91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Mindíg érdemes emelkedni, alacsonyról főleg! Ha olyan gépet kapsz, ami rosszabbul fordul, de gyorsabb, vagy jobban emelkedik, akkor nem kérdés, hogy fordulózni sosem állsz le az ellenféllel. A BnZ-hoz fegyelmezettség kell, ha látod, hogy "most de rá tudnám tépni", akkor sem fordulsz. Tilos! :) Rázuhansz, meglövöd (itt tépkedheted kicsit, korrigálás, elétartás), majd ugynabba az irányba vízszintes szárnyal visszaemelkedsz (ehez kell a géppár, hogy fedezzen emelkedés közben. Ha valaki követni próbál, azt lelőjje). A leggyakoribb hiba, amit ilyenkor elkövetnek, hogy rácsapás után folyamatosan hátrafelé figyelve követik a lent fordulózó gépet, ezért sprirálozva emelkednek, rosszabb esetben teljesen vízszintes körözésig döntik be a gépület análkül, hogy feltűnne nekik. Aztán csodálkoznak, hogy emelkedett mögé az a Spitfire. Még a tapasztaltabb pilóták is elkövetik ezt, pedig ekkor veszted el a magassági fölényed - és ezzel a harcot is. A pumaszállás harcászat menü alatt van szó kicsit bővebben az energiaharcról, azt olvasd el.

Szepyvel ebben külön véleményen vagyunk, szerintem a Compare hasznos. A gépek végsebességével kapcsolatban szokta a legtöbb kritikát kapni, de a játékban van pár paraméter (légcsavar állásszög, üzemanyag mennyisége, hűtő állítása, gép vezetése, amit a compare nem mér. Tegnap két F-4-essel repültünk az egyik szerveren. TB, akivel géppárban voltam, panaszkodott, hogy én 80%-on emelkedtem, ő 100%-al alig ért utól. Végigtárgyaltuk ki milyen beállításokkal (hűtő, fegyver, üzemanyag, ívelő, trimm) repül, minden ugyanaz. Egy dolog maradt csak, a golyó. Én igyekszem mindíg figyelni, és pedállal középen tartani (légtérfigyelés mellett ez nehéz azért). Miután a golyót középre lépte, és folyamatosan ott tartotta, egyből utolért. Ezzel is lehet pár km/h-t nyerni, veszteni. Vannak gépek, amiknek a hűtőjét kinyitva-becsukva a gép sebessége változik, van típus, amelyiké nem. Van gép, amelyik 110% + teljesítménynövelő adalékkal sem melegszik túl, van ami igen. Lehet-e trükközni a légcsavar állásszög, supercharger és üza keverék beállításokkal, ezek sincsenek benne.
    Én nem repültem rajtuk, de egy időben divatban voltak az online mapokon oszlopokkal kijelölt pályákon való körversenyek. Annak is azért volt sikere, mert a "beszúrom a gázt és nyomom neki" mellett sok aprósággal lehetett trükközni, és megtanulni hogy hozz ki 100%-ot a gépből.
  • messerharcos
    jaaaaaaaaaaaaaaaaj! végre feltepetiek mindent, fönntvan minden, de a hyperlobbi igy se enged be, ráadásul az alapjátékot se tuodom elinditani, megjelenik a start, rámegyek, utána meg semmi!
    mit csesztem el enyire?!
  • Lacusch69
    Nincs, de néha kapsz a chaten szerver üzeneteket, illetve a társaktól is infót.
