269
Mi a véleményed róla, hiszel-e benne?
  • ipszilon
    na ja! most őszintén: az ember is azért jár vidámparkban, hogy majd beszarjon a hullámvasúton! és miért nézünk horrort vagy thrillert, hogy rettegjünk!
  • ipszilon
    nézd meg, érdemes. elmonadnám, hogy miről szól, de akkor lelőném a poént.
  • Cheky
    van egy jó kis oldal. sajna, elég régen frissitették, de érdemes átrágni!
    www.pharmachip.hu/zyx
    hypertér, dimenziók, gömbvillám és sok-sok fincsi parajelenség!!
  • Norbi2K
    The Zseny: ez a szaporodásos téma körülbelül 10 évesen volt a fejemben, de szerintem te sem gondoltad komolyan. A lelkek nem szaporodnak, csak a test mulandó. ha uj test jön létre akkor abba kerül egy lélek, ennek a folyamatát a buddhizmus és a hinduizmus megmagyarázza, ha érdekel a téma akkor nézz utána.
  • Cheky
    Truman Show: nem halottam még róla. nem adja vmikor a tv? kiváncsi vagyok rá :))
  • Cheky
    a fekete szemüveges ürge szerintem Smith ügynök volt, amikor a virus elméletét kezdte el ecsetelni. "Az első Matrixot, tökéletes emberi világnak akarták, de katasztrófa volt. Senki sem akarta elfogadni a tökéletes világot" Asszem ezt mondja Smith Morpheusnak. Tehát, az emberben benne van a rossz, nem tud nélküle élni
  • ipszilon
    azaz!!!!!:-) köszi
  • Efreet
    95: Truman Show
  • ipszilon
    asszem a Mátrixban volt, amikor Neonak magyarázta fekete szemüveges ürge, akinek a nevét nem t'om, hogy azért van rossz is a világon, mert az emberek anélkül nem tudnak élni. mert alapjába véve rosszak. (ha vki tudja, hogy mit mondott pontosan javítson ki)
  • ipszilon
    meg ez az "én"-es dolog már az én fejemben is megfordult! mintha a többi ember csak színész lenne az életembe (hmmm..volt egy ilyen film Jim Carry-vel (vagy hogy írják), csak nem jut eszembe a címe:-).
  • ipszilon
    "nem érzitek úgy, mintha egy gépezetben ülnétek? irányittok vmit és néztek ki vhonan? ugyanakkor nagyon egyedül érzitek magatokat és azthiszitek, hogy csak "én" létezik és mindenki csak bábú lenne? "

nekem is néha van hasonló érzésem. néha arra gondolok, hogy ez olyan, mint egy videojáték, és amikor vmit elszúrtál, vagy nincs több pénzed, akkor game over.
  • Cheky
    bocsesz. :)

különben ha van itt 16 év körüli hasonló gondolkodású lány...:) irhat emilt! :D
  • Coine
    én és én meg az irén, akkor már írd helyesen :D
  • Cheky
    nah, császtok! Aztmonta én, hogy már fáradt vagyok és húzzak szunyálni, mert mérges lesz. én meg nem szeretem a mérges vagyok... :))) holnap meg hármasba megyünk moziba. én, én és irén :))
  • Cheky
    igen lehet, de mintha az agyamban lennék. mintha be lennék zárva (Matrix:)))
    nem tudom, megfogalmazni. nem hiszem, hogy az ember "csak" sejtek lennének! (mint az elöbb mondtam, nem vagyok oda az emberrel, a majomnak és a kutyának is lehet lelke.) vmi van bennünk ami mássá tesz.
  • Cheky
    az elöbbi én próblémámra találtam egy jó hasonlatot:

ülsz egy szinházban és nézel egy darabot. a nézőtéren azonban egyedül vagy. csak te senki más. vmilyen frmában beleszolhatsz a szindarabba, de nem változtathatod meg.
    nem tudod meghatározni, hogy te kivagy, mert rajtad kivül nincs más (a nézőtéren) csak nézed a szinpadon a játékot és azon doldolkozol, hogy ők kik. mért vannak itt? és én miért vagyok itt? mit keresek? mért vagyok itt, ha nem tudom megváltoztatni? vmi ilyesmi :)
  • dashed_
    de ez lehet az agyadtol is nem???azzal mozgatod a labad jaras kozben ,azzal latsz , nezel.. mindent az agyaddal csinalsz es ezeket a dolgokat az agyaddal erzed..
  • Cheky
    de tudom, mi a dimenzió
    de mért ne lehetne, hogy a lelekek, vagy szellemek mgrekednek egy felsőbb dimenzióban? ezért nem látjuk őket, de mágis köztünk vannak.

