63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• RelakS
    Nem! Brush-t jelenleg csak a terep kivágására, meg egy padlónak használtam, minden más terrain, static mesh, object
  • GixEr
    De static meshbol nem lehet palyat osszerakni csak brush-ok bol nem? (marha zart palyarol van szo)
  • RelakS
    Elmentem .ase formába, az unrealed3 pedig alapból képes ilyen formátumú staticmesh-t importálni.
    Csak megfelelően be kell paraméterezni az exportert.
  • GixEr
    Es mivel viszed az objektumokat az UTeditorba?
  • RelakS
    3dmax segítségével heggesztgetek egy pályát ut2k4 alá. Majd ha lesznek értékelhető helyszínek, rakjak be képet róla?
  • GixEr
    Hogynelenne "File/archive" es eleg regota!!
    Belerakja az egeszet (scene, full konyvtarszerkezet, map) egy Zip fileba.
  • petesilver
    Igen. Tulajdonképpen én már megszoktam a pakolgatást, eleve úgy csinálom a sceneket, hogy a folderbe pakolom a kinézett texturát. Csak ma a barátom nem akarta elhinni, hogy a Max ennyire primitív, holott a Lightwave már régen is simán tudta ezt. Gondoltam akkor rákérdezek.
  • LionTR
    Ilyenrol nem tudok, de elvileg ha bemasolgatsz mindent egy konyvtarba, es a .max file megnyitasakor megadod ezt a konyvtarat, mikor azt kerdezi a MAX, hogy hova lettek a texturak, annak mukodnie kell. Bar gondolom pont azt akarod elkerulni, hogy manualisan kelljen osszeszedni a texturakat...
  • petesilver
    Sziasztok!
    Letezik a Maxban olyan mentesi mod, ahol a kijelolt folderbe elmenti a max az object melle a hasznalt texturakat is? Mondjuk ha mindenhonnan valogattam a vinyorol, akkor bekopyzza az object melle oket a celfolderbe?
  • oryon
    Akkor nem szóltam :)
    Gratula a srácnak is...
    Egyre több a magyar az elsők között a külföldi versenyeken is...és ennek örülök is.
  • petesilver
    A díj egyébként tényleg valós, a srác megnyerte fölényesen a 2003-as online bajnokságunkat, ami vérprofi szimulátor, megnyerte az LFS bajnokságot, és idén belecsapott a kemény nemzetközi online bajnokságba, és bizony a külföldi profikat is elveri. Hihetetlen tehetség!!!! Pedig a bajnokságunkban jópár olyan versenyző van, aki a nemzetközi rankokon a legjobbak között vannak. Sorry az offért, befejeztem.
  • petesilver
    Sorry, a model adott volt, ez az original Ford model az NR2003-ból. Texturatrükkel csináltam belőle fake Ferrari Testarossát, és a Testarossa alapra csináltam meg a kocsi festését még tavaly, amikor a szezon elkezdődött. Arra írtam, hogy a kocsit már úgyis ismerjük, láttuk eleget a futamokon, most a díjon volt a hangsúly. Ezt is csak gyorsba, szülinapi meglepinek csináltam a srácnak, és örült is neki. Pl csak a díjat kérte háttérnek 1024*768-ba.
  • oryon
    Igen...a negatív bumpot úgy értettem, hogy a felírat bemélyedjen... elsőre úgy látszott, hogy kidüled, mert a winner és a 2003 karaktereinek tetején speculart láttam, tehát minta kidülledt volna, ezért írtam.

Valahogy jó lenne, ha lehetne látni a kocsit is, mert hamár lemodellezted, miért rejtegetnéd :)

Közelit úgy is csinálhatnál, hogy a kocsi eleje a háttérben majdnem a kamera felé néz, hasomló "pozban" mint a díjjon a kép...így lesz egy közelid a díjról és a kocsi is látszani fog (legalábbis több részben).
    Persze ha ez az előre eltervezett beállításod, akkor nem szóltam. Csak tipp volt.
  • petesilver
    A teljes render ekkora lett, de már itt sem látszik eléggé.
  • petesilver
    Milyen becsapós az üveg mi? Ez olyan bump, ahol az üvegfal fehér, a minta fekete, vagyis amit látsz, az mélyített felirat. Nem vágom, nálad mi a negatív bump, de ha ezt -előjellel bumpolom, akkor domborodik a felirat. A háttérben a kocsi a srác autója /amit én csináltam :)/ és ezzel nyerte a bajnokságot. Nem volt értelme egészben renderelni, mert akkor semmi nem látszik a díjból.
  • oryon
    Szvsz ha ez egy gravírozott üveg, akkor a Bumpot negatívra rakd. Az "asztalka" direkt szögletes???
    A háttérben a kocsi teljesen kész, vagy csak ami belóg a képbe?

