63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    Culram: sok minden befolyasolhatja a renderidot,shaderek, van GI vagy nincs, egyeb fenyforrasok, raytreceles, attol is fugg milyen kep minosget szeretnel, stb. Ezek a dolgok meg nekem is okoznak fejtorest, de altalaban belenyugszom, es rendereli addig ameddig,a vegeredmeny a lnyeg:)
  • Culram #11350
    Én az ilyen renderidőket olyan nagynak találom. Igazából nem mi dobhatja meg azt annyirra. A textúrák, anyagok, fények? A fényeket még megértem, nagyából az anyagokat is. Mert észrevettem ha vmi anizotrópikus annál erősen gondolkodik a gép. Na mind1 én még láma vagyok ezekhez. Még egy év és mindent tudni fogok (remélem).
  • Culram #11349
    Tud-e valalki egy olyan progit, vagy ablakot a maxban ami egyszerre tudja kezelni a sceneben lévő v-ray fényforrásokat. Mert ugye a sima forrásokhoz van ilyen de az nincs felkészítve a v-rayre.
  • fle go
    Koszi Skacok a velemenyeket itt is meg CG-n is, bocs egy kiscit eltuntem ugyan is bekrepalt az otthoni gepem:( Lelassult mint a deg! Aztan legyalultam az egeszet De mar jol van, meg par apro program ami rakerul es minden ok lesz vele.
    Animacio: Aldaryn, meg csak eztan tudok hozzafogni, az otlet mar magvan a fejemben csak megvalositani kell egyebkent egy 800*600-as kepet 4 ora 15 perc alatt renderelt ki.
    Udv
  • Aldaryn
    Az adott threadben, alul, ... legalul, jobboldalon van egy olyan legördülő menü, hogy "Rate this thread", na, ott kell!
  • Ackro
    Flego: te megátalkodott mi ez? király a munkád vazze!
  • oryon
    Én akartam csillagot adni, de nem találtam semmilyen opciót rá...
    Elárulná valaki, hogyan lehet CGTalk-on szavazni????
  • youth #11344
    Nem akartam hidd el... éncsak... éncsak... nem gondoltam hogy ez lesz belőle... :/
  • Aldaryn
    Látod, te kezdted, és.. és... mindenki elemnt... Brühühühühühü.... Brrüüüühühühühüü...
  • Aldaryn
    A "mesh" objektum úgy kerülhetett oda, hogy vagy régebbi MAX-ból származik, (vagy 3d studióból...) vagy valamely más programból lett importálva.

AZ editable mesh egy pár extra információt is tartalmaz, pl. kijelölések, stb... míg a mesh objetum csupán magát a geometriai adatot (és asszem talán UV teret is...)

Mellesleg semmi szükség Mesh-é változtatnod a tárgyaidat. Szerintem, legalábbis. Azt sem hiszem, hogy MAX-on belül van rá mód, hogy szimplán "mesh" legyen belőle, és minden extra információt letorölj.
  • vaklo
    Modifier List - Edit Mesh, így megmarad az eredeti objektum L,W,H szerinti módosíthatósága (de lehet, hogy nem egyre gondoltunk és nem ez a helyes válasz)
  • youth #11340
    Mindenki Mayazik, vagy szeretne ha lenne ideje és kedve hozzá :)) Na jó, tényleg hova szivárognak itt az emberek??? Flego hol van már???
  • petesilver
    Akkor egy láma kérdés: Hogyan lesz valamiből sima mesh? Ha alakítgatok valamit, csak editable meshbe tudom rakni, de egy csomó olyan scene-el is találkozom, ahol mesh az object. Még nem néztem utána, csak mindíg furcsáltam.
  • Aldaryn
    ... MI ez a szerfelett nagy pangás errefele? Mindenki vagy olyan szintre jutott MAX-ban, hogy már nincs szüksége fórumozgatásra, vagy mindenki Mayázik, vagy mivan?

