Gyurkity Péter

Érkezőben az új PlayStation modellek

A kölni Gamescom rendezvény alatt a Sony bemutatta a konzol két új változatát, amelyek közül az első már most, a második pedig a következő hónapban, a Move kíséretében érkezik.

A hivatalos beszámoló szerint a két új modell közül az első 160 GB-os merevlemezt kapott, ára pedig 300 dollár lesz, vagyis ugyanazért az összegért nagyobb kapacitást kínál majd az érdeklődőknek. A készülékek leszállítását már most megkezdték az Egyesült Államokban, vagyis szeptember elején számos ponton kaphatóak lesznek.

A második példány az igazi nagy durranás, hiszen itt már 320 GB-os merevlemezről beszélhetünk, ami az eddigi legnagyobb a PS3-változatok történetében, illetve a dobozban ugyanúgy megtaláljuk majd az új PlayStation Move mozgásérzékelő vezérlőt, mégpedig a PlayStation Eye kamera, illetve a technikát támogató Sports Champions Blu-ray játék kíséretében. A csomagot a gyártó PS3 Sports Champions Move néven dobja majd piacra a tengerentúlon, megjelenése szeptember 19-én esedékes, ajánlott ára pedig 400 dollár lesz, ami mindenképpen kedvező. Maga a mozgásérzékelő vezérlő ez előtt két nappal debütál majd, önállóan 50 dollárért, a PlayStation Eye kamerával egyazon dobozban pedig 100 dolláros áron.


A Sony nagy sikert vár a bemutatkozástól, természetesen elsősorban a Move megjelenésétől - augusztus utolsó napjaiban ezért Washingtonban reklámozzák majd a fejlesztést. Nem maradnak azonban vetélytárs nélkül, hiszen a Microsoft Kinect vezérlője november 4-én bukkan majd fel Észak-Amerikában, a 4 GB-os Xbox 360, illetve a megszokott hagyományos kontroller kíséretében, 300 dolláros áron.

Ehhez rögtön hozzáteszik, hogy augusztus elején felbukkant a hír a 250 GB-os változat érkezéséről is, ám hivatalos információ eddig nem jelent meg ez utóbbiról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • jackoneill90 #12
  nintendó WÍÍÍ
 • peter2340 #11
  PS4?
 • kadar1 #10
  Nem hallottatok róla , hogy ezek mennyire lesznek lebutítva ?
 • NEXUS6 #9
  A kinekt meg PS kamera majmolás. :)
  Amúgy a PS3 kontrollerben (ami a Wii-vel egy időben lett kiadva) alapból benne van a mozgásérzékelés, csak a kutya nem használja. Ami hiányzott az a pozicionálás. Most azzal egészítették ki.
 • lucifer9393 #8
  Lehet, de akkoris csak egy Wii-majmolás :) a MS próbált egy szinttel feljebb lépni :) a kritikák pedig elég meggyőzőek, szoval ki tudja még mit hoznak ki belőle :)
 • Seth #7
  KINECT??

  Annyi kompromisszumot kell kötnie a fejlesztőknek az irányítás terén vagy túl kell komplikálni, hogy hagyják a francba a komolyabb irányítást igénylő játékokat és szar eyetoy meg partyjátékokat fognak rá csinálni. Nincs az az isten, hogy a kinect érzékelje rendesen ha teszemazt úgy teszel mintha ravaszt húznál meg.Vagy majd hanggal kell tüzelni? FIRE,FIRE,FIRE.RELOAD.FIRE.FIRE. Remek lesz
 • NEXUS6 #6
  HR, KZ3, RUSE, SOCOM, Fight, store-os kisjátékok, ja meg az a sportjáték gyüjtemény stb.
  Kezdetnek.
 • NEXUS6 #5
  Igen, tényleg két trükkös vibri.:)
  Tényleg messze van a kinekt-től, mert ezzel lehet olyan játékokat játszani, mint pl FPS, TPS, RTS...., azzal meg nem.
 • kukacS3K #4
  ez a move tényleg két világító vibrátor? mert akkor elég messze van a kinetictől
 • mutantleg #3
  Lemaradtam valamiről, szóval egy játék támogatja a Move-ot összesen?
  (tényleg mi van itt, már csak azért vesznek konzolt emberek mert utálják a többit aki másmilyet vesz? -- végülis ha úgysincs senkinek ideje játszani akkor teljesen mindegy csak érdeklődök)