Ötvös Tibor

Bemutatkozott a Metal Gear Solid: Ground Zeroes

A héten jelentette be hivatalosan is a Konami és a Hideo Kojima a méltán népszerű és eddig többnyire Sony exkluzív Metal Gear Solid sorozat legújabb részét, mely a Ground Zeroes nevet kapta és ezúttal mindenre megjelenik.

Aki ismeri a háttértörténetet, az tudja, hogy Zero igazából Snake parancsnoka volt a harmadik részben, de később a legnagyobb ellenségek lettek. Zero a SAS tagja volt (ahogy a Boss is), majd később a CIA-hoz állt át. Ott felvette Donald Andersont és Dr. Clarkot. A Snake Eater hadművelet után a két úriemberrel és Big Boss és EVA társaságában megalapította a Hazafiak csoportot.

Miután Big Boss nem volt elégedett a Hazafiak akcióival, kilépett és megalapította a Militaires Sans Frontières csapatot és ettől kezdve Snake-kel ők is ellenfelek lettek. A Peace Walker epizódban Big Boss megalapítja az Outer Heaven, mely a legjobb katonákat gyűjti egy tömegbe. Ide jut be a fiatal Snake és csap össze Big Boss-szal.


És hogy ez miért fontos? Nos, az Outer Heaven Észak-Afrikában található meg és a Ground Zeroes képei alapján az új rész is ebben az országban játszódik. Így szinte biztos, hogy valamilyen szinten kapcsolódik majd Snake korábbi kalandjához, de Big Boss-hoz biztosan.

A Ground Zeroes főhőse ismét Snake lesz, aki élete eddigi legveszélyesebb küldetését vállalja el. A játékmenetet tekintve egy teljesen nyitott világgal rendelkező alkotást kapunk, vagyis szabadon mozoghatunk benne és tetszőlegesen használhatjuk fel az összes járművet, amit találunk.

A fent látható trailer elég látványos és kis betekintést nyújt abba, mit is tud a FOX Engine. A Metal Gear Solid: Ground Zeroes elméletileg csak a jövőre jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skynet #11
    Még jó hogy a videóban és promó képeken szereplő karakter nem Snake hanem Big Boss...De ez se zavarja a cikkírót,legyen a játékban ismét Snake a főhős...:D
  • Skynet #10
    Kulcsszó:
    "Elvileg"

    A tények: Az eddig bemutatott multiplatform címek egytől egyig rondábbak képen és videóban egyaránt mint a jelen gen....

    Egyébként a cikkíró azért tájékozódhatna látszik netről ollózta össze minden MGS tudását..:D
  • NEXUS6 #9
    Asztem amikor a múltkor a MGS Rising-ből valami demót láttam, hogy ez a széria is kifújt.

    De ez a videjó viszont elég súlyosan űt, mint a szelesmónika.
    Vasza, nemtom mikor vártam utoljára játékot, de ezt most nagyon!
  • NEXUS6 #8
    Akkor végre lesz másik játék is a telómon a zengribőrc mellett!
  • zola2000 #7
    A wiiuban elvileg egy közepes dx11es kártya lesz, meg 2gb ram(a mai konzolokban 512 mega van), ehatehat azért egy közepes előrellépés a ps3 után, annyi persze jogos hogy 6 év után nem elég.
  • zola2000 #6
    A cikkben az áll, hogy ez mindenre jön.
  • jeti00 #5
    az MGS-ben sosem kellett még csalódni, nem csak látvány de a sztori is mindig jó
  • Old PS Fanboy #4
    Kojima már tavaly kifejtette, hogy a Wii U részükről mehet a levesbe.
    PC-re fogom megszerezni.
    Amúgy meg ODABASZARINT!
  • Skynet #3
    Wiiu-n... Persze..:D
    A wiiu a mai napig nem mutatott fel szebbet mint a két 5 éves konzol. Mindig csak a hírekben mondják hogy szebb lesz,de az eddigi képek mást mutatnak, sőt egy két játék nemhogy nem szebb, rondább mint a jelenlegi generációs cuccok..:D
  • zola2000 #2
    Úgy értem ha x360on és ps3mon lesz ilyen akkor ez tényleg az optimalizálás csúcsa felé közelít.