106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • repvez
    ha ezt a logikát követjük akkor az atlantisziak a viz alatt élnek elszigetelve, semmi szükségük a fejlődésre .
    ha az amasonok hallhatatlanok akkor miért haltak meg amikor elvitte a kockát a farkas ?
  • LasDen #104015
    az amazonok egy szigeten élnek elzárkózva. És halhatatlanok. Semmi szükségük bárminemű fejlődésre. Plusz ők voltak a legközelebb hozzá, hogy megállítsák Steppenwolfot. Atlantiszt simán lesöpörték :D
  • repvez
  • Kojiro
    Ebben nagyon igazad van. SOk szuperhős film már a forgatókönyvén elbukik, mert nem képesek a helyén kezelni az egyedi képességgel rendelkező karakterekt. Pl. az X-men 3-ban anno azért nyírták ki Küklopszot az első 10 percben, mert az összes csatánál egyből letarolt volna mindenkit.
    Én 2x néztem meg a snyder cutot és másodjára nagyon feltűnő volt, hogy voltak akciójelenetek, ahol Flash totál eltűnt 3-4 percre és nem csinált semmit. Tiszta szánalom ez így ebben a formában.
    Volt az a jelenet, mikor egyszer meg akarta lökni Supermant és visszapattant róla, azt mondjuk jó megcsinálták, az hihető volt, de a többi jelenetben szánalom, hogy nem ölt meg 100 ellenfelet 3 perc alatt.
    A feltámasztós jelentnél 50 méter kellett neki, hogy fénysebesség fölé gyorsuljon, de a kocka felnyitásánál meg 10 perc alatt kellett futnia 300000 km-t?
  • Prof William
    Flashez csak annyit, hogy azt már marvel béli "testvérénél" Quicksilvernél sem értettem, hogy miért nem használja ki azt hogy a gyorsasága miatt tulajdonképpen megáll körülötte az idő?

Ez már jó régen volt "és a film is szar volt" szóval szerintem már nem spoiler, de ott is fogtam a a fejem, amikor az X-Men:Apokalipszis filmben Quick simán elkezdi emberi erővel "pofozni" a sebessége miatt "lefagyott" Apokalipszist, ahelyett hogy mondjuk felnyomna valami hegyes tárgyat a szemén át az agyába. Vagy 30 másodpercig püföli, míg Apokalipszis végül képes lesz felgyorsulni az ő szintjére és lezúzza. Tudom, hogy poénos emberekkel tetriszezni meg belezabálni lassítva kiömlő borsólevesbe de a szupergyorsaságnak van még pár egyéb előnye is, amit sosem használnak ki a filmekben.
  • Lantee
    Ja bocs, igen, Watchmen...na azt nem is igazán nevezném szuperhősös filmnek (képregénynek), az valami egészen más. De annak nagyon jó.
  • hawkie22
    Pedig van jobb dolog Scarlett fenekénél a filmekben, mégpedig a mellei. :) Egyébként DC-nél tényleg a Nolan-féle Batman-sorozat az értékelhetö, meg az Aquaman. A többi olyan meh. Megcsinálták, de többnyire minek.
  • CSOCSO
    "meglepő, hogy ez a Snyder Cut minden hibájával együtt is élvezhetőbb volt, mint bármelyik marvel film."

Ahogy erzed. Barmelyik marvel filmet szivesebben ujranezem mint ezt a justice leaget.
  • Bokafix2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Egy sima ember emberfeletti lények között semmilyen csalinak nem felelne meg, mert meghalna pillanatok alatt."

Egyértelműen lövésed sincs a karakterről... Batman nem egy idős bácsi a sarki közértből... ő egy edzett, kiképzett és tapasztalt harcos, aki nem megy fejjel a falnak, hanem mindig gondolkodik és mesterien stratégiázik.
    Azonkívül a filmből sem sikerült túl sokat megértened, hiszen Batman energiaelnyelő hiper-szuper kesztyűkkel volt felszerelve, amelyek még Superman lézersugarait is könnyedén elnyelték. Ráadásul ezeket az energiákat utána vissza tudta lőni az ellenfélre. Tehát nem csak egy "sima ember" volt emberfeletti lények között.
    A paradémonoknak meg valójában nincsen semmilyen különös képességük a repülésen meg illatérzékelésen kívül, és nem is annyira erősek. Az hogy erősebbek az átlagembernél, nem azt jelenti, hogy Steppenwolfnak akárcsak a közelébe is érnének. Akkor miért jelentenének Batmannek akkora kihívást? Ráadásul még ostobák is mint a föld... csak agyatlan szörnyek, akik nem képesek az önálló gondolkodásra, csak a vezéreik parancsát követik.

"Ha flasht letudja lőni a paradémon batmant nem?"

