63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• pauly
    De mar meg van a megoldas,azertt kösz :)
  • GixEr
    Ezert arrol az oldalrol kell venni a linket ahonnan a tutorialra ugrik (jobbclick/copy shortcut). Es azt hasznalni az acrobatban.
    Es egy kicsit tessek jobban belemelyedni abba, hogy mi is az az internet nem csak kattingatni osszevissza (az hogy "frame" nem mond semmit? ;)
  • Aldaryn
    Nem tudom, mire gondolsz, a mesh szerintem nagyon rendben van. :) A főfényből kellene visszavenni egy cseppet, de csak egy kicsit, hogy ne égesse annyira ki Nefertiti fejdíszét. Amúgy mivel rederesz? Brazil? ruhaanyag shadere jó lett, az hogyan készült? (Hajt a kíváncsiság, vajon mások hogy készítenek selyem szerű anyagot...)
  • pauly
    Hi

Hogy tudom pontosan lementeni a 3dtotalrol az oldalakat?
    Mert megnyomom az acrobatban,hogy create pdf ,webrol,de oda be kéne irni a webcimet,de a 3dtotalon a tutorialnal mindig csakannyit ir ki,hogy www.3dtotal.com.
    Nem irjaki mindenegyes oldalra a cimet az expolorer.
    Please help!
  • piktor
    Aldaryn! Segíts nekem légyszíves eltüntetni azokat a foltokat. Nekem nem sikerült... A meshsmooth és a tesselate sem segít. Mit tegyek?
  • Redfox
    Köszi mindenkinek! Holnap dobok képet ha sikerült renderelnem, ugyanis nem tudok olyan beállítást csinálni vray-ben, hogy ne egy fekete képet dobjon ki rajta egy fehér pöttyel(világítás).:)
  • FRenkie
    Egy Blend materiált választasz, és azon belül van 3 slot:
    2 anyag, és 1 harmadik szürkeárnyalatos kép, amely az előző 2 keveredésének mintája.(ha fekete a mask ott az 1ik anyag fog látszódni, ha fehér a másik, ha szürke akkor meg kevert...)

1.slot - üveg(diffúz fekete,reflect nagyon sötét szürke,refract fehér)
    2.slot - a betű színe
    3.slot - a mask, vagyis maga a betű textúrája(pl. fehér háttéren egy fekete A betű)
  • Aldaryn
    Tényleg nagyon bajól néz ki. A bevilágítás is kellemes, bár, én mindenképpen leszedném azokat a kicsit kiégett foltokat. :) (A végső képhez nehogy meghagyjad őket!)
  • Aldaryn
    Gyakorlatilag majdhogynem végtelen számú shadeed van, amivel dolgozhatsz. Ami a material edittort illeti, nos, az az, ami a neve is: Edittor, azaz szerkesztő, csupán arra használható, hogy szerkesszed a shadereket, de nem feltétlen az a teljes shaderrepertoárod.
    Ami ez utóbbit illeti, az a Material/Map browserben szépen lekérdezhető, hogy mik is azok a shaderek, amikkel dolgozol.
    Újat bármikor készíthetsz, akár Material Edittoron keresztül is, bármennyit. Elég pl. annyi, ha egy slotba pl. egy Multi/Sub object shadert hívsz be, és máris megsokszorozódtak a material edittorból közvetlen kezelhető shaderek. :o)

Ezekről eccer régebben már volt itt szó, csak azért írtam le, mert megtalálni már kicsit nehézkes.
  • Redfox
    És még azt hogyan lehetne megcsinálni, hogy nagyon sok materialom legyen, jóval több, mint amennyi az ablakban van?
  • Redfox
    És ezt hogyan is kéne csinálni, mert ez nekem idegen?:)
  • FRenkie
    Mármint üvegkocka 2 betűvel ami más anyagból van?
    Blend üveg material+betű material+textúra maszk, vagyis a betűk FF-ben.
  • Redfox
    Hali mindenkinek!
    Hogyan tudnék olyan textúrát/materiált csinálni, ami olyan hogy egy kockára ráteszem, és mondjuk van rajta két betű, a többi meg üveg?
    Előre is thx!

Redfox
  • piktor
    Köszi megint! :-)

De no HDRI. Cak 3 VRay light (rectangular). (Kb. 15 perc renderidő GI-vel)
  • youth #11216
    Nagyon fasza tényleg! Jó lenne jövőre indulni ilyenenn csak kéne valami amivel lehet :))))))

http://piktor.uw.hu/images/Nefertiti-ok-07.jpg
    ezt simán csak hdri-vel világítottad be?
  • piktor
    Szia Youth!

