106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kmarha
    La La Land - Kaliforniai álom

Keser-édes romantikus musical, ezen stílusok tökéletes egyensúlyban tartásával. Mese, két, az élete célját hajszoló fiatal szerelméről, és annak múlásáról, a változásról. Megérdemelten szerepel ily sok helyen szinte minden díjátadón. Kötelezővé ugyan nem írnám fel, elsősorban a stílusa miatt, de gyönyörű alkotás lett. Ahogy kijöttem a moziból, kedvem lett volna újra beülni és megnézni

Az énekeket nem viszik túlzásba, bár fontos részét képzik a műnek. A mondanivaló örök, a látvány fantasztikus, és a két színész között csak úgy ízzik a levegő. Az első két betét dalon nem kell megijedni, mikor jön a jelenet fent a hegyen, kettőjük között, az egyszerűen lélegzet elállító. Nem kis munka lehetett ezt összehozni.

Le a kalappal a rendező előtt is, nagyon példás munkát végzett. Biztos, hogy újra fogom még nézni.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.30. 21:29:56
  • Kmarha
    Gyerekek, ne vegyetek drogot! Legyetek rock sztárok, és ingyen kapjátok.
  • Zephyr Retiring
    Anya lánya unokája 2007.

A film már önmagában is érdekes, mert komédia is de dráma is egyben.
    Én egy kissé elfogult vagyok ezzel a sztorival kapcsolatban, mert egy közeli ismerősöm is hasonló szituba került, mint az unoka.
    Engem mindig mélyen megdöbbent és elszomorít amikor hasonló esetekről szerzek tudomást.
    Nem tudok és nem is akarok belelátni az olyan lelkileg beteg ember elméjébe, akinek a fejében megfordul, hogy egy gyerek jövőbeni érzelmi életét szándékosan tönkre vágja. Én csak azt tudom, mit tennék egy ilyen emberrel egy félreeső kietlen helyen.
    Soha többé nem tenne hasonló dolgokat azt garantálom, anélkül, hogy egy ujjal is hozzáérnék
    De térjünk inkább vissza a filmhez..

A három "grácia" tökéletes választás volt a szerepre
    Felicity Kendall Huffman mint anya: szerintem elég csak a Született feleségeket említenem. Már ott is minden anyuka leg-anyukábbika volt.

Lindsay Dee Lohan mint lázadó tinédzser: elég csak az igazi életére vetni egy pillantást: drogok, pia, letartóztatás.
    Ugyan ki is lehetne nála alkalmasabb erre a lázadó szerepre?

Lady Jayne Seymour Fonda mint nagymami: Ki lehetne hitelesebb nagyi egy igazi nagyinál, aki mellesleg Oscar díjas színésznő is?

Persze lehet jelezni, hogy "de csak 5,9-et kapott az IMDb-n"
    És? Minden film szubjektív, nyilván nem fog mindenkinek tetszeni.
    Amúgy meg lehet tojni mások negatív véleményére.
    A film szerintem elég hiteles ahhoz, hogy nekem tetsszen.
    És ott a pont.
    10/10.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.30. 18:43:52
  • Zephyr Retiring
    Ez nekem is megvolt már.
    Billy Mack (vagyis bocs: Bill Nighy) a Christmas Is All Around óta már amúgy is ász nálam..
  • Kmarha
    Nem akartam egy hozzászólásban felesleges szózuhatagot ide zúdítani, így a hétvégi megnézettekből a Hell or High Water és az About Time (Időről időre - nem az Idétlen időkik Bill Murray-vel) tegnap kimaradt. Az előbbi egy modern western, mely az Oscar díjazása ellenére is elégé réteg film fog maradni (elégé hasonlít a Nem vénekre való vidékre), szóval ezt ki tudom hagyni, ha nem reklámozom.

Viszont az About Time-ról muszáj szót ejtenem, mert ez az a film, amit ha nincs a random.org és a Filmbarátok Podcast, soha az életbe nem nézem meg, mert rettenetesen riasztó nyálas a plakátja és érdektelen a trailerje. Pedig kötelező olvasmányok mellett (néhol helyett), kötelező filmnek írnám elő.

