SG.hu

70 millió eladott PlayStation 3

A Sony Computer Entertainment bejelentette, hogy a 2006 novemberében megjelent PlayStationŸ3-ból már 70 millió készüléket, a PlayStationŸMove kontrollerből pedig 15 millió darabot értékesítettek világszerte.

A PS3Ÿ megjelenése óta folyamatosan fejlődik, például a 2012 szeptemberében bemutatott modellnek bővült a HDD kapacitása, a gép súlya az első 60 GB-os PS3 modellhez képest a felével, a korábbi PS Slim modellhez képest pedig 20-25%-kal lett könnyebb. 2006 novemberében a PS3Ÿ mellett a PlayStationŸNetwork szolgáltatást is bemutatták, amely már 59 országban és régióban van jelen világszerte. A szolgáltatáson keresztül a PlayStation 3-tulajdonosok közel 170 000 letölthető digitális tartalmat tudnak elérni, amelyből pedig 57 000 játék közül böngészhetnek. Ezen felül 2012 októberében a PlayStationŸStore egy vadonatúj dizájnt is kapott, gazdagodott a kezelőfelülete, az átalakított keresőfunkciónak köszönhetően pedig még egyszerűbben lehet böngészni a több ezer digitális tartalom között. A megújult digitális áruház már Európában, valamint Észak- és Latin Amerikában is elérhető.

2012 júliusa óta a PlayStationŸStore-ban megvásárolható PlayStationŸPlus szolgáltatással az előfizetők hozzáférhetnek az ingyenes játékokhoz, frissítésekhez, demókhoz, jelentős kedvezményeket kaphatnak bizonyos játékokhoz. Az előfizetéssel azonnal érkező játékokat ingyenesen élvezhetik a felhasználók. Az előfizetés Európában és Észak Amerikában, 2012 novemberétől pedig már Japánban is elérhető lesz.


2010 szeptemberében bemutatták a PlayStationŸMove kontrollert, novemberben pedig világszerte bevezették a Wonderbook-ot, ami a történetmesélést és a játék élményét egy teljesen új szintre emeli. A Wonderbookhoz szükséges PlayStationŸEye kamerának és a kiterjesztett valóságnak köszönhetően a felhasználók egy teljesen új világot rajzolhatnak maguknak, vagy akár egy lapozással bekerülhetnek a játék világába.


A PS3 mindig hatalmas támogatást kapott a külső játékfejlesztőktől és kiadóktól, így a Sonymostanra már több mint 3590 szoftverrel és 595 millió eladott példánnyal*6 büszkélkedhet. Ezen felül pedig a külsős játékfejlesztők segítségével számos új és izgalmas címmel kívánják meglepni a konzol tulajdonosait, mint például Assassin's Creed III (Ubisoft Entertainment), FIFA 13 (Electronic Arts Inc.) vagy a PlayStation All-Stars Battle Royale (Sony Computer Entertainment). Azonban tovább bővül a lista olyan új „cross platform” funkciót támogató játékokkal, mint a LittleBigPlanet 2: Cross Controller Pack és a Sly Cooper: Thieves in Time (Sony Computer Entertainment). Ezt a funkciót támogató játékok egy teljesen új élményt nyújtanak majd a felhasználók számára, kihasználva így mind a PS3Ÿ-ban, mind a PlayStationŸVitában rejlő lehetőségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • xrm #2
    ez
  • Bulics #1
    70 millió és 1..
    tegnap én is vettem egyet :)