Flash a saját gyorsasága csapdájába esett. De azt hiszem, ezt már leírtam.

"Egyrészt itt Diana láthatólag közelében sincs supermannek, elég megnézni a filmvégi harcot."

Az tökmindegy. Flashnél sokkal erősebb, ez tény. Ha neki nem ment, akkor Flashnak miért menne? Még mindig ugyanaz a logikai dilemma.

"Flash fogja diana kardját és felnyomja wolfi agyába a szemén keresztül (nesze neked páncél)."

Facepalm... a gyorsaság nem egyenlő az erővel... értsd már meg. Flash kezében nem ér szart sem Diana kardja. Én sem tudnám átszúrni egy vályogház falát egy éles karddal, akármilyen gyorsan próbálnám is beleszúrni a kardot, míg ha egy buldózer elé kötöm, simán át tudom nyomni a falat még egy csiga sebességével haladva is. Az erő a lényeg, nem a sebesség. Steppenwolf pedig sebezhetetlen az átlagerővel és az átlag energiatámadásokkal szemben, szóval nem tudom, honnan a francból veszed, hogy Flash emberi erővel át tudta volna szúrni a szemét. Látod, ez van amikor nem ismered a filmbeli karakterek tulajdonságait, de azért okoskodsz.

"Konkrétan izzik a ruhája a sebesülés szélén, mint amit energia fegyver talált el"

Ezek szerint még mindig nem világos, hogy én nem azt cáfolom, hogy eltalálták az energiafegyverrel. Azt cáfolom, hogy a találat pillanatában sérült meg. Miután kiesett a sebességerőből, akkor sérülhetett meg. Izzást meg bármilyen emberfeletti sebességű súrlódás tud produkálni, és ő rendesen súrlódott is mikor végigzanyált a földön.
  • Wootan
    Nagyon nem akarod látni a fától az erdőt.
    "De ott kellett lennie, mert áldozatokat hozott, ahogy a többiek. Ő volt a csali, de ezt el is mondta, hogy magára fogja vonni a parák figyelmét, hogy a többiek könnyebben tudják kivitelezni a tervet." Egy sima ember emberfeletti lények között semmilyen csalinak nem felelne meg, mert meghalna pillanatok alatt. Még a FÖLDI KÖRÜLMÉNYEK közt hiper-szuper fegyverei/gépei társaságában is. Ha flasht letudja lőni a paradémon batmant nem? ne vicceljünk.
    "Ha Diana, aki majdnem olyan erős mint Superman, nem bír Steppenwolffal, akkor majd Flash (akinek annyi a képessége hogy gyors) fog vele bírni. Ez komolyan vehetetlen. Ráadásul az a suit ami Steppenwolfon volt, megvédte minden sérüléstől. Az elején az amazonok szurkálták épp eleget a nyilakkal, szart sem ért ellene." Egyrészt itt Diana láthatólag közelében sincs supermannek, elég megnézni a filmvégi harcot. Másrészt szerintem érthetően leírtam, hogy mikor flash teper, akkor a többiek - köztük steppenwolf is - kb. "lefagy". Flash fogja diana kardját és felnyomja wolfi agyába a szemén keresztül (nesze neked páncél). GG WP.
    "Nem is állítottam, hogy nem találta el. Eltalálta, de a sérülést valószínűleg nem a találat pillanatában szerezte, hanem mikor kiesett a speedforce-ból, és nekicsapódott a földnek." Konkrétan izzik a ruhája a sebesülés szélén, mint amit energia fegyver talált el...
    Darkseid meg nem csinált semmit, mert kellett valami a következő filmre.

Megjegyzem ezek a dolgok marvel filmek esetén is jelen vannak. Pl Thanost simán megölhetné a hangya. Bevisz valami bombát, vagy akármit a fülén keresztül az agyába és felrobbantja, vagy felnagyítja...
  • Bokafix2

"Konkrétan ilyen szituációkban ott sem kellene lennie, mert sima emberként megdöglene 5 mp alatt."

De ott kellett lennie, mert áldozatokat hozott, ahogy a többiek. Ő volt a csali, de ezt el is mondta, hogy magára fogja vonni a parák figyelmét, hogy a többiek könnyebben tudják kivitelezni a tervet.

"Pl. mert Diána láthatólag nem bírt farkincával, Flash meg simán megölhette volna."

Végül is logikus. Ha Diana, aki majdnem olyan erős mint Superman, nem bír Steppenwolffal, akkor majd Flash (akinek annyi a képessége hogy gyors) fog vele bírni. Ez komolyan vehetetlen. Ráadásul az a suit ami Steppenwolfon volt, megvédte minden sérüléstől. Az elején az amazonok szurkálták épp eleget a nyilakkal, szart sem ért ellene.

