269
Mi a véleményed róla, hiszel-e benne?
  • Ron Ragm
    amúgy még csak ingadozok,nem vagyok meggyőzőve arról télleg van-e ilyen,de nem is mondom hogy ilyen nincs...
  • Ron Ragm
    Sorry a cím miatt,én is csak vhol hallottam és nem tudtam hogy kell írni...
    Mindenesetre ettől a szövegtől kezdett a mérleg a másik oldalra billenni(a történet egy Alaszkában élő,Jimmy Svenson nevű gyermek esetét mutatja):
    "...Amikor a gyerek négy éves lett,elkezdett anyja fivéréről,John Cisko-ról beszélni.Cisko néhány száz mérföldre élt Sittkától egy kis Klukwan nevű helységben.Az egyébként iszákos,romlott fickót utoljára két évvel a kis Jimmy Svenson születése előtt látták,amikor csónakjával két nővel kihajózott a tengerre.A csónakot néhány órával később a parton találták.A vizsgálat kiderítette,hogy a csónakot elöntötte a víz,mielőtt még a feltehetően részeg utasok a veszélyt érzékelték volna.A nők holttestét megtalálták a csónak közelében,Cisko azonban eltűnt.Nővére meg volt győződve arról,hogy a két féltékeny nő ölte meg bátyját.
    *

Amikor a kis Jimmy megszületett,négy kerek forradás volt az alsó testén.Stevenson professzor megvizsgálta a gyermeket,aki eközben kilenc éves lett,majd megállapította:'A forradások majdnem olyanok,mint a begyógyult,lövésd okozta sebek'..."
    Mit jelentenek az álmok?,41.o.
  • KiPéTa
    Szerintem abból a szempontból kellene megvizsgáni a dolgot, hogy mi (akik most vagyunk) meghalunk, majd egy új testben születünk újra, vagy éppenséggel a lelkünk az, aki/ami (kinek mi tetszik) születik újra és újra egy testben. De ennek sem látom értelmét vallási formában. Szerintem minden vallás eltér attól, ami a vallás eredeti célja volt (lehetett). Az megint más kérdés, hogy újjá lehet-e születni állati/növényi testben/formában. Ami engem illet, nem hiszem.
  • mikike
    nem eszik olyan forrón a kását
  • mikike
    isten nem bottal ver
  • mikike
    aki másnak vermet ás maga esik bele
  • mikike
    kutyából nem lesz szalonna
  • mikike
    az élet nem fenékig tejfel
    egyszer lent másszor fent
    nem mind arany ami fénylik
  • Coine
    Aha, úgy van.
  • Efreet
    Deja Vu... nem véletlen a létezése.
  • Waterhorse
    Állítólag az ember amikor álmodik elhagyja a lelke a testét, és vándorol, lát dolgokat ezért van, hogy megálmodunk eseményeket elore, meg ha repülönk álmunkban az is ettol van.
  • Efreet
    úgy írják ahogy te is írtad...
    ReiNkarnáció. újramegtestesülés.
  • CSOCSO
    ez nem reinkarnáció??vagy tényleg n betű nélkül írják?
  • Efreet
    az előző életeimnen nem hittem, de kezdek meggyőződni róla :)

komolyra véve, szerintem könnyedén lehet, bár én inkább lélekvándorlásnak nevezném. ez persze igényel egy lelket, és az sokminden dolgot megkavar a világban.

ps.: attól félek a hozzászólások nagyobb része el fogja viccelni a dolgot, pedig érdekes téma.
  • Ron Ragm
    Ide kérem a véleményeket,esetleg "szakirodalmakat". A "Mit jelentenek az álmok?" című könyv reikarnációs álmok fejezeténél vannak érdekes esetek.