91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Solt
    "Írta itt valaki ,hogy hülyék az userek mert nem megfelelően karbantartott ,frissített rendszerekbe akarnak Videó kártyát tenni."

A hülye azért erős, de nem csak a vga, ( driver ) szereti a karbantartott rendszert. Egy normálisan karbantartott és frissített rendszer sok szívástól megkíméli az embert. :)

"Nem mindegy annak a szaros videó kártyának ,hogy én speciel milyen rendszert használok. Azért van a driver,hogy onnan pakolja fel magának azokat amik szükségesek a használatához"

Nem mindegy neki, ugyanis egy elhanyagolt, össze-vissza buherált rendszerre nem tudnak felkészülni a driver készítői. Ők optimális állapotot feltételeznek. Azt pedig ne várd el egy vga drivertől, hogy tartalmazza a windows, a directx, az alaplapi driver, vagy éppen a legfrissebb hangkártya drivereket. :)

"És mivel az átlag user nem programozó ,mi több tojik az egészre ,a gyártóknak kell olyan megoldásokat csinálniuk (hülye biztos) hogy gond nélkül működjenek a termékeik."

Minden ellenkezés nélkül, ehhez nem is kell programozónak lenni. Egyébként pedig nézz be egy GTA IV, vagy egy ETS topikba. Nincs a világon olyan szoftverfejlesztő, aki ennyire hülye biztos drivert írna! :D

"NV ezt szerintem jobban csinálja."

Ez tény! Ez az egy amiben még jobbak. Minden másban, nagyon lemaradtak. ( technológia, vagyis: teljesítmény, fogyasztás, ár ) Az ATI szoftverei bonyolultabbak, és sok esetben nem tökéletesek. Ezért írom, hogy meg kell szokni, ki kell ismerni. Ehhez idő kell, de, ha túl van rajta az ember, onnantól hamar orvosolható minden nyűg.

Mindezek ellenére nem vagyok ATI őrült, csupán azért írom amiket írok, mert a véleményem szerint sok tétel kimarad a számításból, amikor valaki ítéletet hoz. Ha az NV csinálna jobbat és olcsóbbat, azonnal visszaállnék. Ez nem hovatartozás kérdése nálam.
  • Solt
    Ha nagyon gonosz akarnék lenni, akkor már az sokat elárul, ha valaki 4Gb ram + 1gb vram esetén 32 bites oprendszert telepít.

Váltásnál, ( gondolj csak egy mobil telefon váltásra, mondjuk nokia vs sony ) ha az új dologgal valami gondunk van, mindig az az első reakció, hogy szar, mert a régi így és így. Lehet, hogy csak más. Mások a nyűgjei, az igényei. Utána kék járni, meg kell szokni...

Millió variáció van, hogy mi lehet a gond, de, ha egyszer sikerül belőni, utána már nem lesz vele nyűgöd...

Amit hirtelen javasolni tudok.

- gyártó oldaláról beszerzett driver
    - a CCC tüzetes átvizsgálása
    - a catalyst AI probálgatása

