106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    Power Rangers (2017)

Elegge felejtos. Semmi nem klappolt nalam. 4/10 jo szivvel
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Brain On Fire" / (Lángoló agy) - 7/10
    (2017.06.18) (89 perc, amerikai) - Biography, Drama

Hősnőnk, Susannah Cahalan (Chloë Grace Moretz) a New York Post tehetséges újságírója, aki igazán felnőttként nem is olyan régen szabadult rá a világra. Stephen nevű partnerével jól elvannak, az elvált szülők pedig már rég új kapcsolatokban élnek --- a történetünk idején a lány születésnapja okán kapunk betekintést ebbe az érdekes felállásba.
    Már a szűk családi körbeni ünneplés közben is furcsa jelenségre lesz figyelmes, de nem tulajdonít túl sok jelentőséget neki. De a dolog egyre többször és megkérdőjelezhetetlenül jelzi, hogy "ő" bizony itt van...
    Susannah (magán)élete, karrierje, kapcsolata és családja kezdi sínyleni ezt a kitartó jelenséget, ami kezdi teljesen kifordítani a lányt magából.

//Megtörtént eseményen, létező személyeken alapuló történet (és ugye nem ok nélkül "biográfia", de nem száraz, hanem (ha lehet és szabad ilyet ezzel a témával kapcsolatban írni, akkor) "szórakoztató", leginkább empátiát kiváltó módon).
    A betegség, amiről a film szól, rendkívül jól álcázza magát a hétköznapokban, és valódi szakértő szükséges az időbeli felismeréséhez.
    //Chloë Grace Moretz érdekes mód még mindig kicsit "nyersnek" tűnik a szememben - olyasvalakinek, aki még mindig csak '(kis)lány az utcáról' és nem képzett színésznő. S talán ezért is kedvelem az alakításait.
    //Richard Armitage bár (sok egyéb mellett) szerepelt a "Captain America: The First Avenger " című filmben is (de azt meg én nem láttam), gyakorlatilag számomra a Hobbit-trilógia óta létezik. S így csak most láttam teljes testi valójában a képernyőn.
    //Carrie-Anne Mosst még mindig szeretjük.
  • Katalizátor
    In Time nem volt egy rossz film, de annak tükrében, hogy Andrew Niccol dirigálta, kifejezetten csalódás volt.
  • Shep
    A feléig jutottam, majd valamikor lehet befejezem, de ezzel a filmmel kínozni lehetne.
  • Zephyr Retiring
    Letters to Juliet (Levelek Júliának) 2010 IMDb

Eddig ez különösebben fel sem tűnt nekem, de úgy látszik, egy egy film hatását erősen befolyásolja, hogy a megtekintés pillanatában éppen milyen hangulatban van az ember..

Másodjára láttam a filmet, elsőre semmilyen nyomot nem hagyott bennem. Csak egy átlagos romantikus film volt és ennyi. Semmi extra.
    Második megtekintésre viszont (talán csak a ma hajnali kinti gyenge áztató eső miatt) valahogy megfogott.
    Napjainkban Veronában, az egykori híres Júlia erkélye alatti falon nap mint nap levelek tucatjai helyeződnek el.
    Júliától várnak javaslatot, megoldást a nők szerelmi bánataikra. Júlia képviseletében pedig pár kedves hölgy megpróbál a saját, legjobb belátása alapján segíteni egy válaszlevél által.
    Egy alkalommal a cserfes kis újságíró menyasszony felfedez az egyik tégla mögötti résben egy 50 éve íródott levelet.
    Aztán válaszol rá..
    Akit érdekel, majd megnézi, de annyit azért felfednék, hogy a tájak, amit bejárnak, valami elképesztően szépek. Cgi nélkül.

In Time (Lopott idő) 2011 IMDb

Erről meg pont az ellentettjét tudom elmondani..
    Elsőre fantasztikus volt, tele jó ötletekkel és fordulatokkal. Voltak persze apróbb hibák amiket kiszúrtam, de egyáltalán nem voltak zavaróak.
    Második megtekintésre viszont (talán csak amiatt, hogy tudtam előre mi fog történni, vagy talán csak nem voltam most ráhangolódva) sajnos már untatott. Olyan 20 perc után be is fejeztem..