Egy igazán életigenlő, példa mutató, szívfacsaró és mégis szívmelegítő film, melyet első sorban édesapáknak és másod sorban mindenki másnak ajánlott.

Nehéz írni róla, mert ritkán látni ilyen filmet. Az alapötlet, egy Pillangó hatás szerű vissza ugrálás az időben szituáció, melyre az apa és fia is képes a családban, bizonyos megkötésekkel. Pont őket érintve, van egy erős, könnyfacsaró drámai szál is benne, de messze nem erről szól a film. A fővonal inkább romantikus, de nem az az Igazából szerelem túltolt stílusában.

Ami nagyon tetszett, az pont e két elem találkozásából, illetve nem találkozásából született meg. Ugyanis ez a visszaugrálás, inkább csak egyfajta komikus elemként van használva, és a találkozás(okat) kivéve, nem ezzel a módszerrel oldja meg a főszereplő az élete problémáit. A legtöbb esetben, csak újra átéli őket. Persze azért nem szent, ahol lehet, módosít annyit, hogy az ő javára történjenek a dolgot. De korán fel ismeri (amit a Pillangó Hatásban nem), hogy mindenre ez nem lehet ellenszer, van, ami utána örökre megváltozik és nem biztos hogy egy elfogadható irányban. Erre a legjobb példa a nővérével történt dolgok, akkor is, ha az ok, ott is inkább önző.

Tudom, túl romantizált darab, valójában senki, én sem, így viselkedne, hanem a lehető legönzőbb módon használná ki ezt az adottságot. De pont ezért tesztet, mert megmutattak egy másik, oldalt, hogy az élet ennél nagyszerűbb és átfogóbb is lehet. Talán egy fajta sablon üzenet is benne van, hogy élvezzük ki az élet minden apró kis örömét. Nem baj, kell néha erre az egyszerű tényre is emlékezni.

Gondolom senkit nem sikerült ezzel a rózsaszín ömlengéssel meggyőznöm, de mindenkit biztatok arra, hogy adjon neki egy kis esélyt. Egy minimális szellemi érettség azért elvárt, és tudom, vannak olyanok akiknek az élete nem úgy alakul/alakult, és inkább csak felhúzza magát a filmen, de biztos vagyok benne, hogy a többségnek maradandó élmény lesz.

És sosem hittem volna hogy a legapróbb részletekig is tökéletesnek vélt Margot Robbie mellett, Rachel McAdams labdába fog tudni rúgni. Pedig ahogy ezt a félénk lányt megformálja, az a mosoly, amivel együtt húzódik a mi szánk is felfelé, teljesen magával ragadja az embert. Lányoknak kevésbé van szerencséjük a film férfi főszereplőjét nézve, de remélem a fentebb taglalt érzés, azért őket is megragadja.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.30. 10:19:14
  • karajjj
    Egy kutya négy élete

Akárhogy számolom, nem négy életet láthatunk a filmben, szóval valaki elrontotta a magyar címet. Semmi komoly egyébként, csak úgy tökéletes a film a maga témájában, ahogy van. Ha valaki veszített már el kedvencet, annak erősen ajánlott megnézni. Amolyan "Nicsak, ki beszél!" csak gyerekek helyett kutyával. Emberi sorsokat láthatunk kutyák szemszögéből némi poénnal fűszerezve. A poént meg nem lövöm le, azt megteszi a szinkronos trailer.
  • bcrics
    Nalam 2 top zenes film van:
    - Once
    - A vilag masodik legjobb gitarosa
  • Kmarha
    Split - Széttörve

Nagyon vegyes élmény volt, a film legalább annyira tudathasadásos, mint annak a szereplője. Őt James McAvoy játsza, maximálisan kiélvezve ezt a nem mindennapi karaktert. Lényegében 5-7 személyiséget kell vászonra vinni, mely akkor igazán lenyűgöző, mikor hirtelen vált az egyikből át a másikba.

A történet legnagyobb részében a föld alatt vagyunk. Ennek megfelelően a rendezőnek sikerült egy igazán nyugtalanító, feszült, klausztrofóbikus érzést keltenie, melyet a mostanában újra divatba jött arc közeli kamera snittekkel alaposan rásegít.

