91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Még valami, jó, ha tudsz róla: A messzeren van víz és olaj hűtés is (előbbit a száryak alatt lévő, utóbbit a motor alatt lévő radiátorral hűti). Mindkettő tönkreteheti a motort, ha túlmelegszik, a műszer viszont csak a hűtővizet jelzi alapból, a mellette lévő gombot megnyomva váltana át az olaj hőfok kijelzésre. Sajnos ilyen átkapcsolás nincs a játékban, ezért kaphatsz Engine Overheat üzenetet akkor is, ha a vízhőfok normális értéket mutat. Ilyenek miatt amikor Overheat van, azonnal vedd 100% alá a hajtómű teljesítményt, mert igaz, hogy nem azonnal (kb 5 perc), de az overheat tönkreteszi a motort, folyamatosan gyengül, nyikorog, majd leáll.
A légcsavar állásszög a 4.05 verzió óta nem használható manual-ban a meszán (Oroszok nagy nyűgje volt a "prop pitch cheat", hogy emelkedésben plusz teljesítményt lehetett kiszedni azzal, hogy a motort 2900-as fordulaton tartottad, nem hagytad az automatikát 2500-on). Illetve használható, de plusz teljesítményt már nem ad. Ha hirtelen kell rátolni a gázt, akkor segíthet, hogy gyorsabban felpörög, de üzemszerűen, folyamatos maximális motorterhelésnél már nincs értelme használni.
A www.pumaszallas.hu -n az Elméleti anyagok alatt találsz még ilyen Il-2 boncolgatást. Pár cikk elég régi lehet, de ami peccsek miatt változás van, azt odaírtuk. -
Zair #26475 Tehát ha jól értem a földön indítod a motort, nyomod a W-t és az egész repülés alatt aktív az MW50, mivel az úgyis csak 100%-os gázkar állás alatt üzemel ténylegesen? Hát komolyan ki fogom próbálni. Eddig nem is szívesen repültem MW50-nel felszerelt gépekkel, mert 10-ből 5X szétnyírtam a masinát, csak azért mert nem a megfelelő időben nyomtam a W-t. -
Hát, én úgy tudom a Fóka is megpusztul, ha manual 100% PP vel 110% Powerrel sokat repül. Alólam legalábbis már kiesett ez miatt egy-kettő, aztán hagytam a rákba ennél is. Csak felszálláskor kapcsolom át, mert ott tényleg szarul gyorsul nélküle. -
Lacusch69 #26473 Messzernél csak szétkúrod a motort a kézi légcsavar-állásszög vezérlővel, de a csillagmotoros Fókák megtáltosodnak tőle. -
Milyen verzió az Il-2 amivel repülsz? -
Én közvetlen motorindítás után kapcsolom be. Az MW50-nél a szívótér nyomás emelkedését azonnal jelzi (ez hiba), de ténylegesen csak 100% gázkar-állás fölött lesz aktív (ahogy a valóságban is, kapcsolóval rendszert bekapcsolod, de csak a gázkart koppig előretolva nyomott meg egy másik kapcsolót, azzal tolta rá az adalékot - Kép). Ha túlmelegszik metanollal, akkor csak 99%-ra visszaveszem a gázt, és le is hül a motor rendesen. Nem kapcsolgatom ki/be a W-t, felesleges.
-
Zair #26470 "Gázkar 105%-on??? Előretolom a joyon, és 100. Pont. Lehet feljebb is billentyűről?"-típusfüggő. Nem mindegyiknél lehet 110%-ra tolni, asszem pl. a Spitfire sem szereti. A Messzernél mehet a 110%.
A légcsavar állásszögének piszkálása szerintem sem jelent releváns teljesítménynövekedést, a radiátor sokkal inkább. -
Romeo One #26469 Szia!
-Nem, a kanál nem összevissza mozog, (illetve igen, de az normál, bár emlékezetem szerint az igazinak kicsit csillapítottabb a mozgása), hanem TÉNYLEG a másik irányt mutatja. Holnapra megpróbálok felrakni képet róla, először azt hittem, én csinálom szarul a fordulót, aztán próbálgattam, a golyó ok, de a kanál kis mozgás után szépen kimegy a fordulóval ellentétes oldalra.
-Az üzajelzőt akkor még tesztelem, nekem folyamatosan telit mutat... (Nincs unlimited fuel)
-L.állásszög automatán ok, de mégis mindenki azt írja, hogy jobb a kézivezérlés.
