106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • jefferson83
    Return of the Living Dead - Rave of the Grave

0/10

Aki a negyedik rész után ezt eltudja nekem magyarázni, annak megköszönném!!

Magának a film poszterének a nézegetése nagyobb élményt nyújt, úgyhogy belinkelem és a filmet meg tessék elkerülni:

Kép
  • Bandew
    Nálam fordítva volt. Lehet, hogy ez közrejátszik. Én persze mindig megnézem a HP filmeket, mert szeretem a könyveket, de mindig szomorúan jövök ki a moziból (najó a Tűz serlegénél már tudtam mit kapok). Igazából azt vettem észre, hogy a filmek, részenként mindig picit javulnak az előzőhöz, de eddig egyiket sem sikerült megszeretnem. Ami meg még rátesz egy lapáttal, az a borzalmas magyar szinkron. Miközben hallom, legszívesebben letépném a füleimet. Ugyanakkor látom, hogy a színészek sem a legjobbak, de ez még nem számít olyan sokat, maximum csak megmosolyogtat. Amit igazán bánok (és ez nem egy bonyolult dolog ha adaptálásról van szó) hogy a film egyáltalán nem merít a könyv humorából, párbeszédeiből, pedig azok tényleg zseniálisak. De ezen igazából fel sem húzom magam, mert tudom, hogy a gyerekek nagyon szeretik és ez így van rendjén, csak hát szívesen látnék valami másfajta feldolgozást is.
  • ProGabe #32205
    mindig leírom,elmondom ezzel a filmmel kapcsolatban,ezért most is megteszem:ez a film Matthew Vaughn első rendezése!!!ez nálam még jobban emeli a film rangját.persze nem kezdő,ő volt a producere a lock,stock...-nak és a snatch-nek is
  • Sephi
    GREAT COMEBACK!

A Lotr egy bizonyos magas szintig visszadta a konyv fiilinget. A HP viszont nekem totalisan atadja az egesz mindeseget.

Mivel elobb lattam az elso reszt filmen mint ovlastam volna , ezert nem sikerult egy sajat fantazia vilagot meglakossak rola, igy mindig ugy kepzeltem el a HP-et mint az elso filmben.

A Lotr-t vissoznt 3x olvastam el es nem volt annyira fiilinges a film.
  • desigo
    Layer Cake 8/10

Végig lekötött,jó kis film volt.
    Plusz pont a zenékért.
    Nagyon rendben volt összességében.
  • Bandew
    Te jó ég! Ezt nekem igazán nem kell megmagyarázni. Itt arról van szó, hogy minden könyvnek van egyfajta "lelke", amit igenis át lehet vinni filmvászonra, ahhoz nem kell egy az egyben a könyvet követnie. Készültek már olyan filmek is, mégis semmi hangulata. Sőt véleményem szerint néha nagyon is el kell térni a könyvtől, mert a film nyelvezetében valami csak úgy működik. Hiába tér el a forrástól, mégis megkapod azt a valamit, amit a könyvből.
    A Potter lehetne jó film és lehetne belőle jó adaptációt csinálni, de mivel ez egy biztos pénzforrás, a forgatókönyvírók nem fogják magukat halálra dolgozni. Nem beszélve arról, hogy a marketing főként a gyerekeket célozza meg, amivel persze semmi bajom, de én szívesebben fogadtam volna más jellegű filmfeldolgozásokat.
  • extra sensory
    Ez tutira igaz. A könyv 100%-ig sose fog átjönni egy filmen. Örülhetsz ha "nagyjából" visszaadják ami a papíron van. (Lásd: Stephen King könyvek, és a róluk készült filmek).
  • Seten

"Magát a KÖNYV"-et soha nem fogják visszaadni egy filmen, hiába is várod!

