[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
John Rambo - A rövidsége miatt csak 9/10.
A Night at the Roxbury - Nem láttam még, elég régi film, és sokan "alapfilmként" beszélnek róla, meg idézgetnek belőle. Hát nemtom, 10 évvel ezelőtt lehet hogy nagyot 'ütött', nekem annyira nem tetszett. Egyszer meg lehet nézni, és egy-két poénon meg el is mosolyodtam azért. 6/10.
Charlie Wilson's War - Ez kifejezetten tetszett, különösen Philip Seymour Hoffman figurája és játéka. Tom Hanks szokás szerint jó volt, bár láttunk már tőle sokkal jobb alakítást is. Nem gondoltam hogy egy politikai témájú film lehet ilyen jó, mindenképpen ajánlott a megnézése. 9/10.
The Invisible - Ezt a filmet a tagline -ja miatt néztem meg. A benne szereplő színészek számomra ismeretlenek voltak eddig, de lehet ez csak nálam van így. Az alapötlet jónak ígérkezett, így egy kicsit nagyobb elvárással ültem le a film elé mint általában. De sajnos csalódnom kellett... A színészi alakítások harmatosak, a cselekmény igen vánszorogva halad, és kiszámítható az egész. Egyedül Annie karaktere tudott egy kis érdeklődést kelteni bennem, mindenképpen összetett személyiség (és az őt játszó színésznő se csúnya, egy kis Jessica Alba beütése van :). De maga az 'invisible', a főszereplő nem igazán tudott hozzátenni a filmhez. A film végén van egy kis 'fordulatocska' de előre lehetett számítani. Szóval meglepetést nem okozott. Sajnálom, hogy így elszúrták, több lehetőség lett volna benne. 5/10.
The Brave One - Jodie Foster egyik új arcát láthatjuk a filmben. Nekem tetszett. Feltűnik a filmben a Lost -ból Sayid is, kicsit meglepődtem, mert nem szoktam megnézni egy film adatlapját a megnézése előtt (kiv. a mostani The Invisible) így nem tudtam hogy ő is szerepel benne. Igaz nem sok szerepe van. Maga a sztori jó, Jodie Foster játéka meglepően jó szerintem, és az egész cselekmény szépen bontakozik ki, van feszültség, vannak drámai pillanatok. Az egész jól van megcsinálva. Sajnos a vége itt is várható volt, nemtom én általában mindig ráérzek hogy mi lesz a vége így elmarad a varázs. De pl haverom aki nézte velem, ő teljesen meglepődött a végfordulaton. Én egy másféle befejezésnek jobban örültem volna.Mind1, ez nem számít. A film jó, komoly témát feszeget, amire olyan választ kapunk, hogy nincs válasz, és hagyja a nézőt elgondolkozni saját maga, hogy most akkor mi van. Kilencet ez is megérdemel. 9/10.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Pl az a befejezés jobb lett volna, hogyha Jodie Foster megöli magát miután megölte az elkövetőket. Ez már komoly erkölcsi kérdés, mert igaz, hogy rosszfiúkat ölt, de mégiscsak gyilkosság. Egy öngyilkossággal elismerte volna, hogy bűnt követett el... de nem, muszáj heppiendet varázsolni a filmek végére amerikában :)