Ötvös Tibor

Kié lesz a THQ?

A THQ számos viszontagságos év után feladta a küzdelmet és hivatalosan is csődöt jelentett. Ma pedig elindult a kiadó eladását célzó aukció, melyre nagyon sokan be is jelentkeztek.

A jelenlegi állás szerint a Warner Bros, az EA, a Ubisoft , de még a Double Fine is esélyes a vevői szerepkörre. Ha azonban egyikük sem kínálja az elvárt összeget, akkor a THQ a Clearlake befektetői csoporté lesz minden 60 millió dollárért. Ez azért nem olyan sok pénz - főleg, ha a címeket nézzük.

A kiadóval együtt ugyanis rengeteg sikercím jár. Itt van mindjárt az egyik legjobb, a Saints Row sorozat, mely eddig három részt élt meg, de már úton a negyedik is. A Homefront, minden korábbi híresztelés ellenére szintén szép siker lett, hiszen 2,5 millió példányban fogyott. A második rész is zöld utat kapott, melyet ráadásul a Crytek fejleszt.

A Company of Heroes is érdekes eset, hiszen a stratégiai program első része klasszikussá vált és elméletileg mindjárt itt a második rész is, mely már szinte teljesen kész van. Így ebbe befektetni nagyon az új tulajdonosnak nem kell. A Darksiders eddig két részt élt meg, ám sajna egyik sem volt kirobbanó sikernek nevezhetőm pedig a játékok nagyon jól sikerültek. Talán egy új csapat frissíteni tudna a franchise-on.



És itt van természetesen a Metro-széria is, mely szintén nagy lehetőségeket rejt magában és melynek második része is már csak kiadásra vár. És vannak olyan címek, melyek további sorsa kérdéses lehet. A Red Faction is ilyen. Az eredetileg FPS-nek indított széria később külső nézetes akcióvá vált, majd legutóbb sci-fi horrorként tért vissza. Utóbbi nem aratott osztatlan sikert, így kíváncsian várjuk, mi lesz a további sorsa.

Hasonló az MX vs ATV sorsa is, mely eleinte nagyon szépen teljesített, ám az évek során egyre gyengébb színvonalon hozta a kötelezőt. A stúdió legsikeresebb sorozatai azonban kétségtelenül a WWE és a WarHammer 40k franchiseok, melyek megszerzése miatt már biztosan megéri a 60 milliós kikiáltási ár.

Ugyanakkor a South Park Studios már jelezte, hogy véleményük szerint a THQ nem rendelkezhet egy még nem kiadott játék sorsáról és szerintük a The Stick of Truth jogai őket illeti, így azt nem lehet árverésre bocsátani. A Sega pedig jelezte, hogy 15 millió dollárt adna a Relic Entertainmentért, a Koch Media pedig a Volition Inc.-t szeretné megszerezni (Red Faction, Saints Row). Szóval úgy tűnik, hogy darabokban kel majd el a cég.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • heist #11
    Ez nekem nem kikapcsolódás, inkább idegesítő volt...
    De persze ha neked ez kellett, hát akkor nincs mit tenni.
  • WoodrowWilson #10
    Való igaz, de nem a magyar piacon fog múlni. Egyébként meg, de csak karácsonyi Steam-akcióban.
  • Interstate 95 #9
    Ez érdekes mert nem olyan rég még arról lehetett olvasni, hogy a Saints Row: The Third akkora eladást produkált hogy akár meg is menekülhet a cég. Minden esetre engem nem érint úgy igazán a dolog, az említett játékon kívül mással nem játszottam.
  • NovaTerra #8
    Meg is vetted?

    Senkinek nem kell az a játék, amivel sokan játszanak, de kevesen veszik meg.
  • WoodrowWilson #7
    Nekem például kell. Jó kikapcsolódás. Az igaz, hogy többször nem akarnám végigjátszani. Viszont a sztori nagyon érdekel.
  • heist #6
    Igazából semmi sincs a Darksiders-ben ami egy kicsit is megmozgatná az embert. AZ első rész nem volt olyan rossz, de egyszer végigviszed aztán kutyának se kell már.

    A második rész meg már borzalmas volt. Én 5 percig bírtam játszani de ez a folymatos hack 'n slash megállás nélkül, kinek kell ez?
  • Lokker #5
    Csak ne az Uborka vegye meg a Vigil-t mert akkor a következő rész címe már "Assassins Darksiders Creed 3" lesz. Igazából nagyon csalódott vagyok, hogy csődbe ment a THQ. Én úgy érzem igazi klasszikus játékokat tettek le az asztalra.
  • WoodrowWilson #4
    Na vazz, pont a Darksiders nem kell senkinek? Szomorú leszek, ha nem lesz folytatás.
  • lammaer #3
    Hát igen, tegnap már az eredmény is megvolt.

    Studios:

    Sega bought Company of Heroes developer Relic for $26.6 million. Zenimax (Bethesda) bid $26.3 million.
    Koch Media bought Saints Row developer Volition for $23 million. Ubisoft bid $5.4 million.
    Ubisoft bought new studio THQ Montreal for $2.5 million. No other bids.
    Darksiders developer Vigil did not find a buyer at this time.

    Properties

    Crysis developer Crytek purchased Homefront for $500,000. No other bids.
    Koch Media purchased Metro property for $5.8 million. Ubisoft bid $5.175 million.
    Ubisoft bought South Park rights for $3.2 million. No other bids.
    Publisher Take 2 purchased new Evolve property for $11 million. Developer Turtle Rock Studios bid $250,000.

    Read more at http://venturebeat.com/2013/01/23/thq-auction/#IGoDPmXJeLXEwCY3.99
  • Cumshot #2
    TQ-et keszito csapat mar egy ideje hegeszti ezt a jatekot. Kickstarter project.