269
Mi a véleményed róla, hiszel-e benne?
-
lasoabt #229 Az nem lehet hogy nem kitalálták,hanem felfedezték?:) -
Arboris #228 Mivel tudomásom szerint az ember az egyetlen intelligens és szociális társadalomban élő lény ,mely képes írni, olvasni, gondolkodni, beszélni etc. ezért úgy gondolom, hogy a feltevésed, miszerint "nem eberek találták ki", alaptalan, indokolatlan és ésszerűtlen. Ha nem az emberek találták ki akkor kik? Áruld már el. S hogy mi a lélek, szerintem? I have no idea. De hát ki tudja, hogy mi a lélek? Teóriák, fikciók léteznek, de ki tudja elméletét megdönthetetlenül és vitathatatlanul bizonyítani? Mert tudomásom szerint, SENKI! -
#227 Bocs, de azért ebben van némi logikai bakugrás: azt nem emberek találták ki, hogy mivel a lélek nem mérhető nem is létezhet? Egyáltalán szerinted mi a lélek? -
Arboris #226 A Reinkarnáció számos vallásban megtalálható, hiten alapuló fogalom. Hogy mennyi a valóság alapja, azt mind megtudjuk egyszer. Kivétel nélkül. Ám én több ehhez kapcsolódó teóriát is megfogalmaztam magamban, mait most elétek tárok, s véleményeteket vagy megosztjátok ezzel kapcsolatban, vagy nem. Igazából teljesen mindegy. Nos akkor lássuk:
Feltételezzük, hogy a reinkarnáció valós dolog és a testen belül létezik egy energia forma, amit nemzetek és vallások más-más névvel illetnek. Teszem azt, lélek, csí stb. Ehhez kapcsolódik az első teóriám.
Ennek az a lényege, hogy egy adott bolygón, nevezetesen a földön, adott számú, vagy mennyiségű energia (lélek) létezik, ami állandó. Feltételezések szerint ezek az energiák nem csupán emberben, de néhány állatban, avagy az összesben s talán a növényekben is megtalálható, avagy minden organikus szervezetben. Ezt kétlem, de haladjunk tovább. Tételezzük fel, hogy egy része ennek igaz, mondjuk az a része, hogy bizonyos állatokba szintén kerülhet ilyen energia születés, vagy fogantatás alkalmával. Egy ilyen teóriát néhány számszerű adat talán alá is támaszt. Mindaddig, amíg az ember nem kezdte el szisztematikusan kiirtani a környezetét, az emberiség száma nem növekedett drasztikusan. Ám a 20. század elején, amikor elkezdtük a tenger halállományát tizedelni, valamint hobbiból irtani a ritka állati fajokat, szép lassan elkezdett növekedni az emberiség létszáma. Mára egy igen érdekes adattal állunk szemben. Míg az elmúlt 100 év alatt a tengerek halállományának a 90%-át kiirtottuk és számos szárazföldi fajjal is ezt tettük, az emberiség létszáma a négyszeresére növekedett, s természetünk folyamatosan állativá fajult. Korcsok lettünk. Aki érti mire célzok az kellőképp intelligens mindezt felfogni, aki meg nem, az lehet, hogy egy tonhal volt előző életében.
A másik teóriám ennél érdekesebb. Miért gondoljuk, hogy előző életünk a múltban volt? Lehetett akár a jövőben is. Attól, hogy a mi materiális létünk időkorlátok közé van sorolva, tudjuk, hogy a mi általunk ismert 3 dimenzión túl létezik számos másik is és most nem a párhuzamos dimenziókra célzok. Az másik téma. Írásos feljegyzések vannak olyan emberekről, akik a jövőbe látnak, láttak, akár több száz évre előre. Olyanról is vannak feljegyzések, hogy a múltat látták és mutattak rá súlyos történelmi hibákra,melyeket feljegyeztek és tanítottak addig. Elképzelhetetlen, hogy amennyiben minden igaz a reinkarnációról, akkor nem feltétlen a jövőben születünk meg ismét, hanem a múltban? Elképzelhetetlen, hogy azok az emberek, akik a jövőt látták, nem is a jövőt látták, hanem csak emlékeztek az előző életük egy-egy részletére? Szerintem nem. Ugyanis azt feltételezni, hogy nem csak mi vagyunk e 3 dimenzió közé szorítva, de minden más is, alaptalan és ostoba feltevés. Egy olyan energiára, mint amit léleknek neveznek, s ami érzékelhető de mégis megfoghatatlan, tehát alapvetően kimutatható, de nem befogható, nem alkalmazható és nem érvényes az általunk ismert fizikai törvények jelentős része. Vagy az összes. -
#225 Mivan?