Kifejezetten örültem annak, hogy a kamerakezelés végre nem a kamerarángatózással próbált még jobban zavarba hozni minket (a film előtt levetítették például a John Wick, 2 előzetesét, amiből alig lehetett valamit rendesen látni, annyira ugrált a kép). Pedig nem nagy titok, ebben a filmben is vannak üldözéses, futkározásos jelenetek.

A történetről sokat spoiler nélkül kár lenne lelőni. Adott a főszereplő,aki elméje 23 külön személyiségre tört szét, melyek nem csak gondolkodásban, de fizikai tulajdonságukban is különböznek. A gyermek személyiség suta és gyenge, az egyik női énje pedig cukorbetegség tüneteit mutatja, miközben a többi 22 nem. De egy közös van mindegyikükbe: egy 24. gyilkos bestia megszületésétől rettegnek.
    2-en közül próbálják kordában tartani a többit, és felkészülni az eljövetelre. Az ő fogságukba (fogságába) esik 3 fiatal leány, köztük a lelke mélyén nagyon is sérült Anya Taylor-Joy játszotta kislány. Hogy miért sérült? Nos, ez egy M. Night Shyamalan film, így egy csomó egyéb jelenség mellett, erre is fény fog derülni. Hogy végül minek, mennyi behatása vagy fontossága van a néző és az események számára, az már elégé vitatott kérdés. Mindenesetre a hangulatnak minden kis fordulat vagy lelepleződés, rendesen alá dolgozik.

Mert bár a jelentet sorok és a látvány világ nagyon is néző barát, ami a háttérben van, az elégé gyomor forgató.

És akkor, a Shyamalan tényező.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A vége. Igazából csak annyit vártam, mint a The Visit esetén, és úgy gondoltam, ezt a lány történet szálával fogja kibontani. És erre a film utolsó 20 perce átfordul egy olyan agyament őrületbe, amire nem voltam felkészülve. Az addigi thrilleres száll horrorba, a logikusnak tűnő dolgok teljesen kifordítottá válnak, pedig ennek korábban, ténylegesen megágyaztak. Csak figyelni kellett.

Szerencsére a bezártság hangulata megmarad, és írtózatos feszültséget kell továbbra is a nézőben, de biztos vagyok benne, hogy ahogy sok korábbi filmjénél, itt is sokaknál ki fogja verni a rendező a biztosítékot.

De van még valami.
    [spoiler]
    Az utolsó két perc. Két dolog miatt nem volt a stáblista végén. Egyrészt, mivel senki nem számított rá. Másrészt, mert lehet, hogy több köze van/lesz a történethez, mint sem azt sejteni merjük. Tetszik, ahogy egy univerzummá fonja a rendező a két egymástól nagyon is különböző filmet, mint ahogy azt JJ tette a Cloverfieldben. Mikor hallottam, hogy jön a Sebezhetetlen 2 része, nem nagyon vártam tőle sokat. Most, sikerült felkeltenie a kiváncsiságomat.

[/spoiler]

Engem nagyon beszippantott a film, minden hibája ellenére odaszögelt a nagyvásznon elé, és sikerült elérnie, hogy tűkön ülve várjam a következő mozit tőle.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.29. 20:55:09
  • LasDen #95407
    Billy Lynn hosszú, félidei sétája

Az előzetesek tetszettek és kíváncsi voltam mit alkot Ang Lee Pí után, de ez egy kicsit kevés volt. Az atmoszféra, a katonák, a hangulat megjelenése és megjelenítése jó volt, de történetileg mégis gyenge lett. Az üzenet, amit próbált közvetíteni az otthoni bizarr háborús hangulatról, a fél-igazságok, amikkel az emberek közeledtek feléjük és ahogy körbe hordozták őket, mint egy cirkuszt jól lett kivitelezve. Még a Billy Lynnt alakító sráccal sem voltak gondok, megfelelően lehozta a szerepet első filmeshez képest.
    Steve Martint jó volt újra látni. A Vad évad óta nem láttam semmiben. Kár érte. De Chris Tucker is érdekes, hogy néha a semmiből feltűnik ilyen mellékszerepekben. Mondjuk az ilyen visszafogottabb, nem annyira nagy dumás, szerepek is mennek neki. Neki is még bőven beleférne jó pár film. Vin Diesel meg úgy látszik már eggyé vált az erővel és csak olyan szerepeket vállal, ahol a családról, karmáról, összetartásról tud prédikálni. Az is érdekes, hogy mi motiválta egy ilyen minimális szerep elvállalásában.
    Akárhogy is, a sztori nem volt elég, hogy magasba emelje a filmet.