(bocs, lehet, hogy összekeverem az asztrálsikkal. erről még nem sokat halottam, de ha mesélnétek róla)

ja ha már annyira értesz a dimenziókhoz, mesélnél róluk? 4,5,6...végtelen, törtdimenziók, ezeknek hatása a mi a 3d-nkre és hogy képzeljük egyáltalán el? Mi is a Hypertért? :)))
  • Ron Ragm
    ha nem tudod mi az a dimenzió plz ne dobálózz vele.
  • Cheky
    nem, direkt:) a világot a földre értetted v. a minket körülvevő világot? az életem, barátokat stb. Én az elsőre válaszoltam. a utóbival az a baj, hogy csak formázni tudod. Ahhoz rengeteg minden kell, hogy minden sikerüljön.
  • Cheky
    vmi olyasmi amikor a korai ember, (v. még majom...) öntudatra ébred. Hogy Ő létezik. irányitja a testét, és ha mindig nem is sikerül a sorsát. és körülveszik az emberek. és elgondolkozik azon, hogy lehet-e hogy a többi ember is ugyanigy van?
    nagyon nehéz ezt megfogalmaznom. azt az érzést akarom leirni, hogy látsz, nézel ki a fejedből. és hogy ez Én vagyok.
    najó, ezt inkább hadjuk, jobban nemtudom leirni :))
  • Efreet
    Cheky: direkt értettél félre? :)
  • Cheky
    nem azt mondtam, irányitanak. te irányitod, a testedet. Ez igy hülyén hangzik. Úgy értem az egészet, mintha a kezeimet, a lábaimat, tüdömet, agyamat "ÉN" irányitanám. meghogy..ezt nem tudom, hogy elmondani..
    szal': hogy ÉN vagyok. nézek ki a fejemen lévő két lyukból, érzékelek tárgyakat emberek, érzelmeket és nem utolsósorban magamat v. a testemet. és láttom a többi embert. De honnan tudjam, hogy ŐK kik? :)) hú, de hülyén hangzik, de vhogy igy van velem :D
  • Cheky
    sajna, nem az enyém, mert akkor egy pár cuccal több lenne a szobámban :)))
    Nem az enyém! nem én épitem, hanem sajna az ember -kénye, kedve szerint.
    magam, legfeljebb a szobámat épitem, ha van elég pénzem és pl. az ösök nem tiltják meg :))
  • Efreet
    ez a világ csak a te sajátod, magadnak építed fel olyanra, amilyenre akarod.
  • Efreet
    higyj abban, ami a legjobban megnyugtat, és a legközelebbinek érzed magad hozzá. ilyen egyszerű.
  • Garrett
    de az a valaki én vagyok, de mégsem...
    máshogy nem tudom leírni
  • Garrett
    ebben van valami... gyakrna érzem így magam.Pl benn a városban.. tömegiszony topic.

Tényleg vicces eljátszani a gondolattal ,hogy most gépelek ugye a billenytyűzeten, és nem is én csinálom hanem valaki irányít...

DE komolyan mondom hogy nem tudom mit higyjek a lélekvándorlásról. nagyobb gond hogy megfogalmazni se tudom értelmesen vajon milyen lehet...
  • Efreet
    pl a mindenről való lemondással, a világi dolgok hajszolásának (pénz, egyebek) elfelejtésével... hívjuk megvilágosodásnak. a végső boldogságot érik el.

ha az elefánt fejlettebbnek számít a kistücsöknél, akkor igen.
  • Cheky
    Hellosztok!
    Szóval egy pár hozzászólás utólag:
    The Zsenyka: #47! :)

Y: Szerintem Matekkal, fzikával, kémiával stb. mindent meg lehet magyarázni. az más kérdés, hogy az ember mikor lesz erre képes.

Coine: "lélek az ami igazán kiemeli az embert és ezért sztem qrvára nem a majomból fejlődtünk ki, persze aki majmot akar az ősének az nyugodtan választhatja azt én köszönöm nem."
    Akkor hogy jött létre az ember? bumm, és ott volt? :) nem, az ember is mint a többi élőlény is szépen lassan csiszolodtunk. Aztán már elértünk egyfajta fejlettségi szintet, amitől máslettünk mint a többi. (pl. kképesek lettünk a lélek befogadására...?)
    Ja és mért szégyeled, a szegény majmokdat? akármyire is nemtetszik, testvérek vagyunk! Láttam a NGC-en egy filmet, amiben egy majon megtanulta, az angol nyelvet (persze nem olvasott verseket...) megértette amit mondott az ember és a szavakat nem tanitották neki, halotta, mint a kisgyerek amikor beszélni tanul!

WaterHorse: "Bocsáss meg de akkor te mivel érzel? az érzelmeidet nálad melyik szerved váltja ki? Ha szerelmes vagy azt az érzést melyik szerved váltja ki? a szíved?"
    A szerelmet egy vegyület váltja ki, ami nemtudom pontosan hol termelődik. lehet, hogy az agyban de nem akarok hülyeségeket beszélni. Ez a vegyület okozza a szerelem összes tulajdonságát.