(az egyiket azért is hívják könyvnek a másikat meg filmnek! :)

• Bandew
    Látom tökéletesen értetted, mire gondolok...
  • Sephi
    Akkor a LOTR is ratyi mert abbol is hianyzik csomo a konyvbol?
  • Bandew
    A Potter filmek, nem azért ratyik, mert nincs benne pár rész a könyből, hanem mert nincs benne maga a KÖNYV!
  • Sil3nt
    The Hills Have Eyes 2 [Sziklak Szeme 2]

Amit olvastam rola, hogy mindenkinek jobban tetszett az 1. Igen ezzel egyet ertek, de szerintem rossznak nem mondhato. Termeszetesen sok helyen unalmas reszek, kiszamithatosag es raadaskent a szineszek nevetsegesek voltak. Ettol fuggetlenul ha az egesz filmet nezem egy felejtos egyszer nezos filmet kaptam. Nem jo, de nem is rossz.

---> 3/10

Fantastic 4: Rise Of The Silver Surfer [A Fantasztikus Negyes es az Ezust Utazo]

Szinten az elso resz jobban tetszett, mivel sokkal tobb humort lattam benne. Ebben viszont 2-3 mondatnal nincs tobb humor, illetve a tortenet vege siralmas. Komolyan nevetnem kellett hogy mekkora sz*r vege lett. Sokkal otletesebben is vegzodhetett volna. Tenyleg szornyu. Ami pozitivum az Jessica Alba:), illetve az effektek is nagyon szepen meg lettek csinalva.

---> 2/10

Where The Buffalo Roam [Ahol a boleny duborog]

Nos gondolom nem sokan lattak. Aki latta a Fear and Loathing in Las Vegas [Felelem es Reszketes Las Vegasban] c. filmet es tetszett akkor irany ezt is megnezni. Az iro Hunter S. Thompson eleterol szol es bizony Bill Murray jatsza a foszerepet mint a fent emlitett filmben Duke-ot Johnny Depp. Ha valakinek bejon az efele film es kicsit is erdeklodik az iro felol az nezze meg, hatalmas. Mint a Fel. es Reszk. ez is igaz tortenet es hat eleg durva elete volt. Tessek megnezni.

---> 9/10
  • Real13
    Ja,értem:)Gondoltam rá,de a két értékből szerintem azért már be lehet lőni,milyen egy film:)
    Nademindegy,úgyis írok a filmről elehet ,el lehet dönteni,milyen az a movie.
  • Bucser
    jó. De ha csak 10-20-30-40-50stb százalékot használsz akkor miért nem jó a második értékelésre a 1-2-3-4-5stb érték?

Szóval ha már százalékolsz (amit gondolom a finomabb megkülönböztetés érdekében teszel) akkor használd is ki és ne egész 10-re végződjön az a százalék:)

De bocsi az offért:)
  • Real13
    Jah,és efelejtettem,természetesen van olyan is,amikor egy film nekem nem tetszik:pl:Szárnyas fejvadász,ami egyéni értékelés szerint 3/10,viszont kritikai szempontból 80%.
  • Real13
    JajOlvasdd el mégegyszer.xD
    Mondom,a számos értékelés az az én egyéni értékelésem,itt sok 10/10-es film van,amiben sok van,ami alapból a büdös életbe nem érne annyit,pl.Wedding Crashers.Viszont nekem nagyon tetszettek,így ,vagy etalonnak tartom őket a kategóriájukba,vagy végletekig kidolgozott műnek,melyre úgyérzem,meg kell adni a 10-est.Mivel így túl sok 10/10,tehát sokak szemében ez tökéletes filmet jelent,lenne,így van az én kis gyönyörű %os módszerem,melyben a kritikai énem alkot.Így például a Wedding Crashers szimpla 70% ,mert érdekes,értékes romantikus film,melyben megfelelő poénok,remek hangulat van,és még nekem is nagyon tetszett.De nem ér többet annál,mint a 70%

10/10 és 100 % csak nagyon kevés filmnek adok,legutóbb ez a Titokzatos folyó,és a Grindhouse volt,ezek nagyon beütöttek számomra.Érthető?
  • Bucser
    miért használsz százalékot ha úgys egész 10-esre értékelsz?
  • Real13
    A 10/10 az én egyéni véleményem tükrözi.(elég sok filmnek adaok 10/10-et,csak az ezévi felhozatalból a Grindhouse,300,Karib 3/fan vagyok,sorry xD/,Transformers,DIE HARD 4.0,Black Snake moan
    A második érték a kritikusi énem,ott azért jelentős lehúzások vannak,ott úgy figyelem a filmeket,ahogy egy kritikus,legalábbis próbálom.A black snake moanban nemigen találtam hibát,ezért 90%,Grindhouse megérdemli a 100 %ot tőlem,300 szintén 90%,Karib 3 70%,Transformers 60%,Die Hard 4 nálam 90%.Black Snake szintén 90%..na,kábé így.Tudom naggyából objektívan nézni a filmeket,de ami így bejön,az 10/10...(mondjuk egy B kateges horror akármennyire is bejö,nem gog 7/10nél többet kapni egyéniben sem)