6/10
  • BaliBoy
    Passengers

Az alapötlet nem rossz. A kivitelezés már annál inkább hiányos, félre siklott.
    Kicsit lassan indul. Az egyes részek hossza szerintem nem volt jó egymáshoz képest. Illetve nem volt eléggé sokkoló. Emlékszem még A számkivetettnél mikor először láttam, hogy hogy "sokkolt" amikor egyszer csak kiírták, hogy 3 év múlva. Vagy az Interstellarban amikor 20 perccel töltöttek csak többet az első bolygón közben a Földön már felnőtt a kamaszodó lánya. Ebben a filmben nem volt elég sokkolóra megcsinálva, hogy eltelt 1 év magányosan. És így nehéz volt beleélni magát a faszi helyzetébe. Minden képen erőteljesebben ki kellett volna hangsúlyozni az idő múlását szerintem.
    A vége pedig nagyon kiszámítható volt. Még a csávó ki sem tette a lábát a zsilipen már biztos voltam, hogy a vége az lesz, hogy a csajszi fogja visszahúzni az elszakadt kábellel. Nagyon kiszámítható volt.
    És sajnos kihagytak egy magas labdát a készítők, ami ugyan nagyon sokat nem tett volna filmhez, de azért érdekes lett volna. Én úgy fejeztem volna be a filmet, hogy a felébredőket a gyerekeik várják.
    Sajnos a filmzene is gyengus volt. (legalább is mondjuk az Interstellarhoz képest). Látvány azért szép volt.

Egyszer mindenképpen megnézhető, de ennyi.
    6/10
  • Kongy
    Széttörve

McAvoy-ról eddig is sejtettem, hogy nem százas, de most már biztos vagyok benne. :D Viccet félretéve izgalmas kis thriller volt, ami a végére igencsak beindult, már-már átment horrorba is. Amit sajnálok az az, hogy a sok személyiségből nem fért bele a filmbe csak egy kis töredék, ezt jobban ki lehetett volna bontani. De egyébként kellemes szórakozás, egyszer érdemes mindenképpen megnézni. Bár, hogy ez lenne Shyamalan nagy visszatérése, azt azért nem jelenteném ki. 7/10
  • IMYke2.0.0.0
    "A Monster Calls" (2016) - 7/10

Fiú. Rémálmok. Szörny. Mesék. Elszakadás.
    A fiú (mint szereplő) kicsit erőlködött. Nem is ő miatta jár a 7 pont.
  • LasDen #95403
    A könyvelő

Egész jó volt. Miután megmentette a csajt meg minden, nekem egy kicsit leült a dolog. Legalábbis az a rész túlságosan is lelassított a nagy tempó után. Azért a végére sikerült vissza mászni. A nagy releváció a végén valahogy elment mellettem, pedig elég nyilvánvaló volt, így vissza nézve...

6,5/10

Érkezés

Eh. Kicsit többet vártam volna a sok dicséret után. Maga a dekódolós vonal az tetszett és jól csinálták végig, de a végén bekapcsolódó sub-plot az leginkább csak untatott. Az idegenek jól lettek megcsinálva és érdekesek, elnéztem volna még őket. És még egy lehetséges folytatásnak is megágyaztak. :DDD

6/10
  • Bokafix2
    Az alagút végén (2016)

Egy kerekesszékes elektronikai műszerész a háza falán keresztül meghallja hogy pár suttyó mellette akar alagutat ásva kirabolni egy bankot... kicseszett jó thriller.

8/10
  • IMYke2.0.0.0
    "Arrival" - nem olyan rossz ez. Részemről 7/10.
  • Zephyr Retiring
    Szellemes karácsony 1988.

