Gyurkity Péter

Játékportállá válhat a MySpace

A jelek szerint nemcsak levelezőszolgáltatással, hanem a játékok felkarolásával és változtatna helyzetén a MySpace, amelynek vezetői szerint ez számít a hiányzó darabnak az üzletágon belül.

Arról a múlt héten már beszámoltunk, hogy a portál saját levelezőplatform beindításán dolgozik, amelynek feladata a felhasználók szorosabb kötődésének kialakítása és megerősítése lesz. A Fortune Brainstorm: TECH konferencián azonban ennél fontosabb terveket is ismertettek az anyacég News Corp. részéről, kiemelve többek között, hogy a játékokra kell koncentrálniuk a jövőben.

A vezetők ugyanis úgy látják, hogy mivel a nagyobb rivális médiacégek egyike sem rendelkezik erős pozíciókkal a játékok piacán belül, ez lehet az egyenlet hiányzó darabkája. A kiindulópont szerint a MySpace a jövőben a közösségi funkciók mellett egyre inkább a szórakoztatást helyezi majd előtérbe, ehhez pedig bővíteni kell a zenei és filmes kínálatot, valamint a játékok szerepét, mivel azonban az első két területen olyan nagy nevek vezetnek, mint a YouTube és a Hulu, így a játékok területe az egyetlen, ahol van még esélyük megkapaszkodni. Egyfajta közvetítőszerepet szánnak maguknak, amelyben a kiadók és fejlesztők a portál felhasználói táborára támaszkodnának a fejlesztések esélyeinek jobb felmérése érdekében.

A konkrétumokról egyelőre nem beszélnek, mint ahogy azt sem tudni, hogy a MySpace mennyiben támaszkodhatna az anyacég filmes és televíziós kínálatára. A terv azonban világos: egyfajta játékportállá kell átalakítani az oldalt, jóllehet ezt tagadja a News Corp. - szerintük inkább a szerep jobb kialakításáról van szó, a jelleg és a főbb feladatok megfelelő elosztásával. Így akarják megállítani a felhasználói tábor további olvadását, erősítve a versenyt a konkurens portálokkal, mint amilyen a FaceBook.

Az elkövetkező hónapokban tehát számíthatunk arra, hogy egyre több zenei és filmes, illetve játékokkal kapcsolatos funkció, ajánlat jelenik meg a közösségi oldalon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)