HP5:Mikor emelkedtek már felül azon,ogy kimaradnak részek?Nem lehet mindent belerakni,mert 5 órás film lenne.A 3ból is sok minden kimaradt,mégis magasan a legjobb POtter film,és min FILM is a legerősebb a 4 közül.
  • Nyiri
    Die Hard 4 - A forgatokonyvirok nagyon elszalltak. De meg mennyire. Tulzasok nelkul a film sokkal jobb lett volna. Az ellenfel pedig egyaltalan nem volt karakteres. Mig az elsoben Alan Rickman, a masodikban William Sadler es az ezredes a harmadikban pedig Jeremy Irons addig itt a Hitman gyerek nem volt nagy szam.
  • DoctorJohnson
    "kidolgozott storival"
    hát nemtom... abban a filmben sokminden kurvajó volt, de hogy különösebben kidolgozott sZtori lett volna????
  • mark oh
    még régen lattam a születet gyilkosokat,és nagyon tetszet,megnézném,csak hat nem tudom megszerezni lemezen.valakinek megvan?irjon privatot,megbeszeljuk.megveszem.kösz
  • Buskiller
    Harry Potter és a Főnix Rendje...

..no comment. Siralmasra sikeredett a könyvhöz képest. Egy csomó érdekes és lényeges jelenet kimaradt. Látványban nincs hiány de ez édeskevés. 10-ből 3at adok neki.
  • gettobuxa
    0%-10% 1/10
    10,1%-20% 2/10
    a filmre 90,1%-ot adott, lefele kerekítve 90%, de 10/10
    :D
  • klubkid
    Edit Piaf kihagyhatatlan
  • SASboy
    az miért van, hogy 10/10 és 90%?
  • CSOCSO
    a film tenyleg jo volt.. max 8/10 adnek ra..
  • Real13
    Black Snake Moan 2007

IPB Image

Ez a film számomra az év egyik legjobbja.Egszerűen ez egy olyan film,ami nyomot hagy az
    emberben..Elgondolkoztatja,megnevetteti,elszomorítja,és közben annyira élvezi a filmet...A filmnek 5
    igencsak erős pontja van:
    1,Hangulat
    Hihetetlen szép tájak,gyönyörű kisváros,és a ház,ahol szinte az egész film játszódik,igazán
    szerethető,érdekes,és nagyon nagyon hangulatos..évek óta nem láttam tán ilyen szép tájakon játszodó
    filmet,amely ennyire magához köti az embert...
    2,Zenék
    Egy másik remek pont ....Annyira de annyira illik ehhez a hangulathoz,amit a film áraszt
    magából,tulajdonképen a zene a hangulat..remélem van a filmnek OST-je,mert szeretném szarrá
    hallgatni..(sorry..)Bár igaz,beleillik a hangulatba,mert a filmben rengeteget káromkodnak,de ez nagyon is
    hozzáillik a hangulathoz...
    3,Samuel L.Jackson
    Élete egyik legjobb alakítását nyújta...A Ponyvaregényben láthattuk talán utoljára ennyire markánsan
    szerepelni..Hihetelen jól csinálja a pali,minden mozdulatán,a mimikáján látszik egy egész hatalmas
    pályafutás minden rutinja..
    4,Christina Ricci
    Ez a csaj meg véresen,összeverve is annyira sexi,hogy az hihetetlen,és emelett ő is nagyon jól
    alakít..Leborulok előtte......De komolyan,ennyire sexi talán Elisha Cuthbert volt utoljára a Girl Next
    Doorba...
    5,Történet
    Az istenfélő Lazarus egyik nap a szemétkivitel után egy alaposan helybenhagyott fiatal hölgyet talál az út
    szélén. A nimfomán Rae képtelen gyermekkori traumájától szabadulni, folyamatosan rosszabbnál rosszabb
    férfiak ágyában találja magát. Közben ideggyenge barátjáról se feledkezzünk meg, aki hazafias
    kötelességeinek ellátására nem a legalkalmasabb. Gyönyörű páros, azt meg kell hagyni. Ezt a remek családi
    idillt zavarja meg Rae váratlan balesete, ami után Lazarus magához veszi a védtelen lányt.(copy by
    Brumi,Mozinet fórum,szépen írta le,ezért használom,gondoltam,mármint a történet részét a többi az én írásom)