    De ezt szervere válogatja.
  • Lacusch69
    Hagyd már rá Tom, képes lenne még TB-t is kioktatni Gripenből...
  • messerharcos
    ja, még egy kérdés, online van földi irányitás?
  • messerharcos
    hát, nekem az, hogy ha kötelékret repülök és látom végig nagyjából mi vanhátul, vagy az, hogy tudom valójában érdemben figyelni a hat órámat, mikor lövök, mindig egy pillanatra az f-4-ben hátranéztem, ha nem volt semmi, akkor elkezdtem lőni, no ezt b@szhatom a g-ben, ott döntögetnem kell meg szenvdeni hogy bármit is lássak, adigra az ellen leborit, és báj báj, miközben tivábra se tudom, mi van a 65 órámban, csakegyszer csak elkezdenek kopogni a skulók a gépemen. a későbbi galland féle kabintető viszont tényleg jó lenne, ha a keretet anyira nem vastagitották volna meg. és a g-6 fegyverzete, leirom hogy klasz meg zsir, de enyit nem ér nekem az egész mert nem bir fordulni, az mk-108-al még résszul bánok, a külső fügesztmények meg még rontanak a fordulékonyságon, ugyhogy gyakorlatilag alap fegyúval repülök vele.
    én álltalában zuhanásból eltalálom az ellenséget, de csak alig pár lövéssel, minimálissal, egy laggnak vagy la-nak attól semmi baja se lesz, ezrét utána visszaemelkedik, amedig lehet, és kisebb magaságból ujjra rázuhanok, ekkor szoktam tudni a szárnyába juttatni egy 20mm-est aztán utána már olyan alacsonyan vagyok hogy nem érdemes emelkedni, ekkor szoktam elkezdeni utánafordulgatni, ugy hogy ha orsozik, nem orsozok, ha emelkedik nem emelkedek, megvárom még szépen visszajön, hogy utolérjem, és utána telibe elkapom 100 méterről.
    ha van olyan hülye hogy fordulozzon, általában vége. na ez a g-6-al nem müködik. mindenesetre godnolom, ez humán ellen nem fog müködni, és vhogy megkéne tanulnom zuhanásból jobban célozni, de hiába gyakorlom, gyengén megy, főleg ha már akkor fordulgat alattam a ruszki. általában egy ilyen akció után az ellenségés rámragad persze, de azt egy két hurokkal és orsoval lerázom, bár néha kicsit belémharapnak:) gondolom, ez se igy müködik online. szóval, a quick missionban nagyon sokat fogom még a rácsapást gyakorolni, hogy hatékonyabb legyen:) a legjoban azt szeretem, ha üldözöm a ruszkit, ekezd emelkedni, mikor én vagyok a gyorsabb, aztán beérem, és a levegőbe szinte megálló gépét, ami lassan borit felém, keményen megsorozom balról jobbra
    gondolom emberi ellenfél ilyen alapot se hibázik, maximum én xD
  • Szepy2884
    Nem rossz az f4 de a g2 jobb, bár nem látni hátra annyira. Nem, úgy értem, hogy a modolt és a mod nélküli gépek repmodelje különbözik. De az a compare már így is úgy is hülyeség. De egyébként az ai repmodelje teljesen más mintha egy humán ülne benne. Pl sosem esik át, nem veszt energiát, nincs súlya, nem hat rá a -g ergo nem áll le a karburátoros motorja stb. De még így sem ellenfél.

