Gyurkity Péter

Sony: akkor sem drága a PlayStation 3

A Sony válaszolt a konzolja árával kapcsolatos külső kritikákra és spekulációkra: nem lesz árcsökkentés, illetve nem adják el a játékrészleg egyes fontosabb darabjait.

Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek hírek, amelyekben kivétel nélkül a PlayStation 3, illetve a Sony konzolos árpolitikáját szapulták a külső megfigyelők, vezetők és a felhasználók. A Sony első embere most válaszolt ezen észrevételekre és panaszokra, ez alapján pedig nem várhatunk túl sok jót a japán óriás részéről.

Howard Stringer vezérigazgató az Idaho államban megrendezett Allen & Co konferenciára megérkezve rögtön kitért a jelenlegi helyzetre és tisztázta cége álláspontját. Leszögezte többek között, hogy szerintük egyáltalán nem drága a PlayStation 3 konzol, így nincs is valódi szükség az árcsökkentés meglépésére.

Szerinte az Activision és egyéb kiadók részéről elhangzó kritika, illetve fenyegetőzés pusztán az üzleti élet részei, mindenki igyekszik megfelelő mértékű nyomás alatt tartani partnereit - ezt ők sem teszik másként, így nem is tekintik hadüzenetnek a kiadók vezetőinek kijelentéseit.

Arra a kérdésre, hogy miért logikus a makacs kitartás mögött meghúzódó politika, Stringer kiemelte, hogy nem akar minden egyes konzol eladásán pénzt bukni, hiszen ez végkép nem lenne ésszerű - más kérdés, hogy ez többé-kevésbé megszokott az üzletágban, különösen egy-egy új fejlesztés megjelenését követő első időszakban. A Sony nem tervezi egyes részlegeinek eladását, hiszen éppen ezekben a hónapokban alakítják ki a hardver és a tartalom összeolvadásának járható útját, így a jövőben mindkettőre nagy szükségük lesz.

Mivel a konferencia a jelenleg gazdasági helyzettel foglalkozik, a cégvezető kitért ez utóbbira is. Szerinte Kínában már látni a recesszió legalját, ahonnan ismét felfelé vezet majd az út, ezt azonban globális szintén még túl korai lenne kijelenteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #117
    mitől lesz drágább. nézzük csak. erősebb gpu, erősebb cpu, gyorsabb memória, BDolvasó, ingyen multi. ebből ami egy játékosnak száámít az az ingyen multi, meg talán a BD olvasó, és az erősebb hardwerből logikusan következően szebb, de nem biztos, hogy jobb játékok.
  • Etinger #116
    A fél tonnás PS3 nem érzem hogy a külsejével olyan nagyon indokolná hogy drágább. Anyagok minősége? Ronda. Nagy és ronda.
  • huanito #115
    Ez így igaz! Sajnos nálunk csak akcióban lehet közel hasonló árakat látni, mint máshol normális körülmények között. Ezeket a helyeket is keresni kell, de azért akadnak ilyen boltok. Persze ők sem a magyar nagykerből szerzik be az árut, hanem külföldről rendelik. Ha valaki csak egy-egy játékot szerez be akkor magéri vásárolni ilyen boltokban.
  • Asher #114
    Ezért kell külföldről rendelni. Harmadanyiért hozzá lehet jutni. Nevetségessek a magyar árak. Mivel már szinte mindenkinek van internete, ezzel csak azt fogják elérni, hogy senki nem fog itthol softvert vásárolni.
  • huanito #113
    Arról nem tehetnek a gyártók, hogy Magyarországon az áfa magasabb,mint máshol. Ez az adóra is igaz, sajnos.
  • huanito #112
    Nálunk is van olyan hely, ahol lehet olcsóbban vásárolni, csak meg kell találni! Most olvastam egy reklámújságban( Auchan) 1TB külső Winyó 27 ezer Ft. Az előfizetéshez meg annyit, hogy neten 8-11000 Ft a gold az árfolyamtól függően. A játékokra ugyanaz vonatkozik, azt is meg lehet venni sokkal olcsóbban, mint a nagy áruházakban.
  • Asher #111
    :) Egy szakavatott szem. A VC szép, és stílusos, de technikailag a Uncharted 2 sokkal szebb. Relatív mi a szép. Tény, hogy szerintem is a VC szebb, de csak azért mert imádom a mangás cuccokat.
  • Alien! #110
    viszont mi ebben az országban élünk,szar de ez van,ehhez kell alkalmazkodni..egyébként itt is annyiba kerülnek a vinyók mint amit írtál,de való igaz,l*fasz se vagyunk európának.
  • cateran #109
    Tudom sajnálni, hogy szar hely hungary...épp ma láttam 1,5 Tb-os külső hdd-t 110 fontért, ha átdobom Huf-ba az olyan 35-40k..csak usb csatis (nincs külső táp) hdd meg 60 font és 320Gb-os...és mindezek a relative drágának számitó PC Worldben.
    Fel kellene már fogni,hogy nem a porbafingó kis európai országokra terveznek a cégek (lásd Hungary,ami a büdös életben nem lesz számottevő lévén, nem nagy felvevőpiac..)
    Hogy jobban értsd: az éves dija a gold-nak,nekem 1 napi keresetem...és én 1 utolsó melós vagyok...
  • Sir Ny #108
    "(lsd kötelező HDD/Forza3)"
    nem lesz kötelező HDD a forza3-nál. ennyire ők sem hülyék.