10/10
    90%
  • Sawyer2
    Transformers 7/10

Izgalmas akció sci-fi film, kidolgozott storival, tini szerelemmel... a vége annyira nem teccett túl beszámítható volt (mármint az akció jelenet). korrekt volt a látványvilág. Izgalmas kis Popcorn mozi. 1x még biztosan meg fogom nézni.

7/10
  • Pheaper
    Die hard 4.0

hát volt benne egy két túlzás de poénok is jók voltak ezért
    10/9
  • jefferson83
    Nálam az első rész alap, mert még annó németektől becsempészett VHS-t láttam, ez alá került magyar férfi hangalámondás (hátborzongató volt!! férfi-női hang ugyan az :)). Kiskoromban nagy volt a para tőle, ma már inkább vicces.

Második rész az most kiesett nálam, semmire nem emlékszem, pedig sztem láttam. Asszem akkor felejthető alkotás :)

Harmadik rész nekem nem tetszett. Az alapkoncepcióval volt problémám. Ez az irány nem jött be :(

• barnie1990
    Elemi ösztön 2

Nem is volt olyan rossz,mint amilyenre a rossz kritikák alapján számítottam.A történetet próbálták megcsavarni,de annyira nem jött össze a dolog,viszont Sharon Stone elképesztő,milyen jól néz ki még most is (azaz tavaly).Nem kiemelkedő film,de nálam még bőven a nézhető kategóriába tartozik.
  • Real13
    Gyors másolás volt xD Raktam bele pár smileyt,azok itt így jelennek meg,amúgy azért el lehet olvasni,nem írtam hosszút
  • Bucser
    kevesebb biggrin gif-el átláthatóbb lenne:D
  • Real13
    Én is most nemrég néztem meg az első 3 Return of the living deadet,bemásolom ide,miket írtam róluk egy másik fórumon.4-5 is megvan,majd írok róla,ha megnéztem

Return of the living dead

Kéééész. biggrin.gif Ennyi.Ez a film ez jó. biggrin.gif Nem egy Planet Terror,de a neevtés garantált,a szórakozás pedig jeles. cool.gif
    7/10
    40%

Return of the living dead 2

Kéremszépen,ebben a filmben megvan minden,ami egy B filmhez kell. biggrin.gif Zombik,rosszul alakító karakterek,akik jelentősen rájátszanak a szerepükre,olyan párbeszédek,amelyekhez képest Győzike beszéde egy irodalmi műremek biggrin.gif Rengeteg utalás az első részre,olyan szinten szar poénok,hogy az ember már behal rajtuk laugh.gif A zombik jobban kidolgozottabbak,tobbet beszélnek,de kedvencük még mindig a Brain,I eat Brain biggrin.gif Rengeteg hülyeség,B filmes fordulat,a megoldás is hatalmas /láttatok már zombikat elektromos árammal kiütni,de jó nagy csoportban? biggrin.gif /
    Szóval ,aki igazi szar B filmet akar nézni,amely még szórakoztató is,ezt nyugodtan ajánlom biggrin.gif
    5/10
    20%

Return of the living dead 3

Itt elszakadtak az első két rész hagyományaitól,csak egyes dolgok maradtak benne,de ez kérem egy egész jó kis horror lett smile.gif A poénokból visszavettek,szinte csak pár van benne,viszont az utolsó fél óra talán a legütősebb a sorozatban smile.gif Ott szabadulnak el a zombik,addig csak bemelegítés és felvezetés van,igaz,már ott is megjelenik pár zombi smile.gif Jobb film,mint a kettő,de az talán szórakoztatóbb,mert annyira rossz huh.gif De ez a 3 rész ez nézhető,ügyis kis horrork,paródiák,igazi B filmek.Szóval fun smile.gif
    6/10