Hasonló alapötletű film a Timer (Szerelemóra) még 2009-ből, amit viszont meg tudtam nézni többször is már azóta.
  • cobol
    xXx: Return of Xander Cage. Gagyi-szánalmas/10
    Vicc volt ez a film! Semmi nem volt jó benne,tré akciók,tré színészek,tré dumák,tré zenék.
  • BenedekFeco
    Life

Ez ütött. Nálam mondjuk alapból plusz ponttal inditanak az "űrös-idegenes" filmek. Nagyon bírom, amikor az idegen fajok nem merülnek ki annyiban, hogy "emberszabásúak" csak a fejük pl. zöld és fura homlokuk van. Igenis találjanak ki mindenféle csápos-mócsingos "csupa izom, csupa agy, csupa szem" rondaságokat, mint ahogy itt is. Azon nem kell fennakadni, hogy egy kocsonya hogyan képes kezeket törni... El kell fogadni, hogy a marsi kocsonya képes rá :-) Semmivel nem nagyobb hülyeség, mint hogy egy lény vér helyet savat hordozzon a testében.
    Nálam negatív dolgok csak a megvalósításban voltak. A súlytalanságot még mindig nem tudják 100%-osan szimulálni, néhol nagyon látszott, hogy az emberkék "hintáznak". A különböző tárgyak repkedése, pörgése azonban király volt.
    A másik a lény. Néha úgy éreztem, hogy össze-vissza változik a mérete.
    Az utsó dolog pedig a vége.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem a kiszámíthatósága, hanem maga "pókháló" a mentőkabinban. Szerintem full gagyi volt. Nem értem miért nem csináltak valami "brutálisabbat". Nem kellett volna túlragozni, csak pl amikor kinyitják az ajtót, akkor Calvin elkapja-berántja-kiugrik mittudomén :-)

A zene is jól hozta a feszültséget a jelenetek alatt.

Még több ilyet! 7/10

• Shep
    Nem is tudtam ,hogy ez már kijött, na akkor meglessük! Kösz az ajánlót.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Once Upon a Time in Venice" / (Volt egyszer egy Venice) - 6/10
    (2017.06.17) (95 perc, amerikai) - Action, Comedy, Thriller

Pozitívumok: Bruce Willis, John Goodman, Jason Momoa, Famke Janssen és a csodás ausztrál modell, Jessica Gomes (aki nem szégyellős - szóval fedetlenül láthatjuk a szép kebleit is)

A sztorit és az eseményeket mintha LEGO-elemekből rakták volna összes - olyanokból, amiket megkopott filmekből már ismerhetünk.
    A cukifaktor kutyára épített bénázó magánnyomozó és a még bénább titkár történetét a szexaddikt szamoai lány, pár rossz arc innen és onnan, egy orosz emigráns uzsorás, meg egy zsidó ingatlankereskedő teszi teljessé... utóbbinak az életét meg egy nem hétköznapi graffiti mágus... akit (többek között, egy táskányi drog, egy transznemű mádám, és a két dühös szamoai testvér általi üldözés között) hősünknek kellene lekapcsolnia...
    ...miközben Buddy, a parson Russell terrier visszaszerzése a fő célja.

//A közepeshez tendáló filmet Jessica emelte 6-ra.
    //Sajnos, a kiöregedő sztárjaink ilyen filmeket is el kellett vállaljanak (meztelenkedés etc.). Mi is, ők is öregszenek. Sajnos.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "The Recall" / (---) - 2/10
    (2017.06.17) (92 perc, kanadai*) - Sci-Fi

Ipari hulladék.
    Wesley Snipes is szerepelt benne. Meg RJ "Flynn" Mitte (a Breaking Badből)
    Amikor az utolsó fél órában a Mátrixos jelenetet (nem, nem a golyók) felismertem, már a fejben eldöntött 2 pontot is sokalltam, a végéről nem is beszélve.
    Kerüljétek!
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.06.17. 17:51:06
  • LasDen #96686
    Whedon az utóforgatásokért és ami még maradt post-production zökkenőmentes lefolyásáért felelős. Snyder közvetlenül a BvS után elkezdett dolgozni a filmen. És egészen májusig dolgozott is rajta. Ez a film Snyder filmje! Nem Whedoné vagy akárki másé.
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.06.17. 10:02:38
  • DantszEE
    Snyder otthagyta a produkciót a lánya öngyilkossága miatt. Ha jól emlékszem, Josh Weddon vette át a helyét, már jó ideje.
  • LasDen #96684
    Batman Superman ellen: Az igazság hajnala

