Gyurkity Péter

Jöhet az olcsóbb Xbox 360

Így véli legalábbis az elemzők egy része, míg mások szerint egyedül a Natal lesz a Microsoft következő nagy dobása. A Sony a PS3 Slim konzolon is pénzt veszít.

Az IndustryGamers weboldal a DFC Intelligence szakértőjével készített interjút, aki szerint a Microsoft egy hasonlóan olcsóbb és vékonyabb változattal válaszolhat a Sony nemrég bejelentett újdonságára, amely PS3 Slim néven hivatott új lendületet hozni a PlayStation konzolok családjába. A szoftvercég szintén egy Slim változattal készülhet, ám a vélemények megoszlanak.

Az kétségtelen, hogy egy ilyen vékonyabb, és némileg módosított változattal a Microsoft tarthatná előnyét a Sonyval szemben, legalábbis ami az árat illeti - egészen 250 dollárra szoríthatnák le a kereskedelmi árat, ami már a Nintendo Wii-vel vetekedhetne. Kiemelik továbbá, hogy a vetélytárssal ellentétben ők még mindig adósak a konzol külsejének újratervezésével, amire kitűnő alkalom lenne egy ilyen példány felbukkanása.
Más elemzők azonban úgy vélik, hogy a szoftvercég háza tájáról egyedül a Project Natal megjelenésére számíthatunk jövőre, ez önmagában elég nagy durranásnak számítana.

Amennyiben mégis készülnek egy Slim változattal, a Natal 2010-re tervezett megjelenése remek alkalom lenne erre, így nemcsak a valóban forradalminak tűnő vezérlő technológiával, hanem egy régi-új konzollal is kedveskedhetnének a felhasználóknak. Hivatalos információ hiányában ez egyelőre csak találgatás, és arra nem is számíthatunk, hogy a Microsoft megerősíti majd ezen véleményeket.

A Times Online ezalatt a Sony Computer Entertainment első emberével készített interjút, aki szerint éppen ideje volt a vékonyabb PS3 piacra dobásának, elég csak a játékfejlesztők nyomására gondolni. Kazuo Hirai hozzátette, hogy továbbra is 10 éves ciklusban gondolkodnak, így korai még megítélni a PS3 pályafutását, de a hardveres vonalon továbbra is pénzt veszítenek minden egyes példány értékesítésével. Az új vezérlő (magic wand) 2010 tavaszán érkezhet, és mindent megtesznek a szoftveres oldal biztosítása érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)