Ez a film minden további herce-hurca nélkül megkaphatta volna a "Karácsonyi Ének" címet is, még akkor is ha nem a klasszikus történetről szól. Bár végül is arról szól, csak nem az a története, mint ami a Karácsonyi Éneknek

Murray bácsi minden tekintetben a történet elején nagyjából velem megegyező személyiség, ezen nincs is mit szépíteni.
    Pont mintha magamat látnám: egy arrogáns, beképzelt mindenkit eltaposó, érzelmileg nulla egyéniség. Legalábbis nekem ez jön le róla.
    Ő egy kereskedelmi tévé elnöke, akit meglátogat az első szellem. Dickens Karácsonyi Ének élő adására készülődnek amit hamarosan közvetíteni szeretnének majd.

Az első szellem egy taxisofőr, aki Frank-et az elnököt az elmúlt idők elfeledett saját karácsonyaihoz szállítja.
    A második szellem egy szőke tündér, nem éppen tündéri viselkedéssel aki a jelen idők karácsonyát mutatja meg olyan emberekről a környezetében akiket még felmosórongynak sem tekint.
    A harmadik szellem a jövő karácsonyainak szelleme az élő estés forgatás napján jön el.
    Hová máshová is vinné el őt, mint a saját temetésére, ahol szembesülnie kell azzal a jövővel, amit könnyen elérhet ha tovább folytatja jelenlegi életét.

Persze valamikor időközben felbukkan egy volt nagy szerelem is, de ez szerintem csak egy mellékszál a sztoriban.
    A lényeg, hogy Frank a történtek hatása miatt elgondolkodott és jobb emberré válik majd lassan.
    Tehát a vége egy valódi happy end. Talán ennyivel nem lőttem le a poént, mert úgy vélem a lényeg nem ez.
    Hanem az amiket a három szellem megmutogat neki.

Kategóriájában nálam 9/10.
  • Zephyr Retiring
    Ez egy marha jó kritika lett
    Ugyan nem ismerem behatóbban a munkásságodat ezen a területen, és mint látom nem is teljesen pontosak az infók amiket megosztottál, de ez most nekem nem lényeg.
    Az írásod annyira magával ragadott, hogy sikerült teljes mértékben lebeszélned erről az alkotásról
    Bár meglehet, enélkül sem néztem volna meg, hisz igyekszem kerülni a pszicho-thrillereket, de azért kösz az alapinfókért
    Remélem egyszer majd legalább fele olyan jó leszek én is mint te ebben a kritikában.
  • darkSectorxxx #95398
  • Shep
    Olyan sorrendben írtam hogy néztem őket A többi csak a véletlen műve. :)
    Szerintem a 2. rész a széria legjobbja és a mindenki által nagyszerűnek tartott első rész a leggyengébb, de igazából megértem azokat akik nem szeretik a sorozatot.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2017.01.26. 23:16:16
  • darkSectorxxx #95396
    ha fordított sorrendben írtad volna akkor a split kapott volna 6/10-et és a RE 8/10-et vagy ez csak véletlen alakult így? :D

Én csak az első 2 RE részt tartom türhetőnek. :D
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.01.26. 23:13:56
  • Shep
    Resident Evil Befejező? epizód.

Nagyjából kerekké varázsolták az eddigi történetet, néhol kicsit hiányosan és logikátlanul de legalább egy lyukas sajt lett belőle. Akciók látványosak viszont sok helyen nagyon nehezen követhetőek amire még a sötét színvilág is rájátszott.
    Rajongóknak ajánlott, többiek már úgyis leszakadtak valahol a 3. rész tájékán :)

6/10

XXX: Vin Diesel azt hiszi még mindig menő a gördeszka

Látványos jófajta akció film, pár irtó kínos szóviccel és beszólással, de alapvetően egy végig élvezetes, pörgős kikapcsolódás a műfaj kedvelőinek
    7/10

Split

Nagyon lassú, feszült thriller, némi misztikummal, sajnos jó pár helyen eléggé leült és emiatt kicsit hosszúnak is éreztem. Alapvetően mégis azt mondom, hogy egy jó film. Főleg McAvoy játéka tetszett, jól nyomta a sérült figurát, bár nekem szinte minden szerepében pszihopatának tűnik .)