"Újranéztem a jelenetet és nekem úgy tűnik, hogy oldalba trafálta a fegyverrel. Lett is egy szép "lyuk" az oldalán."

Nem is állítottam, hogy nem találta el. Eltalálta, de a sérülést valószínűleg nem a találat pillanatában szerezte, hanem mikor kiesett a speedforce-ból, és nekicsapódott a földnek.

"A térkapu meg még a kockák egyesülése előtt kinyílt, és egy ideig nyitva is volt."

Persze, viszont Darkseid csak abban az esetben szándékozott átmenni a kapun, mikor létrejön az egység. Ez nem történt meg.

"Egyébként meg mitől félt volna Darkseid? Szupermant leszámítva a liga többi tagja wolfival sem bírt"

Ez egy erősen nerfelt Darkseid volt. Közelében nem járt a képregényes megfelelője hatalmának. Árész megsebesíti egy ócska fejszével, és a katonái támogatják be ájultan az űrhajóba? Mégis mit gondolt Snyder? Ez nem a Sötétség Ura. Az nem ilyen és nem is így harcol. Ez a karakter lett leginkább elbaltázva a filmben... hogy ilyenfajta szóviccel éljek. Túl gyenge lett.
  • Tikal #104005
    A hozzászólásod első részével egyetértek, a második felével nem, szerintem mind szar, de igazából a Marvel szarabb :)
  • Tikal #104004
    "8-10 percnyi anyagot feleslegesnek éreztem,"

Bocs, de ez mindent visz, nagyon nagy :D
  • viizo
    Snyder Cut - 10/9

Egyszerűen nem tudom kevesebbel jutalmazni. Fantasztikus, hogy az előző verzió gyakorlatilag ugyanazon alaptörténetéhez képest mennyire más, mennyivel kerekebb, mennyivel komolyabban vehető film lett. Bár én a 2004-es Holtak Hajnala óta nagyon kedvelem Snydert, az újravágott Igazság Ligájához nem fűztem nagy reményeket - a rendező filmjeinek rajongójaként kifejezetten mosolyogtam a #Release mozgalmon. A moziba küldött, gyenge közepesnek ható alaptörténetből ugyan mit lehet kihozni egy újravágással? Nos, az eredményt mostantól tudjuk: dimenziókkal többet és jobbat. 4 óra alatt utóbbi évek (szerintem simán) legjobb és legdrámaibb szuperhősfilmjéig jutottunk, zárójelbe téve tucatnyi egyéb filmet DC / Marvel oldalról.

A történet sokkal érzelmesebb és immár kifejezetten nagyívű, a látványoldalról nem is beszélve. Flash két jelenete egyszerűen annyira üt mind látvány, mind érzelmi téren, amelyhez foghatót említeni sem tudok az elmúlt évek hasonló látványmozijai közül, de még ezek mellett is kifejezetten sok a nagyívű és emlékezetes pillanat. A film meglepett ennyire sötétre hangolt hangulatával, DeSaad pokolbéli beszélgetéseitől már kissé horror ízt is éreztem rajta: a tét, és a főgonoszok elszántsága bizony magasra emelt. Nem elhanyagolandó a Junkie XL féle zene, aminek dübörgő taktusai sokkal jobban illenek a mozihoz, és tovább emeli az újravágott JL fényét.

Mindazonáltal a film természetesen nem hibátlan: 8-10 percnyi anyagot feleslegesnek éreztem, a CGI lóláb néhol kilóg, a 4:3-at megszokni mai szemmel otthoni megjelenítőn nem egyszerű, de ezek egyszerűen eltörpültek amellett, amit pozitívumként éltem meg. Ha Snyder Cut-ot játszanák moziban, már váltanám is a jegyet rá, négy órás hossz ide vagy oda - számomra minden percért megérné.

Olvastam olyan 'kritikát' is vmelyik oldalon, ahol a publicista nem átallotta bevallani, hogy laptopon nézte meg több részletben, de rendkívül unatkozott rajta, a látvány sem volt az igazi, meg hát egyébként is izé, neki nem jött át az ölben tartott tizennégy colon meg a kétwatton sem a hangulat, sem a látvány, sem a zene. Egy olyan szórakoztatóipari terméket, amit kifejezetten IMAX vászonhoz és komoly hangtechnikához terveztek, ahol a 4:3 miatt otthon az 58"-as TV-t is kicsinek éreztem és a megszokottnál is közelebb ültem a 4K élmény miatt, és ahol kellett, remegtették rendesen a házam falait a méteres hangfalak, vagy ahol épp kell, síri csend van.

