269
Mi a véleményed róla, hiszel-e benne?
  • HUmanEmber41st
    Látom, el vagytok veszve.
    Itt egy hiteles forrás a reinkarnációról:
    Bhagavad Gíta 2.12

Na tu eváham játu násam
    na tvam neme janádhipáh
    na caiva na bhavisyámah
    sarve vayam atah param

Nem volt olyan idő,
    amikor én nem léteztem
    és öröktől fogva vagy te és ezek a királyok is.
    A jövőben sem fog megszűnni életünk.

2.13

Dehino 'smin yathá dehe
    kaumáram yauvanam jará
    tathá dehántara-práptir
    dhíras tatra na muhyati

Amint a megtestesült lélek állandóan vándorol ebben a testben a gyerekkortól a serdülőkoron át az öregkorig, a halál pillanatában is egy másik testbe költözik. A józan embert azonban nem téveszti meg az efféle változás.

Márk Evangyélioma 9. rész

1. Azután monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy vannak némelyek az itt állók között, a kik nem kóstolnak addig halált, a míg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal.
    2. És hat nap múlva magához vevé Jézus Pétert és Jakabot és Jánost, és felvivé őket csupán magukban egy magas hegyre. És elváltozék előttük;
    3. És a ruhája fényes lőn, igen fehér, mint a hó, mihez hasonlót a ruhafestő e földön nem fehéríthet.
    4. És megjelenék nékik Mózes Illéssel együtt, és beszélnek vala Jézussal.
    5. Péter pedig megszólalván, monda Jézusnak: Mester, jó nékünk itt lenni: csináljunk azért három hajlékot, néked egyet, Mózesnek is egyet, Illésnek is egyet.
    6. De nem tudja vala mit beszél, mivelhogy megrémülének.
    7. És felhő támada, mely őket befogá, és a felhőből szózat jöve, mondván: Ez az én szerelmes Fiam; őt hallgassátok.
    8. És mikor nagyhirtelen körültekintének, senkit sem látának többé maguk körül, egyedül a Jézust.
  • sz4bolcs
    mindenhol jó, de a legjobb az ágyban
    megszülettem hatvanvalahányban
  • tigeroo
    sziasztok! lélekvándorlásos történeteket keresek (konkrét emberekkel, helyszínekkel, kisbeszámolóhoz kellenének)
  • STurmGewehr
    ez a reinkarnáció is olyan dolog mint a halál utáni lét, senki nem tud róla semmit
  • patiang
    semmi
  • mikike
    he?
    mi a kérdés?
  • patiang
    Ez hogy fér össze a hiteddel?
    "http://asztromokus.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=47094#47094"
  • mikike
    majdnem nem találtam meg a topikot
    igaz én ReInkarnációt kerestem

azt akartam kérdezni tudtok-e linkeket, történeteket, amik a szellemvilágról szólnak, vagyis a két inkarnáció közt történnek
    most innen olvasok párat, szerintem jók, szeretem az ilyeneket

http://asztromokus.hu/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=47094#47094
  • Vlala #181
    Lehet hogy volt már:
    Már előző életemben sem hittem a reinkarnációban...
  • Flat
    A 177-es nem neked ment, bocsi!
    Tisztelt Űrsétálónak szántam.
  • Flat
    "Hasonlíthatnám a hangyák társadalmához. Egy hangya nagyon buta, éhen is halna. De a társadalmukat összefogja valami, amit még nem ismerünk pontosan. Így van ez az emberi agyban is. Sok kicsi értelmetlen valamiből egy hatalmas, nagyon szervezett dolog sül ki. Erre mondjuk azt, hogy "én"."
    És ezt a fajta agyat te találtad ki magadnak? Szerinted ki csinálta? A hangyákba az ösztönt, hogy bojban éljenek, ki táplálta be? Olyanokról beszélsz hangosan, amikről halvány fogalmad sincs. A választ ember nem tudja. Csak a halála után fogja megtudni. (Ebben már én is csak reménykedni tudok a vallásomból fakadóan.) Fontos, hogy mindent alaposan futtass át a "nagyon szervezett" agyadon mielőtt leírod!
  • Flat
    "a véleményem az, hogy hülyeség. akár a vallás. az emberek ezzel nyugtatgatják magukat, holott tudjuk, hogy halálunk után nincs semmi. reinkarnáció, vallás = túl sokat képzelnek magukról az emberek."
    Irígyellek... Neked ki mondta meg, hogy mi lesz a halálod után? Nem mondhatta senki, akkor hát te magad jöttél rá. Te képzelsz magadról túl sokat.