Ui.: Az pedig alap dolog ( szerintem ), hogy vagy driverből, vagy program alól állítok be valamit. A kettő egyszerre... ;)
  • Her Laca
    Na ebben a videó kártya témában az uccsó hozzászólásomat ejtem meg.
    Jómagam abszolút nyitott vagyok mindenre,soha ismétlem soha nem preferálta semmilyen gyártó termékeit sem (kivéve autóban) .
    Régen az ATI a minőség, a kiegyensúlyozott teljesítmény garanciája volt.
    Koromnál fogva (ez nem érdem sajnos ,hanem állapot):D igen sok videó kártya megfordult nálam. Általában felső kategóriás hardvereket veszek mivel azok garantálják a hosszútávú biztos működést. Én nem szeretek félévente turkálni a gépemben. Ennyi a bevezető.
    Tehát én azt látom,hogy mióta az AMD megvette az ATI-t (jelzem AMD -s rendszerem van) és belementek egy nagyon komoly árversenybe nagyon eltértek a régi ATIS hagyományoktól. Több a szöveg mint a valós teljesítmény. Példa erre 4850 nagyon fejlett valami és gts250. De bármely kategóriát fel tudom hozni példának. Egy elavult technika kb ugyanazokat a paramétereket hozza . A mezei usert pont nem érdeklik a szépen megfogalmazott "kinaiul írt"paraméterek ő csak használni szeretne valamit amit összekuporgatott pénzéből megvásárolt.
    Írta itt valaki ,hogy hülyék az userek mert nem megfelelően karbantartott ,frissített rendszerekbe akarnak Videó kártyát tenni. Hát berosálok.
    Nem mindegy annak a szaros videó kártyának ,hogy én speciel milyen rendszert használok. Azért van a driver,hogy onnan pakolja fel magának azokat amik szükségesek a használatához.És mivel az átlag user nem programozó ,mi több tojik az egészre ,a gyártóknak kell olyan megoldásokat csinálniuk (hülye biztos) hogy gond nélkül működjenek a termékeik.
    NV ezt szerintem jobban csinálja.
    Nv volt eddig A "marketing cég" de úgy látom a másik nagy is tanult tőle mert sikerül eladnia ugyanazt többedszerre.
    Egy a lényeg. A pénzemért elvárom ,hogy
    jól és megbízhatóan működjön ,minden más huszadrangú.
    A kevés szabadidőmet meg ne fórumok böngészésével kelljen eltöltenem ,mert vacakol valami.Lenne még mit mondanom de fölösleges ,MINDENKI CSINÁLJON AZT AMIT AKAR:))
  • VO101Tom
    Nemtom, hogy itt, vagy egy másik fórumon volt már, hogy az OpenGL-t kéne átkapcsolni il2-ben directx-re. Akinek opengl alatt gondjai vannak, ezt érdemes még kipróbálni.

Sanyonak pl az nvidiával volt gondja, ati-ról válltva akadt az il-2, azzal szűnt meg a hiba, hogy a két magos gépén az il-2 futását fixálta az egyik magra (programkezelőben jobb klikk a futó folyamaton, majd affinitás beállítása), vagy ez:

"FOR MULTI CORE SYSTEMS ONLY!
    Open conf.ini and browse to find ;ProcessAffinityMask
    Now remove the semicolon to uncomment the ProcessAffinityMask and set it to a value of 2 like this: ProcessAfinityMask=2 . This will force IL2 to use the second core. The first core is heavily used by Windows thus is more appropriate to run IL2 in the Second Core.
    Trust me, you'll notice an increase in game performance!"
  • VO101 tvr
    Nem értem ezt a sok elégedetlenkedést. Szinte találomra összerakott komponensekből álló PC-nél előfordulhatnak kompatibilitási gondok. Ez ilyen, ezt el kell fogadni. Nyilván nem lehet Olegéken számon kérni, hogy a régi szoftverüket nem optimalizálták a legfrissebb technikára (Win7, Ati5850). De feltételezem a kártya gyártójától sem elvárható, hogy a világ bármely programját teszteljék a létező összes hardware-es és operációs rendszeres konfigurációban. Az esetek döntő többségében működnek mégis. De nincs az a termék, ahol néha nem lennének problémák. Lehet ez nVidia, Ati vagy akár Mercedes vagy Ferrari.
    Mellesleg az Ati 9800pro óta csak Ati került a gépeimbe és soha semmi gondom nem volt sem repülő-, sem autószimulároros programokkal.
    A PC-nek valamennyi "barkácsolás" olyan velejárója, mint az autónak az olajcsere. Az alternatíva pl az XBox, itt számon lehet kárni a gyártón a dolgokat.
  • Solt
    Jogos felvetés, bár gondolom ez mindenkinél evidens! :) Ezért is írtam, hogy "megfelelő komponensek"! :)
  • Willenbrock
    Mit csinálnak a bennszülöttek,csak nem alaplapot?:D Az Nvidia sokkal felhasználóbarátabb az Ati-nál ezt sok helyen hallani.Az Ati inkább grafikai tervezéshez meg munkához való,az nvidia kártyák inkább játékokhoz,én így hallottam.Geeforce 9800GT-vel teljesen elégedett vagyok,nincsenek driver gondok,elég szép képet ad,Il-2 tökéletesen fut,sőt a RoF is ha nem is max. beállításon,de annak a 2 Gb memóriám az oka hogy feljebb nem állítom.
    Megnéztem a Warbirds szervert,látom már mi kell a spit vs. 109-hez,a 4.09m nem= a 4.09b1m-mel.4.09m-et letöltöttem.
    UP 2.0 most jön lefele torrentről,ezt simán rá kell a 4.09-re telepíteni?Ebben is lesz olyan JGME beállítófájl mint a HSFX-ben?Ez az Ultrapack tulajdonképpen?