Ha fejlődni akarsz, azt csak online és humánok ellen teheted meg. Offline csak megragadsz egy szinten és lövésed sem lesz, hogy mire vagy képes minden tekintetben.
  • Nesu
    Bocs ,ha már volt

Il-2 Sturmovik 1946 ,ha kell egy eredeti most olcsón
  • Szepy2884
    Pl ott az ukded3. Kiváló ötletnek tartom, hogy vannak ai-k. Ha nincsenek humánok, akkor is van mit lőni. Az, hogy hogyan viselkednek a gépek, az nekem sem mindig tetszik. Pl valamelyik nap mentem vele, és A6-os Fókákkal voltunk P-51-esek ellen. 1x csak arra lettem figyelmes, hogy úgy tépem konstansban a fókát körbe körbe a P-51 ellen, mintha a legcsíterebb spitben ülnék és egy másik spitet üldöznék. Pedig A6-al voltam P-51 ellen! Szinte éreztem, hogy egyenkét pusztulnak az agysejtjeim annyira eszetlen volt az egész. De azért jól szórakoztam
  • messerharcos
    szia! igazából nagyjából kitapasztaltam a legtöbb ruszki gép miben jó, meg a messereket is, nekem pl a legeslegkedvncebb az f-4, az rendesen fordul még és jó a kilátás, meg máshogy emelkedik. am azt mondod hogy online a különböző serókon más a gépek fizikai tulajdonsága mint offline?:O
  • Szepy2884
    Nézd, ha valaki, akkor nálam jobban kevesen ágálnak a modok ellen. Ha tehetem nem repülök ilyen servereken, de néha kedvem szottyan rá és nem szoktam megbánni. Hidd el a modváltóval hamarabb átváltod amit kell mintsem a lobby-t vagy Ts-t elindítod. Végül is megértelek, nekem is tele a tököm hogy 2 hetente dobnak ki újabbat, de ha ráveszem magam és leszedem ált. nem bánom meg. Régen voltak a sound modok. Mindenki hüledezett tőlük én meg sugárban hánytam tőlük. Ahogy leszedtem, azzal lendülettel töröltem is őket. Pl 1x war-on azért haltam meg egymás után 3 küldin is, mert idegesített az a xar monoton rakétaporszívó hang, amit nem állotak messer hangnak hazudni. Ráadásul viszhangzott is és ami jobbról hallatszott, az valójában balról jött. De egy próbát megértek. Szóval szed csak le, mert vannak benne jó dolgok és utána döntsd el hogy kell-e v. sem.
  • Szepy2884
    Szia! Figy azt a compare-t vagy mi a rügyvedéket töröld le nem kell az neked hidd el. Egyrészt ha úgy is modolod a játékot semmi az égadta világon hasznát nem fogod venni. A mai gépek repmodellje már úgy megvan buherálva, hogy köze nincs ahhoz ami abban van. Amikor összhangban is volt a játékkal anno valamikor talán 2 éve, akkor sem volt értelme mert ugyanolyan hazugság volt mint maga a játék. Magyarán exhas minden történelmi tényt vagy forrást vagy dokumentumot mellőzve állította össze valami okostojás. így lett a g2-től felfelé minden messzerből tégla a fókákról nem is beszélve stb stb. Majd a tapasztalatod megadja, hogy mit mikor és hogyan csinálj. Ennyi.
  • szekelyland
    Egyszeru, a P47 az nem forduloharcra volt kitalalva. A botot pedig nem kell (szinte) soha hasra huzni. A p39 es a p63 eleg erzekenyek erre, de ha segited a kanyarban az oldalkormannyal, szinte olyan jol fordulsz vele mint egy La-5 el. Csak azzal a 37 mm-essel en idaig csal bombazot tutdtam leloni.

Ge fiuk, mi a baj a modokkal?? Nem ertelek titeket. Nekem egy csak egy szal up 2.0 van egyebb semmi es minden szerverre tudok csatlakozni, csak a JSGME-be ki ill bekapcsolom az adott szerverre szukseges modokat. Es nem akadozik a gepem pedig nem urhajo, egy gyenge kozeposztalyos cucc.
  • messerharcos
    bocs, azszem mégis elkezdi letölteni :D nagyon köszönöm:D
  • messerharcos
    öhm, most vmi wordot nyit meg, kinai jelekkel, vagy mivel, mit kell csinálni? bocs, tényleg hülye vagok a géphez....
  • messerharcos
    Tom, nem müködik ugy sem:( mi volt a neve?

