63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
pauly #11230 De mar meg van a megoldas,azertt kösz :) -
GixEr #11229 Ezert arrol az oldalrol kell venni a linket ahonnan a tutorialra ugrik (jobbclick/copy shortcut). Es azt hasznalni az acrobatban.
Es egy kicsit tessek jobban belemelyedni abba, hogy mi is az az internet nem csak kattingatni osszevissza (az hogy "frame" nem mond semmit? ;) -
Nem tudom, mire gondolsz, a mesh szerintem nagyon rendben van. :) A főfényből kellene visszavenni egy cseppet, de csak egy kicsit, hogy ne égesse annyira ki Nefertiti fejdíszét. Amúgy mivel rederesz? Brazil? ruhaanyag shadere jó lett, az hogyan készült? (Hajt a kíváncsiság, vajon mások hogy készítenek selyem szerű anyagot...) -
pauly #11227 Hi
Hogy tudom pontosan lementeni a 3dtotalrol az oldalakat?
Mert megnyomom az acrobatban,hogy create pdf ,webrol,de oda be kéne irni a webcimet,de a 3dtotalon a tutorialnal mindig csakannyit ir ki,hogy www.3dtotal.com.
Nem irjaki mindenegyes oldalra a cimet az expolorer.
Please help! -
Aldaryn! Segíts nekem légyszíves eltüntetni azokat a foltokat. Nekem nem sikerült... A meshsmooth és a tesselate sem segít. Mit tegyek? -
Redfox #11225 Köszi mindenkinek! Holnap dobok képet ha sikerült renderelnem, ugyanis nem tudok olyan beállítást csinálni vray-ben, hogy ne egy fekete képet dobjon ki rajta egy fehér pöttyel(világítás).:) -
Egy Blend materiált választasz, és azon belül van 3 slot:
2 anyag, és 1 harmadik szürkeárnyalatos kép, amely az előző 2 keveredésének mintája.(ha fekete a mask ott az 1ik anyag fog látszódni, ha fehér a másik, ha szürke akkor meg kevert...)
1.slot - üveg(diffúz fekete,reflect nagyon sötét szürke,refract fehér)
2.slot - a betű színe
3.slot - a mask, vagyis maga a betű textúrája(pl. fehér háttéren egy fekete A betű) -
Tényleg nagyon bajól néz ki. A bevilágítás is kellemes, bár, én mindenképpen leszedném azokat a kicsit kiégett foltokat. :) (A végső képhez nehogy meghagyjad őket!) -
Gyakorlatilag majdhogynem végtelen számú shadeed van, amivel dolgozhatsz. Ami a material edittort illeti, nos, az az, ami a neve is: Edittor, azaz szerkesztő, csupán arra használható, hogy szerkesszed a shadereket, de nem feltétlen az a teljes shaderrepertoárod.
Ami ez utóbbit illeti, az a Material/Map browserben szépen lekérdezhető, hogy mik is azok a shaderek, amikkel dolgozol.
Újat bármikor készíthetsz, akár Material Edittoron keresztül is, bármennyit. Elég pl. annyi, ha egy slotba pl. egy Multi/Sub object shadert hívsz be, és máris megsokszorozódtak a material edittorból közvetlen kezelhető shaderek. :o)
Ezekről eccer régebben már volt itt szó, csak azért írtam le, mert megtalálni már kicsit nehézkes. -
Redfox #11221 És még azt hogyan lehetne megcsinálni, hogy nagyon sok materialom legyen, jóval több, mint amennyi az ablakban van? -
Redfox #11220 És ezt hogyan is kéne csinálni, mert ez nekem idegen?:) -
Mármint üvegkocka 2 betűvel ami más anyagból van?
Blend üveg material+betű material+textúra maszk, vagyis a betűk FF-ben. -
Redfox #11218 Hali mindenkinek!
Hogyan tudnék olyan textúrát/materiált csinálni, ami olyan hogy egy kockára ráteszem, és mondjuk van rajta két betű, a többi meg üveg?
Előre is thx!
Redfox -
Köszi megint! :-)
De no HDRI. Cak 3 VRay light (rectangular). (Kb. 15 perc renderidő GI-vel) -
Nagyon fasza tényleg! Jó lenne jövőre indulni ilyenenn csak kéne valami amivel lehet :))))))
http://piktor.uw.hu/images/Nefertiti-ok-07.jpg
ezt simán csak hdri-vel világítottad be? -
Szia Youth!