Érdekes adalék, hogy főként Marvel fanoktól olvastam, és olvasok folyamatosan súlyos ellenérzéseket és lehúzásokat a Snyder Cut kapcsán, mintha világfájdalom lenne, hogy a rágógumi univerzum után itt nem a bohóckodáson van a főszerep. Valamiért nem értik néhányan, mi tetszik ebben a filmben sokaknak, holott a DC-t ugye divat szidni, Martha óta rajtuk mulat a 'zinternet, és hát most miért nem ócsárolja ezt a rettenetesen művi, oktalanul pózerkedős, fejfájdítóan lassításos komolykodást a többség. Majd ők megoldják minden posztnál és minél több fórumon a belerúgást, de hát váljék ez egészségükre.

Én a Snyder Cut kapcsán csak egyet sajnálok, de azt rettenesen: már nem láthatjuk az újravágott liga film Snyder féle folytatását, azt a várhatóan minden eddiginél megalománabb, hatásvadászabb, szuperlassításokkal és arcba tolt pátosszal teli filmet, amit ez a mozi vezetett fel. Borzasztóan kár érte.
  • repvez
    Pontosan , hogyan lehetne egy film jo, ha saját maga állitott helyzetbe sem felel meg és nem konzisztens. Ahogy irod, az üsszes hősfilmben, jön egy supererős hallhataltan gonosz, aztán a végére egy egyszerü halando egy fogpiszkálóval is kinyirja.
    Én ezektől a szuperhős filmektől füleg amikor igy összeállnak olyan Dolgokat várnék mint egy RPG vagy egy diablo játéknál.
    Hogy minden karakternek van valami speciális képessége ,de egyedől kevesek ahhoz, hogy a fögonoszt legyözzék és ezért össze kell állni, hogy kisegítsék egymást.
    De se a DC se a marvel filmekben nincs ilyen, mindig csak ököllel bunyoznak egymással, hiába van spec fegyvere képessége sose azzal harcolnak.
    Ahogy itt sem, az aquaman, egy vizcseppet se használt hogy az spec képességét és lételemét használja.
    A cyborg, se használta a tudását , hogy a fegyvereket a saját oldalukra forditsa.Egy tök átlagos halando készitett fegyverekkel harcoltak , még abban sem segitett alfrednek, hogy kifejlesszen valami speciális dolgot maguknak.
    A batmannak meg szép messziről kb csak a rádiozás lett volna a dolga,mert azonnal kinyirták volna .
    Meg ugy egyáltalán, ha a cyborg gyerek képes manipulálni a pénzügyeket, akkor nincsenek rászorulva a batman pénzére sem.

De ugyan ugy elmondható ezt a marvelre is. vasember ugyan ugy csak egy halando ember, de neki legalább hihetőbb védelme van a ruhájával, mint batmannek ahol kilátszik az arca és ott is kap pofont supermantol, meg radioaktiv sugárzást is.
    Aztán ott van a fekete özvegy is, ö is csak egy sima halando, semmi spec ruhával, csak tud küzdősportolni, mert orosz titkosugynök volt, ugyan ugy a solyomszem, azon kivül, hogy jól tud lőni nyillal , semmi spec képessége a tulélésre.

Ugyhogy ahelyett, hogy milliokat ölnek bele a CGI-ba meg 4 orás filmeket csinálnak, inkább forditanának több időt arra, hogy kidolgozzák a történetet, hogy ne legyenek benne olyan hülyeségek mint amik most .
  • ximix #104001
    Future Batmant a népnek

Batman bár csak "ember", de az évek alatt az emberek között a legleg lett, főleg, hogy Ra's al Ghul az apósa.
    link