Spargarepa, sztem a p-47 gonoszabb, bár változatfüggő ez is, én személy szerint egyikkel se tudok normálisan repülni, de a p-39-el legalább quick missionban lőttem le iar-80-asokat, mert a p-39 380 fölött nehezebben esik át, 340 alatt pedig nagyon könyen, mig a p-47 420 alatt nekem mindig átesett. és vhogy máshogygy is esik át, ettől független, nem tudok repülni vele, csak külsőnézetben számitógépes average ellenség ellen, az meg nem repülés igazán:)
  • VO101Tom
    Feltettem RAR-ban is. (előző linkben benne maradt egy oda nem illő rész, sorry, nem szivatni akarlak :)
  • VO101Tom
    save as-al próbáld
  • spargarepa
    p-47 el nekem nemvoltak nagy gondok próbálgatásba de a p-39 majd a továbbfejlesztése a p-63 számomra teljesen repülhetetlen folyton átesek ha megpróbálok egy szűkebb fordulót, pedig a fegyverzet miatt nemlenne rossz emgtanulni velük rendesen repülni főleg a p-63assal. a p-38 az nagyon stabil nehezen esik át de fordulni azt nembír túlzottan... én azt használóm tesztelésre, gyengepont keresésre bombázókon pl
  • messerharcos
    nem akarok akadékoskodni, de ezt se nyitja meg, azt irja ki, hogy rosz a link meg nem megnyitható. mostmár lassan az egész estés letöltögetésbe meg telepitgetésbe belezavarodtam, egyedül ez nincs még meg tudomásom szerint, minden más megvan. Melyik kiegészitő is ez?:O
    megkeresem torrenten magam, ugy biztos megnyitja no meg letölti:)
  • carlosfly
    Ne haragudj nem én kezdtem.. de igy legalabb örök baratsag van :)
  • VO101Tom
    (elnézést kérek a 15 évesektől)
  • messerharcos
    a b-24-ről meg b-17-ről függőlegesen 700-al zuhanok rá, és eltalál a piszok, azt hittem eddig, én vagyok a béna, de örülök hogy nem csak nekem nem egyszer egy
    amugy csak próbaképp végig kipróbáltam többször is quick missionban az összes gépet, de pl a mai napig nem tudom, hogy lehet a mustangot irányitani, meg a p-74-et, egyedül bilentyűzettel tudtam repülni vele, hogy folyamatosan nyomkodtam a magassági kormányt, meg néha trimmeltem, de ha egy picit jobban meghuztam már esett át. ugyanez a p-39-el, ratával. a joyt is próbáltam huzogatni folyamatosan, de ha egy picit roszul huztam már estem át, és nagyon lassan fordult. el nem tudom képzelni, hogy mi a francot csinálhatnak a jenkik a monitor előtt:) ők is léptetgetnek-nyomogatnak, rángatnak, huzogatnak, szenvednek, vagy csak én nem ismerek valami nagy titkot?:) mondjuk anyira nem lényges, ugyis messával repülök a legtöbbet, csak ugy elgondolkodtam a dolog után:)
  • VO101Tom
    Repültem én is, hogy az orvosit miért nem kaptam meg később, az nem rád tartozik. Te viszont egy nagyképű paraszt vagy, lekezelő stílussal, névtelenül osztod az észt. Gratulálok hozzá, hogy ennyi idősen, ilyen szellemi szinten vagy. Mint egy 15 éves kis pöcs.
  • VO101Tom
    Igen, a legelsőnél rossz a link.
    torrent file
    elvileg ez már jó.
  • acidrain
    én meg hat switch-ezek 17 es képernyő előtt.
    kövezzetek meg, de így is lehet IL2-zni.
  • messerharcos
    köszönöm mindenkinek az eddigi sok sok segitséget:D a patch 4.09m-et még nem tudtam letölteni, Tom, amiket belinkeltél, az utsó 3 ment, az elsőnél
    a pumaszállást nyitja meg, és ott az az ultrapack nincs, leszedtem a compare-t is.
    a 4.09m-et pedig épp töltöm:D
  • Richtofen
    Viszont ez a készülő 4.10-es patch nagyon érdekes, sok régen hiányolt dolgo lesz benne.
  • Richtofen
    Gida és Laca kérdésére válaszul: azért nem repülök modokkal, mert számomra nem nyújtanak annyi pluszt, mint amennyi baj van velük.
    - 1 játék miatt tartsak, másolgassak, törrentezgessek minimum 30 GB cuccot, mert a legjobbb szerverek 6 különböző konfigurációban mennek (external view-s szerveren nem repülök).
    - Nincs kedvem követni, hogy hova mivel kell belépni, hiába van a lobby-n a verzió kiírva, a szerveren már hárommal előrébb lévő verzió van.
    - Boldog boldogtalan modokat gyárt, aki már látott forráskódot, persze a nagy többségnek fingja nincs róla hogy kell megírni egy kódot, hogy gyors is legyen. Az alapjáték modok nélkül folyamatos 120 fpst fut a gépemen, az ultrapackban meg földbe verem magam ha földközelben lövök a 108-assal, mert a robbanásoktól másodperces stutterek vannak.
    - Az új gépek repmodelljét hozzá nem nagyon értők paraméterezik.
    - A korábbi elvekkel ellentétben a régi gépek repmodelljét is megpiszkálják
    - Nem izgatnak a fabrikált kabinok
    - Nem izgatnak a csillivilli effektek
    - A hangok idegesítőek. 1 db kiskali lövedék ötször csattan a géptesten, nem lehet a hangból az irányt érezni, stb.