1 emberke akinek látsz a szemével?
akkor te azt mondod h amikor meghalsz akkor te még tovább élsz más testébe?
hülyeség ha meghalsz akkor megszűnsz létezni.
Ez úgy lehetséges ha már a halálodon vagy és kiveszik az agyad és átrakják máséba és akkor.
Persze h nem értjük meg épp ezért találunk ki nagyobbnál nagyobb marhaságokat hogy megértsük.
Ilyen alapon am mi létezne? semmi.
pl a gravitáció miért gravitációnak neveztük el?lehetett volna garaggnáció is nem? vagy akármi.
Azért nem értek eggyet veled mert mi találtuk ki ezeket a fogalmakat tehát ez lehet azt is jelenti h soha nem is értettük csak becsapjuk magunkat???
-
syberia2 #224 Reinkarnáció? Érdekes megközelítés. Ha igaz, elég furcsa, hogy nem emlékszel magadra. TE sohase születhetsz újjá!!! Mert meghaltál! Max egy emberke, akinek te látsz a szemével, de az is lehet hogy pokolra jutsz, de szerintem az a legjobb, amikor nem létezel az örökkévalóságig. A két megérthetetlen. A hülye agyunkkal nem fogjuk fel a végtelenséget, se a SEMMI fogalmát... -
#223 Nem láttam még. Róluk olvasni sem olvastam.
Az alvási paralízist "tituláltam" problémának. Nem tudtam, hogy rég volt. -
#222 Szia. Semmi kül. Lidércnyomásom már akkor is régóta nem volt, amikor írtam róla. Milyen problémára?
Ráma=Háre rámá, ráma ráma Háre háree. Nem láttál még krisnásokat? -
polarka #221 Rossz témába írsz. -
#220 "Na jólvan, inkább hagyjuk, asszem ezt az egész dogmatizmust, mint jelenséget (na meg a magánéletbe belepofázást) soha a büdös életben nem fogom megérteni, hogy miért jó... "
Sosem hittem volna, hogy ilyet írok, de max. egyetértek veled.
Na ezzel most sikerült egy kicsi jó pontot kivívnom végre? -
#219 Szia. Mizu? Javult a "lidércnyomás"? Találtatok a problémára megoldást?
Mellesleg milyen rámát emlegettek? -
eva9413 #218 :(
-
lotsopa #217 Nekem ez kínai. -
eva9413 #216 Hali!
Honnan tudnék license kódot szerezni a xilisoft video converter 3.1.51-es verziójához?
lécci segítsen valaki állati fontos lenne :S -
lotsopa #215 NINCS REINKARNÁCIÓ!!
Mindig új születik, hasonló lehet de ugyan az nem. -
#214 Nem jött teljesen szívből, érzem én. :-) -
#213 Háre rááámáá.
...
Asszem még ugyanúgy jól esne... Hm, lehet, megyek is egy kis L4D... :) -
#212 Mondd széépen: Háre rááámáá -
#211 Olyan nincs, hogy ne akarjak belekben tocsogni... :D -
#210 Ha szívből hárerámázol, akkor nem fogsz belekben tocsogni! ;)) -
#209 Ja, hát igen. De vajon elég-e az hozzá? Tehát ha eleget hárerámázok, akkor továbbra is tocsoghatok a belekben? Esetleg ha minden frag után gyorsan hárerámázok egyet? :)
Na jólvan, inkább hagyjuk, asszem ezt az egész dogmatizmust, mint jelenséget (na meg a magánéletbe belepofázást) soha a büdös életben nem fogom megérteni, hogy miért jó... -
#208 Jó sokat kéne hárerámáznod. xD -
#207 Nem azt mondtam, hogy tetszett, hanem hogy hasznos volt. :)
Egyébként nem tudom, velem mit kezdenének, ha "nem ajánlott" az erőszakos tartalmú szórakoztatás. Abból kiindulva, hogy hetente ezres nagyságrendben mészárolok számítógépes játékban embereket... :P -
#206 Köszi, hasznos volt a válaszod. xDD -
maggot666 #205 dronkZero örülök hogy a válaszom hasznos volt. Neked pedig sz4bolcs üzenem, hogy a védák mindenkihez szólnak hiszen ezek szentírások és ha valakit érdekelnek a vallásos dolgok mint pl a reinkarnáció akkor elkell fogadnia a szent írásokat. Hisz ezek adnak tanítást. A szent írások nincsenek külön vallásokra szabva ez a gyönyörű benne mindenre kiterjed és mindenkinek szól. Nem feltétlenül kell vallásosnak lenned hogy elfogadj egy szent írást vagy pedig nem muszáj Krisna-tudatú hívőnek lenned ahhoz hogy megértsd a védákat. Persze ez már más téma, de ide kötődik -
#204 Te is beállsz? :D -
#203 Köszi, hasznos volt a válaszod! -
