Ötvös Tibor

2012 legérdekesebb új címei

A játékvilágban szinte nagyítóval kell keresni azokat a címeket, melyek nem valami korábbi alkotás feldolgozásai vagy egy újabb folytatása. Szerencsére jövőre is lesznek frissen bemutatkozó franchiseok, melyek közül a legérdekesebbeket vesszük most sorba.

Kezdetnek itt van a héten egyszer már bemutatott Asura's Wrath, mely a Capcom friss alkotása lesz és február 21-én a polcokra kerül. A játék hőse az egykoron nagyon megbecsült Asura, akit azonban isteni társai elárultak és kitaszítottak Shinkoku birodalmából. A bosszú ideje 12 ezer évvel később érkezik el, amikor egy titokzatos hang ébreszti fel hősünket álmából és elindul egykori barátai ellen.



Melyik érdekel a legjobban?
(Összesen 169 szavazat)
  • Asura's Wrath
    7 % (12 szavazat)
  • Quantum Conundrum
    9 % (16 szavazat)
  • Lollipop Chainsaw
    4 % (7 szavazat)
  • I Am Alive
    31 % (52 szavazat)
  • Dishonored
    6 % (10 szavazat)
  • KoA: Reckoning
    6 % (10 szavazat)
  • Inkább egy folytatás
    30 % (51 szavazat)
A beat'em up csak azoknak ajánlott, akik kedvelik a japán stílusú és hangulatú alkotásokat és nem viszolyogtak egy Bayonette vagy Vanquish végigjátszása során az ott látott megoldásoktól illetve a játékmenettől. Az Asura's Wrath első körben csak konzolokra jelenik meg, de a Capcom logikáját ismerve később kapunk majd egy - szörnyű - PC-s portot is.

A Bethesda elég jó kis évet zárhat, hiszen bár a Rage nem aratott akkora sikert, mint azt várták volna tőle, de az év végén megjelent The Elder Scolls V: Skyrim kirobbanó siker lett. Épp ezért kérdéses, hogy a jövő év második felében megjelenő Dishonored melyik tábort erősíti majd. A játék főhőse Corvo, a Császárnő legendás hírű testőre. Mikor Lord Regent összeesküvése miatt a Császárnő meghal, a legtöbben minket gyanúsítanak a gyilkossággal. Ám Corvo nem véletlenül lett legendás, hiszen ügyessége mellett természetfeletti erőkkel is bír, melyek a világ egyik leghalálosabb emberévé tették.



A harmadik cím a 2008 óta készülő Ubisoft produktum, az I Am Alive, mellyel már számos alkalommal foglalkoztunk kiemelten, így most ez hagynám. Azt azért érdemes megemlíteni, hogy a PC-s warez miatt ez és a Ghost Recon (jelen állás szerint) sem jelenik majd meg számítógépre.

A Kingdoms of Amalur: Reckoning egy nagyon érdekes új sorozat lesz. Az Electronic Arts legújabb alkotása majd február 7-én jelenik meg és a készítésében olyan emberek vettek részt, mint például Ken Rolston, a The Elder Scrolls III: Morrowind és az Oblivion vezető dizájnere, R.A. Salvatore, a híres fantasy író és Todd McFarlane, a Spawn - Ivadék megalkotója. A játék egyébként egy nyitott világú akció-RPG lesz, melyet a készítők úgy határoznak meg, mint a Fable és a God of War gyermeke. Érdekesnek tűnik, szeretettel várjuk.



A Lollipop Chainsaw szintén szerepelt már kiemelten az oldalunkon, így inkább a Portal alkotóinak legújabb alkotását, a Quantum Conundrum című logikai-FPS-t venném elő. A történet főhőse egy fiatal gyerek, aki Fitz Quadwrangle professzor unokája. A gyermek eltűnt nagypapája kutatására indul, aki saját, furcsa technológiájával megspékelt házában egy titokzatos kísérlet hatására eltűnik. A játékos kezében azonban ott van a Dimenziók Közötti Váltás fegyver, mellyel más dimenziókba ugrálhatunk.

A dolog erősen Portal illatú, de ez nagyon jó előjel lehet. Mindenesetre amit eddig láttunk a programból az nagyon biztatónak tűnik és remélhetőleg hamarosan pontos megjelenési dátumot is kapunk majd (jelenleg csak annyit tudnunk, hogy 2012 első félévében lát majd napvilágot).

Természetesen lesznek még további figyelemreméltó alkotások, melyek most debütálnak majd először, ám ezek (The Last of Us, The Last Guardian, OverStrike stb.) szinte biztosan nem jelennek meg PC-re, így számunkra olyan, mintha nem is léteznének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #18
    Nem, mert az folytatás...
    A Lollipop Chainsaw meg jó ötletnek tűnik, baromság, trash, de jó móka, kár hogy a PC-t az is elkerüli.
  • L7wy #17
    Jól látom, hogy a Hitman meg se lett említve? :O
  • Rayden02 #16
    Én az Aliens Colonial Marines-et várom a legjobban:D
    Kíváncsi vagyok hogy mit hoznak ki belőle az gíres arcok!xD
  • hunwhite #15
    Nem értem egyébként, hogy betanult pályákban mi a szórakozás? Tudom melyik sarkon hol és mennyi ellenség vár. A fa lombján keresztül is kilövöm mielőtt még meglátna....hihetetlen nyomik ezek a single módok....
  • hunwhite #14
    Na ja! Sajnos a gondolkodós, taktikás játékból nagyon kevés van! Többek között a Ghost Recon Advanced Warfighter 2 pont ennek az ellentéte! A multi részében lévő Hamburger Hill, Recon VS. Assault, Siege de még a DM is legalább gondolkodós és taktikázós mappák. Amit még nagyon fontosnak tartok, hogy az FPS-ben a fejlődési szint ne legyen menthető hanem mint az említett játékban minden új mappában újból az alapról kell indulni. Képzelheted, hogy 4 éve nyomom a GRAW2-őt (a demókat is végignyomtam) akkor mennyire unfair lenne egy kezdővel játszani. Na de mindegy! Számomra a megjelenő játékok mind a nyomorék kategóriába sorolhatóak, de ez csak arra jó, hogy végre elszakadjak a játékoktól. Főleg, hogy pont a GRFS nem fog megjelenni pc-re.
    Ami a legjobban taszító játék az számomra az agyatlan ugra-bugra unreal CS részek! Na az kiüti a biztosítékot nálam! Ugrálok össze-vissza és semmi bajom.Természetesen a CS a 10-14 éves korosztályt célozza mint a játékok nagyon nagy része! Hála istennek a GRAW2 nem ez a kategória. nagyon kevés 15 év alatti gyermek tolja elfogadható szinten.
  • Merces #13
    ..most hogy lehuztad kezd érdekelni........
  • narumon #12
    Ezek szerint van olyan 30 fölötti ember akinek nem jön be, annak ellenére sem, hogy inkább a gondolkodós stratégiákat és managereket szereti, és nem feltétlen akar multizni mindig ha játszani támad kedve.
  • yesname #11
    A reckoningot vártam az alapján amit láttam, de most hogy maguk a készítők mondják róla, hogy a Fable és God of War gyermeke jó mélyen elástam a földbe, ne is lássam.
  • mg1992mg #10
    Na nem új címek, de ami engem a jövő évi felhozatalból legjobban érdekel: Tomb Raider, Max Payne 3, Diablo 3, Torchlight 2, Resident Evil: Operation Raccoon City.
  • morden #9
    Multi ember , multi :D amúgy gondolkodós stratégia ezért nem is jön be 16 év alatt senkinek :D