Utoljára szerkesztette: ximix, 2021.03.23. 16:52:55
  • BenedekFeco
    Pont ezért még nem tudtak számomra a Watchmen-nél jobb "pizsamás-hősös" filmet csinálni. Igen az is Snyder, de én alapból bírom a filmjeit. Nem az egy kaptafa, humor-harold szuperhősök bohóckodnak benne a sablon-gonosz ellen. Na jó, persze azt is le lehet ennyire egyszerűsíteni :)
    És pont ezért is tetszett a Snyder cut is. Egy kicsit komolyra vették a stílust, jó volt nézni, és egy percig nem unatkoztam.
  • Lantee
    Véleményem szerint a három Nolan-féle Batman film volt egyedül értékelhető, a többi egy kalap gőzölgő lószar. Az összes szuperhősfilm ugyanarról szól: Jön a 'húdegonosz' aki el akarja pusztítani a világot, mert csak, de szerencsére itt van nekünk 1-2-8 'húdeszuperhős', akik beleállnak a bunyóba. Először csúnyán kikapnak/úgy néz ki, mintha kikapnának, de aztán persze mégsem, és a 'húdegonosz' visszatakarodik általába a galaxis túloldalára. Ehhez képest Nolan Batmanje maga a felüdülés: Van karakterfejlődés, van érthető motiváció, van súlya a harcoknak, van értelme a történetnek. Elhiszem, hogy Thanos nagy és lila, Vasember 'húdekőgazdag' és 'húderohadtokos', de Scarlett fenekénél nem sok jobb dolog van azokban az egekig magasztalt marvel filmekben. Pont a minap néztem meg másodszorra a Végjátékot, mert már most nem emlékeztem rá, hogy miként csavarták vissza Thanos győzelmét. Hát...kár volt! Ami meglepő, hogy ez a Snyder Cut minden hibájával együtt is élvezhetőbb volt, mint bármelyik marvel film.
  • CSOCSO
    Aki ertelmet akar talalni ezekben a filmekben annak MINDIG lesz belekotni valoja. Ahogy irtam; allandoan logikat leszarva forgatjak a filmet csak azert, hogy a szuperhos rajongokat kielegitsek. Ami tegyuk hozza eleg szarul sikerult mert semelyik szuperhos ugykodese nem elegitett ki semmit bennem. Egyik sem mutatott szinte semmi erdekeset amitol sikitoztam volna. Talan mikor superman odafordul a flashez. Na az fasza volt. A tobbi az semmi kull. Nem akarok g*ci lenni de megint ugy erzem magam mint az eredeti filmnel. Persze a sztori jobban ki lett dolgozva, steppenwolf jobban nezett ki, de kb ugy vagyok vele, hogy ha nem latom egyik DC szuperhost sem soha tobbet egy uj filmben, az sem zaklatna igazan. Mig egy ujabb marvel filmet siman megnezek. Alig varom, hogy a fiam eleg idos legyen es elkezdjuk nezni a marvel filmeket. Egyik dc filmet sem fogom elinditani neki. Szar mind. Tessek.. kimondtam.
  • Wootan
    "Csak szükséghelyzetben ugrabugrált, pl. mikor megsemmisült az autója vagy a gép, amit vezetett. Ott kéne maradnia és várni, míg miszlikbe tépik?" Konkrétan ilyen szituációkban ott sem kellene lennie, mert sima emberként megdöglene 5 mp alatt. Ilyen Jokerek, meg 2 arcok ellen jó a betmen, fél / istenek ellen nem.
    "Az emberek mentése volt a feladata. Másrészt WW is emberfelettien gyors, hiszen ki tudja kerülni a golyót. Akkor nem mindegy kinél van a kard?" Pl. mert Diána láthatólag nem bírt farkincával, Flash meg simán megölhette volna. És amilyen sebességgel mozgott simán belefért volna az a kis szurkálás is, és nemcsak az ott lévő embereket, hanem a bolygót is megmenti egy füst alatt.
    "Bár akkor a paradémon hogy sebesítette meg mikor kb. fénysebességgel körözött ott?" Újranéztem a jelenetet és nekem úgy tűnik, hogy oldalba trafálta a fegyverrel. Lett is egy szép "lyuk" az oldalán. Hogy nem halt bele az valószínű a ruhának köszönhető, amiről el is hangzik a filmben, hogy űrhajók borításánál használják és elég ellenálló.

A térkapu meg még a kockák egyesülése előtt kinyílt, és egy ideig nyitva is volt. Egyébként meg mitől félt volna Darkseid? Szupermant leszámítva a liga többi tagja wolfival sem bírt A képességit megnézve megette volna őket reggelire.
  • Bokafix2

"Számomra mindig vicces volt mikor ilyen batman szintű légypiszok (értsd: sima ember) ugra-bugrál isteni erővel rendelkező karakterek közt"

Csak szükséghelyzetben ugrabugrált, pl. mikor megsemmisült az autója vagy a gép, amit vezetett. Ott kéne maradnia és várni, míg miszlikbe tépik?

"WW viszont nem sima amazon hanem (ha jól emlékszem) Zeusz "lánya", szóval félisten."

Félisten nem lehet, inkább 3/4-ed isten, mivel az anyja Hippolyta is emberfeletti és halhatatlan.

"Flash-en én is gondolkodtam, hogy mi a fasznak futkorászik ott fel-alá, ahelyett hogy elvenné WW kardját"

Az emberek mentése volt a feladata. Másrészt WW is emberfelettien gyors, hiszen ki tudja kerülni a golyót. Akkor nem mindegy kinél van a kard?

"Egyébként ezek a futkosós karakterek sérthetetlenek mikor futnak (pl. flash mezítláb felgyűri a betont)?"

Valószínűleg igen. Megvédi őket a gyorsasági erő, különben Barry arcának maszkon kívüli része le kéne hogy málljon akkora légellenállás mellett, amit a fény közeli sebesség jelent.