8/10
  • Synchronous
    De azok nem jelennek meg a történetben csak videófelvételen keresztül nézik őket nem?
  • LasDen #95393
    9 személyiség van a filmben, és a többire nincs idő.
  • hiper KOCKA
    Széttörve 2016

Pszicho-thriller a gyengébb fajtából. M. Shyamalan a Hatodik érzék óta gyakorlatilag nem tudott értékelhető filmet letenni az asztalra... illetve voltak egy fokkal jobban sikerült próbálkozásai, de a lassan lefelé ívelő nívó jól látható.

A Cerebro-használat és a sok telepatikus fittyfene szegény X-professzor elméjét annyira megtrötymesztette, hogy 23 részre szakad a személyisége. És mintha ennyi nem lenne elég, még lányokat is rabol.

És itt jön Shyamalan első nagy hibája... minek van szerencsétlen McAvoy-nak 23 énje, amikor össz-vissz 5 én-t mutat be a rendező... így a többi 18 felesleges, semmi súlya és szerepe nincs a történetben, csak egy szám.

Az 5 én közül is leginkább Dennis és Patrisha jut szerephez, a többi csak nagyon rövidke játékidőket kap. Szóval a rendező nem csinál mást, minthogy idefos nekünk egy többszörös tudathasadásos ürgét a vászonra, amivel aztán nem tud kezdeni az ég világon semmit. Az én-ek sterilek és merevek, emiatt nincsenek fordulatok, nincs izgalom, csak sorban, jól elkülöníthetően megjelennek és mindegyik elmondja a maga monológját.

Azonkívül maga a téma is amihez itt nyúltak egy lerágott csont, Shyamalan csak annyit csinált hogy szalvéta helyett ezüstpapírba csomagolta nekünk ugyanazt a koncepciót amit már számtalan film eljátszott.

De amíg mondjuk az Azonosság zseniálisan játszik a néző agyával és igazi kohéziót épít fel a karakterek között ami aztán egy hatalmas csattanóban oldódik fel, addig jelen filmünk semmi csavart nem tartogat a nézőnek, hanem előre bejelenti hogy kis elmebetegünknek van ám egy nagyon pusztító énje is ami még nem jött el, de a többi személyiség úgy várja mint a messiást... és ha eljön, akkor aztán lesz nemulass...

És ez igaz is lett... volt nemulass, mert egyáltalán nem lehetett rajta mulatni... olcsó klisékből építkező erőltetett jelenetsor volt, kb. semmi újat nem adva hozzá a műfajhoz.
    Viszont kiemelném a McAvoy srác játékát, mert szerintem csak miatta lehet végignézni a filmet... ő kihozta a szerepből amit tudott, de Shyamalan nem. Elképzelem, hogy mi lett volna ha rendes forgatókönyvet és rendezőt kap a film... McAvoy akár kultgonosszá is válhatott volna mint Hannibal Lecter, vagy Joker.

Így viszont a nagy durranás helyett csak egy halvány pukkanásra futotta... mindenesetre a Föld után című förtelemnél még mindig száz fényévvel jobb a Széttörve...

Nem is igaz... a Föld után egy remek film, te meg elmehetsz a sunyiba...

Elnézést, ezt nem én írtam hanem a Tivadar... mostanában nagyon rakocátlan és rendre előjön amikor nem akarom... azt hiszem jobb lesz most azonnal zárni ezt a kritikát.

5/10

nem... 7/10

mondom 5/10
  • Zephyr Retiring
    Állásvadászat (2007)

Főhősünk elveszíti eddigi munkáját. A munkaközvetítő segítségét próbálja igénybe venni, hogy közösen valami új kihívást találjanak.
    Semmi perspektívája, pedig még negyven éves sincs. Viszont megtalálni a megfelelő állást, nem is annyira egyszerű, mint gondolta..