Kicsit több, mint egy év alatt ez a negyedik alkalom, hogy láttam. Sőt, van az öt is, mert volt egy fullhd kínai mozis verzió is valamikor. Úgyhogy van ebben a filmben valami, ami miatt nem tudom egyszerűen leírni. Pedig rengeteg problémája van, ez már az elejétől nyilvánvaló, de mégis. Cavill és Affleck tökéletes választások voltak. És bár értem, hogy a történet témája miatt Superman nem az a vidám alkat, mint a képregényekben, de túlzásnak éreztem az egészet. Mert bár inspiráló volt, de nem a rá jellemző módon, hanem inkább ilyen jézusi karakterként jelent meg. És bő 5 óra belőle elég volt. Nagyon remélem, hogy a JL már a klasszikus Sups-t hozza el, miután feltámad. Főleg, hogy a film végén már mindenki imádta.

A Warner és a DC összeteheti a kezét, hogy Nolannel Hans Zimmer náluk kötött ki. Szerintem már a MoS-nak is jó zenéje volt, de a BvS-re ez még hatványozódott. Ha valamiben, akkor ebben köröket vernek Marvelre, ahol az Avengers témán kívül semmi értékelhető zene nincs, ami átlagon felüli lenne.

Amit például nem értek, hogy miért vádolják a filmet azzal, hogy nincs benne humor. Alfred pont az a comic relief, aki lazább pillanatokat szállít. A Bruce-Alfred dialógok meg hatványozzák ezt. Aztán még Marthanak is van egy jó egy sorosa. Ezek sokkal jobban voltak ütemezve, mint az MCU-ban, ahol minden ütésre jut egy poén. Szerintem kellően humoros volt, amikor kellett.

És ha már MCU. Most mikor néztem azt éreztem, hogy ennek a filmnek teljesen más hangulata van, mint bármelyik MCU filmnek, amit láttam. Ez főleg a Wonder Woman után volt a legszembetűnőbb. A WW sokkalta jobban hasonlít egy Marvel filmre, mint ez. Ami nem tudom, hogy jó-e v rossz, meglátjuk. Ha egy koherensebb történetet szállítanak le (amiért most még Goyert hibáztatom, a sztori magja az övé és JL után kiderül Terrio mennyire hibás), amiből kihagyják Doomsdayt, akkor sokkal jobb lehetett volna. Egyedül Lois nyomozását tartom feleslegesnek a történetből, ami az Ultimate-tel sem lett sokkal jobb.

A WW vissza adta a hitem abban, hogy nincs még veszve semmi a DCEU-nak, mégha a film nem is volt tökéletes. Várom a novembert és remélem, hogy Snyder képes volt valamennyire átlépni önmagán. Mert én bírom a filmjeit, de van hova fejlődni. Mondjuk az előzetes alapján megint csak éjszakai harcok lesznek, csak hogy lehessen maszkolni a gyenge cgi-t...

7/10
  • LasDen #96683
    Live by night (Az éjszaka törvénye)

Már az előzetesekről lerítt, hogy ez nem lesz olyan jó, mint az Argo v a Town. De nem lenne ez rossz. Nem teljesen a klasszik gengszter sztori, de olyan gyorsan végig pörgettük az egészet. Pedig a potenciál ott volt, de nem igazán lett kiaknázva. A központi karakterek jók voltak, de történetileg nagyon gyenge volt ahhoz, hogy ezt fenn tartsa.

5/10
  • Sequoyah
    The Lego Batman Movie (2017)

A Lego Movie utan magasak voltak az elvarasaim, es hat ahhoz kepest eleg nagy csalodas volt. Az a film felnott fejjel is jo film volt, de a Lego Batman poenjai es tortenete kifejezetten gyerekes.
    Ezen kivul Batmanbol gyakorlatilag idegesito ellenseget csinaltak, hiszen az osszes baj az o onzosege es tettei miatt tortenik, Joker maximum asszisztalni tud hozza.