"Bár akkor a paradémon hogy sebesítette meg mikor kb. fénysebességgel körözött ott?"

Úgy, hogy azt a sérülést nem a sebességi erőben kapta, hanem amikor már lelassult és kiesett a lendületből. A földhöz vagy valamilyen törmeléknek csapódott és az sebezte meg. Ha az a sérülés az ágyúból származna, akkor nem úgy nézett volna ki az oldala mint a filmben... hanem úgy mint a tetovált rab teste a Fortress-ben, akiből középtájon semmi nem maradt.

"Egyáltalán hogy a faszba találta el?"

Csak gondolod végig: egy viszonylag kis területen körözött óriási sebességgel. Ez azt jelenti, hogy minden másodpercben sok százszor vagy sok ezerszer kellett átmennie azon a ponton, ahová a para célzott. Nagyobb művészet lett volna nem eltalálni.

"Ami még fura volt nekem az darkseid. Kinyílik az az "ablak" a film vége felé, és csak áll ott és les."

Az anyadobozokat szétválasztották, és legyengítették, kvázi már nem lehetett volna velük terraformálni a bolygót az Apokalipszis hasonmására, és az élőlényeket sem lehetett volna Darkseid szolgáivá tenni. Így már nem volt értelme átmennie. Másrészt nem ott fog támadni, ahol számítanak rá, és mindenki várja.

"Szóval ott van a csávónak az a halálsugara ami elől állítólag nem lehet elmenekülni, addig üldöz amíg el nem talál és akkor kapa. Mért nem használta?"

Mert a földön volt elrejtve az életellenes egyenlet, amit annyira keresett. A halálsugár könnyen megsemmisítheti az egész bolygót, és akkor nem találná meg, mert az is megsemmisülne.
  • Wootan
    Nagyjából egyetértek veled. Számomra mindig vicces volt mikor ilyen batman szintű légypiszok (értsd: sima ember) ugra-bugrál isteni erővel rendelkező karakterek közt (ez a marvelre is tök igaz). Az "eredeti" filmben pl. az összezavarodott superman pofán veri batmant azt kb. semmi baja nem lesz

WW viszont nem sima amazon hanem (ha jól emlékszem) Zeusz "lánya", szóval félisten.

Flash-en én is gondolkodtam, hogy mi a fasznak futkorászik ott fel-alá, ahelyett hogy elvenné WW kardját, és a sebességét kihasználva (amikor repeszt a többség (kivéve az ilyen superman, apokalips, stb szintű karaktereket) be van "fagyva") simán összeszurkálhatná az ellenséget. Ez a marveles higanyszálra is igaz. Egyébként ezek a futkosós karakterek sérthetetlenek mikor futnak (pl. flash mezítláb felgyűri a betont)? Bár akkor a paradémon hogy sebesítette meg mikor kb. fénysebességgel körözött ott? Egyáltalán hogy a faszba találta el?

Ami még fura volt nekem az darkseid. Kinyílik az az "ablak" a film vége felé, és csak áll ott és les. Először mondom biztos azért nem csinál semmit mert az nem térkapu (de ugye később farkincát áthajítják rajta, szóval átjáró az). Szóval ott van a csávónak az a halálsugara ami elől állítólag nem lehet elmenekülni, addig üldöz amíg el nem talál és akkor kapa. Mért nem használta? Ott helyben kiirthatta volna az egész ligát.
  • Synchronous
    Mint akit jól tarkón csaptak és előrebukott a maszkja.
  • Devv
    Még ő is izmosabb, mint Chris Bale. Mindenesetre badass! XD
  • mégvadabbdisznó
    És akkor mi a véleményed az 1943-as Batmanről?

• Seth
    Hát nem igazán. Amikor úgy értem hogy önálló film, akkor nem szeretném benne Superman-t meg WonderWomen-t látni, hanem a klasszik Gotham-es rossz fiúk valamelyikét, mondjuk aki még soha nem volt az előző filmekben
  • LasDen #103990
    BvS effektíve az volt...
  • Seth
    Nagy kár hogy nem volt egy önálló filmje. Sokkal jobb karaktert csinálhattak volna belőle
  • Devv
    Nemtom gyerekek de nekem ez a Batman tetszett a legjobban: nagydarab, izmos, vállas, kajak. Ez Batman! #nohomo

