269
Mi a véleményed róla, hiszel-e benne?
-
#148 hallottál már a tömeghipnózisról?
Leslie L. Lawrence (asszem így írják) járt Mongóliában sok törzsnél. egyszer az egyik törzsnél bemutattak neki egy sámánt. persze ő és a társai hitetlenkedve méregetteék, és nem hitték, hogy tud beszélni a halottakkal.
amikor a jurtában ülve beszélgettek a sámánnal, hirtelen tûz támadt, fejvesztve rohantak ki a szabad levegőre, míg a sámán békésen ülve betmaradt. amint kiértek, visszafordultak és láttùak, hogy a jurtának semmi baja sincsen. ismét bementek, és semmilyen tûzt nem észleltek, minden a helyén volt, nem volt semmi sem megégve. a sámán tömeghípnózisban részesítette őket. és ha van egy tehetséges szellemidéző, akkor akár ő is megtudja ezt csinálni. azt nem tudom hogyan, de ez létezik. -
#147 másrészt a kopogó szellem szinte biztos hogy nem szellem :)
azt (ha jól tudom) a tudatalatti hozza létre. ezért hallunk kopogást v. tárgyak mozgását. -
#146 ez igaz. -
#145 nem hiszem. akkor mért csak "embereket" láttak? kémai reakció v. mi az lehetne vmi állat, v. egy forma. nem egy ember, arcal, ruhával... -
#144 a piroska és a farkas EGY stor, és egyéltelmüen rá van pecsételve a mese jelző.
Amig vki egyéltelmüen nem bizonyitja be a szellemek létezését v. ellenkezőjét, addig minden lehetséges.
a kisértet történetek szerintem ugyanaz mint az ufosok. -
#143 nem feltétlenül! az is elhet, hogy kémiai illúzió a szellemek látványa. úgy értem, hogy egy helyiségben többen is lathaják ua.-t a szellemet, tehát létezik, de nem biztos, hogy az a lélek lenne. csupán kémiai reakciók a levegővel, vagy mitudomén::-) -
#142 HA léteznek szellemek, az egyéltelmüen bizonyitaná, hogy van lélek és már közelebb kerülnénk a reinkarnációhoz :)) -
#141 sztori az mindig van.
ezzel az erővel: hiszel a Piroska és a Farkasban? -
#140 de igen!:-) de kicsit azért kapcsolódik Cheky kérdéséhez miszerint hiszünk-e a szellemekben. -
#139 Ez nem kicsit off topik :D -
#138 uh bazz, reklamációnak olvastam a főcímet :D
Néztem hogy mennyi hülye ember van itt -
#137 pedig elég sok történet van róluk... -
#136 őszintén szólva én semmilyen formában sem hiszek bennük. -
#135 én nem ilyen történetre gondoltam :) -
#134 én kicsi koromban féltem, minden hová szörnyeket, szellemeket képzeltem (hál istennek, nem minden éjszaka). aztùan,a hogy nőttem rájöttem, hogy az árnyak azért vannak a falon, mert elment egy kocsi az utcában, a szekrény azért reccsen egyet, mert a bútoroknál ez természetes, és az a fehér izé, csak a ruhám a széken. és már el is tûntek a szellemek!:-) -
#133 oki.
nem beszélem be magamnak,de annyi történet lengi körül ezt az egészet, hogy kiváncsi vagyok a véleményetekre :)
Azt mondod, hogy az összes szellemes-kisértetes történetek csak kitalálciók? -
#132 asszocíációval: szellemek-->vámpírok, szörnyek
viszont ha az illuziósra gondolsz, akor azt arra értettem, hogy te azt hiszed, hogy vannak, mert bebeszéled magadnak.
viszont a reggelizős, csak egy kis intermezzo volt az életemből:-) kicsit off voltam, tudom, sorry:-) -
#131 most ez hogy jön ide? -
#130 hmm..hogy is volt? az élet csupán illuzió:-)
mondom most én, bezzeg tegnap alig bírtam aludni. elkezdtem nézni még nyolckor az "Interjú a vámpírral"-t, de tíz perc után átkapcsoltam, csak az a hülye kép Tom Cruise véres fogáról belefészkelte magát az agyamba! plusz tegnap délig aludtam, és nem csináltam semmit egész nap, tehát egyáltalán nem voltam fáradt. mind ezekből következett, hogy reggel 3-ig olvastam, aztán meg a gyomrom korgott annyira, hogy majd kiestem az ágyból, szal "megreggeliztem".
amùgy szellemek nincsenek!:-) -
#129 A szellemekről mi a véleményetek? vagy másnéven kisértetek. Szerintetek valóban léteznek és kik ők? -
#128 nem mondom, hogy én hiszek benne. az mondjuk ok, hogy az egész univerzum maga Isten. -
#127 nem hagyják el, mert a csillagközi express elromlott, a gyalog meg sokáig tart. :)))
de ezek kivül miért is nem hagyhatják el? -
Mihaii-san #126 a Földön élő lelkek nem gahyják el a Földet, ez nem ilyen egyszerű -
#123 na ezt újra kezdem, mert nem lehet nagyon értehtető:
"ez a matezimusos dolog kezd a fantasztikum felé iranylulni, úgyhogy nem nagyon hiszek benne."
