Ötvös Tibor

Az első Jurassic Park információk

A Steven Spielberg készítette Jurassic Park milliós rajongótáborral rendelkezik és épp ezért meglepő, hogy a kétes minőségű Tresspasser és a stratégiai-menedzser vonalon építkező Operation Genesis mellett nem nagyon jelentek meg a témában játékok.

Most azonban mindez megváltozhat, hiszen a számos remek kalandjátékot készítő Telltale Games gőzerővel készíti a Jurassic Park kalandjáték változatát, mely - a csapattól megszokott módon - 5 részletben lesz majd elérhető. Ma pedig megjelentek az első információk és képek a programról, melyekből jól látszik, hogy a fejlesztők ezúttal szakítottak a rajzfilmes megoldással és a címhez jobban illő "komoly" képi világot választották.



"A történet és a karakterek nagyon fontos részei a játéknak" - jelentette ki Kevin Boyle, a játék rendezője. "Drámai történések is lesznek. Komoly érzelmeket csalunk elő. Lesz benne humor. Könnyed pillanatok. Elég idő, hogy megkedveljük a karaktereket. Körbejárhatjuk a csodás szigete - majd beüt a terror."

A Jurassic Park közvetlen folytatása lesz az első filmnek és olyan dolgokat tudhatunk meg benne, melyekre a filmben nem kaptunk magyarázatot és a folytatásokban sem találkozhatunk vele. Például ki tudja, hogy mi történt a mintákkal, amit Dennis Nedry elejtett csörlőzés közben? A játékból megtudhatjuk. Egyes történések a filmmel egy időben zajlanak, de Boyle szerint ezeket most egy másik karakter szemszögéből láthatjuk.

Ebből rögtön adódik a kérdés: kik lesznek a főszereplők? Nem lesz lehetőségünk Dr. Ian Malcolm irányítására, ahogy Dr. Alan Grant és Ellie Sattler sem lesz játszható formában jelen - de természetesen felbukkannak a történetben. De itt lesz Gerry Harding, a vezető állatorvos és lánya is, ahogy azok az eddig láthatatlan emberek is, akik az embriók megszerzésében érdekeltek.



A játékmenetben számos, a Heavy Rainben látott elem köszön majd vissza. "Bár a mi történetünk sokkal lineárisabb, mint a Heavy Rain, de ennek ellenére minden cselekedetünk kihatással lesz a későbbi eseményekre. Minden döntésünk változtat a sztori részletein. A játékosok megnyugodhatnak: odafigyelünk a döntéseikre."

Nincs Jurassic Park velociraptorok nélkül és a Telltale szerint sok kellemetlenséget okoznak majd nekünk. Ugyancsak találkozhatunk T-Rex-szel is, de lesz egy új dinoszaurusz is, egy teljesen új fenyegetés, mely a filmekben eddig nem bukkant fel. A vezető dizájner, Joe Pinney csak annyit árlt el, hogy "ez egy éjjeli dinoszaurusz lesz".

A Jurassic Park PC mellett konzolokra is megjelenik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GaborT28 #14
    Üdv a jövőből!
    Hát bizony-bizony jól átb***ták a népet. Nemhogy a szigetet nem járhatjuk körbe;de még a filmből ismert arcok sem köszönnek vissza:)
    Everest07, nem nyert! Továbbá a döntéseink sincsenek hatással a sztorira. Mellesleg az egész egy interaktív film, amiben kb 0 beleszólásunk van; 20 percig mozizol aztán 1 percig nyomkodod a w,a,s,d billentyűt mint az őrült(bár szerintem sokszor nincs jelentősége - mintha nem is reagálna rá a "film").
    Az 5 részlet (epizód) helyett 4 lett; amit szerintem jobb is ha egyben adtak ki, mert az első után a kutya nem fizetett volna a többiért!

    Kedves Telltale Games köszönjük a fáradozást;igazán nem kellett volna!
  • tomi04 #13
    Köszi :D
  • Blackeagle13 #12
    World of Starcraft Pre Alpha Video

  • Blackeagle13 #11
    World of Starcraft Pre Alpha Video

    http://www.youtube.com/watch?v=Ji84kfIdWMI&feature=player_embedded#!

    f
  • Everest07 #10
    Caliph a Carnotaurus-ra gondol, ami a regényben úgy változtatta a színét, mint a kaméleon.
  • tomi04 #9
    Melyik lenne az a dinoszaurusz???
    De amugy már alig várom pedig már én se vagyok 10 éves :D
  • Caliph #8
    sztem a második könyv alapján lesz alakitva a sztori. (http://www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=szornyek-szigete-&ID=1744)És kb van egy sejtésem arra a titokzatos éjszakai dinoszauruszra,a könyvben megjelenik:)
  • funkyman #7
    Én legszivesebben egy Velociraptort irányítanék, és felzabáltatnám vele az összes puhatestű emberkét :)
  • ptamas88 #6
    lehet h az a savköpködős dinó megtalálta megette és mutáns kisdínókat fog szülni. bumm, már meg is van a következő rész sztorija :D
  • xido #5
    Mi lenne a mintákkal?..Nem úgy volt,hogy 36 óráig képes a flakon hűteni őket,aztán fuccs neki?..Kétlem,hogy ennyi idő alatt valaki ott kóborolt,rátalált és abból alkotott valamit..