• Zpogi
    Akkor még egy kis off,csak leírom tapasztalataimat.
    Én nem vitatom,lehet,hogy én nem bírom beállítani rendesen az 5850-es kártyámat,szerintem más már nem is lehet,mert elég sok variációt kipróbáltam.
    Tehát akkor,kezdjük az elején,9800GTX+ 512mb ram Winfos Vista 32bit,minden fasza(berak a gépbe,driver install)IL-2 működik rendesen full beállítással.
    Kijön az 5850,gondolom én,milyen jó lesz nekem ez a kártya majd az új BoB-hoz(meg amúgy is elég erős,elleszek vele egy darabig),hát beszereztem...
    Kártya berak a gépbe(alaplapot is kellett cserélnem,a régi beszart)Win 7 32bit feltelepít,legújabb Ati driver(9.12)felrak,élsimítás maxra a driveren belül is és a játékban is,(Rise of flight) elindít...az élsimítás nem működik!!Mivan??
    Egy hét utánakérdezgetés a PH fórumon,mire megtudom,hogy az úgy nem jó ha mind a kettőnél beállítom az élsimítást,mert egymást akarják felülbírálni oszt összeakadnak(NV-nál persze működik,dehát én vagyok a maradi,leragadtam egy elavult technikánál :))
    Drivernél alkalmazás vezérelt,játékban beállít...működik!
    Nézzük az IL-2-t elindít,menü betöltésnél kockák vannak a betűk helyén,meg az egész képernyő szürke!!?? Nézek bután...gondolom valami nem stimmel a Windows-al,hát újra telepítettem,de ugyan az,egy régebbi ATi driver megoldotta a problémámat(9.10;nem tudom miért nem ezzel kezdtem) a fölött ugyan ezt produkálta mind,de mára már ezt is megoldottam,némi utánaolvasással,Oleg fórumán,egy atioglxx.dll nevű fájlt bekell másolni az IL-2 mappájába.Milyen egyszerű,nem???
    Na,végre elindul rendesen az IL-2.Igen ám,de az fps 15-20 körül mozog,fasza nem? Egy directx 9-es játék kifekteti a csúcstechnikás kártyámat(mindegy hogy mennyien vannak épp a szerveren,és kipróbáltam az élsimítási beéállításokat is,de azt most nem részletezném).
    Nesu javasolta,hogy rakjam vissza a Vistat mert Win 7 alatt neki is szaggatott,na ezen felbuzdulva Winfos Vista újratelepít,szinte semmi változás. Na fussunk neki a Win 764bit-nek hátha az majd jobban kihasználja a többmagos procimat meg a 4Gb memóriámat.
    Ezen szívások után annyit értem el,hogy csak néha esik az fps 25 alá!!!
    Én sem vagyok NVidia fan,bár eddig csak ilyen kártyáim voltak,most kipróbáltam az Ati egyik legjobb kártyáját és lassan egy hónapja szenvedek vele,miközben mondjuk egy GTX285-öt beraktam volna,simán elfutna rajta minden.Gond nélkül!
    A fórumos témához hozzászólva,sem az ATi driverek topicjában sem az 5850/5870 topicjában nem kaptam rendes választ,volt ahol még válaszra sem méltattak,kivéve az Azonnali VGA-s kérdések órája-topicban.
  • VO101Tom
    Egy kérdés, lehet túl , de a videokártyák is gyakorlatilag 3rd party vasak nem? Olyan videokártya gyártó, hogy nvidia, vagy ATI, olyan nincs. Ők csak a chipet adják, a gyártó meg köré épít, amit tud. ASUS 9800GT-m volt, meghalt egymás után kettő is, lecserélték egy Gigabyte 9800GT-re, a nyákok ültetési rajza alig hasonlít, pedig 9800GT mindekettő, az nvidia graf. chip ugyanaz, memória ugyanaz (kimenetek kicsit más), na de a többi?
    Ahogy PC-hez való alaplapok közül is van jobb, rosszabb, és arról sem az Intel az AMD vagy a Microsoft tehet, ha a gagyi kínai olcsó alkatrészekből összetákolt szar elfüstöl.
    Ha ez így van, akkor pedig nem csak azt kéne nézni, kinél melyik sorozatú graf chip halt meg (és dögöljön meg a gyártója), hanem azt is, hogy a konkrét kártyát ki, hol és miből gyártotta... nem?

