Ötvös Tibor

Remek lett az Angry Birds Space

Az Angry Birds minden idők egyik legsikeresebb alkotása, mely több milliós rajongótáborral bír. Pedig maga a játék nagyon egyszerű: a pályán található kalitkákat kell kis madarainkkal feldönteni és így kiszabadítani az abban raboskodó társainkat.

A számos részt és mellékszálat megélt alkotás most egy új környezetbe helyezi át a játékmenetet. Ezúttal a gravitáció hiányával is meg kell küzdenünk, hiszen az Angry Birds Space az űrben játszódik. Itt már olyan dolgokat is bele kell számolnunk a lövéseinkbe, mint a bolygók vonzása és hasonlók.



A célunk maradt ugyanaz, mint eddig, azonban mint már említettem számos újdonság nehezíti meg a dolgunkat. Ilyen az új, nehezebben törhető tárgyak megjelenése, melyeknél valóban át kell gondolnunk a lövéseket. Természetesen most is kapunk számos madarat, melyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az alap most is a vörös, mely semmi extrát nem nyújt. A zöldekkel a vastagabb tárgyakat tudjuk áttörni, a kék több darabra válva szőnyegbombázást hajt végre, míg a fekete lukat robbant a falba. Újdonság a jeges madár, mellyel megfagyaszthatunk különböző tárgyakat, melyeket így könnyebb széttörni és a lila madár, melyek irányított rakétaként működnek.

Az űrben nem állnának meg a ketrecek a helyükön, így a kiszabadításra váró malacok sem a megszokott helyen vannak. Lebegnek az űrben - azaz a pályán - és nekünk így kell őket eltalálni. Segítségnek ott vannak a kisebb planéták, melyek vonzáserejét számos alkalommal kell kihasználnunk.

Egyes szinteken találunk elrejtett tojásokat, melyeket feltörve titkos szintekre juthatunk. Ezeken korábbi klasszikus játékokból ismerős helyzeteke találhatunk. Az Asteroidsra hajazó szint például remek lett. Az Angry Birds Space negatívuma egyébként épp ebben rejlik. Némely szint annyira nehéz és összetett, hogy sokan nem tudnak majd mit kezdeni vele - az első pár próbálkozásánál.

Ám a játék épp úgy vonzza vissza a rajongókat, mint a bolygónk a madarakat. Szóval valószínű mindenki ad neki majd több esélyt, mert a Space meg is érdemli.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nextman #23
    Szerintem atom allat kiraly lett, jobb, mint az eddigiek. Csak a 2 jatszhato palya a keves..
  • Gerygrey #22
    "a gravitáció hiányával is meg kell küzdenünk (...) már olyan dolgokat is bele kell számolnunk a lövéseinkbe, mint a bolygók vonzása és hasonlók."

    Kedves cikkiró, tessék már eldönteni, hogy a gravitációval vagy a hiányával kell megküzdeni? :)
  • donceleger #21
    Akkor én is felszólalok az értelem nevében, hogy maradj csendben és ne beszélj butaságot, ha nem tudod miről van szó! Ha te ebben nem látsz újítást, akkor veled van a baj. Szifos-ra eddig is fizetős volt, droidra meg ingyenes.
    Unaloműzésnek meg tökéletesen! Remélem hamarosan jön symbianra is!
  • shamanist #20
    Bár nem mindegy, hogy fekete luk vagy Fekete lyuk

    A játékkal nem játszottam. Melyiket robbantja a falba?
  • qetuol #19
    a luk is éppoly helyes, mint a lyuk (lásd Magyar helyesírás szabályai)
  • Rapid81 #18
    Én a Space-t kivéve (mert ebből a cikkből jöttem rá, hogy ilyen is van), minden Angry Birds-zel játszottam és sosem fizettem érte sem pénzben, sem természetben, sem sehogy, mert Androidra ingyenes.

    A reklámos dolgodat meg nem értem... Ha nem vagy neten, akkor semmilyen reklám nem jelenik meg semmilyen Androidos programban. Rányomni meg végképp nem kell...

  • Szefmester #17
    Nincs szifonom, és amúgy sem fizetnék érte de akik ezzel játszanak azok ha pénzzel nem is de másképp tuti fizetnek. Meg aztán: http://www.sg.hu/cikkek/88252/az_elso_angry_birds_space_reszletek

    Reklámokat nem nagyon látok hála az adblocknak. És ez így van jól. Ha ízléses a reklám, vagy humoros, netán a valóságot tartalmazza akkor érdekel, de addig inkább tiltom.
  • endrev #16
    Kedves Ötvös Tibor, LYUK, nem luk.

    Tényleg nem mindegy hogy hányan játszanak is hosszan a játékkal, és hányan csak letöltik.
  • Rapid81 #15
    Az Angry Birds mióta fizetős?? Jaaa, a burzsuj iSzar fanoknak tényleg fizetős... Androidon ingyenes.
  • SkyN3t #14
    Kiszabadítani a társainkat ??? Csak nekem tünt fel hogy le kell zúzni a disznókat mert lopják a tojásokat? Mellesleg szerintem pont az a baj hogy túl könnyü lett a játék...sajna elég hamar végig lehet pörgetni :S