-Gázkar 105%-on??? Előretolom a joyon, és 100. Pont. Lehet feljebb is billentyűről?
-Nem csináltam ilyet, csak kíváncsiságból kérdem. Ha nem szállok le, hanem levegőben quitmission, akkor azt minek veszi? Leszálltnak, vagy sem?
-Természetesen nem lőttem le a saját gépet, az inkább csak feszültséglevezető kérdés volt....
Refly mission.
A többi válaszért köszi. -
természetesen a messer füstöl:) -
Zair #26467 Lehet, hogy hülyeség, de nekem az volt az érzésem, hogy az MW-50 pont alacsonyabb RPM-nél nyírja szét a motoromat. 400 Km/H alatt én ebből a megfontolásból nem is merem bekapcsolni. -
Hello.
1. a kanál tényleg össze vissza mozog, de azért nagyságrendileg jó irányba áll. Amikor pedálra éppen rálépsz, lelépsz, akkor csinál érdekes dolgokat, de miután megnyugszik, már jó. TTeljesen jól lehet éjjel, felhőben, műszerek alapján repülni.
2. üza szint szerint kell a mászereknek mutatni ez teljesen jó a játékban (meszánál még az alatta lévő olajnyomás és benzinnyomás jelző is jól működik). Van azonban olyan típus (Bf 110 pl) aminél a műszer 100% nem a teljes üza mennyiségre vonatkozik, csak az utolsó párszáz literre, csak akkor kezdi el a fogyást jelezni. Az üza szint egyébként beleszámít a teljesítményadatokba, kevesebb üza-val jobban emelkedik, fordulékonyabb a gép.
3. Csak tőmondatokban :)
- Légcsavarállásszöget nem kell bántani. Ha automatika van a gépben akkor hagyd auto-n, ha nincs, akkor 100% és kész.
- Főleg orosz típusoknál kell figyelni a levegő-üzemaynag keverékre (mixture gombok), ez típus függő, hogy magasság függvényében hol kell visszavenni az üza-t (magasan ritkább a levegő, kevesebb oxigén jut be az égéshez ezért az üza mennyiséget is lejebb kell venni).
- Vannak gépek (Ju 87 Stuka pl.) amin a levegő sűrítőnek manuálisan állítható fokozatai vannak (Supercharger), azt be és kikapcsolni szintén magasság függvényében kell.
- A hűtőradiátort hagy auto-n amelyik gépen van automatika. Géptipus függő, hogy a hűtő open-re nyitása okoz-e sebességvesztést, Fw 190 pl nem, mert nem ki- vagy szétnyíló radiátod fedél van rajta, mint pl. a Bf 109-nél, A6M2-nél, stb. A teljesen csukott radiátor olyan 10-20km/h-s végsebesség növekedést ér a teljesen nyitotthoz képest.
- A gázkar állást 105-110% között használd. 105%-on még nem melegszik túl, és alig húz gyengébben a motor mint 110%-on. Hosszas kötelékezésnél is alig észrevehető.
- Vannak a teljesítményfokozó adalékok (MW50, GM-1, Ernhöste Notleistung, Water Injection, Forszázs, boost, stb) amik jelentős teljesítménynövekedést, de erős motor melegedést okoznak. Típusonként változik a teljesítménynövelők használata, van ahol automatikusan bekapcsol 100% fölött (némelyik Spitfire pl), van amit bármikor ki és bekapcsolhatsz (Notleistung pl), és van aminél vigyázni kell. MW 50 pl csak akkor kapcsolható rá, ha a motor fordulat (késői Bf 109-eknél) 2500 rpm alatt van, különben azonnal nyikorogni fog a motor, szétmegy. A Bf 109 E-7Z -ben van GM-1 gázkeverék, azt pedig csak 7000m fölött lehet bekapcsolni, egyébként a jelenség ugyanaz mint az MW 50-nél, azonnal tönkremegy a motor, ereje drasztikusan visszaesik, és pár perc mulva leáll.
- pótüzemanyag tartályok, belső és külső fegyver függesztmények is okoznak sebességvesztést, a külön felszerelhető bombatartók még bomba ledobás után is okoz 10-20 km/h-s sebesség csökkenést.
- ha megsérül a gép szárnya, term. akkor a vezethetőséges és a sebességet is befolyásolja.