Becsuletbol vegigneztem, de a feletol inkabb mar a telefonon jatszottam.
    3/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "CHIPS" / (Bukós szakasz) - 6/10
    (2017.06.15) (101 perc, japán) - Action, Comedy, Crime

Jon (Dax Shepard) a vadmotoros vissza akarja szerezni a felesége megbecsülését, ezért hajlandó bármit megtenni - még azt is, hogy a nőt az édesapjára emlékeztesse és így megbecsülést, büszkeséget váltson ki belőle: hiszen az zsaru volt. Így, ő lesz Los Angeles mindenkori legidősebb kezdő zsaruja. Még úgy is, hogy a felvételi vizsgák majd minden menüpontjában elbukott - egyedül a motorozással aratott.
    Ponch (Michael Peña) FBI ügynök le akarja fülelni a hosszú ideje elfoghatatlan motoros rablókat, akiknek tuti biztos, hogy rendőri kapcsolatai vannak, és ők maguk is piszkos zsaruk lehetnek.
    S igen, a két férfi végül egymás mellett végzi - ebből aztán jönnek a poénok, és a várható összeszokás is...

//Annak ellenére, hogy a játékidő nagy részében altáji poénok is elhangzottak (amik az adott szituációkban nem is tűntek olyan erőltetettnek - nem voltak annyira öncélúak, mint más amcsi "poén" filmekben), meglehetősen szórakoztató volt a maga nemében. S érdekes módon, azért fel tudtam nevetni is.
    Ehhez kellett Michael Peña és Dax Shepard és a lányok. (Rosa Salazarra külön felhívnám a figyelmet - Jessica McNamee mellett sem szabad elmenni)
  • Tyler1
    La La Land

Fantasztikus film. Mérget rá, hogy műfajában még 50 év múlva is klasszikusnak számít majd.
    Damien Chazelle rendezése ezúttal is hibátlan(hihetetlen, hogy ez a srác még csak 32 éves), a fényképezés eszméletlenül néz ki, a dalok nagyon jók, Gosling-Stone pedig zseniálisat alakítottak. Nincs mit ragozni.
  • Shep
    Power Rangers

A film első fele egészen tűrhető és szórakoztató volt, amolyan ifjúsági kalandfilm de mikor rájuk került a páncél és jött a film lényegében egyetlen komoly akciója akkor aztán elszabadult a gagyisztikum tornádó. Jó, persze a PR sosem volt egy nagy durranás és mindig is gagyi volt de talán meg lehetett volna próbálni egy kicsit komolyabb dolgot összehozni, hát nem sikerült.

5/10
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Ikari" / (Rage) - 8/10
    (2017.06.13) (142 perc, japán) - Drama, Mystery, Romance

Erős film, ami 3 szálon szól egyazon dologról, s ami az egyik esetben megfogalmazásra is került:
    "Túl sok értékes dologgal rendelkezel, amik száma voltaképp nem hogy gyarapodna, hanem éppenséggel csökken."

Japánt egy szabadon lévő és épp ezért körözött sorozatgyilkos folyamatos jelenléte sokkolja a médiában, mert a rendőrség abban hisz, hogy a segítőkész lakosság hathatós segítségével a bűnös mihamarabb rendőrkézre kerülhet.
    Csak hogy, azzal senki se számolt, hogy az így a fülekbe ültetett bogarakkal (az elkövető folyton folyvást közölt eredeti és a plasztikai sebészeti beavatkozást követően feltételezett új arcával való hasonlóságok miatt) egyes polgárok között feszültség és bizalmatlanság alakul ki.
    Három ilyen esetet láthatunk Japán különböző helyszínein, melyek mindegyike önmagában is felkavaró, hát még az őket összekötni látszó kiváltó tényezők okán.