Emberek! Pár napig nem nézek be, és kihalunk?! Nemá.
  • Aldaryn
    Flego! Nagyon pöpec lett a járgányod... gondolkoztam ezen az animáció dolgon, nem biztos, hogy sutba kell dobni. :) Nem elég mondjuk 640x480-ban renderelni?
    A GI, meg úgy egészében a világítást el lehet meneteni kockánként, és a köv. kockánál cssak azokat a rácspontokat számoltatni, melyek az előzőn nem voltak láthatóak.
    (feltéve, ha nem akarsz a jelenetben a kamerán kívül semmit mozgatni. :o) )
    Mennyi idő alatt renderel le egy kockát amúgy?

• Nyiri
    Ki vagy te? Es miert jo az nekem, ha te elmesz nyaralni?
    Ja es miert szemeteled a topicot ilyennel?
  • petesilver
    antidot.dyndns.org
    graffixlab.no-ip.org
  • Geeryy
    egy "grafikus" hub cimet plz
  • petesilver
    Pl DC++ on ingyért valamelyik grafikus hubról.
  • Geeryy
    ja az alap 3dstudiomax6 rol beszelek ha nem 1ertelmu
  • Geeryy
    valaki adna egy lineket hogy honnan lehet leszedni?
    nembaj ha penzes.
  • pityuka3d
    valami szlovák forumon volt
  • FRenkie
    és honnan szerezzük azt a fájlt?
  • pityuka3d
    Találtam egy megoldást a tab panelre. Van egy likemax5.cui nevü file ezt kell bemásolni az ui könyvtárba majd betölteni.
  • FRenkie
    Hi! Tegnap valami vray problémát írt a gépem, utána meg +ds application error volt és kilépett. Lehetséges, hogy a magas polyszám miatt? Mert más tippem nincs...
  • GixEr
    Ha ki birta szamolni akkor az animacio sem okozhat gondot, csak a kulcsolaskor fog "enyhen ;)" szaggatni, bar a proxy-t(proxy object/scene) erre talaltak ki.
  • fle go
    Relaks, szerintem nincs az a gep ami ezt a rengeteg polygont animacioban elbirna, meghasadna a processzor:)))
  • RelakS
    Yó.
    Akkor most animáld!
  • petesilver
    Hahh!!! Erősen kezdő!!!!! Az én vagyok, nem Te!!!!
  • fle go
    PeteSilver: ugy kb 5 es fel! De termeszetesen sok olyan ido volt amikor 1-1 darabkaval akar 2 hetet is elcsesztem, hogy olyan legyen amilyennek annak lenni kell. meghat meg erosen kezdo vagyok.
  • petesilver
    Flego, végül hány hónap is volt összesen?
  • petesilver
    Én kerestem mindenhol leírást, hogyan lehet beröffenteni, de nagyon úgy néz ki, hogy sehogy, mert kihagyták belőle :(
  • paizsl
    SZIASZTOK

varezcenterel mi van
  • fle go
    papir doboz egy sima boxbol keszult, majd dobtam ra egy kis solidifi modositot, aztan feltexturaztam majd vegul egy kis subdiv modositas es kesz. Persze kicsit deformaltam a dobozon hogy ne legyen tokeletes teglatest. Kb ennyi.
  • fle go
    Koszi skacok, orulok hogy jo velemennyel vagytok a munkamrol, CG-re is felraktam de egy darab valasz nem jott eddig, de hat nem szomorkodok, ez ott nem olyan nagy durranas.
  • vaklo
    nagyon jó, gratulálok, kérdezném: a papírdoboz hogyan készült (milyen módsterrel)
  • pityuka3d
    Akkor nem tud senki semmit a max 6 os tab paneljéről?
  • petesilver
    Flego nagyonjó lett!! Gratula!
  • cskapi
    oda is ment
  • oryon
    Látom vastagítottad a dobozt. Így jobb lett.
    Az AA-t vedd feljebb!
    Szvsz most túl szürke a fekete :(

De nekem így is tetszik :) Gratula.