106870
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • precision
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de így tipikus amerikai happy end lett a vége...jó persze nem kell szó szerint érteni a happy -t, de a lényeg hogy megúszta a sok gyilkosságot... mikor a nyomozó leállította a végén, és kérte a fegyvert, azt kellett volna hogy Jodie Foster nem adja oda a pisztolyt hanem agyonlövi a földön fekvő kis köcsögöt és utána a sajátjába is ereszt egyet, és kiírják hogy THE END... na, EZ lett volna az igazi megrázó és szokatlan nem hollywoodi mintára készült befejezés
  • SASboy
    The Brave Onenak kifejezetten tetszett a vége.
  • precision
    John Rambo - A rövidsége miatt csak 9/10.

A Night at the Roxbury - Nem láttam még, elég régi film, és sokan "alapfilmként" beszélnek róla, meg idézgetnek belőle. Hát nemtom, 10 évvel ezelőtt lehet hogy nagyot 'ütött', nekem annyira nem tetszett. Egyszer meg lehet nézni, és egy-két poénon meg el is mosolyodtam azért. 6/10.

Charlie Wilson's War - Ez kifejezetten tetszett, különösen Philip Seymour Hoffman figurája és játéka. Tom Hanks szokás szerint jó volt, bár láttunk már tőle sokkal jobb alakítást is. Nem gondoltam hogy egy politikai témájú film lehet ilyen jó, mindenképpen ajánlott a megnézése. 9/10.

The Invisible - Ezt a filmet a tagline -ja miatt néztem meg. A benne szereplő színészek számomra ismeretlenek voltak eddig, de lehet ez csak nálam van így. Az alapötlet jónak ígérkezett, így egy kicsit nagyobb elvárással ültem le a film elé mint általában. De sajnos csalódnom kellett... A színészi alakítások harmatosak, a cselekmény igen vánszorogva halad, és kiszámítható az egész. Egyedül Annie karaktere tudott egy kis érdeklődést kelteni bennem, mindenképpen összetett személyiség (és az őt játszó színésznő se csúnya, egy kis Jessica Alba beütése van :). De maga az 'invisible', a főszereplő nem igazán tudott hozzátenni a filmhez. A film végén van egy kis 'fordulatocska' de előre lehetett számítani. Szóval meglepetést nem okozott. Sajnálom, hogy így elszúrták, több lehetőség lett volna benne. 5/10.

The Brave One - Jodie Foster egyik új arcát láthatjuk a filmben. Nekem tetszett. Feltűnik a filmben a Lost -ból Sayid is, kicsit meglepődtem, mert nem szoktam megnézni egy film adatlapját a megnézése előtt (kiv. a mostani The Invisible) így nem tudtam hogy ő is szerepel benne. Igaz nem sok szerepe van. Maga a sztori jó, Jodie Foster játéka meglepően jó szerintem, és az egész cselekmény szépen bontakozik ki, van feszültség, vannak drámai pillanatok. Az egész jól van megcsinálva. Sajnos a vége itt is várható volt, nemtom én általában mindig ráérzek hogy mi lesz a vége így elmarad a varázs. De pl haverom aki nézte velem, ő teljesen meglepődött a végfordulaton. Én egy másféle befejezésnek jobban örültem volna.Mind1, ez nem számít. A film jó, komoly témát feszeget, amire olyan választ kapunk, hogy nincs válasz, és hagyja a nézőt elgondolkozni saját maga, hogy most akkor mi van. Kilencet ez is megérdemel. 9/10.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Pl az a befejezés jobb lett volna, hogyha Jodie Foster megöli magát miután megölte az elkövetőket. Ez már komoly erkölcsi kérdés, mert igaz, hogy rosszfiúkat ölt, de mégiscsak gyilkosság. Egy öngyilkossággal elismerte volna, hogy bűnt követett el... de nem, muszáj heppiendet varázsolni a filmek végére amerikában :)

• Shep
    Hát valószínűleg igen :)