//Végig úgy éreztem, hogy nem hatásvadász drámai történetvezetéssel, hanem hétköznapi emberek apró félreértéseiből születő tragédiákba láthatok bele - és amitől igazán szívfacsaró volt az egész, hogy ezek a - az akár bagatellnek is nevezhető - félreértések annyira emberiek, hogy ettől működött az egész.
  • PhantomAss
    Én is pár napja láttam. Tetszett a film, de a környezet számomra nem adta vissza a 60-as évek hangulatát, és a színészi játék is túl 'modern' a filmhez.
    Ez persze szubjektív, ettől eltekintve jó film, simán ajánlom mindenkinek.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.06.14. 08:13:27
  • CSOCSO
    Ez meg lett magyarazva. Szerintem mindenki tudja miert tortent. Nem azt mondtam, hogy nem ertem, hanem azt, hogy nem tetszik.
  • Blasta
    Ez nem lehet, hanem biztos, a gond itt csak magával az otlettel van sztem, merthogy kulsoleg meg úgy cakkpakk sokkal inkább volt az a hibrid egy Xeno mint ember. Hulyeség az egész, plusz számomra az Alien 4 egy szaros megcsúfolása az elozo 3 filmnek. Ostobaság volt azt a francia rendezot rakni oda, egy viccet csinált a sorozatból.
  • Tikal #96674
    A martfűi rém

hm, rég láttam már jó magyar filmet, ideje volt már. Remek kis film, képi világ nagyon rendben volt, jól nézett ki ez a kis retro :)
  • extra sensory
    Lehet azért szakította le a fejét, mert nem a királynőt fogadta el anyjának, hanem Riplit... ha más nem, az ízlése legalább rendben volt. ; )
  • Kongy
    The Invitation

A Tűnj el után írták többen, hogy nagyon hasonló a két film, így gondoltam mivel a Tűnj el is bejött, így ez is be fog. De még mennyire, hogy így lett! Sőt, ez a film talán egy fokkal jobban is tetszett. Szépen lassanként bontakozik ki a szereplők múltja, egyre nagyobb a feszültség, iszonyat jól van felépítve a film. Valóban nagyon sok a párhuzam a két film között, a végén pedig, mint a Tűnj el esetében, így itt is elszabadul a pokol. Mindenképpen ajánlom ezt a filmet, mindenkinek, aki szereti a feszült thrillereket. 8/10
  • DantszEE
    Life:
    Ez valami k*rva jó volt! Végigizgultam az egész filmet. És nem a karakterek, hanem a szituációk miatt. Valóban tipikus scifi-horror klisékre épített, de mégis hozzájuk tudott adni valami minimális pluszt, amivel sikerült összetűzni egy fasza filmmé.

Azt meg mai napig nem értem, miért picsognak azon az emberek, ha valami kiszámítható. Az életben is millió dolgot előre tudsz, nem lehet csak fordulatokban gondolkodni. Nem is tudok elképzelni más zárást a filmnek. Ez így volt jó.
    Folytatása valszeg nem lesz, de én szívesen megnézném...
  • Prof William
    Én anno olvastam könyvet. Nem vesztettél semmit.

Az Alien 3-ról meg tudom, hogy miért lett az ami, de akkor is zavar a sok elvesztegetett lehetőség.

Ráadásul az azóta született "folytatások" kritikán aluliak.
  • IMYke2.0.0.0
    "Abban inkabb zavart az, hogy a felig ember alien leszakitja a kiralyno fejet."

Az engem is zavart és zavar még mindig.
    Ehhez olvasnom kellene a könyvet is - ha van róla (készült előtte).
  • CSOCSO
    Nekem sosem volt bajom a 3. resszel. Ok. nem olyan jo mint az elso vagy masodik de meg mindig kb 7/10 re ertekelnem.
    En szeretem mindegyik reszt. Engem nem zavar kit, hogyan nyirtak ki. Sot a 4. reszt is szeretem. Sot! (kapaszkodjatok meg) en 8/10 adnek ra. Nekem tetszett a negy. Abban inkabb zavart az, hogy a felig ember alien leszakitja a kiralyno fejet.
    Ahogy korabban irtam. Ebben a filmben neznek ki a praktikus effektek a legfaszabban. Egyedul az uszo xenomorphok voltak gagyik.
  • DantszEE
    Ebben a cikkben szépen össze vannak szedve a hátráltató tényezők, miért is nem az Aliensben kialakított dolgokat vitték tovább.:)
    Először kicsit végigömlengi az író a 3. film cselekményét, de utána rátér a lényegre. Az infók is hitelesek, sok a mellékelt fotó.
  • Prof William
    Alien.
    Annak idjén én sem gondoltam volna hogy Ripley lesz a főszereplő. Amikor Ash elkapta már el is könyveltem magamban hogy "Na itt az ideje az ő halálának is."
    De aztán egy "kicsit" tovább húzta. :)

Aliens
    Máig hatalmas kedvenc. A hangulat, a szereplők... tökéletes. Ezt a vonalat kellett volna folytatni.

