Ötvös Tibor

Az első Dragon Age II információk

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a BioWare a remek Mass Effect 2 és a 2011-ben megjelenő Star Wars: The Old Republic után visszatér a Dragon Age világába és elkészíti a folytatást.

Igazság szerint a hivatalosan Dragon Age II címet kapott játék még idén megjelenik, szóval a The Old Republic előtt megérkezik a boltokba. Ráadásul a mai napon végre magától a fejlesztőktől származó információk is napvilágot láttak, melyek alapján az akció-RPG méltó lesz a BioWare imázsához és az első rész miatt fanyalgók is elégedetten dőlhetnek hátra.



Az első és legfontosabb dolog, hogy a Dragon Age II-ben egy teljesen új hős irányítását vehetjük át egy teljes évtizeden át. A fejlesztők elárulták, hogy minden egyes döntésünknek komoly következményei lesznek, de ez egy Fable 2 vagy Mass Effect 2 után szerintem ez nem olyan nagy újdonság.

A sokat kritizált harcrendszer is megújul, bár erről többet nem tudunk még. A hivatalos szöveg szerint "Gondolkodj tábornokként, harcolj spártaiként", ám ennek pontos jelentését nem árulták még el. Jó hír, hogy az átvezető videók minőségén és hosszán valamint a grafikán is sokat javítanak majd.



Amint azt már említettem, a Dragon Age II új hőst avat fel. A nyilvánosságra került rövid történet szerint falunkat porig rombolták és csak kevesen élték túl eme katasztrófát. Hősünk természetesen bosszút esküszik, melyben ezúttal is sokan lesznek segítségére.

Első körben ennyi, remélhetőleg hamarosan a fent látható koncepciós tervek, rajzok után magából a játékból is láthatunk valamit.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FRISSÍTÉS: Időközben kiderült, hogy a Dragon Age II mozgásban a GamesComon mutatkozik be, megjelenése pedig 2011. márciusában esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Molnibalage #24
    A BG II SoA kb. 7 éve megvan, de soha nem volt idő játszani vele. Mikor időm volt, akkor angoltudásom nem volt hozzá. Most már van angoltudás, de idő az nincs. :(
  • mindero #23
    Legkirályabb játék a Baldour's Gate. Sajnos nálam a DA a nyomába se ért.
  • Molnibalage #22
    Érdekes módon a Gothic szériában az ellenfelek nem fejődnek és teljesen szabadon mászkálhatsz a G3-ban és szinte teljesen szabadon a G2-ben és G1-ben. Tehát nem lehetetlen. Felszaladhatsz a sárkányokhoz a G2-ben alacsony szintűáként, hogy átrohansz a fejezeteken és nem csinálsz mellékküldiket, csak akkor beadárlnak, mint állat.
  • cateran #21
    Ehh-ehh...BG1-2....nem fejlodtek az ellenfelek a csapattal egyutt,de azert volt 1-2 (kac-kac) kihivast jelento harc...a logika megcsufolasa kemenyen, ha az elejen lathato x monsztra lvl 1 - mint en- 20 szinttel kesobb meg lvl 20 (mert velem fejlodott...wtf?)
    Vagy ha lvl 2-n osszefutok a fobossal,akkor az is lvl 2 lesz? Milyen kemeny ha 1 csori parasztgyerek is szajon kaphatna a legendas fogonoszt....baromsag a negyzeten...
  • drizzt1666 #20
    Nem lesz lerágott csont, ne izgulj :) Hawke egyébként már az Origins-ben is látható mikor Denerimet megtámadják az egyik átvezető videóban...egyébként meg először elmenekül mert félti az életét, de később muszáj lesz neki küzdenie és folyton szembe fog kerülni a bűntudatával a döntései miatt. Pont ez adja majd vissza a játéknak a Darkos feelinget. A hivatalos twitter oldalt kell figyelni, nagyon sok plusz dolog derült már ki pár fejlesztőtől.
  • Windwalker #19
    Egyetertek veled, de 2097 nek igaza van, szerintem ez a taktikai ujitas sokat lendit a jatekmeneten ha a megallitas teljesen elveszi a kedved. Egyebkent nekem pont ennek a hianya volt a bajom a RTS-ekkel, pl Warcraft3, kulonosen a 2. (Ork) kampany vegen, ezren jonnek, te meg nem gyozol kattintgatni, es igy is epp sikerult normal modban megcsinalnom.
    Az a baj az RPGekkel hogy megallitas nelkul halalos, ha meg van akkor nem annyira elvezetes.
    A DA 2 alapsztorija, a falunkat porig leromboljak, meg leragott csont, remelem ezt a Bioware nem gondolja komolyan..

  • Sith #18
    Bocs de ha valaki akcio RPG-zni szeretne annak jön a Witcher következő része a maga kategoriájában az is nagyon jó darab volt ezt meghagyhatnák így
  • Kindred Blades #17
    Jah, 10 óra alatt aztán sokat jutottál előre, akkor már érezhető, hogy mennyit fejlődnek veled az ellenfelek...

    Nyilván nem azért találták ezt ki, s használják megannyi játékban, mert baromság. Hanem azért, hogy a játékban a harcok kihívást nyújtsanak, egy boss boss legyen, s nem egy együtéses kobold. S ezt hogyan lehet megvalósítani egy olyan játékban, ahol van fejlődés, de a területeket viszonylag szabad sorrendben járod be? Így. Hogy az ellenfelek veled szinteznek.
    A karaktereden így is érződik, hogy erősebb és erősebb lesz, s a harcok könnyebbé válnak, hiszen sokkal több skill-hez és felszereléshez férsz hozzá. No persze ez tíz óra játék után nem tűnik fel annyira talán.

    Azért csak remélem, nem csinálnak belőle Dragon Effect-et.
  • macseke #16
    csak ne fejlődjenek az ellenfelek a hőssel együtt! Ez az egy dolog nálam teljesen elszúrta az egészet, végig sem vittem, sőt, viszonylag hamar abbahagytam (úgy 10 óra játék után)..
  • Fbn Lx #15
    megy a gondolkodás nyugi, mint mondtam én pl. 40 órát toltam, normal fokozaton nem volt gondom vele, de ettől függetlenül nem az én műfajom. Számomra ez a megállítgatós harc elrontja az egész élményt, szeretem, ha a küzdelmek minél inkább a valóság pörgésére alapoznak, és nem vagyok felruházva ilyen isteni időmegállító erővel. :]
    Ahol taktikázni kell, ez csak maradjon meg stratégiának, nagy létszámú csapatokkal. De azt, hogy 3 ember hogyan ver le 3 másikat, ne kelljen már megtervezgetni. Ilyen kis létszámnál a harc kimenetele egyszerűen az emberek egyéni képességein múlik, és egy játékban is ezen kéne, hogy múljon, nem taktikán.