• Willenbrock
    Megint kéri a lemezt nem tudom mi van.Alapra a 4.08m-et raktam,arra az UI 1.2-t és kéri a lemezt.
  • Willenbrock
    Úgy csináltam az installt hogy a friss 1946-ra 4.09b1m,arra UI 1.2,de nem jó mert kéri a lemezt.Lehet hogy mégis a 4.08-al kellett volna kezdenem a patchelést?Jó hogy a sima 46-eredeti mappája megvan mert most a peccselt másolatot törölnöm kell aztán újramásolni és 4.08-al kezdeni.
  • Solt
    "És egy kérdés: Ezt Ati topikban is megfigyeltem: Miért mindig minden juzer error, ha valaki szidja az Ati-t, mert valami nem működik neki de a problémára nem tudnak megoldást mondani? Mert a nem működő AA-ra az első válasz az juzer error, a második meg hogy vegyek tápot ..."

Azért sok dologra az a válasz, hogy júzer error, mert elképesztő miket csinál némelyik. Olyanokat nem fognak fel, hogy hiába dx11-s a win7, sok játéknak kell a dx9-s csomag. Aztán hiába mondja az ember, hogy próbálkozzon a catalyst AI állításával, vagy indítsa rendszergazdagént a telepítést is, és a programokat is. Mindenre az a válasz, hogy úgy csinálta, de nem jó. Nem egy olyan csóka van, aki rátelepíti az új drivert a régire, mondván úgyis felülírja... egy idő után az ember megunja, és lerázásképpen marad a user error.

A dirt2-t direkt az ati hiszti miatt tettem fel. Nálam persze nem csinálta. Ezzel nem azt mondom, hogy másnál nem lehet baj, csak nálam annyira nem jelentkezett egy hiba sem, ami másnál igen, hogy egyszerűen sokszor nem hiszek a hisztizőknek.

Hisztizők alatt értsd a retardált topikokat. Pl GTA IV. Na onnan például semmiféle ati, vagy egyéb más működésbeli hisztit nem tudok komolyan venni. Elképesztő fazonok vannak ott, akik annyit nem értenek a saját gépükhöz, hogy naprakészen tartsák. Persze, ha nem működik valami, akkor az egyből szar. Ez általános reakció. Ha valami nem megy, az szar. Meg sem fordul a többség fejében, hogy ő csinál valamit rosszul. Ugyanilyen általános reakció a user error is. Ha valaki olyan hibával áll elő, ami vagy "egyedi", vagy ritkaság, vagy a többségnek nincs vele gondja, akkor erre egyből rávágják, hogy user error. 10-ből 7 esetben az is. Persze vannak kivételek, ez is tény...

Egyébként pedig egy javaslat. Ha valakinek driver gondja van, akkor érdemes a gyártó oldaláról, és nem az ati, vagy az nv oldaláról letöltött driverrel próbálkozni. Nekem ez pl bejött a gigabyte 8800GT esetén, amikor rendszeresen kaptam csak ArmA alatt olyan üzenetet, hogy "az illesztőprogram nem válaszolt"... :S
  • readswift
    +1 , ha, Igor elkészítené az enginjét dx11 helyett CUDA-val, akkor tehetne rá ilyen adaptívat.
  • readswift
    Ez már bevan fejtve, csak sajna nem most lesz, az igazi adaptiv AA (nem csak a nevében adaptív) ~ 1024x MSAA -nak felel meg.

Az AA jelenlegi formájában durva pazarlásnak felel meg, szerintem kövgen konzolokban sem alkalmazzák majd ilyen formában, lehet ott már látunk igazi adaptívat.
  • Solt
    Tudom... nekem elment a kedvem tőlük. Sok mindent elviselek, de, ha hülyének néznek, azt nehezen...
  • PhantomAss
    ott a pont Laca nálad, dehát mi már csak ilyen hülyék vagyunk...
    még egy vidkarit se tudunk beállítani
    egyébként nincs értelme vitatkozni, mindenki vegyen amit akar, de pls atisok ne akarjátok már bemagyarázni hogy user-error miatt nem megy valami
    örüljetek hogy nektek nincs vele gondotok azt jónapot
    ha nektek az kell akkor vegyetek atit
    nekem volt évekig, szívtam eleget, most nvidiával nincs gondom, leszarom hogy csak átnevezik a kártyáikat és nem dx11-es, hogy lepénzelnek mindenkit, nekem az a fontos hogy jól működjön
    gondolom a bia hh, saboteur és a többi gém is usererror..
    na egy a lényeg legyen peace azt vegyen mindenki s3 trio-t
  • DummyBoy
    2 apróság, utána befejezem ... Nem azt mondom hogy a HW, vagy a cég a szar ... hanem hogy a driverek, 3rd party SW-k és az azokban lévő lehetőségek nullák ...