maggot666 #202 Jogos a kérdés és a válasz miért ne szabadna? Interneten tájékozódunk a világról és interneten is hirdetjük a programokat. Tv-t is lehet nézni csak nem ajánlott. Mindent lehet csak nem biztos hogy tisztán tudsz gondolkozni ha ilyen öldöklős filmeket nézel sőt van pár olyan hívő aki természet filmeket néz és nem pedig ilyen háborús filmeket vagy ilyen barátok köztöt néz minden nap. Minden lehetőségekből áll megteheted azt a dolgot de vállald érte a felelősséget nap mint nap rengeteg választás elé kerülsz és neked kell eldöntened mit választasz. Magadtól is mérlegelhetsz dolgokat, de hidd el jobb ha azok példáját követed akik elérték a tökéletességet mint pl Sríla Prabhupada ezért követjük az ő tanítását. Ez olyan mint egy gyógyszer rajtad áll hogy veszed be követed a használati utasítást vagy pedig úgy ahogy a haverod mondja a döntés rajtad áll. Én személy szerint azért használom az internetet hogy e-mail-t írjak, olvassak vagy pedig az ehhez hasonló fórumokon keresem azokat akik nem akarnak tovább szenvedni és csak úgy megdögleni hanem keresek a helyes utat -
remark #201 Hajrá! -
#200 Menjünk csak vissza NWO-ba, ehhez van pár kapcsolódó gondolatom... -
remark #199 "Nem az volt a kérdés, hogy ésszerűek-e ezek a tevékenységek, hanem hogy szabad-e?"
Értem én hogy mit kérdezel, és az teljesen jogos. Én is kíváncsi vagyok a válaszra.
Ezért én nem is a kérdésedre válaszoltam, hanem leírtam ami erről eszembe jutott.
"Ja, csak nem mindegy, hogy mérlegelHETSZ magadtól, vagy nem, mert megmondták, hogy mit csinálj."
Mérlegelhetsz, hogy szerzetes maradsz-e vagy sem. Ez nem elég lehetőségnek? Még mindig több mint a hitelkamat-teher mely elől nincs menekvés, az nem opcionális. -
#198 Ja, csak nem mindegy, hogy mérlegelHETSZ magadtól, vagy nem, mert megmondták, hogy mit csinálj.
Nem az volt a kérdés, hogy ésszerűek-e ezek a tevékenységek, hanem hogy szabad-e?
Egyébként az a következő kérdésem, hogy ha TV nem, akkor internet hogyhogy? De persze ez attól függ, hogy mennyi igaz ebből az egészből, gondoltam egy szerzetes azért vágja a témát... -
remark #197 Én nézhetnék TV-t, és mégsem teszem. És "bizonyos" orvosi beavatkozásokat én is nagy ívben elkerülök. Szóval ha úgy lenne ahogy írod, akkor csak támogatni tudom őket. Olyasmit csinálnak amit az ember - ha használja a józan paraszti eszét - maga is bevállal. -
#196 Tényleg nem nézhettek tévét, meg nem vállalhattok be bizonyos orvosi beavatkozásokat? -
maggot666 #195 Sziasztok! Látom sokakat érdekel ez a téma ami persze nagyon helyes! Én magam egy Krisnás szerzetes vagyok és nem rég, pár héttel ezelött indult egy program a Gangesz étteremben ahol ilyen dolgokról van szó pl reinkarnáció, karma, önvaló, filozófia... és a többi. A program minden pénteken van és teljesen ingyenes 1 óra az egész 19-20-ig. Ha valakiben sikerült felkeltenem az érdeklődést írjatok nyugodtan az e-mail címem [email protected] Üdv! Ádám -
HUmanEmber41st #194 :D :D -
#193 ...akkor még enél is jobban meg lennék győzve. -
HUmanEmber41st #192 Neszójjábe' he! :D :D
Amúgy, ha elolvasnád tényleg az egész könyvet...
-
#191 abszolúte hiteles forrás. eddig nem is tudtam h létezik a reinkarnáció, de ezt olvasva most már nyilvánvaló h létezik. nem is értem, hogy miért vannak emberek akik azt merik állítani, h reinkarnáció nincs? vajon ők nem olvasták ezt a "Bhagavad Gíta 2.12" -t? rémisztő h egyesek mily tudalanságban élnek. mindenkinek el kéne ezt olvasni h számukra is nyilvánvalóvá legyen a reinkarnáció léte. -
#190 http://www.noiportal.hu/main/npnews-4566.html
Nem tudom, milyenre gondoltál....A cikk említ konkrét esetet.
http://www.kulker-online.eu/content/view/57
Itt általánosan írnak erről, illetve a hipnotizálás veszélyeiről is említést tesznek....
Bocs, de este van, tőlem nem telik most többre keresgélésben...