Alien 3
    Ami nagyon nem sikerül. Máig a Alien univerzum legnagyobb baklövésének tartom Newt és Hick kinyírását és hogy nem az Alienst folytatták.
  • SzinesGeza
    A Predatorban a terhes csaj életben hagyása inkább arról szólt, hogy az ilyen (terhes/gyenge/sebesült/fegyvertelen) "vad" elejtése a többi vadász szemében inkább számított szégyennek mint dicsőségnek.
  • DantszEE
    Sok év után kicsit újra maratonoztam...

Alien - Rendezői változat:
    Tetszett, hogy Ripley igazából totálisan egy mellékszereplő, és a többi karakter kihullásával arányosan egyre inkább az előtérbe kerül. Ha először nézném, nem tudnám megtippelni, hogy ő lesz, aki túléli a kalandot. Érdekes, hogy itt még egy sima xeno próbálkozott a tojás "rakással" (Bretten és Dallasen keresztül). A hangulat máig nagyon király, csak az alien gagyisága ütközik ki néha. Főleg amikor néha a kamera felé nyúlkál, ahelyett hogy támadna is.:D

Aliens - Rendezői változat:
    Az egész szériából még mindig a legjobb. Úgy emlékeztem, hogy Bishopnak több szerepe volt. Aztán igazából van kb 10 mondata a filmben. Szép teljesítmény, hogy így is közönség kedvenc android lett belőle. Higgs, Newt és a többiek is szerethetőek. Ripley 2-lábú targoncás jelenete még mindig hidegrázós, ahogy odalép a királynő elé. Tele van a film zseniális pillanatokkal.

Alien 3 - Rendezői változat:
    Közutálat tárgya a film, de nekem sosem volt problémám vele. Mostani újranézésnél csak azt tudnám felhozni, hogy az aktuális xenot kicsit kevés ideig látjuk a képernyőn. De ez egyben pozitívum is, mert itt nagyon a karakterekre összpontosít a cselekmény. Charles Dance figurája kurva jó, a pap meg a 85-ös is maradandót hoz. A CGI nagyon kilóg, de nem töri meg a hangulatot.
    Engem az sem zavart, hogy rögtön a bevezetésnél kinyírták az összes korábbi túlélőt. Tekintve, hogy például a Newtot játszó kislány a forgatásra már 16 évesre cseperedett... Az meg amúgy is jobban passzolt a koncepcióhoz, hogy Ripley tök egymaga csöppen egy börtön közegbe.
    Utánaolvastam a filmnek, és durva, mennyi macera ment körülötte. Így pláne riszpekt Finchernek azért, hogy ezt így összehozta.

Predator:
    Ez viszont sokkal rosszabb, mint amire emlékeztem.:D
    A párbeszédek és úgy a jelenetek elég nagy része totál fárasztó. A film első harmada egy teljesen hatásvadász, agyatlan akciófilm. Rambo epizódnak is elment volna. Miután aktívan is képbe jön a címszereplő, javul a színvonal. Vannak maradandó képsorok, mint például a leszakadt kézben lövő stuki. Meg a végső 1 vs 1 leszámolás is egész izgi, de eléggé megkopott film, szóval engem nem zavar, ha rebootolják.

Predator 2:
    Ez meg nem tom miért van ennyire lepontozva. Jópofán vitték tovább az anyagot. A nagyvárosban legalább több és többféle embert vadászhatott le a Predi. És engem az sem zavart, hogy kiderült, érző fajba tartozik ő is. (Terhes csaj életbenhagyása, végén a csoportos gyászmise...)
    A futurisztikus fegyvertárát is határokon belül tudták tartani. Bár a fürdőcsempés lóbalzsam kicsit poénba ment át.:D
    Danny Glover is jó volt főszereplőként, bár őt teljesen komolyan sosem fogom tudni venni.

