Ötvös Tibor

El kellene halasztani a Call of Juarez: The Cartel premiert?

A Call of Juarez az egyik legnépszerűbb western-FPS sorozat volt, mely ráadásul milliós rajongótáborral rendelkezett. Aztán jött a hír: a játék korszakot vált és a jelen korban játszódnak a harmadik rész eseményei.

Ez sok rajongót elkeserített, mert - bár a sorozatnak voltak hibái, de - egyedik hangulattal rendelkezett a franchise és ráadásul egy olyan közegben játszódott, amit csak ritkán találnak meg a fejlesztők. Mindenesetre a The Cartel bejelentése elég merész húzás volt a fejlesztőktől, hiszen modern FPS akad bőven a piacon, így itt valóban van mihez viszonyítani.



És a jelek szerint a vállalkozás nem is sikerült. Legalábbis erre engednek következtetni a napokban megjelent első The Cartel előzetesek, melyek egyöntetűen kijelentik, hogy a játék jelen állapotában semmit újat nem nyújt, ebből 12 egy tucat. Először is a grafikája olyan, mintha az előző generáció egyik maradéka lenne. Pedig a második rész még szépen muzsikált ezen a téren, de úgy tűnik, hogy a kor elhaladt mellette.

A második, hogy a célzással is akadnak gondok. A célkereszt egyáltalán nem pontos és legtöbbször csak a szerencsének köszönhetjük, ha valakit le tudunk szedni. A Mesterséges Intelligencia, mint olyan nem is létezik, az ellenfelek szépen belesétálnak a lövéseinkbe. Mondjuk nyugodtan tehetik, hiszen alig-alig találjuk el őket.



Az előzetesek kiemelik, hogy a multis rész is az utóbbi évek egyike leggyengébbje. Semmi extra, csak a megszokott, alap módok és azok is elég gyengén lettek kivitelezve. Az egyetlen egyedig elem a partner rendszer megjelenése. Ez annyit jelent, hogy választhatunk magunknak a csapatunkból egy társat és ha a közelében maradunk, akkor kisebb lesz a bekapott lövések sebzése vagy több pontot kapunk, ha segítünk egymásnak egy ellenfél kiiktatásában.

A Call of Juarez: The Cartel hamarosan, egészen pontosan július 22-én jelenik meg és szinte biztos, hogy addig a fentiek közül semmit nem javítanak ki. Lehet, hogy vissza kellene térni a western miliőbe?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vato loco #22
    COD meg ilyen fasságok... Az 21. századi fps a Stalkernál kezdődik.
  • vato loco #21
    Remélhetőleg nem veszi meg senki, aztán felébred a kiadó. Mert ha már zsé a zsebben, akkor basznak bármit is változtatni. Minek is, hisz a lóvét így is behozta. Ennek már mindegy, de a következő rész még múlhat ezen. Én asszem kihagyom.
  • narumon #20
    "Gyerekek ez nem azért tűnik egyenlőre problémásnak mert nem western"

    Dehogynem! Ez a legnagyobb gond, mert azért az együgyü pistikén kívül (akinek mindegy milyen játék csak lőni lehessen), másnál vannak szempontok. Ha egy western játékkal akarok játszani mert tetszik az a kor akkor nem fogok egy modern városban lövöldözni, mert az teljesen hidegen hagy.
    Kb mint GTA4 és az RDR. Nem feltétlen azonos a célközönség, ráadásul minden hasonlóság ellenére az RDR-re nem mondták rá, hogy GTA5. De még azt sem, hogy GTH (Grand Theft Horse).
    Mindenki leszarná, hogy ez a játék milyen környezetben játszódik, ha nem lenne benne a nevében a Call of Juarez....
  • narumon #19
    "Az Oblivion modernizálása nem lett olyan rossz. Fallout 3 néven egész kellemes alkotás lett."

    Nah ez nagyon rossz példa lett. A motor azonos maximum a két játék teljesen más. Ráadásul a Fallout 3-at nem akarták Oblivion: The Future War néven kiadni.
    Nagy különbség.
  • Renátó1985 #18
    szerintem ez a leárazás magáért beszél, de ne legyen igazam

    Call of juarez

    preoderben ilyen szintű árcsökkentést még nem láttam
  • Merces #17
    ..jól megaszonta az értő kolléga.........
  • Failure #16
    Szerintem a kolléga abban az értelemben gondolta, hogy a Fallout 3-at az Oblivion motorjával készítették el. Ilyen értelemben nagyon is megáll a lábán a felvetés.
  • lwb #15
    Dehogynem. Oblivion with Guns. Az F1-F2 köszönőviszonyban sincs az F3-mal.
  • xido #14
    Az a baj a CoJ 3-al,hogy lehetne akár Mercenaries 3 is..azonnal az ugrott be,mikor meglepő módon 3 külön karakterrel lehetünk és az egyik véletlenül itt is nő
  • Skynet #13
    Egy páran itt siránkoznak hogy maradni kellett volna a westernnél...Gyerekek ez nem azért tűnik egyenlőre problémásnak mert nem western..ha western lenne attól még ugyanúgy hülye lenne a mesterséges intelligencia és ugyanúgy bennelenne a célzás bug...
    De én továbbra sem hiszem hogy az első két rész után a 3. rész ilyen ordító hibákkal jönne...Szerintem megint valami idióta COD fanatikus pöcs lehúzta. Ennyi.
    A COD-nak nem hányják a szemére hogy egy előre scriptelt dögunalom az egész elmúlt jópár rész és semmi újítást nem tartalmaz...Ennek igen...Nincs is több kérdésem.