Berta Sándor

Filmletöltések már PlayStation segítségével is

Az Apple és a Microsoft után egy újabb multinacionális cég, a Sony is ki akarja hasítani a maga szeletét a filmletöltési piacból.

A PlayStation 3 konzolok tulajdonosai kereken 2000 különböző filmet tölthetnek le Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Németországban és Franciaországban. A bejelentéskor a londoni Soho-negyedben álló kétszintes házban már alig fért el a gyülekező tömeg, a japán vállalat munkatársai alig tudtak rendet tartani. "Remélem, hogy nem csak a borainkat fogjátok meginni, hanem az új videoportálunkat is kipróbáljátok" - üdvözölte Mark Hardy, a PlayStation európai marketingvezetője a megjelent vendégeket.

"A dolog rendkívül egyszerű. Egyszerűen kiválasztjátok a nektek tetsző filmeket, ráklikkeltek, kényelmesen elhelyezkedtek a fotelben és megnézitek" - ismertette a szolgáltatás lényegét a vezető. Hardy közölte, hogy a kínálatban nem csak a saját műveik szerepelnek, hanem megtalálhatók az összes nagy hollywoodi filmstúdió (20th Century Fox, Paramount Pictures, Universal Pictures, Walt Disney stb.) alkotásai is. A Sony vezetői emellett kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden országban a lakosok számára a helyi filmstúdiók kínálata is elérhető legyen, így például Németországban a Constantin, a Kinowelt és az Universum Film által készített, illetve kiadott filmek is kiválaszthatók.


A kínálatban egyaránt megtalálhatók az új kiadások, mint a Transformers 2 és a régi klasszikusok."Minden héten legalább 50 további filmmel bővül majd a katalógus, így egy éven belül összesen 4500 művet fog tartalmazni" - ígérte Hardy. Az új szolgáltatás ára gyakorlatilag megegyezik az Apple TV és a Microsoft Xbox hasonló szolgáltatásának áraival. A normál felbontású filmek kölcsönzése 2,99, a nagy felbontásúaké 3,99 euróba kerül. A legolcsóbb megvásárolható filmekért 7,99 eurót kell fizetni. A kölcsönzött művek legfeljebb 14 napig tárolhatók a számítógép vagy a notebook merevlemezén. az egyszer elindított alkotások pedig legfeljebb a startot követő 24 órában tekinthetők meg.

"Egy új terméket kínálunk azoknak az embereknek, akik lusták elmenni a videotékákba és inkább a foteljükből vásárolnak filmeket. De vannak persze olyanok is, mint én, akik továbbra is szeretik a polcokon rendezgetni a DVD-kazettákat" - jegyezte meg végül Mark Hardy.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Hober Mallow #10
  Olvasgatva a hozzászólásaidat.Úgyérzem igen,az emberiség megérett a kipusztulásra!

  //Ahoz képest hogy te jobban tudod annál a bőrfotelbe üldögélő ürgénél a dolgokat, mégse te ülsz benne hanem ő.A forma követi a funkciót, ugyebár így lesz a bőrfotelben üldögélő emberke elismert,és a hülyeségeket beszélő fogyatékos kommentelő pedig nevetség tárgya.Szerintem pedig nem kis hazánk bevételi adatain fogja eldönteni a sony hogy legyen egy ilyen szolgáltatás vagy ne.Mivel kis hazánkban nagyon kevés ember rendelkezik Playsation 3 konzolal(de számuk folyamatosan nő) így valószínűleg tök felesleges lenne ez a funckió kis hazánkba.Főleg hogy a filmek angolul lennének,amit kevesen értenének meg:)
 • wackydog #9
  Mit erzek?!
  Duhot!!
  Azert mert valaki egy borfotelban elhataroz egy baromsagot aminek ertelme nulla es azt hiszi o a kiraly holott ha kilesne az fejeben levo alomvilagbol rajonne hogy derekig er a szar amiben kutyagol es nem o a csaszar mar hanem masok....
  o nem mas mint a SONY....
  bukott a tvken ,laptopokon ps3regirol nem is beszelve...es jon ilyennel hogy filmetletolteni...minek???bazz ott a bd benne megveszem 1.50 euroert a a szotyiszemuektol A++ minosegiu BD ben es szarra porgetem...hol a biznisz ebben az atlagembernek...plussz ugye ez Mo-n nem muxik
 • mamutvadasz #8
  Kis hazánkat mindig kihagyják a jóból, de ezt szerintem már lassan meg lehet szokni :)
 • Zsoltika 007 #7
  A napi frusztráció felgyülemlett tömegét, melyet ide hánynak ki. :)
 • Hober Mallow #6
  az ilyen emberszabású idióták mint te ilyenkor mit éreznek?
 • wackydog #5
  "A kínálatban egyaránt megtalálhatók az új kiadások, mint a Transformers 2 "
  Ember TE hol elsz?Ha neked ez az uj kiadasokat jelenti csak sajnalni tudlak.
  Mar nem is emlekszunk a filmre csak varjuk a 3. at.Gratulalok a Sony nagy otletehez fizetni egy filmert amikor 1001 torrentoldal mukod kishazankban es a vilagban,na meg hogy azert a torrentre hamarfelkerulnek a filmek Ps serverekre nem biztos kulonben nem menne a mozibevetel ha aznap mar leszedheted a konzolodra....fos SONY
 • qwas #4
  Én sem értem, hogy ilyet mért nem lehet élérni Mo-ról. Kölcsönzési díj 250 Ft a vásárlási meg 500. Szerintem menne a bolt. Persze nem tudom hány PS3 tulaj van idehaza ezért lenne jó a lentebb említett platform független szolgáltatás.
 • Zsoltika 007 #3
  Hát igen. De akkor ne rinyáljanak itt hogy nincs vásárló meg csúnya warez. -.-
  Adjanak versenyképes modern szolgáltatást és lesz előfizető. Én biztosan. Nem értem miért nem érdekelt ebben senki. Mindenkinek jó ez a több éves lemaradás? Vásárló bázis biztos hogy van.
 • NEXUS6 #2
  Van ilyen valami torrentnek hívják.
 • Zsoltika 007 #1
  Azt élném már meg hogy nálunk is legyen ilyen. Net alapon platform függetlenül.