Marad a PS Store a PS3 és a PS Vita konzolokon

Három helyett csak egyetlen típuson búcsúzik a platform.

A múlt hónap végén jelent meg a hír, miszerint a Sony elhatározta magát a PS Store támogatásának megszüntetésére, legalábbis ami a régebbi konzolokat illeti. Ezt nem sokkal később a japán gyártó hivatalosan is megerősítette, most azonban részben meggondolták magukat, hiszen két változatot levettek a felsorolásból.

A cég friss bejelentése szerint a PS3 és a PS Vita mégis megőrzi a szoftverbolt támogatását, vagyis ezen készülékek tulajdonosai a közeljövőben sem nélkülözik majd ezt. A módosítást a Sony Interactive Entertainment első embere, Jim Ryan tette közzé, elsődleges indokként pedig azt említette meg, hogy a közösség részéről érkező visszajelzések alapján egyértelműen rossz, helytelen döntést hoztak meg, emiatt volt szükség az újabb változtatásra. Ennek következtében egyedül a PlayStation Portable esetében leszünk kénytelenek búcsút venni a platformtól, ez a korábbi tervnek megfelelően július 2-án történik majd meg, onnantól kezdve tehát a PlayStation Store nem lesz elérhető ezen a típuson.

A magyarázatban azt is megemlítik, hogy az eredeti döntést a régebbi modellek egyre nehezebb, egyre bonyolultabb támogatása miatt hozták meg, ez volt számukra az elsődleges szempont. A játékosok többsége eleve az újabb készülékeket birtokolja, azokon igyekszik jobb élményre szert tenni, emiatt ezen típusok támogatása jóval fontosabb a cég számára. Az utóbbi hetekben beérkezett visszajelzések alapján viszont teljesen egyértelmű vált, hogy a PS3 és a PS Vita mellett kitartó vásárlók nagyon elkötelezettek, amit szintén nem hagyhattak figyelmen kívül. Belátható időn belül tehát nem vonják meg ezen konzolok támogatását, bár azt egyelőre nem tudni, hogy meddig tartanak majd ki a mostani döntés mellett.

Amennyiben további változtatásokra kerül sor, azokról szintén beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!