DVD
  • Real13
    THERE WILL BE BLOOD:Nem tetszett.Az első egy óra egészen a tűzesetig még rendben volt, de amikor átment hitcsatározásba az egész nekem elegem lett belőle. Daniel Day Lewis elismerem, hogy jó volt, de akkor is Deppnek adtam volna OSCAR-t. A befejezés poénos volt, de nem illett az egészbe szvsz. Egyébként teljesen korrekt munka,de hiányzott belőle az, ami a legnagyobb gond tud lenni egy filmnél:Nem fogott meg. A zene először baromi idegesítő volt, de a végefelé már csak ez tartott életben.Részemről 6/10 kb., ha pontoznám.
  • w77d
    nem tudjátok, hogy a Michael című film létezik e DVD-n??
  • DaemoonHunter
    Ja igen, sorry:)
  • ForzaInter
    Bőrnyakúak

jóóóó, elején annyira nem teccet, ha olyan végig akkor egy 7-es de uccsó 40-50 perc jóvolt, 8,5/10
  • Seth
    kínai, nem japán
  • DaemoonHunter
    The Warlords:
    3 vértestvér története akikből később hadvezér lesz, csaták, ostromok és dráma, minden ami kell egy történelmi filmbe. A jellemfejlődés szerintem nagyon jól lett megoldva, főleg, hogy ebből következően a végén történik egy már előre sejthető fordulat(ugyebár egy seregnek csak egy hadvezére lehet). Sajnos elég sok hasonlóságot lehet észrevenni más filmekkel, néhol a Gladiator zenéje csendül fel, látványilag pedig talán a 300-ra emlékeztet(itt a csatákra gondolok). Elég jó kis film, nekem tetszett. Nem számítottam kiemelkedő filmre, mégis ennek ellenére pozitív csalódást okozott. A japán szinkron is különlegesség volt, annak ellenére, vagy talán pont ezért, hogy semmit nem értettem belőle, ezért találták ki a feliratot:)
    Értékelésem: 8/10

*Jet Li-re rá sem lehet ismerni:D
  • stargatelost
    így van, én is beszoptam és rákattintottam :(
  • karajjj
    odaírhattad volna, hogy spoiler... -.-
  • sweech
    ennél jobbat nem találok :c
  • Z
    Ez kész. :D

Hirtelen azt hittem a topik szülőatyja is szerepel...Black-nél nézzétek csak...
    Csocso vs Black
  • ProGabe #36333
    ha már háborús,akkor EZ tényleg must have kategória :) persze teljesen más a 2 film

Shit blows up! XD

és igen,az ott tényleg Robert Downey Jr! :D
  • Real13
    The Darjeeling Limited:Megvolt életem első Wes Anderson filmje. Nem mondom, hogy elsőre nem volt kur.vára furcsa az egész, de azthiszem, ma megnézem megint.Szóval, miután leülepedett a furcsaság érzése, elkezdett nagyon tetszeni.Egy kicsit szoknom kellett az Anderson stílust. Amúgy nagyon tetszett a három tesó karaktere, azok a kis poénos beszólások, párbeszédek, valamint az élénk színvilág is. Meg az sem volt rossz, ahogy a karakterfejlődés végbement. Az olyan megoldások meg külön tetszettek ,mint amikor a vonat kabinjait egy-egy lakásnak vagy szobának ábrázolták.A film csúcspontja egyértelműen a visszaemlékezős rész volt. Kiváncsian vagyok a rendező többi munkájára is.
    9/10

My Blueberry Nights: Wong Kar Wai-tól is ez az első filmem. Neki meg ez volt az első Hollywoodi alkotása. KIVÁLÓ bemutatkozás! Az egész filmen végigfut egy kivételesen erős hangulat, mely ha elkapja az embert, akkor nagyon nehezen szabadul. Egyszerű kis történet amúgy, de elég nagy filozófiai mélysége van, a színészgárda meg már csak hab a tortán. Erősen ajánlott. 9/10
  • barnie1990
    Úgy bizony, más szemmel kell tekinteni a BW-re, nekem pl. nagyonis tetszett.
  • Bandew
    Nekem tetszett az Ideglelés. Bár azt azért vegyük figyelembe, hogy "enyhén" más költségvetésből készült.
    A reklámja pedig az egyik legnagyobb fogás volt eddig!
  • SötétBarom
    Cloverfield:

Végre valahára megérkezett hozzánk is a moziba.. Azt kell, hogy mondjam, baszottul ütött. Nagyon rég szórakoztam ilyen jól moziban. Sztori teljesen jó, a kézi kamerás téma büntet (bár kicsit hányingerem volt utána, bár azt betudom a nachos+5l popcorn combónak :D ), a hangok beszarás.. Ahhoz képest, hogy a blair witch anno semennyire sem teccet (sőt, szerintem szar..), meglepődtem. Nagyon zsír. Várom a folytatást .

10/10

Valaki bökhetne egy képet a monsztáról, mer nem nagyon maradt meg, hogy összeségében hogy néz ki
  • Z
    9th Company - kíváncsi vagyok, milyen lesz ez a film. Olyan hálivúdis a fílingje a trélernek. Szép magyar mondat lett...
  • Zoli007
    Az illuzionista> Na ez valami fergeteges volt.
    Hart háborúja> Egyszer jó volt megnézni.
    A királyság> Fasza effektek, történet semmi.
    Kárhozat útja> Ajánlom mindenkinek.
    Csúcsformában 3> Ennél sz@rabb már nem lehet.
  • Szabi84
    thx
  • Nyiri
    Életfogytig (Life)
  • Szabi84
    Én is keresnék 1 filmet! Eddie Murphy és Martin Lawrence játszik benne! Gyilkossággal gyanúsítják őket és életfogytiglant kapnak, az egész történet a sitten játszódik! Nagyon tetszett az a film, szóval mi a címe?
  • AntiHero
    Keresek egy filmet. Orosz búvárokról szól (3 búvár). Akiket ot hagytak az óceán közepén. Abba reménykedtek hogy értük jönnek. Az eggyik megunta és ledobta buvár cuccot majd elkezdet úszni.... Többet nem írok róla.

Szval CKM-be olvastam hogy ebből film is készült. Valaki enm tudja a címét?
  • ForzaInter
    Ali G Indahouse

ez jó volt, mostanában nem röhögtem ennyit egy filmen, 8/10

A Falka

egyszernézős, ráadásul Michelle Roudrigez van benne, nagyon utálom csajt... történet is elég gyenge volt, 6/10
  • Seth
    Nekem a Constantine-ban tetszett annak az angyalnak a szerepében, olyan kis gizda volt ,jó volt a szerelése:)
  • Blasta
    Inkáb Ő indult rá capriora :)
  • Kojiro
    pedig dicaprio a partban ráindult :)
  • I.C.ram
    Gone Baby Gone:

Hát nem is tudom hol kezdjem... A filmből valahogy végig érződött számomra egy gagyiság. Olyan volt az egész film, mintha egy közepes népszerűségű sorozat epizódját látnám. Karakterek, helyszínek, kamerakezelés, stb minden olyan sorozatos volt valahogy. A főszereplő Casey Affleck meg szerintem brutálgyenge volt. Külön idegesítő volt benne, hogy a száját alig nyitotta ki, és alig lehetett érteni, hogy mit beszél, de a filmben játszó nagy nevektől sem voltam hasraesve. A film első 3/4-e borzalmasan unalmas és történésmentes. Semmi nem történik szinte. Felbukkanak karakterek, aztán ugyanazzal a lendülettel el is tünnek. Teljesen kezdtem magam úgy érezni, mintha az Eltüntek című sorozatból néznék egy szarul sikerült részt. Az egész filmnek, szerintem, az utolsó félóráján kívül teljesen értékelhetetlen volt a film. Az utolsó félórája viszont egész érdekes befejezést tudott nyújtani, de még ez a rész sem tudja megmenteni a filmet.

4/10
  • I.C.ram
    Borzalmasan néz ki az a nő :D Nagyon rémisztő feje van. A Narniaban viszont tökéletes volt az a fej a Jégkirálynő szerepére.
  • gabr
    The Mist

Jaj, nagyon nagyon jó film! A film vége az egyik legjobb filmtörténeti befejezés amit valaha is láttam!

