Ötvös Tibor

Ismerősök a mozikban - Dark Voidtól Deus Exig

Cikksorozatunk harmadik részében újabb hat olyan játékot mutatunk be, melyekből elméletileg a közeljövőben filmverzió is készülhet.

- I. rész - | - II. rész - | - III. rész -

Dark Void
A Dark Void egy egészen friss megjelenés és eddig ez a harmadik olyan Capcom játék, melyből elméletileg film készül. Sajnos az akció-sci-fi minőségileg elég gyengére sikeredett és a kasszáknál sem teljesít túl fényesen, ennek ellenére Brad Pitt produkciós cége, a Plan B vásárolta meg a jogokat.



Az első hírek szerint maga Pitt játszaná a főszerepet, ám ezt még a program megjelenése előtt jelentették be. Kérdéses, hogy a gyenge eladási eredmények mennyire vették el a kedvét a készítőknek a kockázatos filmadaptációtól. A Dark Void főszereplője egy Will nevezetű fickó, aki a Bermuda-háromszögben szenved balesetet és magához térvén egy alternatív korban találja magát, ahol idegenek harcolnak a visszamaradott emberiség ellen.

Darksiders
Sajnos csak konzolokra jelent meg az idei év eddigi legjobb hack'n'slash játéka, a Darksider, mely alaphangon is 15-20 órás játékidőt kínál a vállalkozó kedvű játékosnak. Az elég gyenge indulás után azonban szerencsére az Apokalipszis lovasa megtalálta közönségét és a legújabb beszámolók szerint hamarosan eléri az 1,5 milliós eladásokat.



Ennek örömére a kiadó THQ bejelentette, hogy egy, jelen pillanatig meg nem nevezett produkciós cég megvásárolta a jogokat és elméletileg gőzerővel elkezdődtek az előkészületi munkálatok. Mivel az első Darksiders csak Háború hadjáratát mutatta be, így egy folytatás mindenképpen várható és a pletykák szerint a második rész premierjére időzítik a film bemutatóját is.

Darkwatch: Curse of the West
A Darkwatch leginkább a Serious Sam és Painkiller sorozatokra emlékeztető FPS volt, melyben a történet csak arra szolgált, hogy legyen miért legyilkolnunk a ránk ömlő ellenfeleket. A sztori szerint mi egy Jericho Cross nevezetű cowboyt alakítunk, akit egy vonatrablás során megharap maga a fővámpír és csak pár napunk van, hogy eljussunk Darkwatchba, ahol még megakadályozhatják, hogy vérszívókká alakuljunk át.



A játék jogait megjelenése után pár hónappal meg is szerezte a Végső állomás alkotópárosa, James Wong és Glen Morgan és az utolsó hírek még arról szóltak, hogy dolgoznak a forgatókönyvön, mely a játék fő történeti szálát követi és tele lesz akcióval. Sajnos ez az értesülés is legalább egy éves, így talán soha nem lesz belőle film. Mindenesetre még bizakodhatunk, hiszen "hivatalosan" nem lett leállítva.

Dead Space
A tavalyi év egyik legjobb külső nézetes horror játéka sem maradhat ki a szórásból, hiszen bár a program első eladási mutatói elég rosszul indultak, a filmjogokat pillanatok alatt eladták. A rendezői széket végül a Disturbiát készítő D.J. Caruso foglalhatta el és elméletileg már javában dolgoznak a forgatókönyvön is. Főszereplő még nem lett kiválasztva.



Maga a film az első játékon alapul majd, melyben az USG Ishimura bányászűrhajóval egy napon megszakad minden kapcsolat. A Cég szervizcsapatot küld a kommunikációs hiba kijavítására, Isaac Clarke fedélzeti mérnökkel a csapatban, akit személyes okok is vezérelnek. Ám a hajón nem az várja őket, amire számítottak.

Death Jr.
Egy PSP játék a következő, mely nagyon ötletesnek tűnik - legalábbis a sztorija szerint. A történet főhőse egy tinédzser, aki szeretne normális életet élni, mint korabeli társai ám ez nem lehetséges - lévén ő ifjabb Kaszás. Szerencsére akad pár barátja: Pandora, aki kényszeres szelencenyitogató és Stig Márta, akinek vérezni kezd a tenyere, ha ideges lesz.



A játék kapott egy sikeres folytatást, ám a filmváltozatról nem sok hír érkezett eddig. A jogokat a bukott A maszk fia és a Kutyák és macskák rendezője, Larry Guterman szerezte meg, aki saját produkciós cégén keresztül szeretné vászonra álmodni a történetet. Sajnos az előző két film nem túl jó ajánlólevél, ráadásul évek óta semmi hír a projektről.

Deus Ex
Harmadik sorozatunk utolsó tagja a kultikus Deus Ex, mely elméletileg még az idén megkapja a harmadik részét. A film elméletileg az első rész cselekményén alapul. A történet a 2050-es években játszódik. A főhőse JC Denton, aki kezdetben a UNATCO nevű anti-terrorista szervezet ügynöke, aki a dolgok különös folyása miatt belekeveredik egy világméretű összeesküvésbe. Kalandjai során a Majestic 12, az Illuminati és a hongkongi Triádok dolgába is beleavatkozik.



Az utolsó hírek még 2003-ban érkeztek a filmről. Akkor még úgy volt, hogy a Columbia Pictures készíti el a filmet Laura Ziskin producer (Pókember trilógia, Micsoda nő!) felügyelete mellett. Ráadásul az Eidos is aktívan támogatta a projektet, mivel szerintük a Tomb Raider mellett a Deus Ex is hatalmas sikert arathatna a mozikban. Azóta csend honol a témában.

Ezzel véget is ért harmadik összefoglalónk. A friss Dante's Inferno kimaradt, mert hivatalosan nem jelentették be a filmváltozatot, de amint ez megtörténik a filmrészlegben azonnal beszámolunk róla. Legközelebb olyan nagyágyúk kerülnek sorra, mint a Driver, a Doom II vagy a God of War.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nazir #14
    Többek között:
    Far Cry, A Király Nevében, Bloodraine, Postal( ez speciel tetszett mert beteg.)
  • Nazir #13
    Nem tudod ki az az Uwe Boll? Jó neked.
    Ő az a manus aki megvesz rengeteg megfilmesítési jogot és gyárt egy darab kakit belőle.
  • dronkZero #12
    Hát mondjuk leginkább semmi köze nincs a Johnny Mnemonichoz... A játékot nem láttad, vagy a filmet, hogy ilyen hülyeségeket beszélsz?
  • DeviloftheHell #11
    ki a bus franc az az uwe boll?
  • Oláh Herkules #10
    Csak nehogy uwe boll kezébe kerüljön!
  • galocza #9
    mennyiben?
  • cateran #8
    A Dead Space anime az elozmenyeket mutatja be,azt hogy mi tortent az Ishimuran..bar a megrajzolas stilusa nem epp a kedvencem,a sztori jopofa:)
  • Loverman #7
    dark void-ból már készült "film", a Rocketeer :D
  • Matt0123 #6
    Érdekes, hogy a Deus Ex-ből akarnak filmet készíteni, mikor a játék első része a Johnny Mnemonic-ra alapozott.
  • Garrett27 #5
    A Deus Ex folytatását alig várom, a filmnek inkább nem örülök előre, hátha legalább egyszer meglepnek, arra leszek majd leginkább kíváncsi, hogyan oldják meg benne a többféle befejezést a játékból.