[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
DantesHUN #95377 Hét Mesterlövész.
-A ,,modern " változat.
Istenem, ez de béna lett. Amikor elkezdtem nézni, azt gondoltam, nem szabad a régihez hasonlítani( és igen tudom a régi is reamke, mert Kurosava tudom tudom) De hát na, még se lehet megállni az összevetést.
Azt írta jó pár kritika, hogy hát de a régiben is faék egyszerűségű nem kidolgozott karakterek vannak és ebben is. Nem. A régiben ehhez képest ! komolyan kidolgozottak a karakterek. (persze voltaképp ott sincsenek mély karakterek, de ehhez képest)
Itt béna vacak sablonhuszárok.
Pedig igaz, a régi sem váltotta meg a világot, bár nagyon jó kis western volt.
Ha már a karakterek: főgonosz az újban: semmilyen. Semmit nem tudok róla mondani. A régiben: Eli Wallach egy emlékezetes. A régiben a főszereplők, hiába kapnak kevés időt, mégis lehet rájuk emlékezni, itt...van indián meg nagydarab fickó meg fekete meg srága meg...baszki.
Az akció jelenetek nevetségesek, rambo kutyafasza ehhez képest, olyan nevetséges játékterem szagú lövöldözés van benne.
Mint western steril, hiteltelen.
A nyitó jelenet : béna. Ahogy felvezetik a hét lövészt ahogy csatlakoznak: béna. Menyivel jobb a régi jelenete, ahol Chris és Vin felviszik a koporsót. Megtudunk valamit a korabeli világról, van hangulata. Persze, persze, abba is bele lehetne kötni, de itt? Egy nevetséges kocsmai piff-puff-ot kapunk.
Aztán pár jelenetet szó szerint átmásoltak, meg pár beszólást.
Mellékszereplők: itt kapunk egy csajt mert...csaj. Ok, a régiben is volt csaj szál, de ott például az öreg fickó a falu mellől.
Helyszín: sablonváros. A régiben a mexikói falu szintén jobb, és életszagúbb volt.
A történet: a régiben ott az árulás majd visszatérés momentum. Itt...ratatatatata Gatling géppuska. Mert az hű de látványos.
A szereplők halálai-ez csak nem spoiler hogy nem mindenki éli túl - szintén béna. Na meg a végső leszámolás...ezt a hülyeséget a végére. ott már fogtam a fejem.
És a végén: a ,,mi mindig csak veszítünk" mondat a régi verzióban jó lezárás volt. Itt meg, ez is szar lett.
Nem tudom, kinek készült és ki élvezné ezt a filmet? Akik látták a régit? Nekik minek, úgyis a régi lesz a jó. Azoknak akik még nem láttak westernt? Hát nem ettől fogják megszeretni. Mi lesz, leforgaták majd a Jó a Rossz-at meg a Volt egyszer egy Vadnyugatot is, reamke-ben? Ahol persze lesz sok értemletlen ratatatata meg bum,-bumm-bumm mint valami vadnyugati Call of Duty-ban ?
Pedig lehet jól manapság is hozzányúlni egy régi western-hez. A coen testvérek, a Félszeművel nagyon jó filmet csináltak.
Hát úgy 3/10 erre az új filmre.
Meg nem nézném mégegyszer így is három napba telt mire megtudtam nézni.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2017.01.24. 13:11:31