10/10
  • Blasta
    Michael Clayton
    -----------------------------
    Megnéztem, mert szeretem Clooney-t.

Unalmas. Érdektelen. 2 órából az utolsó 20 perc ami értékelhető.
    A film többi részében a főhős BÉNÁZÁSÁT láthatjuk, mint egy hatalmas cég problémamegoldó embere, illetve mint üzletember. Gyakorlatilag 50-50%-ban láthatunk egy valaha menő, de mára kiégett, ex-szerencsejátékos, ex-ügyvéd, ex-kocsmatulaj életének szakmai és magánéleti részeit. Az un. konfliktus egy multicég egyáltalán nem érdekes botránya körül zajlik, komolyan totálisan hidegen hagyott, sokáig zavaros, és utána sem különösebben érdekes. Akárcsak Michael magánéleti problémái, melyek random megjelenő családtagok kavarásaival lesznek "szinesebbek"...

A film utolsó 15-20 perce már kezdett hasonlítani egy izgalmas krimi-thrillerhez, kár, hogy a rendező frenetikus képességeinek köszönhetően a végjáték FELÉNEK nincs értelme, mert a film elején lelövik a "poént". Nonszensz.

Clooney játékával nincs gond, de sztem csak illendőségből jelölték oszkárra. A mellékszereplő nénit viszont alapból ki nem állhatom, a szerepét ellenben jól hozta, dehogy ezért oszkárt??? Hát nemtudom.

Nem ajánlom senkinek, bár aludni jól lehet rajta.

Pontozzam? Nemfogom. Utáltam.
  • Blasta
    pont ezt akartam irni.
    Alapból jó filmek nincsenek :D
  • ForzaInter
    az imdb tényleg nem mérvadó, azért mert ott egy film levan húzva még lehet jó... de ugy hogy megse nézi soha nem fog rájönni:))) volt már nem egy olyan film ami 5-6 nál nem kapott többet és tetszet.
  • Bandew
    Alapból jó filmek? Olyan nincs!
    Megnézed a filmet és aztán eldöntöd, hogy jó-e vagy sem. Az IMDb csupán átlag értékelést tud adni neked, nem a te egyéni igényeid szerint vannak ott osztályozva a filmek.
  • Bandew
    "ha mégis rászánom magam, akkor a látvány és a hangzás miatt teszem, mert ez a kettő az, amiben a mozi pluszt adhat az élményhez"

Én ebben nagyon nem értek egyet. Egy CGI nélküli normális film színvonalát is simán az egekbe nyomja a mozi varázsa (feltéve persze ha jó a film). Ugyanúgy semmit sem ér a térhangzás és a giga-vászon ha folyton azon kapod magad, hogy legszívesebben a falba vernéd a fejed a film baromságai miatt.
  • The FlashBack
    nagyjából egy hónapos intervallum:

The rendition
    The life of David Gale
    The golden compass
    The bands visit
    No Country for old men
    Hitman
    American Gangster
    Saw IV
    Lust Caution
    There will be blood

ami nagyon tetszett:
    No country for old man, There will be blood, Saw IV, Lust Caution. Mondjuk csak alaból jó filmeket nézek meg alaposan elolvasom az imdb-s értékeléseket, spoilermentesen, valami sok fórumot, kommentet. :)

• precision
    nekem sincs semmi bajom a látványfilmekkel, és azért akad példa amikor a mostanában olyan divatos mondanivaló is megtalálható benne
  • edios
    Tömegfilmekbe vagy látvány kell, vagy neves színészek. Ha egyikse jön össze, nem fogják sokan megnézni. Ha nem tetszik a műfaj, akkor ne nézz tömegfilmeket. Ugyanúgy vannak értelmes filmek ma is, mint eddig, és ugyanúgy nem azok döntik meg folyamatosan az eladási rekordokat.

Én nem járok sűrűn moziba, de ha mégis rászánom magam, akkor a látvány és a hangzás miatt teszem, mert ez a kettő az, amiben a mozi pluszt adhat az élményhez. Művészfilmek meg maradnak otthonra.