Ötvös Tibor

Halloween témák az MMO-kban

Mint minden nagyobb ünnep közeledtével, így a Halloween alkalmával is a legnépszerűbb játékok megkapják a témába illő kiegészítőjüket. Most ezeket vesszük számba.

A mai napig a World of WarCraft a legnépszerűbb MMO a játékvilágban, mely természetesen hozza az ezen ünnepre megszokott kiegészítőjét. A Hallow's End nevet kapott csomagban visszatérnek a "csokit vagy csalunk" árvák, de újdonságként felgyújthatjuk a többi csoport szalmabábuját és elronthatjuk a Halottak napi ünnepélyüket egy jól irányzott bűzbombával is.

A Rift egy versenyt hirdetett meg, melyben három kategória nyertesei kapnak díjakat. A legrémisztőbb, a legszebb és a legbizarrabb Halottak napi ruhát magára öltő karakterek a Riftben felhasználható tárgyakat nyernek. A Lord of the Rings Online Megyéjében lesz sok bál: Bilbo Haunted Burrowja kiemelkedő szerepet kapott. A játékosok nyerhetnek egy Őszi Rendezvényen egy paripát is, mely egyedinek számít.



Az Age of Conan Nights of Lost Souls kiegészítője két szóló és egy csapat alapú küldetést tartalmaz. Utóbbiban teadélutánt rendezhetünk az Elveszett lelkek három tagjával. A Champions Online egy szimpla versennyel ünnepli meg a Halottak napját. Itt azonban az győz, aki a legjobb tökfiguráról készült képet tölti fel a szerverre. Az első 1000 promóciós pontot kap, a második és harmadik pedig 500-500 pontot kap.

A DC Universe Online a Madárijesztő sötét barlangjában játszódik, ahova minden bajnokot meg is hívtak. Ez nem volt a legjobb ötlet, hiszen így szinte mindenki arra utazik, hogy lenyomja a gonosztevőt. A játékosok extra tárgyakat gyűjthetnek be, mlyek természetesen kapcsolódnak Halloweenhez.



A másik szuperhősös MMO, a City of Heros kínálja a legjobb kiegészítőt. A Dr. Kane's House of Horror címet kapott kiegészítőben egy társunkkal közösen indulhatunk a két részes kihívásokon: zombi apokalipszis és halálos apokalipszis. Előbbiben zombvá változnak azok, akik belépnek a doktor házába és a mi feladatunk kitalálni, mi is történik ott.

A fenti kiegészítők november 2-ig lesznek elérhetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frosty01 #11
    ne haragudj, [nyugodtan] de hozzád ki a tököm szólt?
  • hdo #10
    Valóban az! [nincs smiley mert Én komolyan gondoltam]
  • Frosty01 #9
    az aion is tök névtelen kis csíra játék, nem is csoda h nem szerepel!
  • Roró #8
    Hát a ddo-t is kihagyták megint pedig ott jó "Event" van. Pedig ott unded területen lehet non-stop slayelni. 20000 slay aztán nyílik a kapu, hogy szellem sárkányt multi instában megöljenek az emberek. Az egész nagyon jó crafoltható cuccokért megy. Az egész a papok kánanánja mert a heal-től hullanak az undedek mint a legyek :) http://compendium.ddo.com/wiki/Mabar_Endless_Night_Festival_Guide
  • Rotyoka #7
    Lineage 2 -t is pedig 17 millió előfizetője volt 3-4 éve... Csak ugye ez nemusa játék ezért így kiesik mint a gw
  • RoyalPredator #6
    Guild Wars:
    http://pumpingirony.net/wp-content/gallery/guild_wars/gw-halloween2008-004.jpg

    Mert a GW-t mindig kihagyják...
    ( 8 millió felhasználó )
  • hurkaur #5
    Hm, ugy remlik, hogy az event lich king ota ugyanaz nem?
  • hdo #4
    Azért neem, tavaly először, akkor tényleg új volt.
  • hurkaur #3
    es azelott is ja meg azelott is, es ha jol emlekszem azelott is :D
  • hdo #2
    "de újdonságként felgyújthatjuk a többi csoport szalmabábuját és elronthatjuk a Halottak napi ünnepélyüket egy jól irányzott bűzbombával is."

    Újdonság mihez képest? Ezeket már tavaly is csináltam.