Ötvös Tibor

Novemberi ajánló

Egy adott hónapban általában könnyen ki lehet következtetni, hogy mely alkotások számíthatnak sikerre és melyek véreznek majd el. Novemberben azonban nem tudunk ilyen jóslásokba bocsátkozni, hiszen elképesztően sok játék jelenik majd meg, melyek ráadásul mind igen minőségi darabnak tűnnek.

8-án jön a Call of Duty: Modern Warfare 3, melyből egy kalóz változat már napvilágot látott (a legújabb hírek szerint pedig egy 6 ezer példányt szállító kamiont is elloptak), de a hivatalos megjelenés csak kedden lesz esedékes. Mindenesetre az Infinity Ward maradéka által elkészített program esélyes újabb médiarekord beállítására, így nagyon várjuk. Ugyanezen a napon jön egy újabb sikervárományos, a Rockstar Helyszínelők játéka, az L.A. Noire: The Complete Edition, mely konzolokon már sikert aratott és mi is foglalkoztunk a PC-s verzióval.



9-én jön a Pro Evolution Soccer 2012, mely az eddigi beszámolók alapján idén is méltó konkurenciát jelent a Fifa sorozatnak. 11-én újabb nagyágyú lát napvilágot a The Elder Scrolls V: Skyrim képében. A Bethesda RPG-sorozatának legújabb epizódját sokan máris az év játékának kiáltották ki és mi is nagyon érdeklődve várjuk a programot, mely hosszú hetekre jelenthet kikapcsolódást a rajongóknak.

A könnyedebb kalandok kedvelőinek jön szintén 11-én a Lego Harry Potter: Years 5-7, mellyel a játékvilág is - legalábbis egy időre - lezárja a szemüveges varázsló és barátai kalandját. A 14-én megjelenő Field of Glory: Decline and Fall a stratégiai játékok rajongóinak okozhat kellemes meglepetést.



Melyik érdekel a legjobban?
(Összesen 842 szavazat)
  • CoD
    21 % (178 szavazat)
  • L.A. Noire
    10 % (86 szavazat)
  • PES 2012
    0 % (3 szavazat)
  • Skyrim
    32 % (272 szavazat)
  • Lego HP
    2 % (13 szavazat)
  • Jurassic Park
    4 % (32 szavazat)
  • Saints Row
    3 % (22 szavazat)
  • NFS: The Run
    7 % (57 szavazat)
  • Batman
    17 % (139 szavazat)
  • Serious Sam
    3 % (29 szavazat)
15-én újabb három, régen várt alkotás lát napvilágot. A Jurassic Park: The Game a Telltale Games legújabb sorozatának első darabja, mellyel a népszerű mozifilmet ültetik át a monitorokra. A Saints Row: The Third a sokak szemében GTA-paródiának kikiáltott és sikeres Saints Row sorozat harmadik része, melyben ismét elképesztő őrültségeket hajthatunk végre. A harmadik pedig a Need for Speed: The Run, melyet már mi is kipróbáltunk, véleményünk itt olvasható.

17-én jön a Team 17 kultikus játékának a harmadik része, mely az Alien Breed 3: Descent címet kapta, egy nappal később pedig végre a PC-s játékosok is felölthetik denevérgúnyájukat, hiszen végre megjelenik a Batman: Arkham City, mely konzolokon már kirobbanó siker.

22-én jelenik meg végre a klasszikus FPS elemeket tartalmazó Serious Sam: BFE, mely a népszerű old-school akciójáték harmadik epizódja. Sajnos az Ace Combat legújabb része nem jelenik meg számítógépre, így a repülős játékok rajongóinak "be kell érni" a 27-én megjelenő szimulátorral, mely az MD-87 Jetliner címet viseli és a népszerű Microsoft Flight Simulator X újabb kiegészítője lesz. 30-án jön a mozikban már látható Csizmás, a kandúr játékváltozata, mely a Puss In Boots - The Game címmel lát majd napvilágot.



November utolsó játéka a pár hete bejelentett XIII: Lost Identity, mely a sajnos méltatlanul elfeledett FPS kalandjátékba oltott folytatása lesz. Decemberben kevesebb érdemleges játék jön majd, de így is érdemes tartogatni egy kis zsebpénzt jövő hónapra is, hiszen az Assassin's Creed: Revelations, X: Rebirth vagy a Star Wars: The Old Republic is megéri majd az árát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zero 7th #26
    Azért jókat röhögök rajtatok.

    Első szavaimmal ebben a topikban azt írtam le, hogy mennyire kurvára nem érdekelnek ezek a játékok.

    EZEK UTÁN még vagytok olyan hülyék, hogy azt kéritek számon rajtam, hogy nem veszem meg? Meg megpróbáltok hatni rám azzal a szakállas és agyhalott "ha senki nem venne játékot" érvvel? Tényleg ilyen hülyék vagytok?

