Gyurkity Péter

Érkezőben a hordozható Xbox?

A Microsoft jelezte, hogy nem zárkózik el egy hordozható készülék piacra dobásától, ám az időpontot és a megvalósítás módját még nem tudni.

Shane Kim, a szoftvercég alelnöke a Kikizo oldalnak adott interjúban említette meg a fenti lehetőséget, arra a kérdésre válaszolva, hogy tervezik-e hordozható eszközök elkészítését. Kiemelte, hogy itt számukra elsősorban az időpont közelebbi meghatározása a leglényegesebb feladat, vagyis mindenképpen számíthatunk ilyen fejlesztésekre, csak azt nem tudni, hogy a cég háza táján, avagy külső partner által.

Az alelnök válaszai alapján arra következtethetünk, hogy a prioritási listán a Project Natal, vagyis a mozgásérzékelő vezérlő elkészítése, valamint a nappali meghódításának további erőltetése szerepel kiemelt helyen, így csak ezt követően érkezhetnek meg a hordozható konzolok, illetve saját mobiltelefonok. Az nem túl meglepő, hogy Redmond is eljátszik ezen gondolattal, hiszen nyilván erre sarkallja őket az Apple iPod Touch és az iPhone, valamint a Nintendo DS sikere (illetve a pletyka, miszerint készülőben van a PlayStation telefon), és azon sem csodálkozhatunk, hogy részleteket egyelőre nem árulnak el ezzel kapcsolatban.


Rajongói ötlettervek

Nagy kérdés, hogy saját készüléket lenne érdemes kidolgozniuk, avagy segíteni egy külső partnert ennek megvalósításában, hogy azután az Xbox Live platform kiterjesztéseként elérhetővé tegyék a jelenleg is meglévő szolgáltatásokat az új készülékeken. Más források szerint az ARM jóvoltából olyan új mobil grafikus chipek érkezhetnek még az év vége előtt, amelyek lehetővé teszik majd az Xbox 360 konzolon kapható játékok futtatását a mobiltelefonokon, ezt pedig nyilván megnyitná az utat a második megoldás felé. Mások pedig azt jósolják, hogy mivel a Toshiba is saját Blu-ray lejátszót dob piacra még az idén, már csak idő kérdése a megfelelő kiegészítő érkezése az asztali Xbox konzolokhoz.

Mindenképpen érdekes időszak előtt állunk tehát a konzolos szférában - hamarosan meglátjuk, mire készül a Microsoft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #73
    én sem jöttem azzal, hogy csak három éve van a piacon
  • huanito #72
    Ezekkel nem én jöttem, hanem mások.Egyébként a N-nek a leggyengébb a cpu,gpu-ja és mégis milyen jól megél belőle.
  • cateran #71
    "meg azzal, hogy a forza jobb, mint a GT, és akkor megegyeztünk."
    Az én voltam:D De még ma is áll,hogy a GT5:Prologue-nál jobb..hogy a végső GT5-nél jobb-e,arról fogalmam sincs (reméljük nem:D)
  • Sir Ny #70
    "A statisztika egy átlag, "
    a statisztika nem átlag, hanem az átlag a statisztika egyik formája.

    "ami nem a te véleményedet tükrözi, hanem egy száraz tény."
    nem száraz tény. akkor lenne száraz tény, ha ott lennék minden box és ps3 tulaj mellett, és megnézném a játékaikat. így viszont akárki akármit írhat statisztika gyanánt, de az attól még nem lesz úgy.
  • Sir Ny #69
    "Szerinted az a jó játék, amit kevesen vesznek és az a rossz, amit sokan?"
    ezt nem én írtam, hanem te, és pont ezt figuráztam ki. talán ha visszaolvasnád, amit írtál. bár felesleges, mivel én úgyis kiemelem a részt, amit írtál, bár feleslegesen, mivel el sem olvasod.
  • Sir Ny #68
    "És ne azzal gyere, hogy a PS3 csak harmadik éve van a piacon, mert a gépenkénti játékeladásnál a VÁLASZTÉK a lényeg, "
    te meg ne gyere azzal, hogy nincs rá játék, meg azzal, hogy szar a psnetwork, meg azzal, hogy gyenge a gpu-ja, meg azzal, hogy a cell ereje hülyeség, meg azzal, hogy a forza jobb, mint a GT, és akkor megegyeztünk.
  • huanito #67
    Úgy látom fogalmad sincs róla,hogy mekkora hülyeségeket írsz! Szerinted az a jó játék, amit kevesen vesznek és az a rossz, amit sokan? Én meg szoktam nézni, hogy mibe fektetek 10000 Ft-ot, ezért szoktam a játékteszteket is elolvasni. Pl. a Banjot a Boxon kb 900 ezren vették meg a karácsonyi szezon óta, pedig a Rare egy kiváló cég, de a mostani játékai nem sikerültek túl jól.Engem is érdekelt ez a játék, de amikor sok negatív visszajelzés érkezett, úgy döntöttem, hogy nem veszem meg teljes áron, csak talán leárazva. A Boxnál az egy géphez eladott játékok száma 9, a PS3- nál jó, ha a 4-et eléri. Szerinted akkor, ha nem a te elfogult véleményedet nézzük, melyikre van több jó játék. A statisztika egy átlag, ami nem a te véleményedet tükrözi, hanem egy száraz tény.És ne azzal gyere, hogy a PS3 csak harmadik éve van a piacon, mert a gépenkénti játékeladásnál a VÁLASZTÉK a lényeg, vagyis, ha sok jó játék lenne, akkor sokat is venne az a 22 millió tulaj.Egyébként ahogy megpróbálsz minden hülyeségbe bele kötni, az először még vicces, de később már nagyon fárasztó.
  • Sir Ny #66
    "Az eladási adatok birtokában írom. Akkor te miért beszélsz azon PS3 tulajok nevében, akik nem vették meg? "
    szóval neked az a játék számít jónak, amit kevesebben nem-vettek-meg? akkor közlöm, hogy a legbénább ps3-as játékot is kevesebben nem-vették-meg, mint a legjobb boxosat => a legbénább ps3-as játék jobb, mint a legjobb boxos játék. erre szokták azt mondani, hogy a túlbuzgó védelem többet árt, mint az ellen érvelése. az oké, hogy nagyon szívedhez nőtt a masina, de szerintem nem ér annyit, hogy hülyét csinálj magadból miatta.
  • Sir Ny #65
    "A Killzone a megjelenés után három hónappal is csak 1,2 millión állt. Nem én nem vettem meg a Killzone-t, hanem ti és ezzel véleményt is mondtatok a játékról. "
    nem te nem vetted meg? megvetted? és ha szabad érdeklődnöm, miért vette meg, statisztikabuzi uraság?
  • Adam II #64
    Ez a videó végleg bebizonyítja, hogy a PS3 a legjobb