Igazad van, nem vagyok képben, azt sem tudom milyen az a deferred shading ... De azt tudom, hogy míg nVidia kártyáknál 2 kattintással megy a dolog, ati-val csak szopunk ... Igaz, hogy 3rd party SW, de legalább megoldható ... a HDR csak példa volt ...

"Ati-n meg van adaptive aa, sima msaa fsaa az 3 módban, meg a dx10.1-es (ami pl nem sok nv-n van). Ennél több aa eljárás meg nincs."

Atinál még trükközéssel előhozható volt régebben az EATM pl ... De baszhatom a sokféle szép AA-ra véződő rövidítést, ha nem csinálnak semmit ... nem?

(nVidia-k pl.: tudják kombinálni őket ...)

De szépek ezek a szavak: de egy a végük: 24xAA Edge Detect és Adaptive AA és minden maxon, és recés a kép ... Ez a bajom ... Ebben hol az user error?

Érthető mit akarok mondani? Leszarom, hogy csalnak a 3dmarkban, vagy a dx20-al ...

De amit odahazudnak az működjön ... és ne csak kodban ... Ha egy game kódja szar, had tudjak már driverből AA-t állítani ...

És egy kérdés: Ezt Ati topikban is megfigyeltem: Miért mindig minden juzer error, ha valaki szidja az Ati-t, mert valami nem működik neki de a problémára nem tudnak megoldást mondani? Mert a nem működő AA-ra az első válasz az juzer error, a második meg hogy vegyek tápot ...

No komment ...
  • VO101Tom
    Nagyon jó hangzik, szívesen kipróbálnánk, de 4.09m UP2.0 -val ne is próbálkozzunk? Milyen néven fut a szerver, és mikor?
  • Willenbrock
    A 4.09 csak a 4.08-ra megy rá,vagy elég csak a 4.09-et a friss 1946 installra rétenni?
  • Her Laca
    Ok . Tizen hülyék vagyunk .De nem is értem mit győzködjük itt egymást . Vegyél Atit használd egészséggel. Én vettem szar volt. Vettem NV-t az nem szar. Ennyi. Itten nem sikerült user errort elkövetnem:) Pedig hidd el nem okosodtam közben egy cseppet sem:D
    Engem nem érdekel a marketing szöveg ,hogy így korszerűbb ,meg úgy jobb ,ahogyan Dummy említette teszek geostacionárius ívből rá:)
    Beteszek egy hardvert ami csak egy videó kártya oszt az működjön.
    Ha nem működik rendesen (vinfos ujj ,driver a legújabb ,rendszer sose volt húzva,szerinted mit kell még tenni hogy jó legyen?) akkor vacak.
    Szerintem. Na erről ennyit.
  • Sanyix
    hát csak az a probléma hogy a 3xxx szériánál a 4xxx mindenben jobb...
    Nem véletlenül vették mint a cukrot, és nem véletlenül nő az ati részesedése a gpu piacon, és nem véletlenül elégedett vele a nagyon túlnyomó többség. Ők vajon hülyék mind? Nem hiszem...

"Nagyon sokan viszik vissza garba ezeket,szerintem itten valami nem kerek."

