Balázs Richárd

Újabb világvége marad el

Egy interneten terjedő pletyka, mely szerint egy hatalmas űrszikla csapódik a Földbe, elég közfigyelmet nyert ahhoz, hogy a NASA is állást foglaljon a témában, cáfolva a legújabb világvégét.

Az apokaliptikus forgatókönyv szerint az aszteroida becsapódás szeptember 15 és 28 között következne be Puerto Rico közelében. "Nincs tudományos alapja annak, hogy egy aszteroida, vagy bármilyen más űrbeli objektum becsapódik a Földbe ebben az időszakban" - jelentette ki a NASA közleményében Paul Chordas, a NASA Sugárhajtómű Laboratóriumában működő Földközeli Objektumok Hivatalának vezetője. Reméljük, ez nem azt jelenti, hogy szeptember 29-én várható a végzetes találkozás...

Az amerikai űrügynökség közleménye szerint bármely ismert aszteroidával az ütközés esélye az elkövetkező évszázad során kevesebb, mint egy a tízezerhez.

Nem ez az első interneten keresztül terjesztett világvége történet, ugyanakkor elég régóta kering és elég nagy tömegeket mozgatott meg ahhoz, hogy felkeltse a NASA figyelmét. "Még mindig kapunk hívásokat és email-eket, a szeptember pedig egyre közeledik" - indokolta lépésüket D.C. Agle, a Sugárhajtómű Laboratórium szóvivője. "Vannak híresztelések, melyek idővel már önmagukat táplálják, ezért jó ötletnek tűnt egy nyilatkozat kiadása"

Meglepő módon ennél egyértelműbb esetekben is képesek megszólalni az amerikai hatóságok. A Nemzeti Óceáni és Légköri Hivatal (NOAA) hivatalosan cáfolta a sellők létezését, mondván eddig nem találtak bizonyítékot vízi humanoidok létezésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #14
    "Az apokaliptikus forgatókönyv szerint az aszteroida becsapódás szeptember 15 és 28 között következne be Puerto Rico közelében. "

    Mindig csodálkozom, hogy lehet ennyi hülye és ostoba ember. Bárkinek, aki elvégezte az általános iskolát, csilingelnie kell a vészharangnak, hogy ostobaság ez a mondat. Egy olyan rendszerben, ahol minden mozog, ha a becsapódás ideje két hetes idősávban mozog, ott a helyszínnek még bizonytalanabbnak kellene lennie.
  • Ragnaar #13
    A 15% nem biztos, gondoltam majd valaki kijavít, ha van pontos adata de úgy emlékszem nagyságrendileg valami hasonlót olvastam a 'lefedettség' az űr figyelését illetőleg. Lottónál az 5-ös nyereményre valóban több a játékos, viszont az esély jóval kisebb 1/44 millióhoz (erre most találtam adatot googleon). Úgyhogy ha összekombináljuk a bármely ismert aszteroidát az 1/10000 valószínűséggel a 15% észlelési lehetőséget (ami jelenthet akár 5x annyi aszteroidát is mint amennyi jelenleg ismert és észlelt) akkor azért nem kizárt, hogy egyszercsak minmeghalunk..
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 19:57:49
  • Irasidus #12
    Teljes égboltot figyelik, nem csak szakcsillagászok és automata távcsőhálózatok, de amatőrök millió is. Ez a 15% nem tudom honnan veszed. A NEO kutatása meg olyan ütemben történik, amennyi pénzt áldoznak rá. A lottót minden héten kihúzzák, és nem egy valaki játszik, minta Föld. Nem ugyanaz a statisztika. Nagyon-nagyon kicsi az esély rá, bár nem nulla. Viszont mindennek van veszélye, semminek nincs nulla kockázat, így azért nem árt mérlegelni a valós és elenyésző veszélyek terén. Persze mindenki örülne, ha több pénz lenne a kutatásra, azt elismerem.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.24. 16:36:50
  • Ragnaar #11
    "Nincs tudományos alapja annak, hogy egy aszteroida, vagy bármilyen más űrbeli objektum becsapódik a Földbe ebben az időszakban"

    És hány százalákát figyelik is az égboltnak ? 15% ?

    "Az amerikai űrügynökség közleménye szerint bármely ismert aszteroidával az ütközés esélye az elkövetkező évszázad során kevesebb, mint egy a tízezerhez."

    És a lottó5-öst se nyerik meg soha ugye ?
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.24. 16:21:30
  • Ragnaar #10
    De gyíkemberek vannak. Nem láttad a Jupiter ascendinget ?

  • Akva #9
    Most már csak a Bibliát kéne megcáfolniuk, és tökéletesen tudományos cégnek fognak tűnni.
  • overseer-7 #8
    jah.. ezt bizony jól látod.
    a sellők már nagyon régóta egy titkos társaság mögé bújva próbálják átvenni a világhatalmat.
    Megszerezték a médiát, befurakodtak a politikába, irányítják nagyrészt a gazdaságot, és teljes egészében a monetáris szektort a bankrendszert.
    Időközönként válságokat generálnak és a különféle spekulációs, manipulációs és média eszközeikkel ilyenkor aratnak.. és lassan készen állnak bevezetni a nagy pax sellő romana birodalmat. Akkor csak ez az egy világkormány marad meg, és erőszakkal meg önkény törvényekkel fognak uralkodni rajtunk.
  • Cyberdog #7
    Ezt a világvége hülyeséget a sellők terjesztik, a trollokkal közösen. Így terelve el magukról a figyelmet, hogy léteznek. Kész összeesküvés ez az egész. :D
  • kvp #6
    "És lehet, hogy az egész krízis mögött nincs is semmi tudatos intelligencia, csak a végtelen emberi hülyeség?!"

    Errol anno Standalone Complex neven szuletett egy erdekes japan rajzfilmsorozat. A jelenseg egyebkent letezik a valosagban is: http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Stand+Alone+Complex (az anonymous mellett jo pelda erre az emergens csoportviselkedesre az al-kaida es a globalis nagytoke mukodese is)

    "Még a végén azt is kitalálják, hogy Youkaik sem léteznek, meg talán a mikulás sem..."

    En a boszorkanyokban sem hittem, amig be nem jegyeztettek a szovetseguket hivatalos szervezetkent. A modern mikulas pedig a coca cola bejegyzett vedjegyei kozott talalhato. Yokai pedig viszonylag nagy mennyisegben talalhato minden anime konferencia kornyeken. Valamiert vonzzak oket.
  • NEOreg3 #5
    Kár.