A film a maga nemében egész nézhető lett.
    Már ha figyelembe veszem azt is, hogy hasonló témájút nemigen láttam még eddig..
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.01.26. 10:03:36
  • Zephyr Retiring
    Sejtettem. Csak egy gyengécske poén akart lenni.
    De végül is tényleg gyengécske lett..
  • CSOCSO
    Elfer..... Anno rengetegen posztolgattak kepeket es abbol lett elege par embernek.
  • LasDen #95388
    valamelyik hollywoodi stúdió próbálja aláásni a film terjedését...
  • Kmarha
    apropó szedem össze a mit láttam listámat.. oszt látom hogy eltűnt a Captain Fantastic értékelésem e forumról. Milyen kémiai reakció okozta szegénykém vesztét? :D
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.01.25. 17:06:34
  • Kmarha
    Ehh..
    Idézet régről tőlem: "Érkezés
    ... a hátán Amy Adams viszi, tökéletes, Oscar díj gyanús alakítással."

Értem én hogy ízlések és pofonok, de hogy szegény leányzó még csak jelölést sem kapott :_)
  • Zephyr Retiring
    Hé haver! "hozászolásod törölve lesz. "
    és esetleg még a hozzászólásod is
    (a banner szerint..)
  • DasIsFuck
    Nekem pontosan ezért tetszenek a skandináv filmek.
    Még tavaly láttam eredeti nyelven a filmet, annyira azért nem ragadott magával, de jó volt.

Én most láttam ezt a Monster Calls-t.
    Jó film.Igaz angolul láttam felirat nélkül, de szerintem nem voltak megértési problémáim a filmel, néhány számomra kihallhatatlan szón kívül:)
    Abszolút működött a film nálam, igaz, annyira azért nem ragadott magával mint azt remélem az ilyen műveknél, de nagyon jó élmény volt.
    Nagyon szépen néznek ki benne az animációk és a szörny is, mégis én nagyon feleslegesnek éreztem ezt a fajta megvalósítását és történetbeli elhelyezését.
    Azt értettem, hogy a történetben mi a szerepe és miért van ott, de nekem nem illett bele a képbe:(
    A végén pedig az a kis utalás sem tetszett, bár az összképen semmit nem rontott.

Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2017.01.25. 00:43:01
  • Sequoyah
    La La Land

Kicsit kesve neztem meg a filmet, addigra mar mindenki aradozott rola, szoval magasan volt a lec. Feltem is tole, hogy csalodas lesz ezek utan, de ehhez kepest meg jobb is lett mint vartam.
    Musical, de egyaltalan nem vittek tulzasba a zenelest, ahol volt oda viszont nagyon illett. Tobb zeneje is instant klasszikus lesz azt hiszem, szivesen hallgatom vissza a soundtrackjet.

A vegen sokat gondoloztam, hogy egy sima happyend jobb lett-e volna, de arra talan nem is emlekeznek kesobb. Ez a befejezes sokkal melyebb nyomot hagyott bennem, es sokaig emlekezni fogok ra. Kicsit kevesbe vidam, de viszont nagyon szep.

Nem csak egyestes szorakozas, egy hettel a megnezese utan is szivesen gondolok ra vissza, es akar megneznem ujra.

10/10, kategoriajaban meghatarozo darab
  • Jim Morrison
    Best Live Action Short Film

Mindenki
    Kristóf Deák, Anna Udvardy
  • LasDen #95381
    89. Oscar jelöltek

TL;DR:
    Legjobb film
    Arrival
    Lala Land
    Fences
    Lion
    Hacksaw Ridge
    Manchester by the Sea
    Hell or High Water
    Moonlight
    Hidden Figures

Legjobb színész
    Viggo Mortensen
    Casey Affleck
    Andrew Garfield
    Denzel Washington
    Ryan Gosling

Legjobb színésznő
    Isabella Hupert
    Emma Stone
    Meryl Streep
    Ruth Negga
    Natalie Portman
  • GPx8
    "Anger Zsolt meg nehogy ne tudjon majd szabadulni ettől a rossz fiú szereptől. Jól áll neki meg jól csinálja, de azért máshoz is ért."
    Pl. a Fapad c. sorozatban nagyon jó volt.
  • Jeffjohnson
    Az ember, akit Ovénak hívnak
    /En man som heter Ove/

Jó kis film volt, bár a vígjáték besorolás kicsit talán felszínes. Érdekes, hogy a skandináv filmek
    mennyire másak a megszokott filmekhez képest. Szórakoztató film egy kis dráma, némi mondanivalóval és egyfajta fanyar humorral
    megfűszerezve. Csak ajánlani tudom.
    8/10

Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2017.01.24. 13:25:29
  • IMYke2.0.0.0
    A volt egyszer egy vadnyugatot épp a múlt héten néztem ~ a feléig [hétköznap ugye elég nehéz egy olyan hosszú filmet]... még mindig a valaha készült legjobb a témában.
  • DantesHUN
    Hét Mesterlövész.
    -A ,,modern " változat.

