[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szellemes karácsony 1988.
Ez a film minden további herce-hurca nélkül megkaphatta volna a "Karácsonyi Ének" címet is, még akkor is ha nem a klasszikus történetről szól. Bár végül is arról szól, csak nem az a története, mint ami a Karácsonyi Éneknek
Murray bácsi minden tekintetben a történet elején nagyjából velem megegyező személyiség, ezen nincs is mit szépíteni.
Pont mintha magamat látnám: egy arrogáns, beképzelt mindenkit eltaposó, érzelmileg nulla egyéniség. Legalábbis nekem ez jön le róla.
Ő egy kereskedelmi tévé elnöke, akit meglátogat az első szellem. Dickens Karácsonyi Ének élő adására készülődnek amit hamarosan közvetíteni szeretnének majd.
Az első szellem egy taxisofőr, aki Frank-et az elnököt az elmúlt idők elfeledett saját karácsonyaihoz szállítja.
A második szellem egy szőke tündér, nem éppen tündéri viselkedéssel
aki a jelen idők karácsonyát mutatja meg olyan emberekről a környezetében akiket még felmosórongynak sem tekint.
A harmadik szellem a jövő karácsonyainak szelleme az élő estés forgatás napján jön el.
Hová máshová is vinné el őt, mint a saját temetésére, ahol szembesülnie kell azzal a jövővel, amit könnyen elérhet ha tovább folytatja jelenlegi életét.
Persze valamikor időközben felbukkan egy volt nagy szerelem is, de ez szerintem csak egy mellékszál a sztoriban.
A lényeg, hogy Frank a történtek hatása miatt elgondolkodott és jobb emberré válik majd lassan.
Tehát a vége egy valódi happy end. Talán ennyivel nem lőttem le a poént, mert úgy vélem a lényeg nem ez.
Hanem az amiket a három szellem megmutogat neki.
Kategóriájában nálam 9/10.