Magyar az F1-ben és itt egy magyar díj mint a legjobbnak járó a NASCAR-ban. Bár úgy lenne. Csak sajna a Hungaroring nem lenne elég pergős ehhez a versenyhez...vagy tévedek?
  • pauly
    Vagyis bodypaintben.Ejj,mindig deep paintet mondok :)
  • pauly
    Üdv

Érdekelne,hogy mit takar pontosan a projection paint?
    Deep paint-ben kisérletezgettem,de nem igazán jöttem még rá,hogy pontosan hogy mukodik.valami kivetített festés? :)
    A nézettel kapcsolatos?
    Előre is kösz!
  • petesilver
    Aladryn, köszi a helpet. Végül béna voltam, nem jött össze amit akartam, úgyhogy ilyen lett:
  • FRenkie
    vagy a Gothikából ismert: NOT ALONE felirat:)
    de asszem maradok rammsteinnél: gott weiss ich will kein engel sein
  • LionTR
    Frenkie: ha valami, az elhangzottakhoz hasonlo szoveget ratennel, mindenekeppen csinald meg, hogy a nezo szemebe nezzen a baba. Na az meg tudna dobni egyet a hatborzongatason :)
  • FRenkie
    Űh úgylátom Ti is elég fantáziadúsak vagytok :)
  • petesilver
    Aladryn, vagy Youth, tudnátok jönni cseppet icq-ra?
  • Aldaryn
    Attól függ mennyire akarod élethűre, mennyire fontos a fizikai precizitás (pl. ha nagyon közelről látszódik...) .Ehhez mindenképpen a RealFlow-t ajánlanám, kiexportálod a kapsulát, megtöltöd RF-ben részecskékkel (2 adag részecske, 1 a közeg, 1 a gázod), szinte annyira eccerű, hogy behívsz rá egy "gas" presetet, dobsz be vmi. erőt, ami meghajtja a gázodat... (pl. egy kis hirtelen nyomásnövekedés a kapszula egy pontján...) s kész, leszámoltatod, import maxba, és paff.
    Szvsz ez nem is ígényel annyira durva számolási kapacitást, nem vmi. bonyolult, ráadásul, ha vannak ojjektumok a kapszulán belül, akkor főleg, szép kis örvények alakulhatnak ki.

MEllesleg RF-hez van is tutorial, hogyan csinálj élethű gázfelhőt, turbulenciával, mindennel, meg iylenek.
  • oryon
    :)
  • petesilver
    Vagy egy klasszikus: So far, So good! So what?
  • oryon
    :))))
    Tudok hasonlót:
    I Killed my Mom! Now, I wait for You....
  • petesilver
    Vagy: I Killed my Mom! You'll be the next........ :)
  • oryon
    Szépen alakul. A "összehányt, mocskos csempézett falú szobába..."-ról egyből a Silent Hill lepusztult kórházra asszociálnék :))))))))

A falon ez is lehetne, vérrel:
    Where is my Mom? (ez kis szánalmat éreztethet, ha már csonkácska a szegény baba)
    Vagy:
    I Hate my Mom! (és ekkor már Te magad is kezdhetsz félni az anyagyilkos babádtól) :))))))))
  • petesilver
    Kérdés: örvénylő /ződ/gáz animálása üvegkapszulában a cél. Van tapasztalatotok valami tuti részecskerendszerrel, esetleg saját tanulmány, vagy kísérletezzek inkább?
  • petesilver
    Estleg száradt véres csempe, vérrel írva hogy my baby ??? Vagy az már erős?
  • FRenkie
    köszi Lion, és a S2000 hogy áll???

Arra gondoltam , hogy a babát valamilyen összehányt, mocskos csempézett falú szobába teszem be, valami raktár, vagy fürdőszobába. Egységes háttérnek meg fénynek kéne lennie, hogy jól látszódjanak a pici részletek, amikkel annyit szenvedtem. Mit gondoltok?
  • Aldaryn
    Wow, Lion?! Wow. Király.
  • LionTR
    Akkor en mar mehetnék, nekem már csak renderelni kéne :)

Nagyon jo lett a baba, grats Frenkie! Picit engem is kiraz tole a hideg, ugyhogy asszem elerted vele, amit akartal :)
  • youth #11236
    :))
  • FRenkie
    kössz :P, én majd csak akkor megyek az EUba ha kész a művem!
  • youth #11234
    Nagyon fasza! Csak ne arra ébredjek hogy láncfűrésszel darabolja az ágyam, csak műanyag eszközöket csinálj neki nehogy kárt tegyen valakiben :)) Ja és hamár EU akkor bevizsgált termékekből építheted csak fel, tehát semmi rozsda :DD

Bye
  • FRenkie

szép álmokat! :P
  • piktor
    Bocs, Aldaryn: félreértettelek. VRay-el renderelek, és az anyag kiindulása a VRay velvet shader volt - némi változtatással. (Azt hittem a ruha kis foltjaira gondolsz, ami a geometriából adódik.)
  • pauly
    csak hirtelen megijedtem,hogy nem lehet :)