[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Közben kedvet kaptam egy másik jó drogos filmhez is, ha már szóba került a téma..
The Basketball Diaries (Egy kosaras naplója) 1995 IMDb
Ezt a filmet sokáig kerültem. Semmi extra okom nem volt rá, csak gondoltam a címe alapján, hogy valami idióta sportmuki meséli el az engem marhára nem érdeklő sporteseményeit és kosaras élményeit. Nem is kell ezen meglepődni egy olyan fickótól, aki a kosárról annyit tud, hogy volt egy Michael Jordan is, akit Istenként tiszteltek..
De tudjátok, hogy szokott ez lenni: előbb utóbb úgyis megnézünk minden filmet, amit meg kell néznünk.
Ez a film nem kapott díjakat sem jelöléseket. (Ha ez időközben változott, akkor én kérek elnézést) Ennek ellenére, ez egy baromi jó film a fiatalkori extremitásokról, őrültségekről és hülyeségekről. De ami a legjobb, hogy igaz történet alapján..
Mindenki jó valamiben, csak kérdés, hogy miben és az is, hogy mihez kezd a tehetségével: elherdálja, vagy elkapja a tökét..
Jim Carroll nem a tehetség tökét ragadta meg, hanem másokét, és tette mindezt a drog miatt. Pontosabban annak hiánya miatt.
Először csak a hecc kedvéért, egy kis szipuzás a haverokkal, aztán ismeretlen eredetű tabletták, majd jöhetett a hernyó, alias heroin.
Kemény dolgok ezek. Nem a rászokás, hanem a leszokás. Már ha el tudsz jutni odáig. Sokan azt már meg sem érik, hogy újra tiszták legyenek.
DiCaprio hitelesen formálta meg a szerepet, bár ebben Carroll is sokat segített neki. És egy drogkonzultáns is, aki beavatta az olyan eseményekbe is, amik a drogosoknak belőtt állapotban kiesnek a memóriájából.
Nem mehetek el a jó zenék mellett sem a filmben: Pearl Jam, The Cult, The Doors vagy épp PJ Harvey, akiket hallhattunk más ismert és jó filmekben is felcsendülni
Csak ajánlani tudom mindenkinek, akiknek bejönnek az életrajzi filmek és ez netán kimaradt volna eddig..