4. nem
5. nem. Pontokat az elpusztított ellenségekért kapsz, földi cuccok 100 alatt, egymotoros vadász 100 pt, kétmotoros 200, hajó 200, stb. Ha hazamész és leszállsz, akkor 100% pontot kapsz, ha kiugrasz saját területen és túléled, akkor felét kapod meg, ha meghalsz, vagy fogságba esel, akkor 10%.
6. anyone help me. vagy hasonló kérésre elvileg AI vadászok odajönnek. A géppárodnak is adhatsz utasítást, hoyg fedezzen. Az AI-t elküldheted más waypontokhoz, de kb ennyi. Az AI ebben elég korlátolt.
7. Saját lelövésért -300 vagy -400 pont jár. Más retorzió nincs. Online szervereken kiraknak max.
8. A vanilla sturmovikot nem ismerem, szerintem nincs benne. Ezek mind külön kieg küldetések gondolom.
Üdv. -
Romeo One #26465 Sziasztok!
Sokáig csak bohóckodtam vele, de nemrég elkezdtem a karriert.
Lenne néhány kérdésem, ha tudnátok segíteni.
1, Az elfordulásjelző kanala konzekvensen ellenkező irányba mutat. Jobbfordulónál balra tér ki, balfordulónál jobbra. Ez csak nálam ilyen?
2, Ha csak 25% naftát határozok meg, akkor is teli tankot mutat az óra. Akkor ténylegesen mennyi is van a gépben?
3, Ha megszakadok, sem tudok emelkedésben lépést tartani a kötelékkel, akárhová tekergethetem a légcsavarállásszöget, gázt, egyebeket. Az autopilotnak ez könnyedén megy. Ez normális?
4, A küldetés végén a pontszámításba beletartozik-e, hogy mennyit utaztam autopilottal?
5, A pontszámításban számít, hogy tartottam-e a kötelékben a pozíciómat? Több küldinél előfordult, hogy az ellenséges vadászok vígan aprították a bombázókat, vagy a vadászkötelék másik felét, mi meg szépen nyugodtan utaztunk előre még perceken keresztül. Na, én leváltam, oszt nagy gázzal bele a sűrűjébe...
6, A rádióban csak a segítségkérés, meg a leszállás van benne. Nincs olyan, hogy riasztom a többieket?
7, Ha szépen felgyújtom a Jakot, az lángolva zuhan a föld felé, és az egyik saját társam utánaeredve az utolsó pillanatban szarrá lövi, és emiatt neki járt a lelövés, akkor én hazafelé szétlőhetem a lopós seggét...??? :)))))))))
8, Az "1946"-ban benne vannak a vanilla Sturmovik küldetések, vagy csak az újak?
Na, elsőre ennyi....
Hálás köszönet minden segítségért... -
Storm of War - 109 vs Spitfire légiharc. -
spargarepa #26463 Így a 3 napos hétvégén mindenki ráér játszani és kihal a fórum... :D -
Lebowski #26462 passz. nekem soha nem volt ilyen. -
köszi a segítséget! de valami nem oké mert megcsinálom a beállításaim átírom mondjuk a gázkaron beállitom az i betüt és átírom a nevét hogy motor! és hiába nyomom az i+ E gombot a gázkaron nem írja ki. profil editorba meg nem ugrik át az E gombra hanem lefagy és ki kell húznom a joyt! ez mitől van? -
Szepy2884 #26460 "Ez a spit egy noob gép. Elétartani nem kell, kb 70%-ban elélőttem, köszönhetően a messzeres gyakorlatnak.. bármilyen szituban rátartasz, aztán lősz mint a gép, valamije úgyis leesik. Tiszta Skywalker :D"
Ezzel teljes mértékben egyet értek! Mindig mondom, a spit az, amit a messerrel mindig is szerettél volna, de sosem merted! És ezek után olvassad dumbóék "a g2 csíter" beszólásait.
Ha az ilyen gépeket nem képesek kihasználni, hát akkor erős részvétem feléjük... -
Szepy2884 #26459 Ja ja jó móka volt. Először furcsán tapasztaltam, hogy érzem az ikonok hiányát, de aztán hamar belejöttem és örültem, hogy a sok ikonos server ellenére sem hülyültem el. Viszont a fókát konzekvensen folyton La-5 nek akartam nézni. Csak az mentett meg a lelövésétől, hogy a felségjel mindíg útba igazított.
Téged Glo valahogy mindig megtaláltalak :)) Végül átültem a fókából a messerbe és én is belevetettem magam a dogolásba ami szintén jól ment.