Alien vs Predator:
    Anno 15 éves fejjel ez kimondottan tetszett nekem.
    Most már meg tudom érteni az utálkozókat. Horror hangulat teljesen ki lett ölve. Ellenben bőven akad véres jelenet, ami így meg felesleges és súlytalan. Kisebb pozitív dolgok itt is akadtak, mint az Alien koponya pajzsként való felhasználása, vagy a Predalien... De ez így csak egy nagy limonádéra sikeredett.
    A 2 híres lény sztorijának összemosása fogyasztható. De a Prometheusos megközelítés mérföldekkel jobban bejön.
    Poén, hogy Weyland feka embere itt is, és a Resident Evilben is végül egyaránt kockára van szelve.:DD

Még hátravan az Alien 4, a Predators, és az AVP 2...
  • Kmarha
    ráadásul ugyan úgy tele volt baromságokkal mint a life. Cserébe hangulat helyet kínos feszengést kaptunk.

de a legnagyobb baj, hogy e kettőből az egyik egy B kategóriás semminek készült, nulla költségvetéssel (a színészek csak azért voltak benne, hogy legalább 100 ember megnézze)
    a másik meg ugye egy A kategóriás, univerzum építő sok-sok milliós költségvetésű kasszarobbantónak szánták
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.06.12. 14:58:29
  • cobol
    Az Alien unalmas volt! Untam magam a moziban,pedig nagyon vártam a filmet,semmi Alien hangulat nem volt,párbeszédek pedig laposak voltak.Szerintem!
  • Zephyr Retiring
    Közben kedvet kaptam egy másik jó drogos filmhez is, ha már szóba került a téma..

The Basketball Diaries (Egy kosaras naplója) 1995 IMDb

Ezt a filmet sokáig kerültem. Semmi extra okom nem volt rá, csak gondoltam a címe alapján, hogy valami idióta sportmuki meséli el az engem marhára nem érdeklő sporteseményeit és kosaras élményeit. Nem is kell ezen meglepődni egy olyan fickótól, aki a kosárról annyit tud, hogy volt egy Michael Jordan is, akit Istenként tiszteltek..
    De tudjátok, hogy szokott ez lenni: előbb utóbb úgyis megnézünk minden filmet, amit meg kell néznünk.

Ez a film nem kapott díjakat sem jelöléseket. (Ha ez időközben változott, akkor én kérek elnézést) Ennek ellenére, ez egy baromi jó film a fiatalkori extremitásokról, őrültségekről és hülyeségekről. De ami a legjobb, hogy igaz történet alapján..

Mindenki jó valamiben, csak kérdés, hogy miben és az is, hogy mihez kezd a tehetségével: elherdálja, vagy elkapja a tökét..
    Jim Carroll nem a tehetség tökét ragadta meg, hanem másokét, és tette mindezt a drog miatt. Pontosabban annak hiánya miatt.
    Először csak a hecc kedvéért, egy kis szipuzás a haverokkal, aztán ismeretlen eredetű tabletták, majd jöhetett a hernyó, alias heroin.
    Kemény dolgok ezek. Nem a rászokás, hanem a leszokás. Már ha el tudsz jutni odáig. Sokan azt már meg sem érik, hogy újra tiszták legyenek.
    DiCaprio hitelesen formálta meg a szerepet, bár ebben Carroll is sokat segített neki. És egy drogkonzultáns is, aki beavatta az olyan eseményekbe is, amik a drogosoknak belőtt állapotban kiesnek a memóriájából.
    Nem mehetek el a jó zenék mellett sem a filmben: Pearl Jam, The Cult, The Doors vagy épp PJ Harvey, akiket hallhattunk más ismert és jó filmekben is felcsendülni

Csak ajánlani tudom mindenkinek, akiknek bejönnek az életrajzi filmek és ez netán kimaradt volna eddig..
  • Zephyr Retiring
    Az első rész megtekintése már szerepel a napirendi listámon
    Tékettő vagy nem tékettő, ez itt a kérdés
  • Zephyr Retiring
    Igazad van.
  • Tikal #96658
    Akkor neked a John Wick is be fog jönni, ott aztán durva moralizálás van
  • Tikal #96657
    T2 csak egy van, és az nem a Trainspotting 2