Utoljára szerkesztette: Devv, 2021.03.22. 16:23:14
  • AnuluWork #103987
  • Bokafix2
    Batman semmi jelentőset nem csinált? Ő adta a kütyüket, a teljes infrastruktúrát az akció végrehajtásához, és az ő műholdjaival találták meg a dobozokat is. A képregényekben meg a rajzfilmekben a JL főhadiszállás ahol üléseznek és amit a Föld védelmére hoztak létre, cirka 1 milliárd dollárjába került Batmannek.
    Gondolom nem hiszed, hogy Clark újságírói fizujából dobták össze a JL tornyot. Rajta kívül szinte minden ligatag csóró volt a filmben. Az izomerő mellé kellett a nyers tőkeerő is, és ezt kizárólag Batman tudta szolgáltatni. Azonkívül nem véletlenül ő a Liga vezetője is, mert annak ellenére hogy ember, kiváló vezető és stratéga. A képregényben Superman nem tesz semmit anélkül, hogy meg ne beszélné Batmannel... ő a csapat agya.
    Ebben a filmben is ő kaparta össze az apátiás, önsajnálatban fulladozó, elkanászodott csapattagokat. Az ő kitartása, utánajárása és erőfeszítései által alakult meg a csapat. Ráadásul tökös is az ürge, hiszen emberként állt ki egy szuperlény ellen. Ha kivonnánk Batmant a képletből, akkor csak pár, céltalanul lézengő szuperhőst kapnánk, akik képtelenek lennének megállítani Steppenwolfot. Nem lenne semmi motiváció, kidolgozott terv, egyszóval semmi. Batman a csapat lelke és agya.
  • repvez
    nem a film állitja be legerősebbnek, de kb annak tünik, mivel nem sérül meg bármi is történik körülötte bárhonnan is kap ütést .
    Pedig ahogy mondja is a superereje csak anyni hogy gazdag.
    A többi szuperhős a ruhája nélkül is sebezhetetlen és tudja a képességeit használni a batmannel ellentétben.
    De mégse történik semmi baja, ahogy irtam egy prototipus eszközt használ a ruháján, de mégse sérül meg amikor olyan szupererővel kerül szembe ami máshol épületeket rombol le, neki felfogja a ruhája ami semmi földöntúli dolgot nem tartalmaz.

A cyborg gyerek is elvileg mindent tudna irányitani, de arra mégsincs esze, hogy a bázis védelmi rendszerét megbuherálva a fegyvereket a maguk oldalára állítsa.

Az is egy nagy hülyéség volt, hogy Batman, lezuhan darabokra törve a repülöt, majd a végén, meg egybe működőképesen jön értük .
  • CSOCSO
    Tegyuk hozza, hogy tenyleg vicc az egesz bagazs. Bar nem tudom, honnan veszed, hogy batmant allitja be legerosebbnek a film de o volt a leggyengebb. Szinte semmi jelentoset nem csinalt az egesz film alatt. Mivel is csinalna? Nem tud nagyobbat ugrani, nem rendelkezik szuper erokkel. Max elut par szornyet az autojaval meg max a szigonyaval odebb tud rangatani szornyeket. Akvamen is full hulyeseg. Semmi water bendinget nem csinal ami kircsi lenne. Az egyetlen ertelmes jelenet a vizzel kapcsolatban mikor levego buborekot csinalnak es leesik a steppenwolf az ocean aljara. Igazabol minden szuperhos filmmel ugyan az a problema. Mindig van sokkal erosebb es a gyengebb mindig talal magaban annyi erot, amit meg soha nem tudott elohozni csak most! Ugyan ez zavar az animekban is. MINDIG sikerul elohuzni a seggukbol valami soha nem latott erosseget es hirtelen minden sikerul. Tiszta "fan service" az egesz ahol csak az a lenyeg, hogy minden logikat leszarva most igy fog sikerulni mert ez kell a nepnek.

Az eredeti verzio szar volt. Felejtheto. Semmit nem magyaraztak meg. Kepzeljuk el az avangerst is ugy, hogy nincs kulon pokember, iron man, dr strange meg thor movie. Az se lenne annyira jo. Most hirtelen, nagyon felkapott lett ez a film mert OMGF a snyder cut! Holott kb ugyan az a szar csak kibovitve es jobban elmagyarazva. Kibovitve is olyan, hogy jovore mar fingom nem lesz, hogy mirol szolt a film.
  • CSOCSO
    Ha az aspect ratiot baszkuralod a VLC ben akkor szethuzza a kepet. a Crop funckio alatt nem csinalja azt. Meglestem mikor letoltottem a filmet. Mukodott. Ettol fuggetlenul valami csodanal fogva most nem mukodik. Nem ertem miert. Ranyomok a crop alatt a 16:9 re es meg se mozdul a kep.
  • Tikal #103982
    Nem tudom honnan veszed hogy Batman a legerősebb, nem emlékszem hogy ezt nyomta volna a film.
    Emlékeim szerint WW nem egy sima amazon, és igen kb olyan erős mint Superman. Mondjuk azt én se értem milyen nyilakkal lövöldöztek az amazonok, de gondolom mágikus volt :D
  • BenedekFeco
    Unhinged

Jó kis road rage film. Sokkal jobb, mint amire számítottam. Semmi gond nincs vele.