De kerek minden. A számok törvénye. Amiből rövid idő alatt sokat vesznek annál sok is kerül vissza ;)

Bizony bizony nagyon gyakori a user error az ilyen dolgoknál még ha nehéz is beismerni.
  • Her Laca
    Offolunk,mert az jóóóóóóóó:))
  • Szepy2884
    Sziasztok! Van nekem egy játékom. Úgy hívják hogy IL-2. Azt mondták, hogy van hozzá fórum is. Nem tudjátok hol találom?
  • Her Laca
    ja.
  • Her Laca
    Hoppá!Ki beszélt itt a háromezres szériáról.
    Konkrétan 4850,4870,5850 ről beszéltünk.De a 4890 re is tudok példát hozni.
    Dumbó kollega 4 db 4870 et vitt vissza,a 4890 -nel is akadtak problémái.
    Nekem ajánlották a 4850 et de szent meggyőződésem ,hogy az nem több mint egy ipari hulladék. Nagyon sokan viszik vissza garba ezeket,szerintem itten valami nem kerek.
    Te azt szajkózod amit hallasz másoktól,vegyél egyet és utána nyilatkozz.
    Nekem is volt nem egy ATI-m még régebben és nagyon jók voltak.Soha semmi bajom nem volt velük.
    Dummy kolega is Atival rendelkezik ,mégis leírja a véleményét amit ha nem haragszol jobban elfogadok mint a hivatalos lózungokat.
    Mert ugyan miért mondaná?
    Vagy Zpogi. 5850. Leírta a tapasztalatait. Egy rühes drivert csak fel tudunk telepíteni talán.
    De tudod mit! Vegyél egy 5-ösvagy 4 es szériát ,próbáld ki ,majd utána mondj véleményt.
  • Sanyix
    Ezt a kiakadást nevezzük vsync-nek :) amikor a képfrissítésre korlátozza az fps-t így pihengethet a gép picit.
  • Willenbrock
    Tehát 4.09 és U.I.1-2 kell hozzá akkor?
  • Sanyix
    óó nem csak élsimításos csalás volt ott, volt ott pl trilinear textúraszűrés helyett bilinear használata (gyorsabb de rosszabb képminőség), volt ilyen pci express órajel növelgetéses disznóság, ha ati kártya akkor belassul a játék okosság, és a többi. Az nv bizony évek óta marketingből, és csalásból él, fejlesztés nemnagyon volt se hw se sw oldalon. Ezért is mentem át én is nv-ről ati-ra.
  • Lacusch69
    Én egyet, keresd meg az oldalon Zpogi postját. (Az enyém is kiakad 60-nál)
  • Solt
    2 emberkét ismerek aki IL-2 + 5850 párost nyüstöl, és 60fps-n kiakad a fraps, oszt annyi... :)

Laca: Ha esetleg majd egyszer vga csere lesz, nyugodtan próbálj ki egy új szériás ATI-t... ;) A G92 után csalódnál az NV újabb kártyáiban...
  • Solt
    ATI VS NV témában mindenkinek aki reagált! :)

Én ArmA, ArmA2, DCS, FSX, IL-2, Lock-On FC, Falcon, iRacing, rFactor, RBR, GTA IV, Far Cry2, LFS, és Dirt2, témában tudok nyilatkozni. Se a 8800GT-vel, se a 3870,4870 szériával semmi gondom nem volt. Ezeken kívül sok játékot kipróbáltam, TDU, NFS szériák, HL2, stb... de egyikkel sem volt olyan gondom, hogy ATI driver szarakodott volna. Lehet, hogy csak szerencsém van... :)

Viszont, például ArmA alatt az NV csal az élsimítással. Ami NV alatt high beállítás, az az ATI-n csak normál. Tesztek alatt meg jönnek azzal, hogy NV-n jobban fut. Persze, hogy jobban fut, ha csalnak az élsimítással. Nagyon sok ilyen kis szemét húzása van, volt, és még lesz is az NV-nek. A kártya átnevezős hülyének nézős okosságról meg ne is beszéljünk. Az egyetlen dolog ami jelentkezett mint nyűg, hogy se a Lock-On FC-re, se a DCS-re nem tudok időnként vsync-et kényszeríteni. Gondol egyet és nincs... aztán gondol egyet és van... mondjuk ennél nagyobb bajom ne is legyen! :)

Tény, hogy a régi ATI kártyákkal voltak gondok, nem kevés. Én a 3870 után váltottam 8800GT-re ( kíváncsiságból ), majd a 8800GT-ről 4870-re. Mindhárom kártya kiváló, de az az élsimításos csalás... bosszantó...

Tény, hogy van amiben jobbak az NV driverek, de az elmúlt pár évben egyszerűen nem fejlesztenek. Csak a duma megy...

