Gyurkity Péter

Európában is jön a PlayStation Network Video Store

A Sony Észak-Amerika után Európában is kibővíti PlayStation Network szolgáltatását, mégpedig a mozifilmek széles kínálatával, amelyek megvásárolhatók, illetve bérelhetők lesznek.

A cég a Németországban megrendezett Gamescon rendezvényen jelentette be, hogy novemberben néhány európai országban is elrajtol a Video Store, amely az Egyesült Államokban jelenleg a PlayStation Network részeként működik. Ez lehetővé teszi majd az európai PlayStation 3 és PSP tulajdonosok számára a neves stúdiók kínálatában történő böngészést.

Az első körben az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, valamint Spanyolország csatlakozik a kiváltságosok klubjához, míg a kontinens többi országára csak jövőre kerül majd sor. Az pontos árakról még nem született döntés, az azonban biztos, hogy az egyes mozifilmeket nemcsak megvásárolhatjuk, hanem ki is bérelhetjük - előbbi esetben az alkotás a PS3 merevlemezére töltődik le, illetve automatikusan továbbítódik a PSP készülékekre, a lejátszást pedig a letöltés befejezése előtt megkezdhetjük, illetve további játékokat és egyéb tartalmakat érhetünk el, ha ezzel még várni akarunk.


A filmek kikölcsönzése esetén azokat 14 napon keresztül érhetjük el, a fizetéseket pedig a PlayStation Network esetében megszokott rendszeren keresztül bonyolíthatjuk majd le. A Sony közleménye szerint olyan filmek válnak majd elérhetővé a platformon keresztül, mint az Angyalok és Démonok, a Brüno, a Star Trek és a Terminator legújabb része, a Karib-tenger kalózai és a Harry Potter aktuális fejezete, A Sötét Lovag, valamint számos egyéb alkotás a 20th Century Fox, a Disney, az MGM, a Sony Pictures, a Universal és a Warner kínálatából, ezeket pedig olyan kisebb európai cégek gyűjteménye egészíti majd ki, mint amilyen az Universum Film és a Constantin Film.

A lépés a cég stratégiájának fontos része, ez pedig a konzolok nappali szórakoztatói központtá történő felemelését jelenti - ebben látják a megújulás lehetőségét, minél szélesebb tömegek megnyerésének esélyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • qwas #33
    Az igaz. Szerintem az annyit fog jelenteni, hogy annyiszor töltöd le ahányszor akarod. Bár ez nem tudom mennyivel jobb mintha megvenné az ember lemezen.
  • Orltran #32
    Nyugalom, ez a hír bennünket nem érint. Bejelentette a Sony, itt nem lesz PSN, ezért meg se jelenik a PSPGo. Ennek pedig ez az oka. Persze, hogy mindenhol van letöltés, csak nem mind1, hogy a sok olyan emberke között, aki fizet azért, amit más elkészített van pár, aki nem, vagy a sok letöltögető között nagyítóval találsz pár tisztességesen vásárlót is.
  • pixx #31
    "Csak nálunk töltenek el," te miért ugatsz bele olyanba, amiről fogalmad sincs...de tényleg. Mindenhol van illegális letöltés. Én külföldöm melózóm jól keresek, a főnököm még jobban, még is néha van, hogy egy filmet ő add kölcsön, amit a netről szedet le, pedig itt 4-15 eurók a filmek, a kereset 2000 euró fölött. Szóval más, vagy még se...mindenki tölt le...
  • cateran #30
    A rip es a cam verzio nem egy es ugyanaz es akkor meg szolidan fogalmaztam..cam-es verziok sosem lesznek egyszinten a ripekkel (masreszt a rip lehet olyan szar, mint 1 cames verzio:D)
  • dilofekete #29
    Mondjuk csak eggyes országokban szokták átszinkronizálni a zombi és sex jeleneteket. Nálunk a sex a jellemző, de az valami nagyon sar-mos, az eredeti után.
  • dilofekete #28
    Ez is eggy nyelvtudomány. Van a lánfűrészes -, baltás és kéz nélküli zombi. Többféle nyelven már inteligensek is néha. Azért ez rossz benne. :(
  • dilofekete #27
    Én eggy Zombis filmet több féle szinkron hanggal is megnéznék. Vicces, hogy mire megnézném a zombis filmet az összes nyelven addigra már 15x annyi zombi hang lesz a filmben és jobban fog tetszeni a végén, de ezt tetézi az, hogy azt sem tudom, hogy miről szólt, mert mindig más a szinkron és a felirat is.
  • Tetsuo #26
    raadasul a Virgin szuri a torrentet..
  • Tetsuo #25
    LOL valaszthatsz jobb minosegu ripet is, rajtad mulik. 1re tobb a BDrip is..
    (meg jobb filmet :P)
  • wackydog #24
    egyik sem....
    volt meg a legelsok kozott ps3 mam az nagyon otvar volt.egyetertek viszont cateran-nal idekint cefetlassu a net,odahaza ezt nem erzekelik mert "keves" felhasznalo jut a kiszolgalokra,de itt 20 mb-Virgin(SOHA NE FIZESSETEK ELO RA!) delutan 5-tol mar csak 1mb azon viszont nehez karistolni foleg valami letoltes mellett :S
    ne igy legyen de figyeld meg az xfos is el fog rajtolni a natalal szepen hiaba draga megveszik mer uj es azert abbol a szar dobozbol eledtak egy parat ne feledjuk,kell az ujjitas es az ujjitas a mozgasban illetve kontrollernelkulisegben van.Szep eleme a szobanak,nagy,fekete,porfog mint allat :) ,azt nem mondom hogy szep,nekem nem tetszik:( leulsz ele es....?
    meg odaultok paran.....
    vagy egyedul kuksolsz a csodamasinaval es online eletet elsz.....
    nekem midegy ki teszi meg elsokent azt a lepest hogy elhagya a kontrollert....ez a favorit nalam...de valami nagyot fog alkotni es kellemetlen azt latni hogy aki egyszer mar meglepte az eye toy-al az elhanyagolja ezt a kerdest.
    halakan csak ha grafika kell akkor pc....