Ötvös Tibor

Másfél éve készül a Rango The Video Game

Egy film alapján készült játék a legtöbb esetben elég rosszul sikerül. Sajnos a kivételek (melyeket mindig felemlegetünk ilyen esetben: Chronicles of Riddick, King Kong) is már elég régen a piacon vannak és az utóbbi időkben megjelent próbálkozások kritikán alulira sikeredtek (Vasember 2, az új Harry Potter cím).

És bár ezt már sokszor elmondtuk, de talán a Rango: The Video Game kapcsán megfordulhat eme tendencia. A fejlesztő Behavior Interactive ugyanis folyamatos kapcsolatban áll a filmet készítő Gore Verbinskivel és az Industrial Light & Magic-kel, ráadásul a kiadói feladatokat felvállaló Electronic Arts nem sürgeti a csapatot sem, így azok már több mint másfél éve dolgozhatnak a programon.



A játékban egy kaméleont irányíthatunk, aki szeretne a Mocsok nevű városka seriffje lenni. Hogy eme célját elérje, különböző történeteket és hőstetteket talál ki, melyeket aztán elmesél a helybelieknek, akik ezek alapján kezdik tisztelni a "hősüket". A játékban ezeket a valóságban meg nem történt eseményeket kell lejátszanunk.

A Rango: The Video Game egy külső nézetes akciójáték lesz, mely a klasszikus Croc legszebb perceit juttatja az ember eszébe. Hősünk képes lesz fegyverével tüzelni és közelharci eszközöket is bevetni. Az elhalt ellenfelek után csillagok maradnak, melyek a játék valutáját is jelentik egyben. Külső nézetből FPS-be is át tudunk váltani, mely nézetben sokkal pontosabban célozhatjuk be messzi ellenfeleinket.



Hősünket fejleszthetjük is, melyet a filmben is szereplő Sebzett Madárnál tehetünk majd meg. Senki ne várjon Mass Effect vagy Baldur's Gate szintű rendszert, de itt elég lesz. Karakterünket azonban a játék befejezte után is fejleszthetjük, hiszen lehetőségünk lesz a már felturbózott hősünkkel is nekiállni a játéknak, mely így jóval könnyebb lesz és pár olyan helyre is eljuthatunk, ahova először még nem tudtunk.

Rango elég változatos történeteket talál majd ki a filmben, hiszen az EA által prezentált verzióban először egy napfényes sivatagos részen járhattunk majd utána egy zombikkal megtűzdelt éjszakai pályán kellett túlélnünk a kalandot. A grafika elég jónak tűnik, a főszereplő pedig vicces karakter lesz. Szóval első pillantásra a Behavior Interactive jó úton jár, a végeredményre március 1-ig várni kell.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Nem rossz ez. Mégiscsak egy rajzfilm az alapja, nem kell élethűnek lennie. Meg talán a történetre is gondot fordítottak. Esetleg jól megírták a programot, és nem fog szaggatni, nem lesz bugos.

    Amúgy emlékeim szerint a King Kong egy szar játék.
  • MacropusRufus #1
    jobbk épek nincsenek? Ezek alapján nem értem hol a másfél év.
    rákerestem... azok a képek sem győztek meg.