Köszönöm szépen! :-)
    Ha valaki kíváncsi rá esetleg: piktor.uw.hu
  • FRenkie
    zsivány ez a kis lowpoly járhgány, a facek számát az Utilities panelen a polygon counterrel tudod megnézni.
  • FRenkie
    bocs, összekevertem a modifying-gal :)
  • FRenkie
    [More..] gomb a Modify panelen, és vagy 3szor megnyomod a [V]-t.
  • petesilver
    Nálam a modifier verem legalján van
  • fle go
    legyen modifier, de a kerdes az hogy hol?:)
  • RelakS
    Nemá, modifyer??? Nem modifier? :D
  • fle go
    hm...lamer kerdes megint de hol talalhato ez a Vray displacement modifyer?
  • FRenkie
    Vray displacement modifyer-t kell ráadni az objectre.

flego: szerintem jó az a map, csak ne legyen ekkor a bump, és szvsz nem kell rá akkor fényvisszaverés, jobban nézne ki egy kopott parketta, mint 1 lakkozott. Valamint a kerék árnyékai nem olyan fixek, kicsit lebegős a dolog... kikapcsoltad a global switches-nél a global lightot?
    Ha igen, akkor pedig egy kicsit élesebb árnyékot adj meg a lámpának, és kész lesz. A dof jó ötlet volt, szépen eltaláltad!
  • youth #11206
    Mondom displacement, a guruk (Aldaryn ,Nenad) azt mondták V-ray tud micro displacement-et tehát poly-számtól függetlenül megváltoztatja a geomteriát...
    Írtam is erről igaz mayaban:

http://youth.fw.hu/tutor/displacement/displacement.htm

Ha esetleg nem esett volna le ez a disp. dolog...

Na szerintem azt kéne, hogy megfested a fánál azokat a bemélyedéseket, valójában csak annyiról lenne szó hogy egy fehér alapra húzól fekete csíkokat ahogy a textúrán vannak a bemélyedések...
    V-rayben sajnos nem tudok segíteni, nem tudom hol van ez az opció, de Aldaryn tuti tudja hisz csinált ilyen képet...

Remélem segítettem!
    Bye!
  • petesilver
    nem tudom. De kevés nagyon, az biztos!
  • nzoil
    Gondolom lowpoly modell akart lenni.
    Mennyi face-ből áll?
  • fle go
    Youth már azzal is próbálkoztam de nem lett ettöl jobb:(( lehet le kéne modeleznem a parkettát, de azt meg hogy?
  • nzoil
    Szerintem csereld ki a fa textjét egy nagyobb felbontásura,meg élesebb bumpokat rá.
    És a fekete részek néhány helyen még mindig nem az igazi,túl sötét pár helyen.Ennyire nem szokott fekete lenni.Például a kép bal oldalán az a nagyobb darab a fán,az koromsötét.
    Amúgy jó lett.
  • youth #11201
    Nagyon fasza, de az asztallap még mindig nem az igazi...
    A bemélyedéseket a deszkák között csináld displacementel szerintem és így lejjebb húzhatod a bump értékét.
  • FREAK
    a faanyag szvsz nem jó, nagyon látszik, hogy csak textúra, és az nem elég éles

a többi 100%
  • RelakSfromhome
    korrekt
  • fle go
    Szevasztok Skacok!
    Ugy gondolom kicsit még tudtam javitani a munkámon, +megspékeltem még egy kis DOF-al ami meglehetosen megnovelte a renderidot.
    Mit gondoltok , szeretném tudni mi a véleményetek, befejezhetönek tekinthetö-e?
    Itt a kép: http://www.freeweb.hu/flegos/legoracerf25.jpg
  • petesilver
    Két kép, hogy legyen tőlem is. Egyik az idei autóm, a másik egy fun textura:

• nzoil
    Igen,tudom lehetne rajta javitani az anyagán is,csak hát sajnos már nincs meg a fájlom,és akkor ugy láttam hogy jó.De most már látom,hogy lenne mit javitani rajta.
    Érdekes,hogy amit még 1 éve jónak hittem,arról ma már tudom hogy nem igazán jó.
  • Ron Ragm
    megvan,thx
  • FREAK
    render/current renderer?
  • Ron Ragm
    Rászántam magam h fölrakom a brazilt háth az segít a rendeleréseimen
    Viszont ott a probléma h nem találom hol lehet brazillal renderelni... A plugin managernél loaded van jelölve, viszont sehol semmi
  • FRenkie
    Hi!

na senkinek sencs brazil?

Oryon: készül a baba szépen...
    Youth: szerintem nagyon jó kép az a babaás, tény, hogy nem egy akkora nagy meló, de pl. a fém katica sem volt nagy meló, de az is nagyon szép.
  • blaholl
    Sziasztok.Hol található Finalrender 5-ös maxhoz 51cad-on kivül?Kösz