Egyedül a 6DOF hiányzik kicsit, de mivel előtte 4-5 évig nem volt, egész jól boldogulok nélküle.
  • carlosfly
    Hát igen ez valo neked ebből is latszik mennyi vagy :) Fogd meg a kis saitek pálcikádat és il2-őz csak :) Én kinőttem magam szerencsére az igazi gépekig nekem jobban megfelel ha igazi repcsivel repülök neked meg jó az il2 is :)

Részemről ennyi
  • VO101Tom
    Nem erre írta Herr Laca valamelyik nap, hogy CRC hibásak?
    Korábban már összegyűjtöttem, itt vannak a linkek. (nemtom, hogy az UP2.0m, és az MDS1.12 kell-e, de nem sok, pár megásak, azzal nem értasz, ha felteszed.)
    4.09m alapjátékra kell felrakni, semmilyen más mod vagy kieg nem lehet fent.

Ultrapack 2.0 (3,4GB) (torrent)
    Ultrapack 2.0 Patch (warbirdofprey)
    MDS 1.12 (mediafire)
    Ultrapack 2.0n (filefront)
  • VO101Tom
    Van egy program, az Il-2 Compare. Ha nincs meg, innen letöltheted. Ha nem ismered, írj, és elmagyarázzuk melyik grafikonon mit kell nézni. Ennek van MOD adatbázisa is (nem ellenőrzött, és nem is a legfrissebb, viszonyítási alapnak azonban tökéletes). Ez a progi ahoz kell, hogy a gépek teljesítmény, emelkedési és fordulási adataival képben legyél, tudd milyen sebességen emelkedik a legjobban a géped, melyik magasságon milyen gyorsak vagytok, mennyi a corner speed, ilyesmik.

Bombázók támadásánál amit mindenképp kerülni kell, hogy hátulról közelíts. A támadási szög és a sebesség szinte mindegy, mert ekkor a legkisebb a sebességkülönbség köztetek. Az AI elég pontosan lő mindenhonnan, de human ellen számít az is, hogy hátulról közelítve van neki a legkönnyebb dolga. A háborúban a németek alkalmazták azt, hogy szemből kell a bombázóköteléket megtámadni, átzúgni közöttük, majd nagy kört téve (ha a védővadászok nem szedtek le addigra) eléjük kerülsz, és támadsz megint. A másik módszer, amit én jobban kedvelek, mert a szembetámadásnál kevesebb idő alatt lehet újra támadni, az hogy oldalirányban lövöm végig a köteléket. Így egy rácsapásra többet is meglőhetsz. Hátránya, hogy nehéz célozni, és nincs hosszan ülő sorozat a bombázón, ezért csak nagy tűzerejű géppel érdemes csinálni. Ha sikerül orrtól farokig végiglőni, legtöbbször ugranak, mert elmegy valami kontrol (mindhárom esélyes).

Navigációnál alap dolog, hoyg feszállástól leszállásig navigálj. Ne csak akkor, amikor már eltévedtél. Sokkal könyebb dolgod lesz, ha felszállás után azonnal térképet nyitsz, megnézed hol vagy, merre mész. Kinézel egy következő navigációs pontot, folyó, erdő, vagy város (azt kell választani, amiből az adott térképen kevés van), ami nem lesz nehéz, hiszen pontosan tudod hol vagy, és hány fokon mész. Ha odaértél, akkor megint térképet nyitsz, kinézel egy újabb pontot, és repülsz tovább. Ha közben légiharcba keveredsz, legalább tudod, hogy a legutolsó alkalommal hol voltál. Nem az a lényeg, hogy minden bokrot beazonosíts, hanem, hogy tudd merre vagy, és merre boríts haza álló motorral, lyukas szárnynal, mert akkor nincs idő navigálni :)
    Ha eltévedtél, fordulj észak felé, úgy könyebb a térképen lévő alakzatokat beazonosítani.

