Ötvös Tibor

Lezajlott a Microsoft X10

Pénteken zajlott le a Microsoft saját fesztiválja, melyet idén San Franciscóban rendeztek meg és X10 néven futott.

A kiadó ezúttal is inkább a konzolosoknak kedvezett a bejelentéseivel és prezentációval, ám azért szerencsére akad még olyan játék a tarsolyukban, ami PC-kre is megjelenik. Sajnos azt már megírtuk, hogy az Alan Wake végül is nem tartozik majd utóbbi csoportba, de azért még bizakodunk.

Kezdetnek rögtön a Bungie rukkolt elő a sokak által nagyon várt Halo: Reach publikus bétatesztjének időpontjával, mely végül május 3-án veszi kezdetét. Jelentkezni a Halo 3: ODST-vel kapott kulccsal lehet. A fejlesztők rögtön meg is cáfoltak két korábbi értesülést, így biztosan nem lesz Halo 3D és a Reach nem lesz kompatibilis a Natal vezérlővel.


Ezután a Dead Rising folytatása került szóba és a kiállításon rögtön három, igen brutális videó és egy újabb trailer is felbukkant. Ráadásul végre megjelenési dátumot is kaptunk és a kihirdetett szeptember 3-as premier a PC-s változatra is érvényes. X360 exkluzív lesz viszont a Dead Rising: CASE ZERO, mely amolyan összekötő kapocs lesz az első és második rész eseményei között.

A külföldi sajtó tetszését nem nyerte el a Final Fantasy legújabb része, ám ennek ellenére a Microsoft egy Speciális kiadással készül az amerikai piacra. A csomag március 9-én jelenik meg 399 dolláros áron és egy 250 gigás merevlemezzel megáldott konzol, kettő vezeték nélküli joystick, exkluzív letölthető tartalmak és a Final Fantasy XIII alap kiadása lesz a tartalma.

Klikk ide! Klikk ide!

A Lost Planet 2 is kint volt és új képekkel képviseltette magát. A fotókon a Gears of War két hőse, Marcus és Dom valamint a Resident Evil gonosza, Wesker látható. A május 18-án megjelenő játékban lesz osztott képernyős ko-op mód és mindhárom karakter játszható lesz.

A legjobban várt produktum azonban mindenképpen a Fable III volt, mely játszható állapotban is kint volt. Sajnos az újságírók nem voltak elájulva tőle és végül maga Molyneux is elismerte, hogy az év végén megjelenő harmadik rész már nem RPG, hanem egy akció-kaland elegy lesz. És ez a széria további tagjaira is igaz lesz majd.

Klikk ide! Klikk ide!

A Fable III már Natal vezérléssel is működni fog, ám a karakter mozgatásához még szükség lesz a kontrollerre is. Ám ha levesszük a jobb vagy bal kezünket az irányítóról, a Natal azonnal észleli majd és a karakter rögtön úgy mozgatja majd az aktuális kart, ahogy mi. Érdekes elegynek tűnik, meglátjuk, mennyire lesz használható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Asher #7
  Hát semmi újdonság. Csalodás volt a show.
 • mg1992mg #6
  Ezzel egyetértek :D Azért sajnáltam őt a Resident Evil 5 végén.
 • sacano1 #5
  Ha már a következő Resident részekben már nem lehet valahol tovább kel élni a legendának:)
 • mg1992mg #4
  "Resident Evil gonosza"
  xD Ez igaz is, csak egy kicsit megmosolyogtató így megfogalmazva :D
 • Seth #3
  Ha ez lenne a szempont,akkor nem úgy nézne ki a játék ahogy kinéz.Ugyanolyan szintű mint a 2.rész
 • csiber #2
  Azért, mert ma már grafikára hajtanak és nem a játékélményre! Azzal nem lehet lekörözni a konkurenciát...
 • narumon #1
  Node most miért kell a fablet elbaszni? A II. az nagyon jó volt, de a háromból ezek szerint kihagynak mindenféle fejlődési lehetőséget és specializálódást?