Istenem, ez de béna lett. Amikor elkezdtem nézni, azt gondoltam, nem szabad a régihez hasonlítani( és igen tudom a régi is reamke, mert Kurosava tudom tudom) De hát na, még se lehet megállni az összevetést.
    Azt írta jó pár kritika, hogy hát de a régiben is faék egyszerűségű nem kidolgozott karakterek vannak és ebben is. Nem. A régiben ehhez képest ! komolyan kidolgozottak a karakterek. (persze voltaképp ott sincsenek mély karakterek, de ehhez képest)
    Itt béna vacak sablonhuszárok.
    Pedig igaz, a régi sem váltotta meg a világot, bár nagyon jó kis western volt.
    Ha már a karakterek: főgonosz az újban: semmilyen. Semmit nem tudok róla mondani. A régiben: Eli Wallach egy emlékezetes. A régiben a főszereplők, hiába kapnak kevés időt, mégis lehet rájuk emlékezni, itt...van indián meg nagydarab fickó meg fekete meg srága meg...baszki.

Az akció jelenetek nevetségesek, rambo kutyafasza ehhez képest, olyan nevetséges játékterem szagú lövöldözés van benne.

Mint western steril, hiteltelen.

A nyitó jelenet : béna. Ahogy felvezetik a hét lövészt ahogy csatlakoznak: béna. Menyivel jobb a régi jelenete, ahol Chris és Vin felviszik a koporsót. Megtudunk valamit a korabeli világról, van hangulata. Persze, persze, abba is bele lehetne kötni, de itt? Egy nevetséges kocsmai piff-puff-ot kapunk.

Aztán pár jelenetet szó szerint átmásoltak, meg pár beszólást.

Mellékszereplők: itt kapunk egy csajt mert...csaj. Ok, a régiben is volt csaj szál, de ott például az öreg fickó a falu mellől.

Helyszín: sablonváros. A régiben a mexikói falu szintén jobb, és életszagúbb volt.

A történet: a régiben ott az árulás majd visszatérés momentum. Itt...ratatatatata Gatling géppuska. Mert az hű de látványos.

A szereplők halálai-ez csak nem spoiler hogy nem mindenki éli túl - szintén béna. Na meg a végső leszámolás...ezt a hülyeséget a végére. ott már fogtam a fejem.

És a végén: a ,,mi mindig csak veszítünk" mondat a régi verzióban jó lezárás volt. Itt meg, ez is szar lett.

Nem tudom, kinek készült és ki élvezné ezt a filmet? Akik látták a régit? Nekik minek, úgyis a régi lesz a jó. Azoknak akik még nem láttak westernt? Hát nem ettől fogják megszeretni. Mi lesz, leforgaták majd a Jó a Rossz-at meg a Volt egyszer egy Vadnyugatot is, reamke-ben? Ahol persze lesz sok értemletlen ratatatata meg bum,-bumm-bumm mint valami vadnyugati Call of Duty-ban ?

Pedig lehet jól manapság is hozzányúlni egy régi western-hez. A coen testvérek, a Félszeművel nagyon jó filmet csináltak.

Hát úgy 3/10 erre az új filmre.

Meg nem nézném mégegyszer így is három napba telt mire megtudtam nézni.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2017.01.24. 13:11:31
  • Amiga
    Passengers

Ma láttuk moziban. Lelövöm a poént az elején: 10/10. A szereplők tökéletesek, a környezet lenyűgöző, a hangulat kivételes. A feszültség és a figyelemfenntartás számunkra lenyűgözően működött. Blu ray-en első napos vétel lesz.