és még hozzátenném, hogy szerintem az ember mindig a lebonyolultabb dolgokban keresi a választ, holott szerintem a legkézenfekvőbbek a helyesek. -
#122 ez a matezimusoso dolog kezd a fantasztkum felé irányul, úgyhogy nem nagyon hiszek benne. -
#121 ha az, hogy elméxek az álmaimra az erős szellem jele, akkor lehet, hogy igaza van mihaiinak :)
sokszor volt, hogy nem tudtam ezt álmodtam, vagy tényleg megtörtént. -
#120 biztos, hogy nem. Amikor éjszaka felkelek én nem tudok olyan dolgokkal foglalkozni, mint lámpaoltás... :)
#112: én sajnos nem úgy vettem észre :(
Régebben sokat álmodtam a telekinézisról. Volt mikor egy öreg férfi leejtett vmit és meg felvettem neki. persze a kezeim nélkül. meg hasonlók. Érdekesnek is találtam, hogy ilyen sokat álmodtam róla, igy ki is próbáltam. de nem volt siker:) persze lehet, hogy nem akartam elégé erősen...
#112: metaizmus: én is alig tudok róla vmit. csak a haver mesélget róla. Vmi olyasmi, hogy az isten benne van mindenben, valójában ő az univerzum. sőt multiuniverzum...
isten sem tökéletes, hanem mindig fejlődik, mint egy gyerek.
ja meg amit múltkor mesélt nekem: van egy képlet, amiből MINDEN kiszámitható, meghatározható. ezt a képletet isten sem ismeri (mivel belőle van) és meg akarja tudni mi ez. ezért teremtette az életet (meg nem akartegyedül lenni...) hogy majd a "fiai" megcsinálják.
ezt ne vegyétek szó szerint, én ezt szürtem le.
#118: igen, ezt már kibeszéltük a barátommal kb. 6.ban :)Az emberi szem nem tökéletes (mert mi/ki az?) = nem fog fel mindent, vagy tévesen ábrázol. tehát semmi sem biztos ami körülöttünk van.
pl.: Matrix :)) "Valóság? Mi az? Hogyan irnád le? Ha az amit látsz, érzel, izlelsz akkor a valóság csak az agyad által megfejtett kódhalmaz." vhogy igy volt. nem tom már fejből... :) van benne vmi, nem? -
Mihaii-san #119 minden ami körülöttünk van rezgés, és mi is teremtünk rezgéseket, és olyannak látjuk amilyennek akarjuk... -
#118 egyébként ne keress benne semmi féle reinkarnációval kapcsolatos dolgot. ezt a filmet csak viccként hoztam fel, de érdemes megnézni, nagyon jó, és nagyon aktuális témával foglalkozik! -
#117 javaslom a tk-t! -
#116 :-)
persze, ezért van, hogy mindenki másképp fogja fel, látja a dolgokat.
azon már gondolom ti is elgondolkodtatok, hogy lehet, hogy csak ti látjátok így a dolgokat, a többiek nem ugyanazaokat a formákat, színeket észlelik, mint ti. nem tudom, hogy ez mennyire állja meg a helyét, de miért is ne! -
#115 ezt a gondolkodásosdit most jól megmagyaráztam:-) -
#114 cifra világszemlélet? lehet, pedig nem igényel sok gpondolkozást, csak bele kell gondolni egy picit!:-)
egyébként még nem hallottam a metaizmusról. mi az? -
#113 vagy az is lehet, hogy félálmoban voltál. és kinyitottad a szemed, estleg fel si keltél és láttad, hogy a villany villog. szólni akartál apukádnak,de azt már nem tetted meg, mert visszaaludtál. -
Mihaii-san #112 Az király ha ennyire élénken emléxel ilyesmire, mert azt azt jelenti, hogy erős a szellemed, és akkor még nagy dolgokat hozhatsz létre az életedben. -
#111 igen. olyasmire emléxek, mintha mondtam volna, hogy ki kell cserélni.
-
Mihail #110 Az élet illúzió.
De ezt mélyebben kell értelmezni. -
Mihail #109 Egy kérdés: az is az álmodman volt hogy szóltál a vaterodnak? Egyebként szerintem ez egy egyszerű dolog: Miküzben aludtál, a lelked ki kelt a testedből és felkapcsolta a villanyt, meg azokat csinálta amiket leírtál. -
#108 Hello!
Egyáltalán, nem Halottam már sokkal cifrább világszemléleteket is, ami a tiédhez közel sem jöhet. Különben van benne vmi.. :) De erről a barátom tudna többet mondani. <-- Halottál már a metaizmusról? :))) -
#107 nem tudod, mikor van a tvben? vagy inkább menjek tk-ba?
Történt a napokban egy érdekes dolog velem:
Egy éjjel azt álmodtam, hogy felkapcsolom a szobámban a villanyt és nagyon villog, mintha kiakarna égni. Szóltam is az apunak, hogy ki kéne már cserélni.
Másnap reggel mondta az anyú, hogy kiégett a szobámban az égő. Még kába voltam és azt mondtam, hogy tudom, már tegnap is csak villogot. Késöbb jöttem rá, hogy csak álom volt!!!