Ötvös Tibor

Csúnyán besült a The Expendables 2

Manapság egyre kevesebb olyan játék jelenik meg, melyek valamely mozifilmet próbálják meg átültetni a monitorjainkra. Ez igazából jó hír, hiszen alig akadt az utóbbi években olyan alkotás, mely legalább közepesre sikeredett volna.

Legutóbb a Transformers 3 kapta meg a maga adaptációját Dark of the Moon címmel, mely szintén nagyon gyenge lett és a Sega próbálkozott pár aktuális szuperhősös film portjával, melyek szintén rossz emlékeket idéznek fel a játékosokban. Most pedig a Ubisoft döntött úgy, hogy átülteti a hamarosan a mozikba kerülő A feláldozhatók 2-t a monitorjainkra.



Az előjelek elég biztatónak tűntek, ám azt már most előre ki kell jelenteni, hogy a The Expendables 2 az egyik legrosszabb adaptáció, ami valaha elkészült. Ha nem lenne a G.I. Joe, akkor pályázhatna az első helyre is. De lássuk, mivel is érdemelte ki a játék ezt a negatív kritikát.

A The Expendables 2 egy oldalra scrollozós akciójáték, melyben a csapat négy tagját (Barney, Gunner, Yang és Caesar - azaz Stallone, Lundgren, Li és Crews) irányíthatjuk, akik azonban csak nagyjából hasonlítanak az eredeti karakterekre. A hangok viszont pocsékak, sokadrangú szinkronszínészek mondják fel a szövegeket, akiknek a hangja ráadásul csak nagyvonalakban hasonlít a színészekéhez.

De egy akciójátéknál az akción van a hangsúly, ám sajnos a játék itt is rengeteg hibával rendelkezik. Először is a pocsék kamerának köszönhetően szinte sosem látjuk, pontosan mire is lövünk. Aztán semmi taktikázásra nincs lehetőség, csak haladunk előre és írtjuk a többnyire nem látható ellenfeleket.



A változatosságot az jelenti, hogy néha belső nézetből is oszthatjuk az áldást, például amikor a repülőnkkel menekülünk az ellenség elől. Ám ezek a részek nagyon rövidek és nem is igazán hangulatosak, vagyis a szerepüket nem sikerült betölteni. A grafika maximum az elfogadható szintet üti meg, a játékmenet pedig hamar unalomba fullad.

Elméletileg karaktereink minden sikeres küldetés után tapasztalati pontot kapnak, melyet a képességeik között tudunk elosztani, ám ez teljesen felesleges. A kezdő Barney és a teljesen felfejlesztett Barney között szinte semmi különbség nincs, így teljesen felesleges ezzel a dologgal vesződni.

A karakterek állandóan megakadnak valamiben, a kivégzések inkább nevetségesek, mint véresek (ráadásul ko-op módban mindenkinek végig kell nézni, ahogy a társuk kinyírja azt az egy szerencsétlent), a kameráról pedig jobb nem is beszélni. A The Expendables 2 csúnyán félresikerült és csak remélhetjük, hogy a film jobb lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #17
    Feltűnt egyvalami: az irányított karakter lassabban követi a célkeresztet szerintem.
  • Shep #16
    Én kipróbáltam, hát tényleg nem egy világmegváltás és a célzót sosem tudom hol van mert annyira láthatatlan az akció során de ettől eltekintve ilyen 10-15 perces lövöldének tökéletes.
  • Zombee #15
    Ez alapján nem kell leírni a filmet, általában az összes ilyen adaptáció gyenge. Kipróbáltam, valóban nem nagy eresztés, bár el lehet lenni vele biztos egy darabig. Legalább nem bugos, már az is valami :).
    A filmben azért bízom, ilyen szereplőgárdával eleve nem lehet szar.
  • 1080pBen #14


    Hát a filmről készült játék is elég gagyira sikeredett..
  • Zombee #13
    Mielőtt fikáznád a fikázót! Én a cikket egy másik cikk végén lévő "Tudomány, Mobil, Film, Játék" cikkajánló listából szúrtam ki, bocs, ott nem volt feltüntetve, hogy a négy kategória közül melyikbe tartozik. Tehát igenis félrevezető.
  • nyuny01 #12
    Ember miért nem figyelsz, megint csak remegsz és fikázod a cikkírót! Aztán meg jönnek a meglepik...
  • bujtorgy #11
    A film biztosan jobb lesz!
    :-)
  • bcrics #10
    10.-én elvileg jön pcre az új spiderman játék, majd arról.minél hamarabb egy tesztet tibikem legyszives...
    Remélem torrenten minél hamarabb fenn lesz...juj.
    Amúgy olvasgattam itt a jatekteszteket és mégis milyen konfigon toljatok mert a screenshotok elég fapados kinezetet sugallnak legtöbbször..800*600 low quality.
  • xido #9
    1..játéktopic,aki ezzel is beszopja a címet,magára vessen:)
    2..Tibi is tud néha viktori szinteket megütni
    3..honnan a rákból derült ki a játék milyensége,mert én még nem láttam sehol terjeszkedni..vagy csak promo anyagot tesztelőktől jött a kritika?
  • gombost #8
    Te meg tanuljál meg helyesen írni, mielõtt nyelvtannáciskodsz!