Több konfig átment a kezem között az elmúlt pár évben, és az a tapasztalatom, hogy, ha jól vannak összeválogatva a komponensek, ha a tuningra kellő idő van fordítva, és beton stabil a gép, ha nem kurtított oprendszer van, ha a programokkal normálisan bánunk, a hibák száma minimálisra csökken, vagy egyáltalán nincs. :) Persze, lehet, hogy tényleg csak szerencsém volt... :)
  • Sanyix
    hát valószínű a te hibád, ugyanis nekem egy nem is mai hd3850 van azt minden teljesen jól megy, il2-stül :)
  • Her Laca
    Én aszondom az erő a lényeg!
  • Lacusch69
    Lehet. De a 2 éves 8800GT-m kb. másfélszeres sebességgel viszi a 10 évvel ezelőtti eredetű Il-2-t az 5850-hez képest...
  • Her Laca
    Biztos igazad van:) Sokkal jobb az ATI,meg sokkal fejlettebb,meg sokkal sokkal izébb.
    De én vettem ,oszt szaggatott,vacakolt stb.De ez csakis az én hibám lehetett.
    Mert amúgy kúrva egy fejlett szerkezet volt.
    Én biztos hülye vagyok hozzá,ezért nem is erőltetem. Maradok a jó öreg G92 nél. Meg hát mi lenne az NV vel ha mindenki ATIT venne? Csődbe menne.
    Ezt nem engedhetem.:) Ugyi a márkahűség vagy mi:)
  • Her Laca
    Gyerekek! ABOB szerver isteni lett. Ugyanazzal kell belépni mint a spit vs 109 re és nagyon jó. A radart is csakbizonyoss körzeten belül használja ,el el tünnek a gépek,lehet üzemanyagot vételezni ,meg minden félét,sőtt fegyverzetet is lehet variálni refli nélkül. Próbáljátok ki.
  • repvez
    hamár témánál vagyunk akkor én is be OFFolnék vele.
    Nekem is ATIm van mert ár/érték arányba ez volt a jobb akkor mikor vettem, de én nekem is az Nvidiás driver beállitások hiányoznak.Ott volt olyan hogy egy listábol ki lehetett választani a telepitett játékokat és mindre külön külön 3d-s beálitásokat élsimitásokat lehetett állitani.És automatikusan ezt használta a játék, atinál meg mindenféle profilt kell hozzá gyártani és ha elfelejti az ember be vagy kikapcsolni akkor azt a profilt használja a többi játék is és macera a kapcsolgatása.
    ugyhogy várom a következö NV kártyát.
  • Sanyix
    "A variálható AA módokra és kompatibilitásokra?"

Mi az hogy kompatibilitásra? Ati-n meg van adaptive aa, sima msaa fsaa az 3 módban, meg a dx10.1-es (ami pl nem sok nv-n van). Ennél több aa eljárás meg nincs.

"dx9 alatt miért ne lenne AA? Most nem textúra szintű AA-ra gondolok ... Hanem hogy hiába állítom be, mégis recés marad minden ..."

mert az újabb dx9-es motorok deferred shadingot használnak, aminél nem működik az aa.

"AA és HDR egyszerre" képben vagy, egy asszem csak az x800-as szériánál nem ment (amíg meg nem hackelték), az pedig jópár éve volt...
  • Her Laca
    Nyugodtan:)) Offolni jóóóóóó:) Néha kell más is mint az Il2 ő mert azt már úgyis fújjuk elölről hátulról mindenhogy:)
  • DummyBoy
    Nem ezekre gondolok ... A variálható AA módokra és kompatibilitásokra, amik sok helyen megoldják a gondokat ... pl: AA és HDR egyszerre ésatöbbi ...

dx9 alatt miért ne lenne AA? Most nem textúra szintű AA-ra gondolok ... Hanem hogy hiába állítom be, mégis recés marad minden ...

Nem szeretnék flémelni, főleg nem ebben a topikban, ahol ez erősen off ...

Természetesen nektek is igazatok van, nem véletlenül van nekem is Ati kártyám, de ha olyan SW-eket írna az AMD az Ati kártyákhoz mint az alaplapjaihoz-processzoraihoz (OVerdrive- Fusion, stb ...) akkor lenne istenkirályság ...

Addig viszont ezek fényében az nVidia a jobb ...

9800XT - 6800 GT - 8800 GTS - 4870 ... ezek voltak az utolsó VGA-im ... de néha visszasírom a GTS-t ... (A laptopomban lévő Ati-t meg sem említem ...)