Ötvös Tibor

Ingyenes lesz a Marvel Universe

A szuperhősök sokadik fénykorukat élik. Elég csak a mozik kínálatát megnézni: szinte nincs olyan hónap, amikor ne érkezne valamely képregényhős aktuális kalandja meg a vásznakra. Jelenleg Thor osztja az áldást a filmszínházakban, de hamarosan jön az X-Men: Elsők, az Amerika kapitány és a Zöld Lámpás (aki mondjuk DC hős, de attól még hős).

A játékvilág pedig "hősiesen" tartja a lépést a többi médiával és szerencsére a Sega szerencsétlen adaptációin kívül (most épp a Thor volt a soros, de hamarosan jön az Amerika kapitány is) mások is foglalkoznak képregényhősös témájú programok fejlesztésével. Most a Secret Identity boszorkánykonyhájában készülő Marvel Universevel foglalkoznánk, melyről megérkeztek az első fontosabb információk.

A legfontosabb, hogy a játék egy MMO lesz és ráadásul teljesen ingyenes. A Secret Identity egyébként annak a Gazillionnak a "leányvállalata", amely csapatot kifejezetten Marvel játékok fejlesztésére hoztak létre 2009-ben és eddig egy programot készítettek, a kisebbeknek szóló Marvel Superhero Squadot. A Marvel Universe azonban kimondottan a felnőtt hardcore képregény rajongóknak szól majd.

A játékban bármely Marvel szuperhős gúnyáját magunkra ölthetjük, bár a csapat eddig csak Amerika kapitány, Pókember, Hulk, Thor, Rozsomák (X-Men), Vasember és Nova szereplését erősítette meg. Az azonban biztos, hogy nincs korlátozva, hogy egy adott szerveren hányan bújhatnak egy-egy hős bőrébe, így előfordulhat olyan világ, ahol majd csak Peter Parkere lengedeznek és harcolnak egymással.



A történetről még nem tudunk semmit, de az biztos, hogy Doctor Doom lesz a főellenségünk - legalábbis kezdetekben. A későbbiekben ugyanis, ahogy kapjuk majd az újabb és újabb missziókat valószínű más fő gonoszok is belépnek a játékba. A fejlesztők ugyanis már most elárulták, hogy nem lövik el minden puskaporukat már a kezdetek kezdetén, hanem fokozatosan adagolják majd a dolgokat.

Az még kérdéses, hogy vajon mi is lehetünk valamely gonosz karakterrel, de a készítők szerint "a Marvel univerzum egyetlen szereplője, centimétere sem marad kiaknázatlan", szóval ezt mi igennek vesszük. A Marvel Universe történetéért Brian Michael Bendis felel majd, aki több mint 11 éve áll a Marvel "szolgálatában" és olyan sorozatok fűződnek a nevéhez, mint az Ultimate képregények (Pókember, Fantasztikus Négyes, X-Men, Origin és Six) és olyan híresebb sztorik, mint a Secret War vagy a Dark Reign.

Bendis elmondása szerint "minden, a játékban felbukkanó küldetés ismerős lesz majd valamely képregényből", így nagyon valószínű, hogy végigjátszhatjuk az egyik legismertebb Marvel történetet, a szuperhősök regisztrációja miatt kirobbant Civil Wart vagy a Dark Avengers cselekményét is.

A hírek szerint a Marvel Universe egy böngészőből indítható program lesz és ezért nagyon valószínű, hogy a már számos más esetben bevált Unity Enginet használja majd. Előre láthatóan a Marvel Universe csak valamikor jövő év végén jelenik meg, béta tesztelésre pedig leghamarabb 2012 nyarán kerülhet sor.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • billbester #1
    én elkezdtem a super hero squad-ot nekem tetszik így hogy a böngészőbe kell nyomni csak 2012 vége még messze van :D