Ötvös Tibor

A legjobb ingyenes játékok

Alig pár napja korunk legsikeresebb MMO-játéka, a World of WarCraft is ingyenessé vált - tegyük hozzá, hogy csak részben - és épp ezért úgy gondoltuk, hogy ideje megtekinteni, mely programok kezdhetnek félni a Blizzard remekének piacra lépése miatt.

Először nézzük az akciójátékokat. A piac jelenleg legismertebb játéka a Valve munkája, a Team Fortress 2, mely számos moddal és kiegészítővel tartja fent a rajongói létszámot. A játékot tartják a jelenlegi legjobb csapat alapú akciójátéknak, mely a megszokott módon, mikrotranzakciókkal tartja fent magát. Ám az így megvásárolható eszközök, fegyverek nem jelentenek akkora nagy előnyt, így nem borul fel az egyensúly.



A második legsikeresebb a DiCE alkotása, a Battlefield Heroes, mely egyáltalán nem veszi magát komolyan. Ettől függetlenül nagyon jó játékélményt kínál, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni. Ugyancsak a Valve munkája az Alien Swarm, mely egy kicsit lebutított, kevesebb kasztot tartalmazó akciójáték, de még bőven élvezhető.

A komolyabb címek kedvelőinek ott az Alliance of Valiant Arms, mely egy modern korban játszódó játék és leginkább a méltán népszerű Counter-Strike konkurenciájának tekinthető. A mikrotranzakció remekül működik és az élmény is korrekt, szóval ideális választás lehet minden rajongónak.



A sci-fi kategóriában a Global Agenda a nyerő, mely szintén a Valve a terméke. A külső nézetes akciójátékban jetpackkel a hátunkon repkedhetünk és közben lézerfegyverünkkel irthatjuk a többieket. Szintén megér egy próbát. Az All Point's Bulletin: Reloaded a korábban alig pár hetes működés után leállított APB ingyenes változata. A játék minden, az eredetiben megtalálható funkcióval rendelkezik és remek élményt nyújt.

A City of Heroes már egy MMORPG, mely ráadásul első alkalommal vezette be a játékosokat a szuperhősök birodalmába. Saját magunk alkotta vagy a gép által generált karakterünkkel tisztíthatjuk meg a várost a gonosztevőktől. Az NCSoft játéka nagyon jól sikerült, de a készítők szinte mindenért próbálnak pénzt kihúzni a játékosokból, de nem kötelező fizetni ezekért.



A Champions Online a City of Heroes konkurenciája, mely ugyancsak a szuperhősök világát mutatja be a rajongóknak. A játék teljesen ingyenes, de aki az Adventure Pakkokat is be akarja szerezni, annak a zsebébe kell nyúlnia. Szintén először a fizetős kategóriában indult a Lord of the Rings Online és a Dungeons & Dragons Online is, majd később váltak ingyenessé. Érdemes kipróbálni őket.

A kissé "gyengédebb" kategória egy gyöngyszeme a Free Realms, melyben nem fröcsög a vér és nem szakadnak le a karok, de ennek ellenére remek kikapcsolódást nyújt. Ugyancsak remek perceket nyújt a Diablo-klónként is aposztrofálható Mytheon, melyben az Olimposzi istenekkel kell megmérkőznünk.

És akkor természetesen itt van a már korábban említett World of WarCraft, melyben a huszadik szintig fejleszthetjük ingyenesen a karakterünket és az Age of Conan: Unchained, mely a héten vált ingyenessé. Mindegyikkel érdemes tenni egy kört, mert a legtöbb jobb élményt nyújt, mint fizetős társaik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • azael4 #34
    Sziasztok!

    Azoknak akiket érdekel az ilyesmi, szeretném a figyelmébe ajánlani két kedvenc pontgyűjtős játékomat, melyben a gyűjtött pontokat ajándékokra lehet beváltani.