7,5/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2021.03.21. 13:20:55
  • repvez
    Na megnéztem ,
    A képarányhoz, moziba IMAX-en lehet, hogy jobb, mert akkora méretben nem kell jobbra balra forgatni a fejet, de otthoni körülmények között nem hogy hozzáad inkább elvesz. Akinek 32"os vagy még akár 60"os TV-je is van annak is jelentősen kisebb képet fog eredményezni annál mint ami lehetne.

Összeségében nem éreztem, hogy mire kellett a 4 óra, nem láttam az eredeti verzióját azzal nem tudom összehasonlitani, de volt egy csomo hosszu távolba merengés aminek semmi értelme nem volt.
    Ami a tényleges filmet érinti a szokásos superhősős film ami még a saját maga által felálitott univerzumba se képes beilleszkedni.
    egy csomo olyan helyzet ami egymásnak ellent mond és nem müködne
    A karakterek kiegyenlitettlenek.
    A film szerint a batman a legerősebb , ö nyirja ki a fél bagázst egymaga még csak meg sem sérül a füldi fejlesztéső cuccai ellenállnak mindennek . Alfréd is egy olyan zseni, hogy egymaga segitség nélkül olyan dolgokat alkot ujra idegen anyagok felhasználásával ami prototipusként is jobban müködik mint az idegenek sorozatgyártott cuccai.
    Wonderwomen, meg már jobb mint superman és a flash egyutt, ugyan olyan gyors és repked mindenfelé . Igaz, hogy az amazonok királynője is csak hagyományos ijjakat tud használni és egy egész sereg nem képes megállitani stepenwolfot, de WW egymaga megtartja.Az amasonra ráesik egy ló meghal bele, WWre ráesik egy fél ház aztán leporolja magát.

A Flash gyerek más nem tud csak futkosni. ha megáll körülötte a világ akkor nem lett volna egyszerübb elvenni WW kardját vagy valami nagyobb fegyvert és megszurkálni stepenwolfot mint a Hös utcai réti négerek?ehejett csak poénkodik.
    A végén is fél oráig köröz, hogy elérje a sebességet, majd miután megsérül, már elég neki egy fél kör is, hogy ujra olyan gyors legyen . arról meg sző sem volt hogy öngyógyitó

Aquaman is oké, hogy félvér, de a víz az erősége, itt meg semmit nem tudott profitálni belőle, helyette Ő is ugyan ugy repked ugrabugrál mint szupermen a levegőbe.
    Mi értelme van a képességének, ha az ellenfél is ugyan olyan gyors és tud a viz alatt lélegezni gond nélkül ahogy ő . Vagy SW is aquamanes tulajdonságú?

Az egész csapat egy vicc. supeman nélkül nem mernek nekimenni az ellenfélnek,mert gyengék, de miután superment felélesztették ugyan ugy nekimennek superman nélkül . WUUT

Meg egészen addig mig superman nincs ott addig semmi nem hatásos StepenWolf ellen, de mihelyt ottvan, már átböki a lándzsa a páncélját és egy vágással le lehet fejezni.

Superman is érdekes, eddig az volt, ha egy kisgyerek sirt a világ túloldalán akkor megtalálta, most meg már megy a harc a bolygó megmentésére erre meg elmegy Alfrédhoz megkérdezni, hogy mi a helyzet hova kell mennie.

Meg jót röhögtem a dobozok elrejtésénél is, az amazonok csinálnak egy külön erődőt örséggel a védelmére nyitott tetővel, de legalább úgy mint a vizesek csináltak egy őrzőtt helyet neki, erre a földiek mit csinálnak elássák 50cm mélyre valahova a semmi közepén , senki nem védi és nem is tudnak rola később

És még ezek után is hypoljak ezt a filmet meg a többit? oké legyen mese ,de legyen következetes és legyen benne logika.
  • Szacsa HUN
    A VLC csak aránytalanul széthúzza oldalra a képet.
    Viszont ha a tv saját lejátszójával nézem és beállítom a képaránynál a ˘˘Minden irányú nagyítást˘˘ akkor tökéletes lesz.
  • vérpocok
    Mentségére szolgáljon, hogy a stégre baszta rá az üveget, nem a tengerbe... ettől még a tengerbe kerülhetett később, mert vihar volt meg hullámverés, de akkoriban ő még csak az utált féltesó volt, és gyűlölte a saját népét is, és a tengerben is csak Ormot látta meg a csatlósait. Szerintem a tenger közepén is simán kihugyozik a hajóból, ha tudja hogy Orm alatta úszik.
  • CSOCSO
    Mert IMAX re lett forgatva eredetileg.