50%
  • jefferson83
    Return Of The Living Dead 4. - Necropolis

Kezdeném a pontozással: 4/10

A gagyi filmek tábora növekedett ezzel az alkotással, de...!!!
    Nem magával a filmmel lenne a baj, hanem leginkább a készítőkkel, mert:

-Tetszik, hogy a film az alapokhoz próbál hozzányúlni (értsd. eredeti régi film).

- A filmeknek az alapja ugyebár a történet, én ezt nem tartom olyan rossznak. Nevezhetnénk szokásosnak is, hisz titkos katonai kísérlet megfűszerezve szoros érzelmi szálakkal (nem szerelem!).

- Az effektek a filmhez képest kiválóak. pl.: akit fejbelőnek annak repül az agyveleje is :)

A bosszantó az egészben, hogy amiért a filmre nem lehet 6-os osztályzatot adni az a józan paraszti ész hiánya a rendezőben. Nagyságrendekkel lehetett volna jobb film és nem a pénz hiánya miatt nem lett.

Egy-két esztelenség SPOILER veszély, annak aki mégiscsak rá akarja kényszeríteni magát a filmre. Aki 1x megnézi annak még maradandó sérülése nem lesz (hisz 4 pontot kapott) :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    - A film arról szól, hogy a titkos katonai kísérletek során szuperzombikat állítsunk elő, melyek (értelmezésemben) hihetetlenül erősek és a csatákban verhetetlenek lennének. Mindenki azt várja, hogy a film végén életre keljenek, mert addig csak egy üvegbúrában vegetálnak (kisérleti példány 2 db). Igen megtörténik a várva várt pillanat és mindkettő szuperhiperlényt (itt jegyezném meg, hogy az egyik páciens karjai helyett helikopterágyúk/csak tipp/ vannak és igazán félelmetes) külön-külön 5 másodperc alatt elintéznek :OOOoo

- Van olyan is, hogy a zombikkal foglalkozó orvos!!!! egyszerűen elfelejti, hogy azokat bizony fejbe kell lőni :OOOOoo Vagy csak nem tud lőni :(

- Van benne egy 10 év körüli gyerek is akinek a szerepe teljesen felesleges. A legbosszantóbb, hogy az elején mutatják, hogy otthon kísérletezget ezzel-azzal, bütyköl, ennek elennére SEMMI!!! :OOOoo

- Harapás utána a zombivá válás, hol 1-2 m,ásodperc, hol pedig egy fél film!! :OOOOoo

- Azzal még nem is lenne baj, hogy a statiszták lelövésük után szépen lassan lefekszenek a betonra nehogy megüssék magukat (nem mindegyik!!), de ezt ne mutassuk már premierplánban!!! :OoOo

- És igen az utolsó harc, a jóbarátból lett zombival. Röhely. Verekedés közben egymást küldik még a szövegükkel pfff.

Teljeség igénye nélkül készült a felsorolás, csak szemléltetésnek. Mindez egy kis ésszel elkerülhető lett volna és mennyivel emészthetőbb filmet kaptunk volna.

Összeségében a 3. rész után pozitív irányú előrelépés megvolt, de ez kevésnek bizonyult.

UI: sz*r filmről ennyit írni :) Most jön majd az 5. rész :OOOOoooooOO

• mark oh
    láttam azt a filmet én is,sztem is király film!
  • kaposi1
    10/9
    Ronda ugy / Very Bad Things
    Nekem nagyon ott van a toppon.Igazi fekete humor.
    Ot jo barat Las Vegasba megy legenybucsura mielott az egyikuk megnosul,es ott belekerulnek egy " ronda ugybe"
    Nezze meg aki meg nem latta!
  • desigo
    zsír ott a strand
  • vegicsek
    Itt lakom Nagykáta mellet
  • jefferson83
    Köszi szépen, ezt nem ismertem.