Azért ne legyünk annyira elszálva magunktól, mert mi emberek vagyunk és júj, de jó nekünk! Egy inteligens élőlény nem gyilkolja egymást, szenyezi be a környezetét, annyira, hogy már nem képes ott élni. Az ember csak saját magával foglalkozik. Képzeljük el, hogyha minden fiatal, ambiciózus tudost támogattunk volna és nem söpöljük el az utból, mert az én technologiám többet, hozz a konyhára! :) De ez már más tészta

Vallás: egy nagy baromság, amivel csak erőt nyer az ember. upsz, mégsem baromság? :)) ahány vallás van, annyi isten és mindenki azt mondja, hogy ő az igazi! Akkor hogy van ez? Az embernek szüksége van hitre, hogy vmiben higgyen és ne legyen egyedül. ezért müködik amióta "értelmes" ember létezik vallás is van. (azért érdekes, hogy amikor nagyon kivagyok bukva én is imádkozok és marhára szeretném ha létezne és segitene)
    Szerintem az ISTEN vmi más. Ott van mindenhol. és Mindenben!! (húha, de mátrixos volt:))) Belőle vagyunk. Isten testéből! (a kis metaista...:))

namég szorosan a topichoz hozzászolva: halál után a nagy semmi lenne? megszününk létezni? ha létezik a lélek, akkor nem. amikor meghalunk, a test olyan rossz álapotban van, hogy már nem birja fentartani magát. És a lélek? az még él! tehát vagy, megy a mennybe (másik dimenzió?) vagy másik testbe.
    lélek márpedig létezik (volt vmi kisérlet ahol megnézték az agy rászein az intenzitást normál álapotban és amikor pl bibliát olvasot, imádkozott az emberke. és utóbbi esetben egy kicsi rész sokszorosán ketyeget. Aztmondják ez a lélek otthona. kiváncsi lennék, ha egy emberből "kiszednék"! ... :p)
    nem tudom, hogy ti gondolkoztatok már rajta, mert én már régóta: nem érzitek úgy, mintha egy gépezetben ülnétek? irányittok vmit és néztek ki vhonan? ugyanakkor nagyon egyedül érzitek magatokat és azthiszitek, hogy csak "én" létezik és mindenki csak bábú lenne? elég hülyén van megfogalmazva, de nem tudom jobban.

ja, és ne nézetek lökötnek lécci :))
    Amint láccik, elég sok elvont sci-fit olvasok :)
    Csőváz!
  • Garrett
    :D ha előző életemben jő kistücsök voltam akkor a következőben lehetek elefánt :D? :DDDD
  • Garrett
    és a végső esetet mivel érdemli ki? -lamer kérdés de nem vagyok otthon a vallásokban...
  • Efreet
    jónéhány távolkeleti vallás szerint (Buddhista, Krsna..) nem csak az emberi testeknek van lelke, hanem minden tárgynak és élő és élettelen dolognak is. - vagyis gyakorlatilag végtelen számú lélek van a világon, és a majdnem örök körforgásuknak csak 1 rövid szakaszát töltik emberi testben. utána születhetnek újra egy meghatározott lépcsőn feljebb vagy lejjebb is, az elmúlt életében kiérdemelten. vagy végső esetben eljuthatnak a végcélhoz, ami hit szerint lehet megsemmisülés, egyesülés Istennel, nirvána, vagy ilyesmik.
  • Garrett
    hm ezzel azt hiszem meg is van oldva a dolog.
    De viszont érdekesek azok a dolgok amiket eddig leírtak...

Egyikre sincs magyarázat.
  • TheZsenyka
    A kérdés jogos:
    "Lélekvándorlás. Namármost akkor a lélekvándorlás szerint, aikor meghal a test a lélek átvándorol 1 másik testbe.
    De akkor, hogyhogy szaporodnak az emberek, tehát elvileg a lelkek is születnek újra és nem vándorolnak, mert többen születnek a világban, mint amennyien meghalnak.
    Erről mi a véleményetek ?"

Gondold csak el, hogy 200 évvel ezelőtt 900 millió ember élt a földön, most pedig bőven túl vagyunk a 6 milliárdon. Honnan jött ötmilliárdegyszázmillió lélek az utóbbi 200 évben? :)
  • Efreet
    a topiccal és a beszélgetéssel.
  • Ron Ragm
    mivel kapcsolatban?
  • Efreet
    mondj olyat, amit nem graffitin láttál, és te magad is hiszed az igazát.
  • Ron Ragm
    a rend az átlagemberek eszköze - a zsenik átlátják a káoszt:)
  • Efreet
    nem hiszem, hogy jobban tetszene, ha mindenki egyforma lenne... a káosz meg mint olyan, a legmagasabb rendezettség állapota.