    1.
    Ebben a pontokért játszani kell, pl online játékok (egyszerű kirakósok), bingó, weboldalon keresgélés stb.

    Az ajándékok tekintetében nagy a választék (műszaki cikk, könyv, írószer, játék, vegyiárú, ajándéktárgy...), viszont a pontod csak akkor gyűlik elég gyorsan, ha szerencsés is vagy. Dehát minek panaszkodni, ha azért "fizetnek meg" hogy játszom??

    http://hasznosjatek.hu/regisztracio/305a3c927b

    2. Ebben a játékban cikkek olvasásáért és szavazásért gyűjthettek pontot, és műszaki cikkekre válthatjátok be. Egy hónapban kb 3E pont összejön, a legolcsóbb ajándékok pedig 9E-be kerülnek (pl fényképezőgép, külső vinyó), tehát időigényes.

    http://www.pontcenter.hu/regisztracio.php?ref=9446Z1ff28ce70fea098c94ed8c86d812275d


    Jó szórakozást mindenkinek!
  • hdo #33
    "A League of Legends tényleg jó játék lenne, ha a közösség 90%-a nem beképzelt agyatlan mocsadékokból állna, akik egyetlen szórakozása a nem profi játékosok porig alázása amint az véletlenül egyszer hibázik vagy pedig csak az illető mocsadéknak nem tetsző módon játszik."

    Ez az állítás 100%-ig igaz marad, ha a League of Legends-et World of Warcraft-ra módosítod.
  • Hornymut #32
    A League of Legends tényleg jó játék lenne, ha a közösség 90%-a nem beképzelt agyatlan mocsadékokból állna, akik egyetlen szórakozása a nem profi játékosok porig alázása amint az véletlenül egyszer hibázik vagy pedig csak az illető mocsadéknak nem tetsző módon játszik. Ezt leszámítva tényleg nagyon jó játék, bár hónapok óta nem játszom az említett jelenség miatt.
    A cikk meg tényleg hiányos, de legalább néhányat a jobbak közül (TF2, Champions Online, LOTRO stb,) megemlít.
  • n0k0m #31
    Age of Conan-hez irom mielott valaki beleesik abba a hibaba, hogy nem olvas korbe: korlat van a maximum nalad leheto penzbol, ami 2 gold (par nap jatek utan, relativ alacsony szinten mar esnek 10 goldot is ero itemek). En erre igy aztmondom, hogy jatszhatatlan.

    APB az amiben egyaltalan nem ereztem azt, hogy korlatozva vagyok azert, mert nem fizetek. Szerencsere surun jonnek a patchek, de hullamokban a csalok is. Ha ezt valaki el tudja nezni, akkor csak ajanlani tudom (mar ha elfut a gepeden ^^)
  • Zolivok #30
    http://stuwww.uvt.nl/iconn/blog/wp-content/uploads/2011/04/thank_you_come_again.jpg
  • Rotyoka #29
    Amíg a LoL ill. a Quake Live nincs itt egy vicc a cikk :D
  • cateran #28
  • Carbine #27
    http://www.linguart.hu/magyar-nyelvoktatas.html

  • Zolivok #26
    aki a véleményeket írta ha 2 órát játszhatott 1 játékkal még annyit se , főelg bfh nem veszi magát komolyan az annyira csapatjáték végig ballolva tolják a mapot vki kiválik csapatból meghal és akkor a többi is kb és még h komolytalan meg a többi hülyeség gz
  • Meridian #25
    LOL, a WoW nem ingyenes, csak a korábbi 10 napos trial ami max lvl20 lehetet menni, most korlátlan idejű lett, de a szinthatár marad a lvl20. A maxszint ugye 85, a lvl20 szintig legfeljebb beleszagolni lehet a játékba.

    Ezzel szemben az Age of Conan ténylegesen ingyenes lett igaz vannak megkötések, pl olyasmik hogy nem miondenkaszttal indulhatsz fele annyi táskád van, meg sok raid instába nem mehetsz, meg nem mindegyik dungeonba, de ugyanakkor max szintig fejlődhetsz sok mindenben részt vehetsz, ha nem is mindenben. Ha pedig pengetsz egy havi díjatt arra az időr felszabadul a korlátozás tolhatod azokat is. A wownál meg tolsz egy havidíjat mondjuk elmész lvl40-ig aztán lejár a havidíjad, oszt mindjárt be se tudsz lépni a hangaztosan "az ingyenes " játékba...