    Szerintetek mekkorát szarok arra, hogy ha egy játék, ami totál nem is érdekel becsődöl a picsába?
  • Szefmester #25
    Jól mondod. Mondhatni a warez a modern idők demója.. egy játékkal eljátszik az ember próbaképp akár 3-4 órát is mielőtt eldönti kell e neki. De pl egy Cod ennyi idő alatt végig is játszható, és ha nem köt le engem a multi akkor be is néztem rendesen. A Skyrim még talán érdekelne, de félek én is a sok butítástól.. hiszen mégiscsak meg kell oldani 10-12 gombbal a teljes irányítást. A batman új része érdekel, mert szeretem a képregényes világokat (ha nem rontják el), az első részét elkezdtem játszani könnyűn.. hát kár volt.. még szerencse hogy elszállt a mentésem így újat kellett kezdeni.. nah akkor beficcent a legnehezebb fokozat.. és egy laza hétvégémbe került a teljes játék 100%-os végigjátszása úgy hogy mindössze az utolsó arkhami töredéket nem találtam meg leírás nélkül.
    A PES engem sem köt le, ahogy a foci sem úgy önmagában bármilyen formában.. lehet homofób vagyok de amit művelnek egy egy gól után a pályán.. néha egy laza 18as karikának kellene kikerülnie.
    NFS:RUN ahogy mondták is előttem, szappandoboz derbi a lefolyó csövén.. ezúttal ATB eventekkel tarkítva.
    LA Noir, nah ez egy olyan játék amivel nem tudok mit kezdeni.. játszanom kellene vele ahhoz hogy tudjam tetszeni fog e vagy sem, ha olyan mint egy GTA akkor viszont tuti nem fog tetszeni. :)
    Legó pottyer.. láttam ahogy végigjátsza egy ismerősöm az előzőt, és ennyi elég is volt mr pottyerből..(inkább a pókmalac mint herri pottyer)
    JP játék meg volt egy elfogadható, csak az éppen stratégiais manager volt.. szóval..
    Szinte biztos hogy ezek közül nem fogom megvenni egyiket sem, pedig szoktam eredeti játékot, venni. lehet nem megjelenéskor, vagy az első hónapokban de szoktam.
  • narumon #24
    Azért ez elég demagóg duma, hogy mások helyett fizetsz. Nekem van kb 20 eredeti játék a polcomon. Azért nem több, mert a tök régieket kidobálom, tehát mondjuk ez az utóbbi 2-3 év termése. Ennek ellenére idén 1 azaz 1 játékért adtam pénzt, és nem azért mert nem akarnék többet venni, hanem mert nem volt mit. Ebből a listából talán a Skyrimért fogok, de biztos előszőr kipróbálom a warezt, mert jó párszor megszívtam már a hülye előrendelésekkel.
    A lényeg amire válaszolni akartam, hogy attól hogy te ezek közül a fosok közül megveszel valamit attól nekem sem jobb sem rosszabb sem lesz. Ha soha többé nem jelenik meg semmi Batman az egy hangyafikarsznyit sem fog zavarni, tekintettel arra, hogy az első rész 20 percre kötött talán le. És igen én is el tudom dönteni 20 perc játék után, hogy az adott játék érdekel-e vagy nem.
  • kissssss #23
    jujj te keményen kevered a szezont a fazonnal.
  • NovaTerra #22
    Nem akarok vitába keveredni veled, mert csak a fejemet fogom azon, amit írtál. De pár gondolatot megosztok.
    Már bocs, de milyen jogon kritizálsz valamit, ha egyáltalán nem veszed meg. Örülj neki, hogy ingyen játszhatsz. És mint írod, hogy kipróbálod ezt és azt meg amazt. Tehát igenis rendszeresen játszol. Ne tegyél úgy, mintha neked tennének szívességet a készítők, hogy talán neked majd tetszik! És akkor nagy kegyesen a warez játékkal 10 percnél többet játszol majd. Gonosz, pénzéhez kiadók sablont hagyjuk már. Pénzért dolgoznak, pénzt akarnak keresni, cserébe mi szórakozunk az alkotásaikkal. Nem pedig, amit te írsz. Örülj neki, hogy van még egy pécés réteg, aki elismeri a készítők munkáját és hajlandó fizetni a játékért. Így legalább készül néhány igényes játék. Kedvencem, amikor a warez játékosok felmennek hivatalos fórumra panaszkodni. Vagy, amikor valaki azt írja, hogy mekkora rajongó, alig várja, hogy torrenten meg legyen a game. Vicc az egész. Ja fogd rá, hogy konzol port meg szarozz tovább. Aztán tegyél úgy, hogy nemesen cselekszel, ha drága idődből rászánsz egy játékra egy keveset.
  • ManoNegra #21


    Nálam is van pár játék a polcon, amire azt mondtam, hogy megéri az árát! Nem sok, de ha valami nem tetszik, akkor sem hordom le a sárga földig, inkább csak nem foglalozok vele. Ami viszont tényleg bejön azt megveszem még akkor is ha a wrz is "teljes értékű".
  • Flora2 #20
    :)) Vicces, hogy tényleg léteznek ilyen "én vagyok őfelsége" típusú emberek. Ilyenkor mindig elképzelemm, vajon mit tehettek le az asztalra életükben?

