[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Batman Superman ellen: Az igazság hajnala
Kicsit több, mint egy év alatt ez a negyedik alkalom, hogy láttam. Sőt, van az öt is, mert volt egy fullhd kínai mozis verzió is valamikor. Úgyhogy van ebben a filmben valami, ami miatt nem tudom egyszerűen leírni. Pedig rengeteg problémája van, ez már az elejétől nyilvánvaló, de mégis. Cavill és Affleck tökéletes választások voltak. És bár értem, hogy a történet témája miatt Superman nem az a vidám alkat, mint a képregényekben, de túlzásnak éreztem az egészet. Mert bár inspiráló volt, de nem a rá jellemző módon, hanem inkább ilyen jézusi karakterként jelent meg. És bő 5 óra belőle elég volt. Nagyon remélem, hogy a JL már a klasszikus Sups-t hozza el, miután feltámad. Főleg, hogy a film végén már mindenki imádta.
A Warner és a DC összeteheti a kezét, hogy Nolannel Hans Zimmer náluk kötött ki. Szerintem már a MoS-nak is jó zenéje volt, de a BvS-re ez még hatványozódott. Ha valamiben, akkor ebben köröket vernek Marvelre, ahol az Avengers témán kívül semmi értékelhető zene nincs, ami átlagon felüli lenne.
Amit például nem értek, hogy miért vádolják a filmet azzal, hogy nincs benne humor. Alfred pont az a comic relief, aki lazább pillanatokat szállít. A Bruce-Alfred dialógok meg hatványozzák ezt. Aztán még Marthanak is van egy jó egy sorosa. Ezek sokkal jobban voltak ütemezve, mint az MCU-ban, ahol minden ütésre jut egy poén. Szerintem kellően humoros volt, amikor kellett.
És ha már MCU. Most mikor néztem azt éreztem, hogy ennek a filmnek teljesen más hangulata van, mint bármelyik MCU filmnek, amit láttam. Ez főleg a Wonder Woman után volt a legszembetűnőbb. A WW sokkalta jobban hasonlít egy Marvel filmre, mint ez. Ami nem tudom, hogy jó-e v rossz, meglátjuk. Ha egy koherensebb történetet szállítanak le (amiért most még Goyert hibáztatom, a sztori magja az övé és JL után kiderül Terrio mennyire hibás), amiből kihagyják Doomsdayt, akkor sokkal jobb lehetett volna. Egyedül Lois nyomozását tartom feleslegesnek a történetből, ami az Ultimate-tel sem lett sokkal jobb.
A WW vissza adta a hitem abban, hogy nincs még veszve semmi a DCEU-nak, mégha a film nem is volt tökéletes. Várom a novembert és remélem, hogy Snyder képes volt valamennyire átlépni önmagán. Mert én bírom a filmjeit, de van hova fejlődni. Mondjuk az előzetes alapján megint csak éjszakai harcok lesznek, csak hogy lehessen maszkolni a gyenge cgi-t...
7/10