269
Mi a véleményed róla, hiszel-e benne?
-
#64 jah, de még 1 dolog, ami megoszthatja az embereket, muhaha, éljen a káosz -
#63 nem konzervatív. úgy hívják, hogy materialista, és fizikával, biológiával - kémiával, és matematikával magyarázza a világot. ez nem földhözragadtság, csak egy más világszemlélet (sokáig én is erősen materialista voltam). számomra sokkal könyebb néhány élményemet, és jópár, a világban történt eseményt megmagyarázni egy lélek, és egyéb, a mai (!) tudomány számára megmagyarázhatatlan, és nem elismert dolgok létezésével. telepátia, asztráltest, kognitív álmok, deja vu (bár erre olvastam egy jó, még el is fogadható tudományos magyarázatot), és biztos van még rengeteg ami most nem jut eszembe... ez pedig az inkább spiritualista világnézet. egyik sem "jobb" a másiknál, és egyikről se lehet bebizonyítani, hogy márpedig annak van igaza. -
#62 én nem is tudom! valahogy szeretek két lábon állni a földön és ezért realista is vagyok, ezekben a dolgokban! vagy talán földhözragadt? konzervatív, aki a dinókban és a majmokban hisz? lehet! szeretem a tényekkel alátámasztható dolgokat, ezért is gondolom, hogy a lélek valahol az agyban van. -
#61 Fáradt vagyok, meg meleg is van, meg nem magyarázkodok többet, nyugodtan hülyézz le, nem fogok megsértődni és akkor el van intézve a dolog ;) -
#60 figyelj, ha már egyszer azt mondod, hogy vicc amit írtam, akkkor írd le, hogy miért gondolod így! lehet, hogy nem értem meg, de azért megprobálhatom! (már csak azért is írd le, hogy le tudjalak hülyézni:-)) -
#59 1x találkoztam vele, de nincs veled semmi bajom, nem akarock veled ellenségeskedni, de hogy ha beírnám amit gondolok, sztem max. a legjobb barátom fogná fel, aki elég jól ismer engem... -
#58 tehát az érzelmeim, gondolataim -
#57 "nem hiszem, hogy te megértenés"
hmm...úgy látszik kicsit sok időt töltöttél vlakivel, akit mind2-en ismerünk -
#56 Túl hosszú lenne, meg kedvem sincs kifejteni továbbá sztem csak a legjobb barátom értené meg, amit mondok neki, nem hiszem, hogy te megértenéd.
A lényeg sztem röviden : a lélek az ami igazán kiemeli az embert és ezért sztem qrvára nem a majomból fejlődtünk ki, persze aki majmot akar az ősének az nyugodtan választhatja azt én köszönöm nem.
De a félreértések elkerülése végett bigott sem vagyok, sőt !
-
#55 Szerintem a lélekbe még beletartozik az egész emberi lényed, a tulajdonságaid, valami megmagyarázhatatlan dolog, amitől Te ilyen vagy. (Nem külsőleg, hanem belsőleg) -
#54 szerinted mi a lélek? -
#53 nem vicc, csak ő másképp gondolja. -
#52 ezért is mondtam, hogy egy vicc amit Y beírt... -
#51 szerintem sokkal-sokkal több a lélek, mint a biológiai életerő meg emlékek... -
#50 Mert gondolatok, az emlékek az agyhoz kapcsolódnak, közük nincs a lélekhez.
-
#49 miért lenne az?
az emberek nem csak húsból és csontból vannak, lelkük is van, persze, ezt is az agy határozza meg. úgy is vehetjük, hogy ez is egy rétege az agynak, és léleknek hívják! SZERINTEM! -
#48 Bocs, de ez 1 vicc, amit most beírtál. -
#47 a lelkek száma végtelen, ide csak egy testbe kerul, ezek száma mindegy, a lelkek nem szaporodnak. -
#46 szerintem lélek= emlékekek, érzelmek, gondolatok -
#45 honnét TUDOD, hogy a halál után nincs semmi? -
#44 "van-e élet a halál előtt?" -
#43 Lélekvándorlás.
Namármost akkor a lélekvándorlás szerint, aikor meghal a test a lélek átvándorol 1 másik testbe.
De akkor, hogyhogy szaporodnak az emberek, tehát elvileg a lelkek is születnek újra és nem vándorolnak, mert többen születnek a világban, mint amennyien meghalnak.
Erről mi a véleményetek ? -
#42 Engem az érdekel, hogy mi van a halál előtt...
-
#41 Engem az foglalkoztat, hogy mi van az élet után? Ha meghalunk, akkor jön a "nagy semmi", vagy pedig megint mi irányítunk egy új testet, de teljesen más gondolkodással, testfelépítéssel, stb. Szóval csak az irányítás lesz ugyanaz... -
#40 Reinkarnácio, igy irják azt hiszem:)
A reinkarnácot misztikusnak tartod de a jövöbe látást már nem? elég fura nem? Hogy létezik e azt csak egy valaki tudja:) -
#39 van álmodós topic.. kettő is. keress kicsit utána, eléggé bejártuk a témát keresztül és kasul is. -
#37 szerintem az ilyen dolgoknak az a lényege, hogy hiszel-e benne vagy sem! Ha lelkileg, szellemileg az ilyen paranormális dolgkat be akarod fogadni, akkor igen, de ha nem, akkor semmi sem tud róla meggyőzni! -
#36 Helyesen szóltál! -
#35 "összefogja valami" ... ". Így van ez az emberi agyban is" - és ezt nevezhetnénk léleknek, aminek nincs anyagi jellege, csak "van", és működik. -
#34 Azt tole kéne megkérdezni, de szvsz a lélek nem tud mérni. -
#33 na és mér ? -
#32 Hü de lelkes vagyok:)) -
#31 pedig így van
-
#30 kiskomám ahhoz még neki is lesz egy-két szava
-
#29 Akkor elvileg Jimmy is reinkarnálodott ? -
#28 A természet néha valóban bámulatra méltó,de kezdünk eltérni a témától:))) -
#26 K.Hitetlen,ajánlom hogy mélyedj el egy kicsit a gondolataidban,látni fogod hogy ennek kicsi az esélye,lévén nem olvastad a könyvet... -
#25 Hü de lelketlen vagy!!!
-
#24 Szerintem is hulyeseg ez a lelkes dolog. -
#22 Bocsáss meg de akkor te mivel érzel? az érzelmeidet nálad melyik szerved váltja ki? Ha szerelmes vagy azt az érzést melyik szerved váltja ki? a szíved? Az csak egy szerv ami a vér útját segíti. Az agyad? az csupán a gondolkodást segíti, tudjad ha balra akarsz menni merre is fordulj. És a lelkiismeretfurdalást(véletlen hívnák így?) azt melyik szervedben érzed, a májadban a vesédben?