    "melyiket éri meg LETÖLTENI egyáltalán, melyik az a játék, aminél nem bánnám meg, hogy az értékes szabadidőmből rááldoztam" - Óóó felség... magasztos trónja elé járulhatunk bíbor szőnyegén? méltó-e bárki is arra, hogy ránézzen? (hajlong és közben nevet)

    "Ha neked a saját pénztárcádnál és szórakozásodnál fontosabb a nagy kiadók cégvezetőinek pénztárcája és szórakozása" - Pont arról van szó, hogy azért és akkor fizetek, amikor fontos a _saját_ szórakozásom. Ez nem moralizálás (bár én azok közé tartozom, akik tisztelik a szerzői jogokat - gondolom, aki saját fejéből még nem hozott létre semmit, és aztán nem látta, ahogy mások lemásolták és ellopták, annak nincs érzéke ehhez). Hanem a saját érdekem, ha ugyanis senki nem fizetne a játékért, akkor a cég lehúzná a rolót, nem gyártana több cuccot, én meg nézhetnék ki a fejemből.

    Emiatt igenis fizetek azért, amiért érdemes, néha véletlenül még azért is, amiért utólag nem kellett volna, te meg miközben röhögsz azon, milyen lúzerek, akik fizetnek, húzd össze magad, te ostoba, mert helyetted is csinálom, amikor odaadom a pénzt, nagylelkűen helyetted is, sőt, a te érdekedben is teszem, emiatt a minimum, hogy nem dicsekedsz a fel nem merülő gondolattal, hanem a tisztelet, a tisztelet, ami minimum kijár nekem - tőled, - igen, tőled, ó "felség" - ostoba.
  • Zero 7th #19
    Van.
  • ManoNegra #18
    És van olyan játék ami bejön neked?
  • Zero 7th #17
    "Nem szuper easyn kell játszani."

    Az összes ismerősöm normálon vagy nehezebben játszotta, és néhány nap alatt végigjátszották nehézség nélkül. Mellesleg nem a nehézséget hiányoltam, hanem az irányítást kritizáltam. Assassin's Creedben is primitív a harc, mászás, freerun, csak látványos. AC érdekelt, ennek ellenére is. Betmen nem.

    "Egy másik Pistikétől, aki általad képviselt "Ezt is meg fogom nézni." stílusban játszik? Tehát mindent letölt, 10 perc után meg pufog, hogy milyen szar ez is meg az is. "

    1. Épp azt ecsetelgettem, hogy LE SEM FOGOM TÖLTENI. Így rögtön kiestem a kis skatulyádból, a "mindent letöltő warezhuszár" nem áll. Úgyhogy a pistikézésre a tömör válaszom az, hogy nyasgem. Ha a hosszabb érdekel, kérdezz bátran!

    2. Egy játék négy fő részből áll, játékmechanika, irányítás, prezentáció és tartalom. Ezekből csak és kizárólag a tartalom megismerése az, amihez VÉGIG kell játszani a játékot. A prezentációt (grafika, hang) azonnal látod. Az irányítás kiderül a tutorialból vagy az első 10 percből. A játékmechanika (fizika, lehetőségek) alapjait látod az első 10 percből, de legkésőbb a játék egyharmadáig mindent látsz. A tartalom meg az előző három rendszer feltöltése adattal. Nos ezek után, hogy ezt tisztáztuk, mégis miért is nem dönthetem el akár objektíven is TELJES JOGGAL 10 perc játék után, hogy az szar-e vagy nem?

    3. 27 év játékos tapasztalat után hadd dönthessem már el 10, de akár EGY perc után, hogy egy játék szar. Láttam már sokszáz játékot. TUDOM, hogy NEKEM mi az ami tetszik, és mi az ami nem. És képzeld, nem kell nekem játszanom vele! Elég, ha látom, ahogy más játszik vele. Mivel nem újságot írok, hanem olyan játékot keresek, ami NEKEM kell csak, hogy tetsszen, így elég röhejes is, hogy elvárod tőlem, hogy szar játékokkal huzamosabb időt töltsek, csak hogy SZERINTED jogosan mondhassam rá, hogy szar.

    "De ez a minden szar konzol port, de azért megnézem, tipikus warez huszár hozzáállás, aki mindent letölt és non-stop játszik, de semmi nem elég jó neki."

    Tisztázzunk egy dolgot:
    Soha fel sem merült bennem, hogy ezekből a játékokból bármelyikért is pénzt fogok adni. Eleve onnan indult a dolog, hogy az a kérdés, hogy melyiket éri meg LETÖLTENI egyáltalán, melyik az a játék, aminél nem bánnám meg, hogy az értékes szabadidőmből rááldoztam.

    Teljesen el vagy tévedve, ha itt a warezolással akarsz moralizálni.
    De ha már itt tartunk:
    Ha neked a saját pénztárcádnál és szórakozásodnál fontosabb a nagy kiadók cégvezetőinek pénztárcája és szórakozása, akkor vegyél csak meg minden szart, lehetőleg jó sok pénzért. Egészségedre. De ha a fejed tetejére állsz, én akkor is a SAJÁT érdekeimet fogom nézni mindig.