A vége felé már kezdtem fáradni és néhány hülye(ség) is kezdett bosszantani. A pontot az tette fel az i-re amikor azt a szerencsétlen cr42-t gladiátornak néztem. A messerből küldtem felé egy hosszú sorozatot, aminek az első lövedékétől az utolsóig mint megállt benne. Fel is robbant egyből, és amikor kiírta, hogy "friendly aircraft destroyed" akkor én is majdnem.

-
Rue East #26458 én mondjuk ezt nem annyira ajánlom, vagy csak nekem fagy le mindig amikor hosszabb a mappa neve mint ami kifér a gázkar kijelzőre? -
Lebowski #26457 vagy ahogy most olvastam (ezt eddig én sem tudtam), ha elfelejtenéd, hogy melyik gombra mit programoztál, akkor ha nyomvatartod az i-t és megnyomod a gombot amit elfelejtettél, akkor kiírja. természetesen ehhez a profiler-ben el kell nevezned minden egyes funkciót :)
X-52 -
Lebowski #26456 ja és ha megtaláltad azt a profilt amit szeretnél, akkor a jobbra kattintással (tehát 3 óra felé húzva a hat-et) tudod kiválasztani. -
Lebowski #26455 ez a gomb arra szolgál, hogy különböző profilok között tudj váltogatni. hosszan nyomva kell tartani és a joyon levő alsó hat-tel tudsz mappákba turkálni. -
üdv!
az lenne a kérdésem aki saitek x52 vel játszik hogy a gázkaron van az információs gomb!azt hogy lehet használni?vagy esetleg hogy kell beállítani és mire jó? mert nekem valahogy nem sikerült rá jönnöm! :D -
Glo #26453 Ma a hungariansky-on ment az ökörködés. KEzdetben jobban ment a Spittel, de aztán a 42-es G2-k ellen már nem nagyon volt esélyem. Azért pár loop tetején somfordáló fókát megabáltam. Még jó, h nem voltam TS-en, biztos ment az anyázás :)))
De jól éreztem magam a szövi oldalon is. Ez a spit egy noob gép. Elétartani nem kell, kb 70%-ban elélőttem, köszönhetően a messzeres gyakorlatnak.. bármilyen szituban rátartasz, aztán lősz mint a gép, valamije úgyis leesik. Tiszta Skywalker :D -
messerharcos #26452 sziasztok! ma is erőmön felül teljesitettem, bekerültem valoron a top fighterek közé, iszonyatosan éreztem, és kb 18 gép a mai termés, igaz 7 óra alatt:)
http://sovstats.war-clouds.com/playerdetails.php?id=9546
ez igy már jobban tetszik:) -
messerharcos #26451 sziasztok! tegnap k.va sok repülésem volt valoron. Volt k.va jó meg k.va szar is. Indult háborúvégi map, k-4 meszába bevágtam magam, leszedtem 2 tempestet meg egy spitet, én meghaltam 2-szer, egyszet túl közel mentem az ellenséghez, eyszer meg lefordultak. De a lövéseimből 2 olyan kapáslövés oldalról jövő volt..
csak épp meghuztam, az mk-108 meg ette a dolgát:)
Aztán japánban torpedóvetőztem, meg leszedtek egyszer zeroval, aztán norvégiai mappon szivtam rendesen, ott már jött Togyo is, ts-eztünk.