Saját-ellenség megállapítása csak gyakorlás kérdése. Nézegesd a gépeket külső nézetből, úgy a default skineket is megjegyzed. A színt előbb látni, mint a pontos formát. Olajzóld, Sötétzöld, világoskék, bugyikék szineket német gépen nem találsz. Az orosz gépeken meg sárga festés nem volt. Ha valami világos, fémes festésű, az emerikai. Egyedi festések persze bekavarhatnak, de online szervereken ritkán engedélyezik a sávszélesség miatt. Ha a szín nem mond semmit, közelebb érve látod a szárny alakját, a törzs formáját. Ha két gépet látsz légi harcban, akkor nem is kell tudnod melyik a barát, vagy az ellenség. Egyértelműen arra támadsz, amelyik jobb helyzetben van. Ha saját, akkor nem lövöd le, ha ellenség, akkor igen. Nincs annál rosszabb, mint rázuhanni egy sajátra, berepülve az őt üldöző ruszki elé :) Ugyanez igaz vonatozásnál is. Mindíg a legfelsőt, vagy a legutolsót támadod. Ha valaki négy oroszt húz maga után, és te lelövöd az elsőt vagy a másodikat, azzal csak azt éred el, hogy a harmadik és a negyedik lő le mindkettőtöket :) Az első élje túl, amíg szép sorban kiszedik mögülle a gépeket, ha már ilyen helyzetbe kavarta magát :)
  • Zpogi
    Itt nézz körül,elvileg innen letudod tölteni az UP 2.0-át és a kiegészítőit.
  • messerharcos
    4.09b01m
    akk keresek sima m-et, köszi:)
  • Nohab
    Biztos, hogy a 4.09m van fent és nem a 4.09 bm vagy mi a tököm? Csak mert alant azt írtad hogy béta.
  • VO101Tom
    Diamondra nem írtam, hogy belelóg a keret, vagy hogy árnykot vetne a vászonra. Megspóroltál volna három sor fölösleges gépelést. Az árnyékot a simaviatikra írtam (mivel arról beszéltünk előtte), arról ott a fénykép is. (És ezt a véleményemet fenntartom, ha normális mély látómezőt akarsz egy (1db) projectorral egy épített kabin elé vetíteni, akkor a vásznat neked szemből kell(ene) megvilágítani. Mivel lakásban kivitelezhető dolgokról volt szó, erre írtam, hogy szemből sok helyet foglal, hátulról szar).

Az, hogy valami kiállításon ültél valami szimulátorban lesemtudomírni, hogy mennyire nem érdekel senkit :) Sorry, de tényleg. Számít az szerinted bárkinek? Én ültem 737-es pilótafülkében is (nem szimulátor), Párizsig felszállástól leszállásig. És? Ez sem érdekel senkit :)

Egyébként van itthon projectorom, repüléshez nem használom (nem csak a látómező kitakarása miatt, ennek a felbontása is szar). TrackIR 6DOF-al hidd el, egész jól ki lehet látni a gépből. Felfelé is, lefelé is, hátra is. Csupa izgalmas terület. Mit csinálsz akkor, ha hátra kell nézned? Vagy mondjuk tükörspirálban akarod nézni a másikat? Esetleg palástorsózol, vagy csak szimplán emelkedsz valaki elől? És ez nem szoftveres-csíteres kérdés. Elvi kérdés. Elfordítod a látómezőt, a teljes épített kabinod meg "fordul" vele együtt? Király lehet. Vagy az holt tér lesz innentől, és nem foglalkozol vele? (Vigyázz, megszaporodhatnak a csíterek, akik ezután lelőnek). Vagy hogy?
  • Nohab
    Offline általában szembe adja be az ellenséget, szóval, ha feléd jön, az nagy eséllyel ellenség. Online dogfightnál a repterük felől jövő emelkedő pontok sokszor ellenségek. Gyengébb szervereken ritkább a visszatérő gép, így ami az ellenfélhez megy az barát szokott lenni, míg ami a tiedhez az ellenség.

Ha azt mondod, hogy a b17-es egy szemét, akkor a b24-től egyenesen beszarsz. Csak annyit tudok, hogy minnél gyorsabban és nagyobb szögbe ess rá, és a szárnytövét lődd. Ha ott kigyullad, akkor csak idő kérdése és szétesik. Köteléket nehéz megkezdeni, ha egyedül vagy, akkor engem is gyakran megcirógatnak.
  • messerharcos
    szia! köszi,a 4.08 is meg 4.09m is sztem fennt van,
    beirtam googlen hogy Ultrapack 2.0 download, de alig adott ki 5 találatot, és nem tudtam letölteni. Ezt torrentelni kel valahonnan, vagy már eleve benne van valami il-2 mapában is csak átpakolni kell?
  • acidrain
    Hali!