"a másik pedig, hogy el vannak szállva az emberek, hogy így meg úgy a lélek. kérem szépen, ki a fenét érdekel az ember lelke?! mindenkit a saját gondolatai, emlékei határoznak meg. ha azokat elveszítjük, akkor már nem vagyunk önmagunk. ilyen szempontból ha lenne is reinkarnáció, nekem akkor sem kellene."
    Ha te amnéziás lennél, akkor ki lennél? Átváltoznál Gipsz Jakabbá, vagy egyszerűen Senki lenne belőled? A (szűk látókörű, paradox gondolatokat szülő) személyiséged pont ugyanolyan maradna. Tehát talán nem csak testből, gondolatokból és emlékekből állsz.
  • Flat
    Annyi isten, ahány vallás?
    Egész egyszerűen egy teremtő, értelmes, fölöttünk álló erő van, amit minden vallás kicsit másképp lát. Ezt az erőt nevezheti, ki hogy akarja.
    Ne gondold, hogy te szartad a spanyol viaszt! Téged is alkottak.
  • iko
    szeretnék hinni benne mert akkor talán lenne értelme az életnek...
  • mikike
    mi az a Reikarnáció?

a hiszel-e benne kérdés, meg kb. olyan, mint hogy hiszel-e abban, hogy a Föld gömb alakú?
  • Ron Ragm
    előfordul
  • Wing Rockling
    2002-es topig most nézem :O
  • Wing Rockling
    "Lélekvándorlás. Namármost akkor a lélekvándorlás szerint, aikor meghal a test a lélek átvándorol 1 másik testbe.
    De akkor, hogyhogy szaporodnak az emberek, tehát elvileg a lelkek is születnek újra és nem vándorolnak, mert többen születnek a világban, mint amennyien meghalnak.
    Erről mi a véleményetek ?"

"Testet a testemből, lelket a lelkemből" - Ezt nem ismered? Szvsz a test mindig lélekkel együtt születik. Abban nem vagyok biztos, hogy aki meghal, feltétlenül új testbe kerülne. Mert akkor kinek jutna a lelke a túlvilágra? Mert #72, a megvilágosodás elérésére földi ember életében nem képes.
    Bár néha előttem is felvilannak képek, mintha már átéltem volna, de mégsem. Ezek többnyira régebbi korok hangulatait árasztják, talán előző életemben láttam őket?
  • Wing Rockling
    A lelkek síkjában nincsen tér, így mért ne hagyhatnák el?
  • Wing Rockling
    "Beíratkoztam egy reinkarnációs tanfolyamra. Kicsit drága, dehát egyszer élünk" :DD
  • ipszilon
    végülis..igen is meg nem is:-) de azért igen!
  • Cheky
    aha. gondolom már várod! :)
  • ipszilon
    végleg? jövő nyáron, valszeg
  • Cheky
    elhiszem ;)

és mikor terveztek hazajönni?
  • ipszilon
    de vannak, de sosem lesznek olyan jók, mint amilyenek otthon vannak.
    amúgy kissé, nagyon off lettünk:-)
  • Cheky
    uyértem komolyabb, nem csak haverok
  • Cheky
    nem tudom még nem voltam ilyen helyzetben :)

komolyan: az tényleg nem jó, ha sokáig élsz külföldön. Meglahet szokni a helyet, embereket, de a barátok mindig is hiányozni fognak. Azért mégis szerintem izgalmas külföldön élni, najó nem sok évig. Ezért mondtam, hogy jó neked.

ott nincsenek barátaid?
  • ipszilon
    nem, de elárulnád, hogy szerinted mi a jó abban, hogy 1400km-re élek Magyarországtól és a legjobb barátaimtól?
  • Cheky
    :)

mért, egyedül vagy?
  • ipszilon
    rohadtul...
  • Cheky
    tök jó!
  • ipszilon
    apukám dolgozik itt
  • Cheky
    de jó! hogy jutottál ki?
  • ipszilon
    kezdek Csocsosodni!
  • ipszilon
    évet
  • Cheky
    vét = ? :)
  • ipszilon
    Brüsszel, egybéknt pesti vagyok (pontosabban, budai), de pár vét kint élek.
  • Cheky
    te különben hol laksz?
  • Cheky
    ez érdekes...
  • ipszilon
    persze az már más kérdés, hogy szellemidéző nélkül látják. de az e fajta történeteket nem tudom elhinni, pláne, ha egy újság írja...