nincs, egyeb fenyforrasok, raytreceles, attol is fugg milyen kep minosget szeretnel, stb. Ezek a dolgok meg nekem is okoznak fejtorest, de altalaban belenyugszom, es rendereli addig ameddig,a vegeredmeny a lnyeg:) -
Culram #11350 Én az ilyen renderidőket olyan nagynak találom. Igazából nem mi dobhatja meg azt annyirra. A textúrák, anyagok, fények? A fényeket még megértem, nagyából az anyagokat is. Mert észrevettem ha vmi anizotrópikus annál erősen gondolkodik a gép. Na mind1 én még láma vagyok ezekhez. Még egy év és mindent tudni fogok (remélem). -
Culram #11349 Tud-e valalki egy olyan progit, vagy ablakot a maxban ami egyszerre tudja kezelni a sceneben lévő v-ray fényforrásokat. Mert ugye a sima forrásokhoz van ilyen de az nincs felkészítve a v-rayre. -
Koszi Skacok a velemenyeket itt is meg CG-n is, bocs egy kiscit eltuntem ugyan is bekrepalt az otthoni gepem:( Lelassult mint a deg! Aztan legyalultam az egeszet De mar jol van, meg par apro program ami rakerul es minden ok lesz vele.
Animacio: Aldaryn, meg csak eztan tudok hozzafogni, az otlet mar magvan a fejemben csak megvalositani kell egyebkent egy 800*600-as kepet 4 ora 15 perc alatt renderelt ki.
Udv -
Az adott threadben, alul, ... legalul, jobboldalon van egy olyan legördülő menü, hogy "Rate this thread", na, ott kell! -
Flego: te megátalkodott mi ez? király a munkád vazze! -
Én akartam csillagot adni, de nem találtam semmilyen opciót rá...
Elárulná valaki, hogyan lehet CGTalk-on szavazni???? -
Nem akartam hidd el... éncsak... éncsak... nem gondoltam hogy ez lesz belőle... :/ -
Látod, te kezdted, és.. és... mindenki elemnt... Brühühühühühü.... Brrüüüühühühühüü... -
A "mesh" objektum úgy kerülhetett oda, hogy vagy régebbi MAX-ból származik, (vagy 3d studióból...) vagy valamely más programból lett importálva.
AZ editable mesh egy pár extra információt is tartalmaz, pl. kijelölések, stb... míg a mesh objetum csupán magát a geometriai adatot (és asszem talán UV teret is...)
Mellesleg semmi szükség Mesh-é változtatnod a tárgyaidat. Szerintem, legalábbis. Azt sem hiszem, hogy MAX-on belül van rá mód, hogy szimplán "mesh" legyen belőle, és minden extra információt letorölj. -
vaklo #11341 Modifier List - Edit Mesh, így megmarad az eredeti objektum L,W,H szerinti módosíthatósága (de lehet, hogy nem egyre gondoltunk és nem ez a helyes válasz) -
Mindenki Mayazik, vagy szeretne ha lenne ideje és kedve hozzá :)) Na jó, tényleg hova szivárognak itt az emberek??? Flego hol van már??? -
Akkor egy láma kérdés: Hogyan lesz valamiből sima mesh? Ha alakítgatok valamit, csak editable meshbe tudom rakni, de egy csomó olyan scene-el is találkozom, ahol mesh az object. Még nem néztem utána, csak mindíg furcsáltam. -
... MI ez a szerfelett nagy pangás errefele? Mindenki vagy olyan szintre jutott MAX-ban, hogy már nincs szüksége fórumozgatásra, vagy mindenki Mayázik, vagy mivan?
Emberek! Pár napig nem nézek be, és kihalunk?! Nemá. -
Flego! Nagyon pöpec lett a járgányod... gondolkoztam ezen az animáció dolgon, nem biztos, hogy sutba kell dobni. :) Nem elég mondjuk 640x480-ban renderelni?
A GI, meg úgy egészében a világítást el lehet meneteni kockánként, és a köv. kockánál cssak azokat a rácspontokat számoltatni, melyek az előzőn nem voltak láthatóak.
(feltéve, ha nem akarsz a jelenetben a kamerán kívül semmit mozgatni. :o) )
Mennyi idő alatt renderel le egy kockát amúgy?
-
Nyiri #11336 Ki vagy te? Es miert jo az nekem, ha te elmesz nyaralni?
Ja es miert szemeteled a topicot ilyennel? -
antidot.dyndns.org
graffixlab.no-ip.org -
egy "grafikus" hub cimet plz -
Pl DC++ on ingyért valamelyik grafikus hubról. -
ja az alap 3dstudiomax6 rol beszelek ha nem 1ertelmu -
valaki adna egy lineket hogy honnan lehet leszedni?
nembaj ha penzes. -
pityuka3d #11329 valami szlovák forumon volt -
és honnan szerezzük azt a fájlt? -
pityuka3d #11327 Találtam egy megoldást a tab panelre. Van egy likemax5.cui nevü file ezt kell bemásolni az ui könyvtárba majd betölteni. -
Hi! Tegnap valami vray problémát írt a gépem, utána meg +ds application error volt és kilépett. Lehetséges, hogy a magas polyszám miatt? Mert más tippem nincs... -
GixEr #11325 Ha ki birta szamolni akkor az animacio sem okozhat gondot, csak a kulcsolaskor fog "enyhen ;)" szaggatni, bar a proxy-t(proxy object/scene) erre talaltak ki. -
Relaks, szerintem nincs az a gep ami ezt a rengeteg polygont animacioban elbirna, meghasadna a processzor:))) -
Yó.
Akkor most animáld!
-
Hahh!!! Erősen kezdő!!!!! Az én vagyok, nem Te!!!! -
PeteSilver: ugy kb 5 es fel! De termeszetesen sok olyan ido volt amikor 1-1 darabkaval akar 2 hetet is elcsesztem, hogy olyan legyen amilyennek annak lenni kell. meghat meg erosen kezdo vagyok. -
Flego, végül hány hónap is volt összesen? -
Én kerestem mindenhol leírást, hogyan lehet beröffenteni, de nagyon úgy néz ki, hogy sehogy, mert kihagyták belőle :( -
paizsl #11318 SZIASZTOK
varezcenterel mi van -
papir doboz egy sima boxbol keszult, majd dobtam ra egy kis solidifi modositot, aztan feltexturaztam majd vegul egy kis subdiv modositas es kesz. Persze kicsit deformaltam a dobozon hogy ne legyen tokeletes teglatest. Kb ennyi. -
Koszi skacok, orulok hogy jo velemennyel vagytok a munkamrol, CG-re is felraktam de egy darab valasz nem jott eddig, de hat nem szomorkodok, ez ott nem olyan nagy durranas. -
vaklo #11315 nagyon jó, gratulálok, kérdezném: a papírdoboz hogyan készült (milyen módsterrel) -
pityuka3d #11314 Akkor nem tud senki semmit a max 6 os tab paneljéről? -
Flego nagyonjó lett!! Gratula! -
cskapi #11312 oda is ment -
Látom vastagítottad a dobozt. Így jobb lett.
Az AA-t vedd feljebb!
Szvsz most túl szürke a fekete :(
De nekem így is tetszik :) Gratula.