Ha online akarsz repülni, akkor a következők kellenek:

4.08m-re a 4.09m,->Ultrapack 2.0-->UP 2.0 n.
    Ha ezek megvannak, akkor Hyperlobby, beregisztrálsz, a connect/select game-nél kiválasztod a Forgotten Battles-t, és megadod az "il2fb.exe" elérési helyét(game path).

Hogy hogyan lehet a gépeket megkülönböztetni messziről?
    Nehezen. Ha légiharc folyik a távolban, akkor a nyomjelzőkből is ki lehet következtetni, hogy melyik milyen gép. Ha közelebbi gépet kell felismerni, akkor a szárny alakjából, és a géptörzshöz viszonyított helyzetéből, illetve a hűtők(persze csak ha látható helyen vannak) számából, és helyéből is megállapítható a gép típusa.

3000 méteres szintkülönbségnél a követett gép mozgásából állapítható meg hogy barát, vagy ellenség, persze nem minden esetben, ha egyenes vonalban repül akkor csak rácsapással, de például ha "ufószerűen" (ez nagyon tetszik nem tudom ki találta ki, de találó) derékszögben kanyarodik, akkor feltételezhető, hogy vmilyen szövetséges gép.

Navigálás. nézed az iránytűt, hogy merre repülsz, a folyók, városok helyzetét, az erdőket, és +próbálod beazonosítani, hogy merre vagy.(legalábbis én így szoktam)

Remélem tudtam segíteni, vannak nálam többet tudók is itt, hátha ők jobban el tudják magyarázni a dolgokat.

Üdv közöttünk!

• messerharcos
    sziasztok! már egy ideje kvetem a faliújsgot, csak nem láttam méltónak rá magam, hogy ideirjak:)
    sokat repültem mostanság, már mejdnem fullreálban tudok repülni, egyenlőre oflinekodom, két segitség van még bennt, az ikonok, hogy irja a gép ellenségel vagy baráttal állok-e szemben, és a térkép, hogy a saját gépem még mutatja a térkép, hol van, de az ellenséges gépeket és fldi egységet, meg a barátit se jelöli már. f-2-vel, f-4-el, és g-2-vel birok viszont még csak jól repülni. a későbbi g változatoktól a hajam égnek áll, a g-6-ból alig látni ki,és alig fordul, bár gyorsabb és erősebb fegyverzetű, de akkor se megy. repültem a napokban 30 küldit, lelőttem 40 gépet, nha egyet se, volt mikor viszont 4-et. Célozni nem célzok jól, csak közelről, ugyhogy inkább a fordulók iveinek levágásával közelkerülök és ugy lövök, ez megy a legjobban.
    telepitettem a legujabb patchet a játékhoz, v4.09 beta, azt irja a gép. a hyperlobbyt is letöltöttem már.
    a kérdéseim, a hyperlobbit nem tudom hogy használjam, azt ha letöltöm kell vele valamit csinálni? Ha rákattintk és rámegyek az il-2-re akkor kér tőlem olyat, hogy game path. És nem tudom oda mit kéne irnom. Próbáltam egyből a játékból a multiplayerre menni, de az se müködik, nem talál egyetlen szervert sem. el tudja valaki lépésről lépésre mondani, innentől mit tegyek, hogy online is tudjak repülni? elnézést, ha nagyon alap kérdéseket kérdezek, de a számitógép maga a gyengém.
    a másik kérdés, ti hogy tudjáátok kiirás nélkül azonositani hogy ellenségre repültök rá, vagy barátra? ugyértem, 100 méterről már felismeri az ember, de tegyük fel, online, ha 3000 méteres szintkülönbsgről láttok fentről valamit, honnan tudjátok, hogy érdemes-e rárepülni, vagy sem?
    a harmadik, full reálban a térképen magadat sem látod, hogy navigáljak, honnan tudjátok, épp hol vagytok? még vonalak sincsenek a térképen. a negyedik, bombázók. a vadászokat gond nélkül levkarom az égről teljesen kabinnézetből, limitált lőszerrel, motortulmelegedéssel, stb, de a bombázók, az más tészta. 2000 méteres szointkülönbségből bf-109 k-val mk-108-al is ha zuhanásból támadok egy b-17g köteléket, elkap a faroklövész, ha orsózok akkor is. a többi tipus lövésze nem ilyen szemét, ennél jóval gyengébb. mit tegyek?
    Elnézést a terjedelmes irásért, előre is köszönöm a válaszokat:)