1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DantszEE
    Sok év után kicsit újra maratonoztam...

Alien - Rendezői változat:
    Tetszett, hogy Ripley igazából totálisan egy mellékszereplő, és a többi karakter kihullásával arányosan egyre inkább az előtérbe kerül. Ha először nézném, nem tudnám megtippelni, hogy ő lesz, aki túléli a kalandot. Érdekes, hogy itt még egy sima xeno próbálkozott a tojás "rakással" (Bretten és Dallasen keresztül). A hangulat máig nagyon király, csak az alien gagyisága ütközik ki néha. Főleg amikor néha a kamera felé nyúlkál, ahelyett hogy támadna is.:D

Aliens - Rendezői változat:
    Az egész szériából még mindig a legjobb. Úgy emlékeztem, hogy Bishopnak több szerepe volt. Aztán igazából van kb 10 mondata a filmben. Szép teljesítmény, hogy így is közönség kedvenc android lett belőle. Higgs, Newt és a többiek is szerethetőek. Ripley 2-lábú targoncás jelenete még mindig hidegrázós, ahogy odalép a királynő elé. Tele van a film zseniális pillanatokkal.

Alien 3 - Rendezői változat:
    Közutálat tárgya a film, de nekem sosem volt problémám vele. Mostani újranézésnél csak azt tudnám felhozni, hogy az aktuális xenot kicsit kevés ideig látjuk a képernyőn. De ez egyben pozitívum is, mert itt nagyon a karakterekre összpontosít a cselekmény. Charles Dance figurája kurva jó, a pap meg a 85-ös is maradandót hoz. A CGI nagyon kilóg, de nem töri meg a hangulatot.
    Engem az sem zavart, hogy rögtön a bevezetésnél kinyírták az összes korábbi túlélőt. Tekintve, hogy például a Newtot játszó kislány a forgatásra már 16 évesre cseperedett... Az meg amúgy is jobban passzolt a koncepcióhoz, hogy Ripley tök egymaga csöppen egy börtön közegbe.
    Utánaolvastam a filmnek, és durva, mennyi macera ment körülötte. Így pláne riszpekt Finchernek azért, hogy ezt így összehozta.

Predator:
    Ez viszont sokkal rosszabb, mint amire emlékeztem.:D
    A párbeszédek és úgy a jelenetek elég nagy része totál fárasztó. A film első harmada egy teljesen hatásvadász, agyatlan akciófilm. Rambo epizódnak is elment volna. Miután aktívan is képbe jön a címszereplő, javul a színvonal. Vannak maradandó képsorok, mint például a leszakadt kézben lövő stuki. Meg a végső 1 vs 1 leszámolás is egész izgi, de eléggé megkopott film, szóval engem nem zavar, ha rebootolják.

Predator 2:
    Ez meg nem tom miért van ennyire lepontozva. Jópofán vitték tovább az anyagot. A nagyvárosban legalább több és többféle embert vadászhatott le a Predi. És engem az sem zavart, hogy kiderült, érző fajba tartozik ő is. (Terhes csaj életbenhagyása, végén a csoportos gyászmise...)
    A futurisztikus fegyvertárát is határokon belül tudták tartani. Bár a fürdőcsempés lóbalzsam kicsit poénba ment át.:D
    Danny Glover is jó volt főszereplőként, bár őt teljesen komolyan sosem fogom tudni venni.

Alien vs Predator:
    Anno 15 éves fejjel ez kimondottan tetszett nekem.
    Most már meg tudom érteni az utálkozókat. Horror hangulat teljesen ki lett ölve. Ellenben bőven akad véres jelenet, ami így meg felesleges és súlytalan. Kisebb pozitív dolgok itt is akadtak, mint az Alien koponya pajzsként való felhasználása, vagy a Predalien... De ez így csak egy nagy limonádéra sikeredett.
    A 2 híres lény sztorijának összemosása fogyasztható. De a Prometheusos megközelítés mérföldekkel jobban bejön.
    Poén, hogy Weyland feka embere itt is, és a Resident Evilben is végül egyaránt kockára van szelve.:DD

Még hátravan az Alien 4, a Predators, és az AVP 2...