Köszönöm szépen! :-)
Ha valaki kíváncsi rá esetleg: piktor.uw.hu -
zsivány ez a kis lowpoly járhgány, a facek számát az Utilities panelen a polygon counterrel tudod megnézni. -
bocs, összekevertem a modifying-gal :) -
[More..] gomb a Modify panelen, és vagy 3szor megnyomod a [V]-t. -
Nálam a modifier verem legalján van -
legyen modifier, de a kerdes az hogy hol?:) -
Nemá, modifyer??? Nem modifier? :D -
hm...lamer kerdes megint de hol talalhato ez a Vray displacement modifyer? -
Vray displacement modifyer-t kell ráadni az objectre.
flego: szerintem jó az a map, csak ne legyen ekkor a bump, és szvsz nem kell rá akkor fényvisszaverés, jobban nézne ki egy kopott parketta, mint 1 lakkozott. Valamint a kerék árnyékai nem olyan fixek, kicsit lebegős a dolog... kikapcsoltad a global switches-nél a global lightot?
Ha igen, akkor pedig egy kicsit élesebb árnyékot adj meg a lámpának, és kész lesz. A dof jó ötlet volt, szépen eltaláltad! -
Mondom displacement, a guruk (Aldaryn ,Nenad) azt mondták V-ray tud micro displacement-et tehát poly-számtól függetlenül megváltoztatja a geomteriát...
Írtam is erről igaz mayaban:
http://youth.fw.hu/tutor/displacement/displacement.htm
Ha esetleg nem esett volna le ez a disp. dolog...
Na szerintem azt kéne, hogy megfested a fánál azokat a bemélyedéseket, valójában csak annyiról lenne szó hogy egy fehér alapra húzól fekete csíkokat ahogy a textúrán vannak a bemélyedések...
V-rayben sajnos nem tudok segíteni, nem tudom hol van ez az opció, de Aldaryn tuti tudja hisz csinált ilyen képet...
Remélem segítettem!
Bye! -
nem tudom. De kevés nagyon, az biztos! -
nzoil #11204 Gondolom lowpoly modell akart lenni.
Mennyi face-ből áll? -
Youth már azzal is próbálkoztam de nem lett ettöl jobb:(( lehet le kéne modeleznem a parkettát, de azt meg hogy? -
nzoil #11202 Szerintem csereld ki a fa textjét egy nagyobb felbontásura,meg élesebb bumpokat rá.
És a fekete részek néhány helyen még mindig nem az igazi,túl sötét pár helyen.Ennyire nem szokott fekete lenni.Például a kép bal oldalán az a nagyobb darab a fán,az koromsötét.
Amúgy jó lett. -
Nagyon fasza, de az asztallap még mindig nem az igazi...
A bemélyedéseket a deszkák között csináld displacementel szerintem és így lejjebb húzhatod a bump értékét. -
a faanyag szvsz nem jó, nagyon látszik, hogy csak textúra, és az nem elég éles
a többi 100% -
korrekt -
Szevasztok Skacok!
Ugy gondolom kicsit még tudtam javitani a munkámon, +megspékeltem még egy kis DOF-al ami meglehetosen megnovelte a renderidot.
Mit gondoltok , szeretném tudni mi a véleményetek, befejezhetönek tekinthetö-e?
Itt a kép: http://www.freeweb.hu/flegos/legoracerf25.jpg -
Két kép, hogy legyen tőlem is. Egyik az idei autóm, a másik egy fun textura:

-
nzoil #11196 Igen,tudom lehetne rajta javitani az anyagán is,csak hát sajnos már nincs meg a fájlom,és akkor ugy láttam hogy jó.De most már látom,hogy lenne mit javitani rajta.
Érdekes,hogy amit még 1 éve jónak hittem,arról ma már tudom hogy nem igazán jó.
-
megvan,thx -
render/current renderer? -
Rászántam magam h fölrakom a brazilt háth az segít a rendeleréseimen
Viszont ott a probléma h nem találom hol lehet brazillal renderelni... A plugin managernél loaded van jelölve, viszont sehol semmi -
Hi!
na senkinek sencs brazil?
Oryon: készül a baba szépen...
Youth: szerintem nagyon jó kép az a babaás, tény, hogy nem egy akkora nagy meló, de pl. a fém katica sem volt nagy meló, de az is nagyon szép. -
blaholl #11191 Sziasztok.Hol található Finalrender 5-ös maxhoz 51cad-on kivül?Kösz