szokásomhoz hiven 20-as gunpodokkal körözök a saját kikötönk felet ami az a-20-asok és p-38-asok kedvecn támadási helye, egyszuer csak egyik p-38-ast kiszurom, rámszakadt 2 p-40-es, egy seafire, mégegy lightning, és az üldözött is csatlakozott hozzájuk, 5 gép lőtt engem, én sokat nem tehetem, csak loopingoltam, orsoztam zuhantam, megtéptem trimmel, meint looping, közben 2 gép hál égnek kivált, és eddigre értem oda kb 3 meszerhez szembe, akik közt Togyo is ott volt. Megusztam:D no gondolom, ez jó volt, már megint egy p-40-es rajtam, togyo ha jólemlékszem leszedi. megnyugodok m,egint, kicsit elbambulok, auzonnal egy lightnig villogtat szembe, boritok azonnal. a vége az lett, hogy a következő támadó seafire le is szedett, de mikor nemtudtam lerázni, akkor benyomtam trimmet, flapset, és huztam tökre föl, ő teljsen szránytól szárnyig lyuggatot, de én landingre nyitottam, és 0 motor, belém is szaladt
ezt azért megérdemelte ezután a sorozat után:)
a kövben jött a gyűlölt map, ahol zeroval szokás berepkedni a p-40-esek és spitek bázisához, ahol egenként szoktak pillanatok alatt lángra gyújtani. Most forditva volt, és ők jöttek hozzánk
meghaltam kb 2-szer, de 4-et lekaptam
a kövi mapp kedvenc bombázós map, a legnagyobb fogás bombázásakkor pont kidobott a szeró, de azért utána még öszebombáztam 1200 pontot -
Glo #26450 Ne aggódj Pogi, tegnap nekem se ment. Olyan lukakat lőttem, hogy csak vinnyogtam magamban. Vagy hangosan.. És a Kill/Death arányom se felfelé ment, hanem lefelé. Bevágódtam párszor a földbe én is :)
Rigán meg Shit csak 1 mapon van, az egyik Kuban-on. Akkor szoktam elmenni vacsorázni :) -
A tegnap este számomra katasztrófa volt. 23 felszállásból 15-ször haltam meg(ebből 6:shoot down by landscape),ütközés,sérülten leszállás közben,lelövések, volt vagy 3-4 szer,hogy ott kellett hagynom a gépet repülés közben a gyerek miatt naná,hogy lezuhant mire vissza értem.Olyan is volt,hogy P-39-vel lapos dugóba estem,kiugrottam,kinyílt az ernyőm és a saját gépem rám esett amitől felrobbant:). Aztán meg elaludtam altatás közben :)(kilenc napot dolgoztam egybe),és már csak elköszönni volt erőm. Úgyhogy sorry Ata,tegnap előtt meg azelőtt jobban ment. -
Vettél trekket? Megnézném ezt a szitut. -
Lysandus #26447 Lol. Nekem is volt hasonló valamelyik online fronton. Csapok egy AI Il-2-öt, ami éppen leszáll, pukkanak rajta a huszasok, villognak a kiskalák, de gurul tovább. Megint rácsapok, megint találok, de még gurul. Ez így ment addig, amíg ki nem fogyott lőszerből a Fóka, az Il a végén már a reptér környéki szántásban ugrabugrált fel-alá, én meg nagyon nem értettem mi a fene történt. Aztán később a reportból kiderült, hogy már az első rácsapásnál gurulás közben PK-ra lőttem a pilótát. :-) -
Holdfény szonáta,imádom!;)A Re-2000 Héjához nem rakják be azt az új fülkét amiről régebben szó volt? -
messerharcos #26445 azt nemtom, hogy kell, de mamár nekem kezd a rohadt shitekből kurvára elegem lenni
-
majd a lobbyn add meg a ts cimet
-
messerharcos #26443 elegem van a rigából, a spite gyerekre rácsapok, 1000 méteres különbségből, körülrepül és emelkedésben utolér azt lelő, ennél a gépnél nagyobb csíterség nincs, ha a valóságban ilyen léenne, a németek a 262-essel se mentek volna semmire....
am Tom ts-ét használom. -
hol téessezel? -
messerharcos #26441 Szekelyland, ma nics kedvem rigázni, valoron vagyok fenn, de kezdő vagyok eléggé, ha gondolod nézz föl, meg ts-ezhetünk is. -
Na remélem ma este csak lesz egy érdemes társaság online, Rigán v akárhol, rendszerint hetente 1 alkalommal tudok repülni s akkor is ki van halva a lobby. Pogi, Glo, akárki, lesz ma este vki fent?
Amúgy ütközés - érdekes eset: áll egy messzer a kifutón, stukával viccból rácsapok, (csapattárs volt), kissé elnézem a magasságot, kis rántás a stukán, futók lemaradtak, semmi gond, csak a meszerben a pilóta pk-t kapott, pont amikor benyomta a gázt, a gép halott pilótával elindul, sőt még végigmente a repteret, majd kitörte a futót a mezőben. -
Glo #26439 Nem Bástya elviről van szó Laca, hanem általában.. 10-ből 4-5-ször tuti úgy halok meg, hogy nekemjönnek és leesek mint a kő :) -
Igen :) De ezt nem Virág elvtársnak mondta Bástya elvtárs? Na majd megnézem:))
Egy biztos. Bástya elvti kemény volt mint a kalapács és görbe mint a sarló. Idézet a blöff ből:) -
Lysandus #26437