Gyurkity Péter

Hódítanak az ingyenes online játékok

Elsősorban a gazdasági helyzettel magyarázza egy friss amerikai felmérés az olcsó és ingyenes online platformok előretörését, amelynek üteme mindent elsöprő.

A comScore felméréséből megtudhatjuk, hogy az ingyenes online játékok virágkorukat élik, a felhasználók a tengerentúlon (és nyilván világszerte) óriási arányban próbálják ki magukat a műfajban. Az USA-ban kiemelkedő arányban nő ezen játékosok száma, amit jól jellemez, hogy a növekedési ráta tízszeresen haladja meg az internet terjedésének ütemét.

A piackutató cég adatai szerint a szegmensben a Yahoo Games portál vezet, amely egyetlen hónap alatt 19,4 millió látogatót regisztrált - ez 6 százalékos növekedést jelent tavaly májushoz képest. Az EA Online szolgáltatás esetében rakétaszerűen emelkedik a látogatottsági mutató, hiszen 34 százalékot javítottak az egy évvel korábbi eredményen, idén májusban pedig összesen 18 millió internetező fordult meg az oldalon. Az online játékok weboldalait az Egyesült Államokban a tavasz utolsó hónapjában 87 millió látogató vette közelebbről szemügyre, ez pedig szintén tekintélyes, 22 százalékos bővülést jelent a tavalyi eredményhez viszonyítva.

Érdekesség, hogy nemcsak a nagy nevek, de a kisebb fejlesztőcégek alkotásai is növelni tudták népszerűségüket, így a felmérésben is kiemelik a GameNinja.com, Y8.com és GSN Games Network portálokat. A Nexon által kiadott Combat Arms játékra tavalyi megjelenése óta kétmillió internetező regisztrált, ami szintén nem lebecsülendő eredmény.

A comScore arra számít, hogy nemcsak a lövöldözős/fps játékok, hanem a műfajon belül minden szegmens további növekedésre számíthat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gamergirl #16
    Sziasztok! Idén jelent meg egy teljesen új és ingyenes stratégiai játék, a resulo. Egyelőre nem sokan ismerik...de én teljesen rákattantam:DD Ha szeretitek a stratégiai játékokat és a betűjátékokat, mindenképp próbáljátok ki! Szerintem már rég óta nem jött ki ilyen jó és eredeti játék. www.resulo.com
  • birkocs #15
    Most találtam egy szókirakós és kvízes játékot, ami kicsit stratégiás is, mert a pontok állása alapján mindig új csapatot választhatsz. Nekem tetszik, meg a nyeremények is… :) https://www.facebook.com/Ismerkedj/app_480583338699943
  • SkunkliX #14
    ezzel abszolút egyet tudok érteni , mindenki talál magának tetsző ingyesen online játékot ha akar. valakihonfoglalózik , valaki msn-en passziánszozik. az MMO-k azért ennél lényegesen több időt igényelnek . ingyenesek közül én a perfect world-öt ill. a runes of megic-et ajánlanám. akinek mig mndegy hogy mivel játszik, de magyarul szeretné tenni az nézze meg a metin 2-t. sok zárójelbe még ideírnám , ha rengeteg magyar csatlakozna a runes of magic játékosok nemzetközi táborához akkor annak is jó esélyei vannak a magyarításra. mindnekinek jó játékot igényei és vérmérséklete szerint !
  • Rage47 #13
    Free Realms-ot próbálgattam a napokban. Nagyon el lehet vele lenni:)
  • planktone #12
    America's Army elég jól kidolgozott játék és mégis ingyenes.
    Nem csak az a jó ami pénzbe kerül!!
    Amúgy majdnem minden játék fizetősnek indul , csak nagy
    részére nem lesz kereslet. Ez még a jobbik esett, mert
    amely tényleg ingyenesnek indul abból kisajnálják az anyagot.
    (Mindig vannak kivételek)
  • jtrencsenyi #11
    Szaf kivan már, hogy mindent a válságra fognak. Az ingyenes online játékok piaca folyamatosan nőt az elmúlt években. Értem én, hogy most kicsit meredekebben nő a grafikon, de azért ne ferdítsünk!
  • Lotifuti61 #10
    A sün az ok, csak el kell dönteni ki van a kékekkel
  • ttp145 #9
    Cat 02 honnan találtad ki? :D
    A linkből mi? Kell a zs tankolni.

    Kivagy btw irj rám ingame.
  • kisdead99 #8
    Vote, sub, sün! :)
  • Cat 02 #7
    Runescape, vagy akár még a Travian is.