IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Mindíg érdemes emelkedni, alacsonyról főleg! Ha olyan gépet kapsz, ami rosszabbul fordul, de gyorsabb, vagy jobban emelkedik, akkor nem kérdés, hogy fordulózni sosem állsz le az ellenféllel. A BnZ-hoz fegyelmezettség kell, ha látod, hogy "most de rá tudnám tépni", akkor sem fordulsz. Tilos! :) Rázuhansz, meglövöd (itt tépkedheted kicsit, korrigálás, elétartás), majd ugynabba az irányba vízszintes szárnyal visszaemelkedsz (ehez kell a géppár, hogy fedezzen emelkedés közben. Ha valaki követni próbál, azt lelőjje). A leggyakoribb hiba, amit ilyenkor elkövetnek, hogy rácsapás után folyamatosan hátrafelé figyelve követik a lent fordulózó gépet, ezért sprirálozva emelkednek, rosszabb esetben teljesen vízszintes körözésig döntik be a gépület análkül, hogy feltűnne nekik. Aztán csodálkoznak, hogy emelkedett mögé az a Spitfire. Még a tapasztaltabb pilóták is elkövetik ezt, pedig ekkor veszted el a magassági fölényed - és ezzel a harcot is. A pumaszállás harcászat menü alatt van szó kicsit bővebben az energiaharcról, azt olvasd el.
Szepyvel ebben külön véleményen vagyunk, szerintem a Compare hasznos. A gépek végsebességével kapcsolatban szokta a legtöbb kritikát kapni, de a játékban van pár paraméter (légcsavar állásszög, üzemanyag mennyisége, hűtő állítása, gép vezetése, amit a compare nem mér. Tegnap két F-4-essel repültünk az egyik szerveren. TB, akivel géppárban voltam, panaszkodott, hogy én 80%-on emelkedtem, ő 100%-al alig ért utól. Végigtárgyaltuk ki milyen beállításokkal (hűtő, fegyver, üzemanyag, ívelő, trimm) repül, minden ugyanaz. Egy dolog maradt csak, a golyó. Én igyekszem mindíg figyelni, és pedállal középen tartani (légtérfigyelés mellett ez nehéz azért). Miután a golyót középre lépte, és folyamatosan ott tartotta, egyből utolért. Ezzel is lehet pár km/h-t nyerni, veszteni. Vannak gépek, amiknek a hűtőjét kinyitva-becsukva a gép sebessége változik, van típus, amelyiké nem. Van gép, amelyik 110% + teljesítménynövelő adalékkal sem melegszik túl, van ami igen. Lehet-e trükközni a légcsavar állásszög, supercharger és üza keverék beállításokkal, ezek sincsenek benne.
Én nem repültem rajtuk, de egy időben divatban voltak az online mapokon oszlopokkal kijelölt pályákon való körversenyek. Annak is azért volt sikere, mert a "beszúrom a gázt és nyomom neki" mellett sok aprósággal lehetett trükközni, és megtanulni hogy hozz ki 100%-ot a gépből.